PRIMA LOVITURA DUPA DECESUL PROTOCOALELOR – Curtea de Apel Galati reia de la zero dosarul fostului presedinte al CA Constanta si al omul de afaceri Vasile Costea. Decizia a fost luata dupa hotararea CCR care a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI. Intregul dosar a fost facut pe Protocolul lui Kovesi, Maior si Coldea: “Cadre SRI au efectuat 'documentarea cauzei', 'completarea informatiilor', 'activitati in vederea obtinerii actelor si informatiilor', acte de urmarire penala” (Document)
La doua zile dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI - pe cel din 2009 semnat de Laura Kovesi, George Maior si Florian Coldea integral, iar pe cel din 2016 semnat de Augustin Lazar si Eduard Hellvig partial – a venit si prima decizie a unei instante care a considerat ca se impune reanalizarea probelor dintr-un dosar facut chiar pe Protocolul PICCJ-SRI din 2009. S-a intamplat la Curtea de Apel Galati in cauza in care DNA i-a trimis in judecata pe fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta Nicolae Stanciu (foto), pentru pretinse fapte de trafic de influenta, luare de mita si fals in declaratii, iar pe omul de afaceri Vasile Costea, pentru presupuse infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita.
Curtea de Apel Galati a dispus vineri seara, 18 ianuarie 2019, repunerea cauzei pe rol si reluarea dezbaterilor in camera preliminara, urmand ca in discutie sa fie adusa tocmai decizia Curtii Constitutionale din 16 ianuarie 2019 care a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI. Decizia instantei a fost luata ca urmare a unei cereri formulate in acest sens de omul de afaceri Vasile Costea, aparat de avocata Lilian Iacob, de la casa de avocatura Budusan, Albu si Asociatii.
Iata minuta Curtii de Apel Galati:
“Admite cererea formulata de inculpatul Costea Vasile. Dispune repunerea cauzei pe rol in vederea reluarii dezbaterilor, in procedura de camera preliminara, prin aducerea in discutia participantilor procesuali a deciziei Curtii Constitutionale din data de 16.01.2018 (nepublicata in Monitorul Oficial pana la data pronuntarii prezentei incheieri) - decizie referitoare la existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlamentul Romaniei pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti pe de alta parte, generat de incheierea intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii a Protocolului nr. 00750 din 04.02.2009. Stabileste termenul de judecata la data de 11.02.2019 – ora 12, cu citarea inculpatilor. Cu privire la termenul de judecata vor fi instiintati avocatii alesi ai inculpatilor si reprezentantul Ministerului Public. Pronuntata in camera de consiliu azi 18.01.2019”.
DNA a lucrat cot la cot cu SRI
In cererea de repunere a cauzei pe rol, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, omul de afaceri Vasile Costea prin avocata Liliana Iacob a aratat ca se impune reluarea cercetarii judecatoresti pentru aspecte privind asigurarea dreptului la un proces echitabil, dar si pentru aspecte vizand calitatea si predictibilitatea legii. In ceea ce priveste Protocolul PICCJ-SRI din 2009, omul de afaceri Vasile Costea a subliniat ca acesta a produs efecte in dosarul sau. Mai exact, ca intreaga cauza a fost instrumentata de procurorii DNA in colaborare cu SRI, in baza Protocolului PICCJ-SRI 00750/4.02.2009, semnat de Laura Kovesi, George Maior si Florian Coldea. De altfel, chiar DNA a confirmat prin doua adrese trimise la dosar ca procurorii au lucrat cu ofiteri ai SRI atat in cursul urmaririi penale, dar chiar si dupa depunerea denuntului. Concret, lucratori ai SRI au efectuat acte de urmarire penala constand in “documentarea cauzei”, „completarea informatiilor” si „activitati in vederea obtinerii actelor si informatiilor”.
Iata cererea de repunere a cauzei pe rol formulata de omul de afaceri Vasile Costea prin avocata sa Liliana Iacob, in urma careia Curtea de Apel Galati a decis retrimiterea dosarului in camera preliminara unde se vor pune in discutie efectele hotararii CCR care a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Pintea 20 January 2019 15:10 +8
# DOREL 20 January 2019 16:38 +1
# Petre 20 January 2019 17:25 +4
# Poison 20 January 2019 20:40 +5
# DODI 20 January 2019 19:52 +2
# Gilu 20 January 2019 21:44 +2
# Lex 21 January 2019 08:19 +1
# Cucu 21 January 2019 11:31 +2