23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 23.01.2024 – Avocatul dus la mandat de arestare in cazul White Tower

Scris de: L.J. | pdf | print

23 January 2024 19:10
Vizualizari: 6096

* A mai fost facut un pas inspre cresterea salariului minim la 5.000 de lei si scaderea taxarii pe munca. Ce s-a intamplat acum si cine a initiat proiectul de lege, aflati dand click aici.


* Transporturile autohtone vor trece printr-o schimbare majora dupa ce Romania va intra in Schengen. (Intrare pe bune, terestra, nu pacaleala de acum, aeriano-maritima.) Cum vor arata cifrele, vedeti facand click aici.

 

* Ati citit probabil deja despre "dosarul White Tower", instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti privind inselaciuni cu locuinte, un caz in care ar fi implicati un avocati si trei notari (click aici pentru a citi). Procurorii au facut primele retineri, patru persoane urmand sa fie duse la Curtea de Apel Ploiesti pentru emiterea unor mandate de arestare preventiva. Printre ei, avocatul Vlad Nichita si notarul George Radu Tudose. Va vom tine la curent cu derularea anchetei, caci se aude ca ar exista si alte implicatii spectaculoase.


* Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea ramane fara trei procurori dintr-un foc.Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marti, 23 ianuarie 2024, iesirea din sistem a procurorilor Gheorghe Leuca (foto), Monica-Loredana Pop si Ovidiu-Tudor Naghi de la PCA Oradea.


Iata intreaga lista de viitori pensionari ai parchetelor:


„1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului LEUCA GHEORGHE, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

2.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei POP MONICA-LOREDANA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

3.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului NAGHI OVIDIU TUDOR, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

4.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DUMITRESCU LAVINIA-CAMELIA, procuror sef Sectie judiciara in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara. (unanimitate)

5.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei GIRBOVEAN FLORINA-LOREDANA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. (unanimitate)

6.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SPINU NADINA-MAGDALENA, procuror sef al Serviciului de cooperare judiciara internationala din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

7.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei GLIGOR-LUNGAN COSMINA-ELENA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba. (unanimitate)

8.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului VASILE MARIUS NICU, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita, in prezent inspector judiciar in cadrul Inspectiei Judiciare – Directia de inspectie pentru procurori. (unanimitate)”.


* Tot CSM le spune judecatorilor si procurorilor ca ar face bine sa nu se aventureze ca formatori in domeniul dezvoltarii personale si al comunicarii, caci astfel de activitati – fie ele si neplatite – sunt incompatibile cu statutul de magistrat.

Comisia nr. 1 reunita „Legislatie si cooperare interinstitutionala” din CSM i-a transmis marti, 23 ianuarie 2024, unui petent, ca magistratii au voie sa fie cadre didactice doar in invatamantul superior.


Iata minuta privind punctul de vedere al Directiei Legislatie, Documentare si Contencios (DLDC):


Punct de vedere al DLDC referitor la posibilitatea unor magistrati de a desfasura, cu caracter neremunerat, activitatea de formator in domeniul dezvoltare personala si comunicare


Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC si a decis ca activitatea de formare desfasurata in cadrul unor cursuri organizate de o entitate nonguvernamentala in parteneriat cu o universitate, activitate care nu vizeaza pregatirea personalului din sistemul judiciar si nu este in stransa legatura cu serviciul public de infaptuire a justitiei, este incompatibila cu functia de magistrat, in conditiile in care formarea nu este exercitata prin prisma calitatii de cadru didactic in invatamantul superior.

De asemenea, comisia a decis transmiterea unui raspuns in acest sens catre solicitant”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


sursa foto: Ebihoreanul.ro

Comentarii

# "Cum am scăpat în 2018, așa scap și acum!” date 23 January 2024 21:05 0

Imobilul White Tower , zona Hipodrom, a fost ridicat de marele dezvoltator imobiliar PFA Lupu Mărioara Domnica. Deținătoarea PFA, împreună cu fiul ei, Lupu Mihai, au vândut mai multe apartamente și locuri de parcare din imobilul situat în Ploiești, Bdul București, nr 28K, au încasat banii, dar nu numai că nu au respectat termenele de finalizare, dar au lăsat cumpărătorii cu buza umflată, fără ca aceștia să intre în posesia lor. Potrivit anchetatorilor aceștia au „falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor”. Astfel, a fost deschis un dosar penal sub aspectul „săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals. La întrebarea cumpărătorului țepuit „De ce mi-ați vândut apartamentele/”, notărița Tudose Maria răspunde inteligent și profesional: „D-aia!”

# Unu date 23 January 2024 22:53 +1

Daca nu le pun sechestru pe conturi si bunuri, tot degeaba.

# Un cetatean date 24 January 2024 07:59 +2

Dar la Iasi Parchetul de ce mu cerceteaza ca asemenea practici se intampla si aici. Il rugam pe Domnul Horodniceanu sa verifice si la Iasi niste asa zisi dezvoltatori imobiliari care fac la fel. O zi frumoasa

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva