21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRESIUNI PE AVOCATUL CARE L-A INVINS PE ARAFAT – Uluitor: La 4 zile dupa ce a depus in instanta cererea de ridicare a carantinei din comuna Gornet, decana Baroului Prahova, Emanuela Antonescu, i-a cerut Baroului Dambovita sanctionarea avocatului Bogdan Dumitru. Motivul: desi face parte din Baroul Prahova, Dumitru isi desfasoara preponderent activitatea in judetul Dambovita, dar fara sa-si fi inregistrat aici un sediu secundar. Dumitru ameninta cu iesirea din dosarul Gornet la recurs (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 August 2020 14:05
Vizualizari: 9145

Cazul comunei prahovene Gornet are mai multe ramificatii decat la prima vedere. Avocatul Bogdan Dumitru (foto 1) – cel care a obtinut in instanta eliberarea localitatii de sub carantina impusa abuziv de catre Raed Arafat – acuza o razbunare din partea decanei Baroului Prahova, Emanuela Antonescu (foto 2), pentru faptul ca a indraznit sa infrunte dictatura politico-medicala.

 


Miercuri, 5 august 2020, Dumitru a emis un comunicat in care dezvaluie faptul ca Antonescu l-a dat pe mana conducerii Baroului Dambovita in 28 iulie, la numai patru zile dupa depunerea la Curtea de Apel Bucuresti a actiunii pentru ridicarea carantinei din Gornet. Mai exact, decana Baroului Prahova anunta Baroul Dambovita ca Bogdan Dumitru isi desfasoara activitatea in judetul Dambovita, desi este inregistrat in Baroul Prahova – ceea ce constituie abatere disciplinara grava. De aceea, Emanuela Antonescu vrea ca Baroul Dambovita sa-i ceara lui Bogdan Dumitru intrarea in legalitate, prin inregistrarea unui sediu secundar in Dambovita. La randul lui, decanul Baroului Dambovita, Sorin Gogeanu, l-a notificat pe Bogdan Dumitru sa ia masuri pentru intrarea in legalitate.

In replica, avocatul Bogdan Dumitru sustine ca aceasta este o razbunare politica, dand de inteles ca avocata Emanuela Dumitru ar fi apropiata de Partidul National Liberal. Mai mult: Dumitru ameninta ca daca va continua aceasta atitudine a decanei, el se va retrage din dosarul Gornet, lasand-o pe Antonescu sa sustina recursul in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Iata mai intai adresa Emanuelei Antonescu catre Baroul Dambovita (vezi facsimil 1):


Avand in vedere dispozitiile art. 223 alin. 6 din Statutul profesiei de avocat, care prevad:

'In cazul acelor forme de exercitare a profesiei de avocat a caror activitate se desfasoara preponderent in circumscriptia unui barou situat pe raza altui judet decat cel in care se afla situat sediul lor principal, stabilirea unui sediu secundar in circumscriptia celui dintai barou este obligatorie. Nerespectarea acestei obligatii constituie abatere disciplinara grava. In sensul dispozitiilor prezentului alineat, o activitate va fi considerata a fi desfasurata preponderent pe raza altui barou daca aceasta genereaza majoritatea angajamentelor profesionale incheiate in decursul unui semestru calendaristic de catre respectiva forma de exercitare a profesiei. In acest caz, forma de exercitare a profesiei are obligatia de a solicita aprobarea deschiderii sediului secundar in termen de cel mult 15 zile de la inceperea urmatorului semestru',

avand in vedere faptul ca domnul avocat Dumitru Bogdan, avocat in cadrul Baroului Dambovita, isi desfasoara cu preponderenta pe raza judetului Prahova fara a-si fi inregistrat sediu secundar la Baroul Prahova,

avand in vedere faptul ca neinregistrarea unui sediu secundar la baroul pe raza caruia isi desfasoara activitatea in mod preponderent constituie abatere disciplinara grava,

prin prezenta va solicitam sa luati masurile de rigoare prevazute de lege pentru intrarea acestora in legalitate”.

 Redam somatia decanului Baroului Dambovita, Sorin Gogeanu, catre avocatul Bogdan Dumitru (vezi facsimil 2):


Va aducem la cunostinta ca, in conformitate cu art. 223 alin. 6 din Statutul profesiei de avocat,

'In cazul acelor forme de exercitare a profesiei de avocat a caror activitate se desfasoara preponderent in circumscriptia unui barou situat pe raza altui judet decat cel in care se afla situat sediul lor principal, stabilirea unui sediu secundar in circumscriptia celui dintai barou este obligatorie. Nerespectarea acestei obligatii constituie abatere disciplinara grava. In sensul dispozitiilor prezentului alineat, o activitate va fi considerata a fi desfasurata preponderent pe raza altui barou daca aceasta genereaza majoritatea angajamentelor profesionale incheiate in decursul unui semestru calendaristic de catre respectiva forma de exercitare a profesiei. In acest caz, forma de exercitare a profesiei are obligatia de a solicita aprobarea deschiderii sediului secundar in termen de cel mult 15 zile de la inceperea urmatorului semestru',

sunteti obligat ca in maxim 15 zile de la primirea prezentei sa demarati procedurile de inregistrare a unui sediu secundar pe raza Baroului Prahova, intrucat, conform notificarii nr. 687/28.07.2020 (anexata prezentei), analizata si discutata in sedinta consiliului din data de 30.07.2020, dumneavoastra va desfasurati activitatea preponderent pe raza acestui barou.

Va atragem atentia ca nerespectarea acestei dispozitii constituie abatere disciplinara grava.

De asemenea, va solicitam ca pana la viitoarea sedinta de consiliu din data de 25.08.2020 sa faceti dovada intrarii in legalitate”.

 Prezentam comunicatul avocatului Bogdan Dumitru (vezi facsimil 3):


Avand in vedere solicitarea scrisa nr. 12205/28.07.2020 a Baroului Prahova (dupa 22.07.2020, cand s-a instituit carantina la Gornet), prin care se aduce la cunostinta Baroului Dambovita, din care fac parte, ca imi exercit profesia cu incalcarea grava a art. 223 alin. 6 din Statutul profesiei de avocat, in sensul ca nu am deschis o anexa pe langa Baroul Prahova, desi situatia reala este cu totul alta, ma vad nevoit datorita acestor presiuni sa-mi retrag mandatul de reprezentare la Inalta Curte de Casatie si Justitie a UAT Comuna Gornet, jud. Prahova, in situatia in care se va declara recurs.

Ii solicit public dnei avocat PNL Emanuela Antonescu – decanul Baroului Prahova – sa asigure personal reprezentarea comunei Gornet la ICCJ, pentru a se 'respinge' eventualul recurs al dlui Raed Arafat.

Resping orice act de cenzura al avocatilor-politruci indreptat impotriva avocatilor simpli care cu greu isi gasesc clienti, deoarece deoarece primii 'incurca' Statutul partidelor politice cu Statutul avocatilor.

Ii urez succes dnei decan al Baroului Prahova la ICCJ in lupta cu Raed Arafat”.

 


sursa foto Antonescu: Universuljuridic.ro

Comentarii

# mitica date 9 August 2020 16:06 +9

Emanuela Antonescu trebuie de urgenta intrebata de sanatate!

# sic semper tyrannis date 10 August 2020 06:51 +11

Profesia de avocat este o PROFESIE LIBERALA. Sunt convinsa ca Domnul Avocat nu are activitati p[rofesionale NUMAI IN DANMBOVITA! Sunt convinsa ca are contracte de asistenta si in Prahova. Este la latitudinea avocatului de a lucra acolo unde gaseste clienti, iar aceste contracte sunt temporare. Daca s-ar deschide de fiecare data "sedii secundare" acolo unde lucreaza avocatul temporar - un dosar poate dura si 5-10 ani - dar in acelasi timp poti avea si alte asemenea dosare in alte localitati...(??) s-ar ingropa profesia de hartogarie administrativa. Acesta este un articol din Lege care poate fi folosit abuziv la nevoie, dupa cum se vede. Este aberant, si este o nuanta juridica care poate fi combatuta la nivel de Barou. Situatia este aberanta in egala masura cu plandemia scursurilor globaliste.

# escu date 10 August 2020 10:25 0

decani barourilor de avocatură încep, pe criterii politice, să devină un fel de stăpâni de sclavi? De când se cere unui avocat, pentru niște activități care pot fi temporare să aibă cabinet în județul respectiv? Dacă un avocat are 10 dosare în 10 județe trebuie să deschidă 10 cabinete? De râsul curcilor! Nu știam că, pentru a închide gura cuiva, trebuie să impui niște reguli fără noimă. decana baroului Prahova nu ar trebui să dea socoteală membrilor din barou? Sau este dictatură, și noi nu știm?

# danndeac date 10 August 2020 17:47 +1

acum iar vor sa puna monopol,spirsitul avocaturii ,se minca intre ei,au terminat cu avocatii din Baroul advers acum se elimina intre ei,RUSINOS,HALAL MESERIE

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva