24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PACT PENTRU STOPAREA ABUZURILOR – Coalitia pentru Apararea Statului de Drept, asociatia avocatei Elena Radu, le cere parlamentarilor PSD-USR-AUR sa semneze un acord pentru respectarea drepturilor romanilor: „Abrogati orice norma care restrange drepturile si libertatile fundamentale sub pretextul pandemiei, inclusiv cele privitoare la conditionarea exercitarii lor pe criterii de vaccinare / testare / trecere prin boala!... Nu votati niciodata o lege a vaccinarii obligatorii!”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 September 2021 14:34
Vizualizari: 6808

Dincolo de jocurile politice pe care le fac zilele acestea in Parlament (si care pot sau nu culmina cu o motiune de cenzura impotriva guvernului Citu), PSD, AUR si USR au datoria morala de a se angaja ca nu vor mai permite incalcarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale romanilor sub pretextul pandemiei.Apelul a fost lansat vineri, 3 septembrie 2021, de catre Coalitia pentru Apararea Statului de Drept (CASD), asociatia avocatei Elena Radu (foto). Mai precis, CASD le cere alesilor PSD-AUR-USR sa abroge orice norma care ii abuzeaza pe romani in numele pandemiei – inclusiv proiectul Legii vaccinarii, care de facto ii va obliga pe romani sa se lase intepati. De altfel, alesii trebuie sa-si ia angajamentul ca nu vor vota niciodata o lege a vaccinarii obligatorii, subliniaza CASD.


Iata intreaga scrisoare deschisa a ONG-ului (vezi facsimil):


Stimati lideri de partide si grupuri parlamentare PSD, USR, AUR,

Observam ca, sub pretextul binelui poporului, ati depus o motiune de cenzura impotriva actualului Guvern.

Nu este necesar sa asteptam sa o cititi in Parlament.

Stim toti ce veti sustine: ca va doare de noi, poporul.

Cum, pana acum, ne-ati demonstrat ca 'durerea' voastra este doar la tribuna Parlamentului, in declaratiile politice si prin presa, noi, cei multi, ne-am cam plictisit de manipulare.

Ne-ati demonstrat pana cum ca 'durerea' de noi nu prea exista in fapt si va intereseaza numai capitalul electoral.

Daca v-ar fi durut de noi, cei multi, acest lucru s-ar fi vazut in legile pe care le-ati adoptat.

Am constatat, insa, ca legile pe care le adoptati sunt impotriva intereselor noastre si in contradictie cu pretinsa 'durere' de noi.

Asa ca, inainte de a citi vreo motiune, pentru a fi siguri ca nu ne mintiti asa cum faceti de mult timp si ca sa nu mai pierdem timp ascultandu-va minciunile, va solicitam urmatoarele:

1. Sa semnati un acord politic potrivit caruia, indiferent de votul cu privire la motiunea/motiunile depuse, va luati angajamentul:

- sa intreprindeti demersurile necesare pentru a abroga orice norma care restrange drepturile si libertatile fundamentale sub pretextul pandemiei, inclusiv cele privitoare la conditionarea exercitarii drepturilor si libertatilor fundamentale pe criterii de vaccinare/testare/trecere prin boala. Toate demersurile in acest sens se vor finaliza in termen de maxim 1 saptamana;

- ca nu veti vota niciodata o lege a vaccinarii obligatorii in Romania si nu veti mai adopta nicio lege care sa restranga drepturile si libertatile cetatenilor, sub pretextul vreunei pandemii sau epidemii;

2. Sa convocati, de urgenta, sedinta plenului Camerei Deputatilor si sa votati impotriva proiectului de lege nr. PL-x nr. 399/2017 privind vaccinarea persoanelor in Romania;

3. Toate cele trei partide (PSD, USR si AUR) isi iau angajamentul ca, in maxim 1 saptamana, vor intreprinde demersurile necesare pentru modificarea regulamentelor celor doua camere, astfel incat procedura de legiferare sa nu mai fie o procedura formala, iar toate comisiile permanente ale celor doua camere isi vor indeplini obligatiile pe care le au, vor analiza cu seriozitate proiectele legislative cu privire la care trebuie sa emita avize sau rapoarte, vor invita in toate sedintele reprezentantii societatii civile pentru a participa la dezbateri reale cu privire la proiectele legislative care fac obiectul ordinii de zi, iar toate legile care vor fi adoptate de Parlament vor respecta Constitutia, principiile fundamentale, drepturile si libertatile fundamentale;

4. Liderii de grup parlamentar, liderii de partid si toate organele de conducere ale partidelor PSD, USR si AUR semneaza o declaratie pe care o inregistreaza la partid si o fac publica potrivit careia: in cazul in care partidul pe care il reprezinta nu isi va respecta angajamentul de la pct. 1-3, isi vor da demisia din functiile de conducere si nu vor mai participa la alegeri pentru detinerea vreunei functii de conducere in partid sau in alt partid, in urmatorii 5 ani.

Daca va pasa intr-adevar de popor, veti da curs solicitarilor de la pct. 1-4.

Impreuna detineti majoritatea in ambele camere ale Parlamentului si puteti cu usurinta sa duceti la indeplinire cele solicitate de noi, poporul.

In caz contrar, vom intelege inca o data ca tot ceea ce faceti este numai pentru propria imagine politica si nu are nicio legatura cu binele poporului.

Semnat,

Noi, cetatenii, cei multi de care ati uitat toti”.

 

 


Comentarii

# Bravo Elena Radu ! Asa da Coalitie ! date 3 September 2021 15:49 +81

In sfarsit mai apar adevarati patrioti care ne reamintesc directia in viata . Hai gugustiucii de la PSD impreuna cu #cacat si cu , sanki, patriotii de la AUR sa vedem actiune : daca zboara Câțu-Mâțu-Pârțu zis si PM- "Drogangeala" atunci totusi pareti seriosi , macar din spate si de la dinstanta , daca nu...., atunci v-ati compromis , sunteti toti o apa si-un pamant !

# Eu zic ca daca nu-s de acord sa le luam gatu` ! date 3 September 2021 15:53 +68

Cum , la cine ? Incepem cu TOTI liderii de partid ! Au atins linia rosie cu vaccinarea obligatorie si sterlizarea copiilor ! https://humansarefree.com/2021/04/bill-gates-admits-to-human-depo******tion-program.html iar apoi https://beautifulpeoplemagazine.com/2020/05/10/goal-500-million-world-po******tion-2030/

# Lechi date 3 September 2021 19:43 +3

Salut ! Din cate stiu eu , diurna este o suma fixa, pt ziua lucratoare, in care angajatul lucreaza la o anumita distanta fata de locul unde edte angajat. In cazul soferilor de tir , ei sunt practic, mereu la distanta de sediul societatii ,asa ca, plata permanenta a unei diurne este o smecherie, ca sa se exite plata de taxe pe munca. Nu mai zic, ca, tiristii au aproape toti salariul minim pe economie ,in contractele de munca. Asa ca, fiscalizarea diurnei este necesara si justa.

# maxtor date 5 September 2021 15:03 +1

masca de carpa nu se poate impune:filtreaza "ceva din ceva",x% din y virusi la metru cub de aer....masca de gaze e absoluta,se poate impune(nu va proteza(!) pe altu pt. ca are supapa la exhalare) daca se stabileste minimum pentru VIREMIA DIN AER!!!!!(vitretzia!).masca de carpa e o proteza falsa,e doar o botnica nenita a tampi pe multi dupa modelul cultural pre-arab al buka/hijab/kippa,e doar o UNIFORMA.

# VIKY date 13 September 2021 09:13 +10

"Dr. Beatrice Mahler,se hazardează în astima 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie. În două săptămâni de la deschiderea școlilor, cazurile se vor dubla.Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră"...Sunt curioasa pentru cati arginti s-a vandut aceasta trompeta-robot. Indiferent ca este natural sau fabricat acest asa zis Covid, nu se potriveste nimic. Daca este fabricat, nu si-ar fi luat concediu (virusul)4 luni, daca este natural, ca orice virus sezonier, trebuia sa dispara dupa 2-3 luni de la aparitie, cu atat mai mult cu cat au inchis planeta. Cred ca aceasta trompeta, asa zis doctor, a fost sincera cand a zis: "ajungem sa dudlan, sau sa triplam", dar nu a zis ca din...pix. A mai uitat sa spuna cati dintre cei de la ATI sunt vaccinati.

# VIKY date 14 September 2021 16:10 +1

"Bebelus de 3 luni ramas orfan dupa ce parintii au murit de covid". O stire de cateva secunde,la 6 diminata, spusa in treacat la un post de TV. De 2-3 saptamani citesc si aud la TV-uri "independente" cazul unui tanar de 32 de ani mort de covid(???), punand accent pe faptul ca NU a fost vaccinat. Ma intreb ca "proasta", de ce in cazul perechii decedate, lasand in urma un bebelus de 3 saptamani, nu au spus ca nu erau vaccinati?. Era un subiect de senzatie pentru campania de propagare a "vaccinului" atat pentru parinti cat si pentru copii. Dar a fost un subiect care nu trebuia mediatizat, ca nu cumva cuiva sa ii dea prin cap sa descopere ca defapt parintii bebelusului au fost vaccinati. Urmariti in ultima perioada cazurile de deces fulgerator, mai ales in randul celor sub 60 de ani. Stirile suna cam asa:"Gasit mort in masina", "Gasit mort in casa", "Gasit mort in fata TV-ului"...TREZITI-VA, ca altfel vorba lui Turcan:"Va culcati vii, si va sculati morti".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva