24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PLANGERE IMPOTRIVA JUDECATORILOR CARE SFIDEAZA ICCJ SI CCR – Asociatia Victimelor Abuzurilor din Justitie a sesizat Inspectia Judiciara dupa ce judecatorii de la Curtea de Apel Brasov au refuzat sa respecte decizia obligatorie 67/2022 a ICCJ privind aplicarea deciziilor CCR pe prescriptie: “Imixtiune grava in ceea ce priveste exercitarea actului national de justitie si un afront consistent adus statului de drept”

Scris de: G.T. | pdf | print

9 January 2024 13:54
Vizualizari: 3586

Plangeri la Inspectia Judiciara, asta ii asteapta pe judecatorii care refuza sa respecte deciziile ICCJ si CCR privind prescriptia. Anuntul a fost facut de Asociatia Victimelor Abuzurilor din Justitie.


 

De altfel, un asemenea demers a avut loc deja. Mai exact, conform unui comunicat de presa dat publicitatii in urma cu cateva zile, Asociatia a formulat o sesizare la Inspectia Judiciara impotriva judecatorilor de la Curtea de Apel Brasov care, in decembrie 2023, au dispus condamnarea unui inculpat pentru fapte prescrise, ignorand deciziile CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescriptia si hotararea prealabila a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la ICCJ nr. 67/2022 referitoare la aplicarea deciziilor CCR pe prescriptie. “Vom continua sa expunem cazuri similare din intreaga tara (daca vot mai exista), pentru a aduce in atentia publicului, faradelegi comise de oameni ai legii si ne vom stradui, din rasputeri, ca acestea sa fie reparate”, precizeaza Asociatia.


Iata comunicatul Asociatiei Victimelor Abuzurilor din Justitie:


Asociatia Victimelor Abuzurilor din Justitie condamna, cu obstinatie, decizia unui complet al Curtii de Apel Brasov, Complet care a aplicat, in contradictie cu Constitutia Romaniei, decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) din 24 iulie 2023 privind prescriptia in cazurile de evaziune fiscala si frauda cu TVA.

Aceast complet de judecata, intr-un mod totalmente abuziv, a lasat neaplicata decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de interpretare a deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei privind prescriptia, desi aceasta avea o prioritate incontestabila.

A.V.A.J. apreciaza ca aceasta decizie reprezinta o imixtiune grava in ceea ce priveste exercitarea actului national de justitie si un afront consistent adus statului de drept.

Din aceste considerente, prin prezenta, ne adresam Inspectiei Judiciare din Romania si depunem plangere impotriva Completului de Judecata (At3-2018).

Solicitam a se reglementa si indrepta acest act juridic partinic, menit, in mod arbitrar, sa prioritizeze legislatia europeana, in detrimentul celei nationale, asa cum prevede Constitutia Romaniei si, eludand astfel, dreptul unei judecati impatiale.

Asociatia Victimelor Abuzurilor din Justitie este garantul unei justitii curate si empatizeaza cu decizia instantelor judecatoresti nationale echitabile si obiective, menite sa indrepte abuzurile din justitie.

Vom continua sa expunem cazuri similare din intreaga tara (daca vot mai exista), pentru a aduce in atentia publicului, faradelegi comise de oameni ai legii si ne vom stradui, din rasputeri, ca acestea sa fie reparate.

Va reamintim ca A.V.A.J. este o entitate civica care reprezinta interesele tuturor victimelor abuzurilor instantelor din Romania, indiferent de categoria sociala din care acestea fac parte, aceasta avand un caracter eminamnente national”.

Comentarii

# Cetateanul date 9 January 2024 15:59 +1

Dacă vreun nefericit din executiv ar scrie și semna o hârtie prin care pune în discuție caracterul obligatoriu al deciziilor CCR, așa cum prevede Constituția, ar avea sau nu dosar penal? Eventual la sesizarea celor de la apărarea Constituției de la SRI!? Retoric desigur

# Robert date 9 January 2024 16:47 +7

Prescriptia, nu este o modalitate de a face scapati infractorii ci, e o sanctiune data autoritatilor pentru ca nu au facut ce trebuia ca o infractiune sa fie pedepsita in timp util. Daca n-ar exista institutia prescriptiei, un batran de 90 de ani, ar putea fi condamnat pentru incalcarea proprietatii si furt, pentru ca atunci cand avea 19 ani, a sarit gardul vecinului ca sa ia niste flori frumoase pe care sa le duca iubitei lui de atunci. Daca pedeapsa pentru o infractiune nu e data imediat dupa savarsirea ei ci, mult mai tarziu, cand infractorul si-a indreptat in timp, singur, greseala, pedeapsa nu-si mai are rostul si nici ratiunea. In plus, a tine pe cineva impotriva caruia s-a pornit actiunea penala in tensiune pe termen nelimitat, e inuman, atat pentru presupusul infractor cat si pentru apropiatii lui si de aceea prescriptia TREBUIE sa existe. Cu termene chiar mai mici decat cele existente, daca e sa judecam corect!

# Robert draga, date 9 January 2024 20:37 0

CJUE se refera la "flori de colt" europene, la lalele negre, .. si alte flori europene, nu la gura leului, papadie si petuniile romanesti, din gradina vecinului . Adica, citeste deciziea CJUE, si p'orma scrie ! Cu drag, maiestru Ciolacu

# CAP Bv, Creme De La Creme,24 K mon cher, ce stiti voi ? date 9 January 2024 20:46 0

Hotarâre 1668/22.11.2023 "Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Curtea de Apel Braşov, invocată de aceasta. "Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune,în ceea ce priveşte cererea, vizând pretenţiile anterioare datei de 14.02.2020,şi respinge cererea,astfel cum a fost modificată,vizând aceste pretenţii, formulată de reclamanţii FILIP MANUELA, TARTLER ELENA MARIA, VODĂ CODRUŢA, CEOLPAN MIRELA, BUJAN CARMEN, FEŢEANU LAURA, ŞTEFĂNIŢĂ,ŞTEFĂNIŢĂ GABRIEL în calitate de moştenitori si în nume propriu, PIRVULESCU ELENA ANCA,.." Hotarâre 13/31.01.2023 date 5 "Solutia pe scurt: Respinge cererea reclamanţilor de introducere în cauză în calitate de pârâţi a ÎCCJ şi a Preşedintelui ICCJ ...". Adica, juzii de CAP si CAP, si-au luat-o'n bot .

# Rudolf date 9 January 2024 21:44 +3

Ce interese ascunse are asociatia lu' peste fata de TVA-ul prăduit de autorul infracțiunii? Asta-i întrebarea!

# G-C date 10 January 2024 09:02 0

Daca mii de dosare s-au inchis definitiv datorita deciziilor CCR si urmeaza condamnarea altor mii prin ignorarea acelorasi decizii ale CCR, atunci ar putea fi o problema sistemica la nivelul unei tari. Unii da, altii nu in aceiasi tara pentru aceiasi infractiune in baza aceleiasi legislatii...doar pentru ca sunt alti oameni care judeca nu poate fi in regula. Ceva nu functioneaza.

# Da' ce bine stii dosarul, Rudy draghe date 10 January 2024 09:50 0

Eu cred ca era vorba de nicaiva impozit pe profit (cu chitante aburite) sau asigurari de toate felurile, iar nu de TVA. Poate si niestye fonduri ieuropene . Vezi ca ti e vad gradele pe ecran, Dumbravule ce esti !

# dragos barna date 10 January 2024 11:37 +2

degeaba fac plangere la IJ, caci IJ nu va face absolut nimic din ceea ce ar trebui sa faca. Si eu am sesizat IJ si SUPC vizandu le pe cele 2 doamne judecator, care incalca acea decizie si multe altele si nu se intimpla nimic, ele, dupa cum se poate lesne constata, fac ce vor pt. ca asa vor si nimeni nu le intreaba nimic despre infractiunile judiciare grave pe care le savarsesc. Ex 596/64/2022, resping ca inadmisibila contestatia in anulare, motivand-o din birourile lor pe aspecte de fond nedezbatute in sala !!! Asa ca dezbaterile din sala de judecata se muta in birourile lor. Fac ce vor pt.ca nimeni nu le intreaba.

# Ce poate face un om simplu care are proces pe rol? date 10 January 2024 14:39 0

Ce poate face un om simplu care are proces pe rol? 1.Actiuni delictuale impotriva Csm si impotriva magistratilor si grefierilor care amana cauzele 2.Plangeri penale pe abuz in serviciu impotriva magistratilor si grefierilor care amana cauzele Avocat Coltuc Marius Vicentiu https://justitiareala.ro/2024/01/10/de-ce-magistratii-si-grefierii-nu-pot-protesta-sau-intra-in-greva/

# E frumos a scrie versuri cand nimic nu ai a spune.. date 12 January 2024 13:34 0

In sfarsit mai apare o "ciupercuta"(are nevoie de "seva") pt a crea imaginea democratiei autentice din Romania. Justifica astfel preocuparea inaltelor fete aparute din spuma marii intru apararea aproapelui in fata justitiei oarbe si intransigente facuta de oameni. In cei 31 de ani in care "grupul" care m-a alungat din mostenirea- proprietatea mea prin inventarea de mostenitori, pe acte false. Mentinerea furtului casei mele parintesti si acum dupa 14 ani prin MODIFICAREA CADASTRULUI si a NR TOP IN CF IN BAZA UNOR MODIFICARI DIN STILOU A LUCRATORILOR CF- toate acestea sunt probe EXISTA dar nu le vede nimeni. Inventarea de harti CF si modificarea hartiilor(ca numai documente nu mai sunt) cadastrale.Nevalorificarea de catre parchet a propriilor cercetari (descoperirea cu probe a intocmirii actelor in fals si a persoanelor care au intocmit) si refuzul parchetului de a stabili autenticitatea documentelor depuse de ambele parti in cauza. Vorbim despre JUSTITIE. Disparitia probelor din dosare

# E frumos a scrie versuri cand nimic nu ai a spune.. date 12 January 2024 13:45 0

Continuare Refacerea dosarelor cere timp. "Jocul" de-a alba neagra cu dosarul intre DNA si parchet de Judecatorie 7 ANI , cu implicati judecatori, procurori, 4 notari, executor judecatoresc, mai doriti , inalti functinari publici ?. S-a asternut uitarea asupra articolelor din presa care semnalau amenintarea reprezentantului statului si eludarea documentelor care reglementau regimul juridic al terenurilor proprietate publica. Favorizarea "dobandirii" de proprietati de la pseudoproprietari iar parchetul si cu adanca parere de rau, judecatori care s-au manjit cu c/v unor "produse" de 2-300 de lei. Ajutorul cerut ONG-urilor pt ap. drepturilor mele sa soldat u 0, similar cu demersurile facute la SIIJ, IJ si CSM = 0. Sa implicat cineva? Nimeni.Deciziile penale au semnalat actiunile cu rea credinta dar au pedepsit doar unealta, si nu au indreptat raul facut. NU au solutionat latura civila. Nu exista aparare a drepturilor omului in Romania , e o minciuna in opinia mea.E rusinos !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva