19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOFERI LASATI ZECE ANI FARA PERMIS – Camera Deputatilor a votat proiectul de lege initiat de fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc prin care conducatorii auto prinsi bauti sau drogati la volan nu vor mai putea conduce timp de zece ani: “Oricine este depistat in trafic, la volan, conducand sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive, va primi, pe langa condamnare si interdictia de a mai conduce un vehicul pana la 10 ani”

Scris de: L.J. | pdf | print

14 May 2024 17:41
Vizualizari: 2434

Conducatorii auto prinsi la volan bauti sau drogati vor ramane fara permis pe o perioada de zece ani. Masura este prevazuta in proiectul de lege initiat de senatorul PSD Robert Cazanciuc (foto), fost ministru al Justitiei, proiect adoptat marti, 14 mai 2024, de Camera Deputatilor in calitate de for decizional.


 

Concret, initiativa legislativa stabileste ca soferii care sunt depistati cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau sub influenta drogurilor nu vor mai putea sa isi redobandeasca permisul auto timp de zece ani. Senatorul PSD Robert Cazanciuc precizeaza ca proiectul de lege, votat in unanimitate de Camera Deputatilor, face parte din planul de masuri prin care se urmareste reducerea numarului deceselor ca urmare a accidentelor rutiere. Un plan in cadrul caruia a fost adoptata deja “Legea Anastasia”, initiata tot de Cazanciuc, potrivit careia instantele nu mai pot dispune condamnari cu suspendare in cazul conducatorilor auto care comit accidente rutiere mortale fiind bauti sau drogati, ori conducand fara permis.


Vom reveni cu forma proiectului de lege adoptata de Camera Deputatilor.


Iata postarea de pe Facebook a senatorului PSD Robert Cazanciuc:


10 ani fara permis auto pentru cei care sunt prinsi bauti sau drogati la volan. Initiativa mea legislativa a primit, astazi, votul final la Camera Deputatilor, fiind adoptata cu unanimitate, respectiv 256 de voturi 'pentru'. Multumesc Presedintelui Camerei si colegilor deputati pentru dezbaterile consistente si votul de astazi.

Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifica prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate in Senat. Practic, din momentul promulgarii si intrarii in vigoare, oricine este depistat in trafic, la volan, conducand sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive, va primi, pe langa condamnare si interdictia de a mai conduce un vehicul pana la 10 ani.

Este o mare realizare pentru mine pentru ca, asa cum am promis, am continuat planul de masuri pentru reducerea numarului de morti pe drumurile Romaniei, in incercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere in Europa, in ultimii sapte ani.

Dupa LegeaAnastasia, a venit, iata, tinandu-mi promisiunea, modificarea legislativa prin care soferii prinsi cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogati nu mai pot redobandi permisul in decurs de pana la 10 ani”.

Comentarii

# Gogu date 14 May 2024 18:25 -24

Curat Neconstitutional!Pai daca in Codul penal interdictia drepturilor prev de art 66(printre care si dreptul de a conduce ,la litera i)este pe o durata de 1-5 ani ,vii tu acum si spui ca in anumite situatii este 1 -10 ani?

# Marius date 14 May 2024 19:09 -1

O corporatie Nu poate da legi (legea 28/1991) un ONG (udmr) NU poate vota legi ....

# Jean Valjean date 14 May 2024 22:32 -2

Nu cred ca cineva sanatos la cap mai voteaza asemenea pachiderme!

# Aoleoo ! Cazanciuc-e date 14 May 2024 22:38 -9

Bobby, draghe, cum 'cea contabila aia de arges "legea e facuta sa citesti printre randuri" ... Pai judele trag pe nas din farfurie cu baietii adevarati, altele dau di buric si zvecnesc din pelvis pe la chefuri (ehee! unde sunt vremurile cu Grig Bivolaru, sau cele de la 2000 cand dansau direct la bara, naked). Bobby, pai la in baza legii tale, MPR cere coborarea pana la minimul special in cazu 2mai.. judecatoarea aia de TbSibiu il socate pe fi-su ... Esti dus prietene ... rau. Nu esti bun de parlament (care nici el nu e bun).Sa te pupi cu Goby Shtefanitzu ("doar 1 bericica la volan")-omorator de oameni netrimis in judecata,la 2,7 ani de la comiterea omorului. Va cunoasteti, nu? Bagabontzilor !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva