psdolt
24 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

PRIMA LOVITURA DUPA DECESUL PROTOCOALELOR – Curtea de Apel Galati reia de la zero dosarul fostului presedinte al CA Constanta si al omul de afaceri Vasile Costea. Decizia a fost luata dupa hotararea CCR care a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI. Intregul dosar a fost facut pe Protocolul lui Kovesi, Maior si Coldea: “Cadre SRI au efectuat 'documentarea cauzei', 'completarea informatiilor', 'activitati in vederea obtinerii actelor si informatiilor', acte de urmarire penala” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 January 2019 11:45
Vizualizari: 7496

La doua zile dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI - pe cel din 2009 semnat de Laura Kovesi, George Maior si Florian Coldea integral, iar pe cel din 2016 semnat de Augustin Lazar si Eduard Hellvig partial a venit si prima decizie a unei instante care a considerat ca se impune reanalizarea probelor dintr-un dosar facut chiar pe Protocolul PICCJ-SRI din 2009. S-a intamplat la Curtea de Apel Galati in cauza in care DNA i-a trimis in judecata pe fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta Nicolae Stanciu (foto), pentru pretinse fapte de trafic de influenta, luare de mita si fals in declaratii, iar pe omul de afaceri Vasile Costea, pentru presupuse infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita.


Curtea de Apel Galati a dispus vineri seara, 18 ianuarie 2019, repunerea cauzei pe rol si reluarea dezbaterilor in camera preliminara, urmand ca in discutie sa fie adusa tocmai decizia Curtii Constitutionale din 16 ianuarie 2019 care a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI. Decizia instantei a fost luata ca urmare a unei cereri formulate in acest sens de omul de afaceri Vasile Costea, aparat de avocata Lilian Iacob, de la casa de avocatura Budusan, Albu si Asociatii.

Iata minuta Curtii de Apel Galati:

“Admite cererea formulata de inculpatul Costea Vasile. Dispune repunerea cauzei pe rol in vederea reluarii dezbaterilor, in procedura de camera preliminara, prin aducerea in discutia participantilor procesuali a deciziei Curtii Constitutionale din data de 16.01.2018 (nepublicata in Monitorul Oficial pana la data pronuntarii prezentei incheieri) - decizie referitoare la existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlamentul Romaniei pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti pe de alta parte, generat de incheierea intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii a Protocolului nr. 00750 din 04.02.2009. Stabileste termenul de judecata la data de 11.02.2019 – ora 12, cu citarea inculpatilor. Cu privire la termenul de judecata vor fi instiintati avocatii alesi ai inculpatilor si reprezentantul Ministerului Public. Pronuntata in camera de consiliu azi 18.01.2019”.

DNA a lucrat cot la cot cu SRI

In cererea de repunere a cauzei pe rol, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, omul de afaceri Vasile Costea prin avocata Liliana Iacob a aratat ca se impune reluarea cercetarii judecatoresti pentru aspecte privind asigurarea dreptului la un proces echitabil, dar si pentru aspecte vizand calitatea si predictibilitatea legii. In ceea ce priveste Protocolul PICCJ-SRI din 2009, omul de afaceri Vasile Costea a subliniat ca acesta a produs efecte in dosarul sau. Mai exact, ca intreaga cauza a fost instrumentata de procurorii DNA in colaborare cu SRI, in baza Protocolului PICCJ-SRI 00750/4.02.2009, semnat de Laura Kovesi, George Maior si Florian Coldea. De altfel, chiar DNA a confirmat prin doua adrese trimise la dosar ca procurorii au lucrat cu ofiteri ai SRI atat in cursul urmaririi penale, dar chiar si dupa depunerea denuntului. Concret, lucratori ai SRI au efectuat acte de urmarire penala constand in “documentarea cauzei”, „completarea informatiilor” si „activitati in vederea obtinerii actelor si informatiilor”.

Iata cererea de repunere a cauzei pe rol formulata de omul de afaceri Vasile Costea prin avocata sa Liliana Iacob, in urma careia Curtea de Apel Galati a decis retrimiterea dosarului in camera preliminara unde se vor pune in discutie efectele hotararii CCR care a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI:


Comentarii

# Pintea date 20 January 2019 15:10 +8

Acum reiau de la zero judecarea dosarelor, dar pana acum nici un magistrat nu a avut curaj sa firme ca protocoalele sant ilegale si anticonstitutionale si ca el va judeca cf legii si constitutiei. Dupa ce curajoasa CCR a decis, toti rejudeca! Adica recunosc ca inainte au gresit! Pe libertatea si viata oamenilor! Si nimeni nu plateste! Poate se vor rejudeca si dosarele lui Blaga, Videanu, etc. in care au obtinut achitari, ca achitarile acelea au fost cu cantec! Atunci achitare, acum poate condamnare!

# DOREL date 20 January 2019 16:38 +1

Invechitii judecatori ai sectiei penale din ICCJ au multe de invatat de aici, de ex. cum ani de zile au calcat in picioare legea si au paradit sute de oameni nevinovati ! Si b): a venit vremea pasului inapoi ! Parerea mea ..

# Petre date 20 January 2019 17:25 +4

Oare nu cumva ar trebui rejudecat si dosarul lui Ludovic Orban asa cum de fapt trebuie rejudecat si dosarul lui Dragnea, pentru o mai buna infaptuire a actului dejustitie toate ar trebui rejudecate.

# Poison date 20 January 2019 20:40 +5

Categoric dosarul lui orban trebuie rejudecat cum de altfel si a lui blaga si multi altii care au primit achitare. Tudorele, lasa vrajeala cu recursul compensatoriu si cu criminalul din medias. Pt un prost n-o sa tii ilegal la puscarie si prin tribunale pe restul. Anuleaza dracului procesele din ultimii 10 ani ca TOATE SUNT ILEGALE. Dosarele sunt viciate. Cine are in mana parghii pt a face acest lucru si a indrepta situatia si nu o face trebuie facut vinovat la fel ca semnatarii protocoalelor. Stau si ma intreb, oare cata nesimtire au in ei ministrii astia ca sa forteze persoanele sa stea iara prin tribunale, sa plateasca avocatii ( marea majoritate niste mafioti) ? Dupa ce ca tot din cauza lor justitia este o mafie. Da dracului REABILITAREA. Daca nu fraierii paraditi sa iasa in strada si alungati cu batele toti mafiotii care-si bat joc de romani si-i arunca in puscarii din te miri ce, probe ilegale, probe falsificate,legi interpretabile,unu pt o fapta ia 5 ani altu ia suspendare

# DODI date 20 January 2019 19:52 +2

Nimeni nu vorbește de milioanele de lei cheltuite inutil de slujire, de tractoritst și de garcea pentru niște dosare făcute în ani de zile, pe procese ilegale și pe condamnări arbitrare. Asta că să nu mai amintim de vieți distruse, cariere distruse, familii destrămate, sănătăți nenorocite și, ce este mai dureros, decese. Pentru asta trebuie început de la hăhăilă creatorul marii debandade din aparatul de justiție, promotorul promovării nulităților, creatorul sistemului răzbunării pe adversarii politici, pe distrugerea oamenilor politici, a investitorilor români, a vânzării bogățiilor țării și intronarea neîncrederii în societate. Nu putem să nu-l amintim pe cleptomanul imobiliar ciolanis, cel care a renăscut în România organizația SS și căreia i-a pus la dispoziție, ilegal, sute de bunuri.

# Gilu date 20 January 2019 21:44 +2

Domnilor " magistrati " , v- ati basescu pe profesia dumneavoastra ! Sa va fie de suflet !

# Lex date 21 January 2019 08:19 +1

Contestaţia în anulare poate fi făcută doar în interesul condamnatului. Cei care au primit achitare, nu-şi pot agrava situaţia în propria cale de atac. Doar prin anomalia judiciară din cazul Marianei Rarinca a fost transformată achitarea în condamnare în urma unei contestaţii în anulare.

# Cucu date 21 January 2019 11:31 +2

Mai "Lex", nu prea stapanesti stiinta dreptului. Cei care au fost achitati, nu-si agraveaza situatia in propria cale de atac, intrucat nu acestia formuleaza contestatia in anulare, ci, potrivit art.427 ncpp, acest lucru il poate face si persoana vatamata sau procurorul !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva