22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

2015, ANUL LUI BASESCU – Avocatul Lucian Bolcas este convins ca pana la Paste se va pronunta o solutie in dosarul in care Traian Basescu este acuzat de santaj de senatoarea Gabriela Firea: ”E bine ca s-a redeschis acest dosar... Toate aceste chestii de carciuma nu tin in Justitie”. In 2015 s-ar putea redeschide si “Flota”, “Casa din Mihaileanu” sau dosarul “Tranzactiilor imobiliare cu afaceristul Costel Casuneanu”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 January 2015 16:33
Vizualizari: 4593

 

Vin vremuri grele pentru Traian Basescu (foto 1)! La o zi dupa ce si-a incheiat mandatul de Presedinte al Romaniei, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, condus de Procurorul General Tiberiu Nitu, au redeschis dosarul in care Traian Basescu a fost acuzat de senatoarea PSD, Gabriela Firea de santaj. Cercetarile in acest caz vor fi astfel reluate dupa ce ancheta a fost suspendata ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale din data de 11 decembrie 2014 cand judecatorii constitutionali au statuat ca Presedintele are imunitate in cazul declaratiilor politice, incadrand afirmatiile lui Basescu la opinie politica. In acest context, avocatul Lucian Bolcas (foto 2), aparatorul senatoarei Gabriela Firea, si-a exprimat convingerea ca pana la Paste va fi pronuntata o solutie in acest dosar, cu precizarea ca acest lucru s-ar intampla “intr-un regim de normalitate”. Pe langa acest dosar, Traian Basescu mai are “in asteptare” alte trei dosare grele care, daca vor fi solutionate, i-ar putea aduce acestuia ani grei de puscarie. Este vorba despre “Flota”, “Casa din Mihaileanu” si dosarul “Tranzactiilor imobiliare cu afaceristul Costel Casuneanu”.


Avocatul Lucian Bolcas: “Mie imi face impresia ca, intr-un regim de normalitate, pana la Paste vom avea chiar o solutie”

Afirmatia a fost facut de avocatul Lucian Bolcas in cadrul emisiunii “Editie de weekend” de la Antena 3, ocazie cu care a declarat ca Traian Basescu a santajat-o in mod evident pe Gabriela Firea atunci cand i-a transmis senatoarei PSD ca, “daca nu sta in banca ei”, sotul acesteia ar putea disparea: “E bine ca s-a redeschis acest dosar. Poate printre primele din care am aflat. Este vorba despre niste lucruri incredibile. Din postura de Presedinte al Romaniei sa santajezi in mod evident un senator al Romaniei ca sa nu isi faca treaba intr-o comisie parlamentara ce ancheteaza probleme ale familie tale este un lucru absolut abominabil. Mie imi face impresia ca, intr-un regim de normalitate, pana la Paste vom avea chiar o solutie".

In acelasi context, avocatul Lucian Bolcas a declarat ca este necesar ca Traian Basescu sa dea o declaratie in fata procurorilor, nemaiputand invoca in prezent ca se afla in “perimetrul unei declaratii politice”. Lucian Bolcas a sustinut la Antena 3 ca “toate aceste chestii de carciuma” invocate de Basescu nu tin in Justitie: "Prezenta sa (a lui Traian Basescu la procesul de santaj - n.r.) este obligatorie, trebuie sa dea o declaratie personala. Domnul Traian Basescu, cu abilitatea... sau nu cu abiliatea... cu smecheria cunoscuta, a declarat imediat ca s-a aflat in perimetrul unei declaratii politice, s-a gandit ca sotul doamnei Firea ar putea sa plece la alte doamne si asa mai departe. Ori toate aceste chestii de carciuma nu tin in Justitie. Asa a spus intr-un interviu chiar a doua sau a treia zi cand si-a dat seama de cele spuse".

Totodata, maestrul Lucian Bolcas l-a invitat pe Traian Basescu sa demonstreze ca “in atributiile de serviciu ale Presedintelui Romaniei stau si amenintarea si santajarea unui senator”: "Declaratie politica trebuie sa fie in cadrul atributiilor sale de serviciu. Il invit sa-mi demonstreze ca in atributiile de serviciu ale Presedintelui Romaniei stau si amenintarea si santajarea unui senator".

Pietrele de moara ale lui Traian Basesc - “Flota”, “Casa din Mihaileanu” si “Tranzactiile imobiliare cu Costel Casuneanu”

Pe langa dosarul de santaj, Traian Basescu ar mai putea fi curand tras la raspundere in alte dosare de notorietate, suspendate insa in anii in care Basescu a ocupat functia de Presedinte al Romaniei, dar care, daca vor fi solutionate, i-ar putea aduce acestuia ani grei de puscarie. Este vorba despre dosarul “Flota” in care Traian Basescu a fost acuzat, alaturi de alte cateva zeci de persoane, de prejudicierea Statului roman cu peste 11.000 miliarde de lei, dupa vanzarea a 16 nave din flota maritima romaneasca, in perioada 1991-2000. In dosarul “Flota” Traian Basescu a fost trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fals in inscrisuri, delapidare cu consecinte deosebit de grave, toate in concurs, insa cauza a fost supendata in 2004, odata cu venirea sa la Cotroceni. Mai mult, la scurt timp dupa ce Basescu a ajuns la Palatul Cotroceni, dosarul a fost retrimis de inalta Curte la Directia Nationala Anticoruptie, din cauza unor vicii de procedura. Mai exact, rechizitoriul nu fusese semnat de Ioan Amarie, ci de un subaltern al acestuia. Instanta suprema a cerut procurorilor DNA sa refaca rechizitoriul, adica sa puna semnatura corecta pe prima pagina. Ceea ce au facut insa anchetatorii lui Daniel Morar a fost sa cheltuiasca zeci de mii de euro pe o noua expertiza, prin care s-a stabilit ca nu exista niciun prejudiciu.

O alta piatra grea pentru Traian Basescu este “Casa din Mihaileanu”, pe care, in 2002, pe vremea cand se afla la Primaria Capitalei, a primit-o de la Administratia Fondului Imobiliar din PGMB desi nu avea dreptul sa beneficieze de o repartie de la Stat in conditiile in care mai primise o casa in Constanta, iar la momentul repartitiei era chirias intr-o casa administrata de RA-APPS. Ulterior, in februarie 2003, Traian Basescu a cumparat casa din Mihaileanu in baza Legii 112, care prevede expres ca este interzisa cumpararea unei locuinte de catre un chirias care are sau a avut si a instraintat o alta locuinta. In aceasta situatie se afla si Traian Basescu, dat fiind ca in octombrie 2002 a cumparat o vila in Otopeni, pe care i-a donat-o fiicei sale, Ioana Basescu, o luna mai tarziu.

In aceste conditii, desi Traian Basescu ar fi putut fi pus sub urmarire penala, trimis in judecata si chiar condamnat, pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu, procurorii de la Parchetul General, atunci condus de Ilie Botos, au decis neinceperea urmaririi penale. La doi ani dupa solutia de NUP, in 2007, Mugur Ciuvica, presedintele „Grupului de Investigatii Politice”, a formulat o plângere penala impotriva functionarilor implicati in acest caz, existand astfel toate sansele ca dosarul sa fie redeshis.

Cel de-al treilea dosar care ar trebui sa ii dea emotii lui Traian Basescu este cel privind presupusa spalare de bani in cazul tranzactiilor imobiliare suspecte pe care fostul presedinte le-a facut cu omul de afaceri Costel Casuneanu, dosar care a fost suspendat din acelasi considerent, imunitatea prezidentiala.

Este de notorietate faptul ca Basescu a cumparat in august 2000 un teren de 3.700 mp in Baneasa pentru care a achitat suma de 1,4 miliarde lei vechi, in aceeasi perioada cumparand un lot identic cu al lui Basescu si afaceristul Casuneanu. Acesta din urma insa a platit pentru cei 3.700 mp 5 miliarde lei vechi. Doi ani mai tarziu, Basescu i-a vandut terenul cumnatei lui Costel Casuneanu, Gabriela Blaj, primind in schimb suma de 361.540 lei, adica circa 12 miliarde de lei. Aceasta a fost si modalitatea in care Basescu a justificat cumpararea vilei din Otopeni!

Ulterior, Gabriela Blaj a vandut terenul achizitionat de la Basescu lui Costel Casuneanu cu suma pe care o primise de la fostul Presedinte, de 361.540 lei, iar mai apoi omul de afaceri a unit cele doua parcele si le-a vandut unui dezvoltator imobiliar cu suma de 8 milioane euro.

Comentarii

# Bercea mondial: ''e manevra lu vratii miei.'' date 4 January 2015 17:53 0

Si anul 2015 se va termina  la fel cu Traian Basscu in raporturile cu justitia. Toate dosarele au solutii, iar prescriptia raspunderii penale va fi invocata pentru toate eventualele pedepse  . Basescu nu a comis infrac de genocid,  contra vietii persoanei, etc

# valean date 4 January 2015 21:20 -7

:lol: ce ne-am face fara bolcas ,funar ,vadim ,voiculescu , antonescu,ghise ,vanghelie , haa ?

# franc date 5 January 2015 01:36 +3

@valean: Ati ramane doar cu Basescu, Udrea, Videanu, Blaga, Macovei, Blejnar, Berceanu, MRU, hahahahahahahhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa!

# jude date 4 January 2015 22:01 -1

:lol: NICI-UN cap de acuzare nu are temei - mai ales cel referitor la "santajul fufulinei" - numai prostii - pacat ca bolcas isi pierde timpul si reputatia cu asemenea dosare !

# franc date 5 January 2015 00:33 0

@jude: As paria ca esti Elena Udrea, avocata diavolului.

# kfa date 5 January 2015 01:39 -2

@jude: Nu cumva esti chiar Elena Udrea, distinsa avocata a diavolului?

# ion date 4 January 2015 22:04 +4

cenzura

# Liviu date 5 January 2015 14:35 +2

 Da plagiatorul, dă banii daţi înapoi luaţi din avocatură? Că a intrat în barou pe baza doctoratului plagiat.

# gelu date 8 January 2015 15:53 0

Cum sa dea bani sa intre in avocatura? Astia au fost admisi pe criterii politice. De fapt nu au sustinut vreodata examen fiindca e o anomalie sa dai admitere la ceva ce nu exista.. Numai prostii au dat spagi la admitere. De aia dupa acel simulacru numit examen lucrarile se distrug. Dispar probele incriminatoare ca prostii sa devina mari cunoscatori in drept.  :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva