23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMR acuza Curtea Constitutionala ca a subminat puterea judecatoreasca! Ministrul Justitiei se bucura pentru izgonirea lui Barbulescu, Lupascu si Chiujdea

Scris de: | pdf | print

4 February 2011 13:39
Vizualizari: 5776

Asociatia Magistratilor din Romania atrage atentia printr-un comunicat de presa semnat de presedintele asociatiei, judecator Mona Maria Pivniceru (foto) asupra consecintelor recentei decizii a CCR: „Prin deciziile Curtii Constitutionale nr. 53 si 54 din 25 ianuarie 2011, ale caror motivari au fost publicate ieri, 3 februarie 2011, Curtea Constitutionala trece pragul competentelor sale, aducand o atingere grava insesi suprematiei Constitutiei pe care trebuie sa o garanteze si subminand grav principiul separatiei puterilor in stat. Art.146 din Constitutia Romaniei prevede, limitativ si exclusiv, competenta Curtii Constitutionale in materie de control de constitutionalitate. Art. 27 alin.1 din Legea 47/1992 adauga la aceasta, peste prevederile Constitutiei, si hotararile plenului Camerei Deputatilor, hotararile plenului Senatului si hotararile plenului celor doua Camere reunite ale Parlamentului, largind sfera competentei Curtii printr-o interpretare nepermisa a prevederilor art.146 lit. l din Constitutie, care exclude, insa, adaosul la textul constitutional, singura modalitate in care acesta ar fi posibil fiind revizuirea Constitutiei".

 

"In aceste conditii, consideram ca excede insesi ordinii constitutionale aprecierea conform careia pot fi atacate la Curtea Constitutionala alte acte ale Parlamentului decat cele cu caracter normativ, neputand fi supuse controlului de constitutionalitate actele cu caracter individual, cum este cazul celor doua hotarari ale Plenului Senatului asupra carora s-a pronuntat Curtea.

O interpretare contrara ar fi de natura a pune Curtea Constitutionala, un organism jurisdictional constitutional, numit politic, in pozitia de a exercita un supracontrol asupra tuturor hotararilor Parlamentului, ceea ce, in conditiile democratiei constitutionale si a organizarii statului in baza principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, este inadmisibil.

Astfel, art.1 alin. 5 din Constitutie, invocat si in motivarea deciziilor Curtii, stabileste ca, in Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie, din acest text pornind valentele a doua competente diferite, cea cu privire la controlul de constitutionalitate, precum si cea privind controlul legalitatii, acesta din urma fiind exercitat, conform art. 126 din Constitutie, de inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti stabilite de lege.

Curtea nu a examinat niciun moment constitutionalitatea celor doua hotarari ale Senatului, ci doar legalitatea unor candidaturi individuale, pronuntandu-se in locul instantei apartinand puterii judecatoresti si extinzandu-si competența in afara legii. Consideram totodata ca, substituindu-se instantei de drept comun, Curtea Constitutionala a abandonat si principii elementare de drept, consacrate de Constitutie si de reglementarile internationale, ca dreptul la aparare si contradictorialitatea procesului, iar acest fapt este cu atat mai grav cu cat CCR se antepronunta, in cuprinsul deciziilor sale, cu privire la fondul unor litigii aflate in acest moment pe rolul instantelor de drept comun.

In acelasi timp, constatam ca deciziile pronuntate de Curtea Constitutionala obliga Senatul sa reia procedurile de validare a membrilor CSM si sa incalce, la randul sau, prevederile legii (art. 18 alin.4 din Legea 317/2004), validand individual membrii Consiliului Superior al Magistraturii, si nu lista cuprinzand magistratii alesi ca membri asa cum cere in mod expres norma legala.

In consecinta, Asociatia Magistratilor din Romania considera ca, judecand persoane fizice sub aspectul legalitatii candidaturii, deciziile pronuntate de CCR sunt in afara competentelor acesteia si nu produc efecte juridice obligatorii, avand caracterul unor hotarari civile, care, urmand regulile constitutionale, trebuie pronuntate de puterea judecatoreasca”.

Declaratie de presa a ministrului Justitiei Catalin Predoiu privind decizia Curtii Constitutionale privind alegerile CSM, petitia magistratilor Barbulescu, Lupascu, Chiujdea si proiectul de lege al Guvernului privind desfiintarea unor instante si parchete

Privind decizia Curtii Constitutionale nr. 54 din 25 ianuarie 2011 (Decizia CCR) si pasii de urmat:

As dori sa incep prin a reaminti faptul ca Ministerul Justitiei a pastrat o rezerva totala asupra chestiunii legalitatii candidaturilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), asteptand finalizarea procedurilor si decizia Curtii Constitutionale.

Decizia CCR are meritul de a fi clarificat fara echivoc problema nelegalitatii candidaturilor doamnei judecator Barbulescu, a domnului judecator Lupascu si a domnului procuror Chiujdea.

Decizia CCR are de asemenea meritul de a fi purgat procesul electiv pentru CSM de un viciu care ar fi afectat credibilitatea CSM in procesul de conducere a Justitiei si de desavarsire a reformelor.

Ministerul Justitiei semnaleaza faptul ca o validare cat mai rapida a Senatului in conformitate cu Decizia CCR va contribui la clarificarea situatiei create prin candidaturile care au viciat procesul de alegere a noului CSM, conform aceleiasi decizii.

Analiza Ministerului Justitiei privind situatia prezenta, dupa Decizia CCR indica urmatoarele concluzii principale:

1. Consiliul Superior al Magistraturii isi pastreaza si continua fiinta juridica si urmeaza sa reintre in capacitatea de exercitiu si functionalitate deplina dupa validare de catre Senat a celorlalte opt candidaturi legale. CSM se afla intr-o postura sui generis, neprevazuta expres de lege, dar care este departe de a fi un „vid constitutional”. Ceea ce trebuie facut cu urgenta, este validarea Senatului, adica respectarea Deciziei CCR.

2. Validarea Senatului este considerata de catre CCR drept o „indatorire constitutionala”, dupa cum se arata in considerentele finale ale Deciziei CCR.

3. Deciziile adoptate de CSM pana in prezent raman valabile, pentru ca Decizia CCR produce efecte numai pentru viitor.

In concluzie, este esential ca la nivelul Senatului sa se actioneze in spiritul cooperarii si al echilibrului intre puteri, astfel incat sa se permita CSM sa isi continue activitatea dupa incheierea procedurii stabilite de catre Decizia CCR”.

Privind petitia celor trei magistrati ale caror candidaturi au fost invalidate de catre Curtea Constitutionala

Din informatiile de presa am luat act de faptul ca cei trei magistrati ale caror candidaturi au fost invalidate de catre Curtea Constitutionala au formulat o petitie adresata Senatului prin care solicita amanarea validarii pana la judecarea recursurilor in contestatiile la una dintre candidaturi, aflate pe rolul instantelor de drept comun.

Petitia incalca in opinia noastra obligatia de rezerva impusa oricarui magistrat, in raport de decizia clara a Curtii Constitutionale.

Este o petitie care, tinand cont de intregul context, in primul rand de concluzia Curtii Constitutionale, poate aduce atingere prestigiului profesiei de magistrat si face deservicii intregului sistem judiciar.

Petitia incearca sa creeze o noua situatie de blocaj, prin ignorarea obligativitatii deciziilor Curtii Constitutionale. Modul cinic in care se incearca exploatarea unor eventuale portite procedurale pentru o cauza devenita nedreapta prin Decizia CCR, creeaza impresia punerii intereselor personale devenite nelegitime in contra intereselor sistemului judiciar de a depasi aceasta situatie delicata.

Conduita fireasca, eleganta si morala in imprejurarile date ar fi, in opinia noastra, pasul inapoi pe care cei trei sa il faca pentru a permite CSM sa isi consolideze credibilitatea si sa reia cursul reformelor. Ar fi o atitudine generoasa, altruista si o recunoastere a unor principii pe care altminteri le-au afirmat frecvent, cum ar fi acela potrivit careia „hotaririle se executa, nu se discuta”, principiu sustinut vehement de doamna judecator Barbulescu in timpul mandatului de Presedinte CSM.

Acest pas inapoi nu ar insemna altceva decat abandonarea unei lupte care s-a incheiat prin Decizia CCR si continuarea activitatii militante a celor trei pentru binele Justitiei din orice alta postura decat aceea de membri ai CSM.

Modul in care cei trei se agata prin aceasta petitie de o pozitie pe care au pierdut-o, le pune la indoiala buna credinta si ar putea afecta direct interesele Romaniei prin eventuala prejudiciere a concluziilor apropiatului raport tehnic intermediar pe Justitie.

Este inacceptabil jocul cu soarta sistemului judiciar si a raportului de tara, pentru interese personale.

In calitatea pe care o am, as dori sa multumesc celor trei fosti colegi de CSM pentru activitatea substantiala depusa pentru inchegarea acestei institutii, dar sa le solicit la fel de colegial sa dea dovada de chibzuinta si sa sprijine prin atitudinea lor viitoare interesele sistemului judiciar.”

Privind proiectul de lege referitor desfiintarea instantelor

Avand in vedere discutiile de ieri din cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, precum si unele informatii publice eronate, aparute pe marginea proiectului de lege privind desfiintarea unor instante, voi face cateva scurte precizari, urmand ca detaliile tehnice sa fie sustinute direct in fata Comisiei Juridice, la sedinta viitoare.

Proiectul de lege are la baza un studiu aprofundat elaborat de un grup de lucru compus din magistrati, din cadrul aparatului CSM, MJ, ICCJ si MP. Studiul a fost finalizat de grupul de lucru la finalul anului 2010, nu 2005, cum eronat s-a sustinut in mass-media de dna deputat Gorghiu.

Proiectul a fost promovat de MJ a respectat intocmai studiul grupului de lucru, la randul sau discutat in cadrul Plenului CSM.

Proiectul a fost inaintat MJ de catre CSM printr-o adresa emisa in temeiul art. 38 alin.(5) din Legea 317/2004, in vederea exercitarii initiativei legislative. Prin urmare, criticile privind absenta avizului CSM sunt nefondate si neavenite, aflandu-ne intr-o alta ipoteza procedurala, in care CSM a sesizat MJ pentru initiativa legislativa.

In timpul mandatului meu nu au fost initiate lucrari de investitii la nici una dintre instantele preconizate a se desfiinta, cum eronat s-a sustinut in sedinta Comisiei Juridice.

Proiectul reprezinta doar o prima etapa in rationalizarea instantelor, va urma si o alta etapa, eventual dupa ce noul CSM va face o evaluare completa a resurselor umane in sistemul judiciar.

Reforme similare au avut loc si in alte tari europene, cum ar fi Franta, Olanda.

Proiectul nu urmareste in primul rand rationalizarea si reducerea costurilor, ci folosirea eficienta a resurselor umane dispersate irational in sistemul judiciar. Expertii arata ca numarul minim de judecatori necesar pentru functionalitatea unei instante este de 7. Noi propunem desfiintarea unor instante in care avem si 3 judecatori. Similar pentru parchete. In plus, noile Coduri impun si mai acut rationalizarea si concentrarea resurselor umane pe instante si parchete. Voi prezenta si alte argumente in fata Comisiei Juridice”.

Comentarii

# Emil date 4 February 2011 16:55 0

O mica nelamurire: pana acum cateva zile, se putea accesa pe acest site un articol in care se vorbea despre rezultatul cercetarii de catre Curtea de Conturi a Romaniei a cazului Ridzi. Ieri, inca mai aparea ca a existat un astfel de articol. Astazi? Se pare ca nu a existat NICIODATA!
Oare pozitia VADIT anti PDL a STAPANILOR acestui site, sa nu suporte si o alta parere decat RIDZI hoata?
Oricum

# prostanacu date 4 February 2011 20:37 0

AMR ar fi trebuit sa protesteze mult mai puternic acum cateva zile cand marean vanghele si ponta victor (PSD) au facut declaratii publice incalificabile de amenintare a procurorilor DNA si judecatorilor odata cu ajungerea la putere si cu privire la presiunile facute pentru liberarea pesedistului de arges. se pare ca organizatia se afla sub bocancul rosu-galben. Sau poate domnul varujan stie mai muulte stimata d/na pivniceru?

# romanica date 5 February 2011 06:55 0

AMR-ul inseamna in prezent o singura persoana : d-na Pivniceru si o mana de colegi ai domniei sale
AMR-ul nu mai reprezinta interesele membrilor sai de la momentul la care D-na Pivniceru a ajuns la ICCJ
AMR-ul sa faca dovada ca a consultat membrii sai cu privire la acest comunicat
In caz contrar, AMR-ul nu a dat un comunicat, doar presedinta acestuia si-a expus un punct de vedere PERSONAL, sub umbrela unei asociatii

# gogu date 5 February 2011 13:21 0

Ipocritule...Voi de cite ori ati consultat colegii la UNJR?

# Fistic date 5 February 2011 08:19 0

AMR a ramas singura asociatie a judecatorilor care are curajul sa se opuna abuzurilor la care este supusa justitia de catre actuala guvernare.
Prostanacule, tu din nefericire (la tine fiind caz irecuperabil) esti prea limitat ca sa poti intelege ca o asociatie care se respecta nu iese sa tipe atunci cand DNA si un judecator de aceeasi factura au izbutit sa scoata lumea in strada si mai era un pic sa moara si un om......

# vivi pescaru date 5 February 2011 14:35 0

Dupa 89, justitia a fost croita si a functionat contra cetateanului - fiind cainele de paza al politicienilor corupti si al marilor jefuitori ai acestei tari. Madam' Pivniceru nu a luat, nici macar formal, pozitie fata de amenintarile explicite ale PSD contra magistratilor. Unde era Pivniceru pe vremea lui Nastase, cand magistratii erau omorati (vezi cazurile procurorilor Panait si Luminita Sega), sau supusi la mari presiuni (Miclescu).
Cu alura si ghiersul sau, Madam' Pivniceru a fost, este si va ramane o matroana a tractirului din justitie. Spre ghinionul ei, nu toti magistratii sunt inregimentati la bordel.

# aluna date 6 February 2011 09:03 0


Citeza pe Fistic
AMR a ramas singura asociatie a judecatorilor care are curajul sa se opuna abuzurilor la care este supusa justitia de catre actuala guvernare.
Prostanacule, tu din nefericire (la tine fiind caz irecuperabil) esti prea limitat ca sa poti intelege ca o asociatie care se respecta nu iese sa tipe atunci cand DNA si un judecator de aceeasi factura au izbutit sa scoata lumea in strada si mai era un pic sa moara si un om......


tovarase fistic,
poate ai iesit tu in strada cu tricoul ala rosu cu che guevara. Oricum cred ca anul asta o sa fi mai mult prin strada pentru ca tovarasii tai vor incepe sa-si asculte sentintele de condamnare pentru jefuirea acestei tari.

# Fistic date 6 February 2011 10:34 0

daca condamnarile pentru jefuirea tarii le vor primi si cei care sunt din 2005 la putere, nu doar cei din opozitie.... mai vorbim. pana atunci asistam la o mizerie de vendeta politica prin componentele care s-au facut slugile guvernarii

# themis date 5 February 2011 13:39 0


Citeza pe prostanacu
AMR ar fi trebuit sa protesteze mult mai puternic acum cateva zile cand marean vanghele si ponta victor (PSD) au facut declaratii publice incalificabile de amenintare a procurorilor DNA si judecatorilor odata cu ajungerea la putere si cu privire la presiunile facute pentru liberarea pesedistului de arges. se pare ca organizatia se afla sub bocancul rosu-galben. Sau poate domnul varujan stie mai muulte stimata d/na pivniceru?

Ai perfecta dreptate...este incalificabila atitudinea CSM-ului care a bagat capul in nisip ca strutul...In calitate de garant al independentei justitiei CSM-ul,prin preseditele sau,trebuia sa intervina imediat,public si sa ceara stoparea linsajului mediatic.

# DOREL date 5 February 2011 15:29 0

Mult iubite si stimate,

A ameninta pe cineva cuconsecintele legii nu este nici amenintare, nici santaj si in general niciun act ilicit.
Dimpotriva, este un ajutor ca respectivii sa nu persevereze in gresala, asa cum spuneau stramosii nostrii romanii (errare humanum est, perseverare, diabolicum).
Si, b): chiar nu e schizofrenie totala cand CEDO condamna Romania pe banda rulanta pentru arestari nemotivate (ca si pentru provocari), iar judecatorii aserviti DNA o tin tot asa, cu rezonanta si alte bla, bla bla-uri, numai cu probe concrete privind pericolul real pentru ordinea publica nu ?
Pai, mai draga, daca o spune CEDO, si nu o data sau de doua ori, dumneata ce vrei a ne spui noua, ca nu se prea intelege, decat ca e bine numai ce vrea Zeus, nu-i asa ?
Si, o intrebare: de ce au fugit toti judecatorii de la Sectia penala a ICCJ, nu cumva tocmai de aceea ?

# dodorel date 6 February 2011 08:57 0


Citeza pe DOREL
Mult iubite si stimate,

A ameninta pe cineva cuconsecintele legii nu este nici amenintare, nici santaj si in general niciun act ilicit.
Dimpotriva, este un ajutor ca respectivii sa nu persevereze in gresala, asa cum spuneau stramosii nostrii romanii (errare humanum est, perseverare, diabolicum).
Si, b): chiar nu e schizofrenie totala cand CEDO condamna Romania pe banda rulanta pentru arestari nemotivate (ca si pentru provocari), iar judecatorii aserviti DNA o tin tot asa, cu rezonanta si alte bla, bla bla-uri, numai cu probe concrete privind pericolul real pentru ordinea publica nu ?
Pai, mai draga, daca o spune CEDO, si nu o data sau de doua ori, dumneata ce vrei a ne spui noua, ca nu se prea intelege, decat ca e bine numai ce vrea Zeus, nu-i asa ?
Si, o intrebare: de ce au fugit toti judecatorii de la Sectia penala a ICCJ, nu cumva tocmai de aceea ?


tovarase dorel,
era timpul curateniei si la sectia penala a ICCJ. cei care au plecat erau chiar penali (jipa, jidovu,costiniu, s.a)e timpul unor judecatori integri care sa nu aiba legaturi cu cercurile politice, de afaceri sau avocatesti. Pe de alta parte Comisia Europeana (nu CEDO) a cerut de ani de zile starpirea coruptiei in romania. Or, tovarasii judecatori de dinainte au reusit performanta de a amana cate 4-5 ani cate un dosar sub umbrela cedoista a dreptului la aparare. Cetateanul simplu va avea incredere in justitie numai atunci cand dreptatea sa face nu numai pentru catei, atunci cand nume precum bombonel, guzganul rozaliu, miky spaga, mazariche, oprisan, ilici, mitrea, patricianul, felix motanul, ridzi, falca s.a. vor fi condamnati in dosarele tergiversate abuziv de judecatori.

# Gicu date 6 February 2011 10:03 0

1)Comisia Europeana este formata din functionari publici si politicieni fara legatura cu dreptul, rapoartele care le fac le fac pe baza statisticilor si pe baza unor rapoarte facute tot de catre functionari, pe cand CEDO este alcatuit din oamenii de drept renumiti in tarile din care provin.De asemenea Comisia Europeana analizeaza statistica condamnarilor CEDO si inca nu s-au judecat cererile arestarilor si condamnarilor din ultimii ani (atunci se va sch.radical si perceptia CE despre DNA)
2)CEDO a condamnat Romania in repetate randuri pentru tergiversare proceselor si durata excesiva (("termen rezonabil" - art.6, Ballai,Camataru,Tudorache s.a.m.d.)
3)ex-procurorul Marian Nazat dixit:
Adesea, lentoarea asta deloc nouă a "mecanismului" e singura cale spre o hotărâre dreaptă. Fiindcă, se ştie, "politica e moartea noastră", a românilor, aşadar implicit şi a ideii de justiţie. Iar când magistratul se subordonează politicianului, menirea avocatului e tocmai întârzierea verdictului.

Timpul toceşte pofta de răzbunare penală sau de şantaj prin mijlocirea judecătorului, le face inactuale. În culisele dosarului, între termenele lungi, părţile beligerante au răgazul tranzacţionării, şi atunci interesul condamnării "proscrisului" dispare. Îi ia locul altul, mai stringent. Păpuşarii din Justiţie se schimbă întruna, şi de aici priorităţile mereu altele în trierea inculpaţilor din motive politice.

"Complicarea înadins" a Justiţiei este, nici mai mult, nici mai puţin, reacţia de apărare a sistemului împotriva abuzului din afară, îndeosebi dinspre statul discreţionar. Un proces penal rapid în România, în pricinile comandate politic, înseamnă anularea oricărei idei de justiţie, aşa că nu vă pripiţi cu modelele de import!

# atentie iccj date 5 February 2011 22:38 0

la arhiva sectiei civile a ICCJ lucreaza o duduie / turnatoare la dna.

SRI deţine în administrare Vila 3 "Pacea", situată în Satul Izvorani, pe malul Lacului Snagov, pe care au pus ochii Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Vila a fost revendicată de foştii proprietari, care au vîndut drepturile litigioase escrocului Ştefan Rădulescu, care, după ce va deveni proprietarul imobilului în cauză, îl va ceda celor doi. Pentru a-şi atinge scopul, la intervenţiile făcute de Traian Băsescu şi Elena Udrea, dosarul civil nr.155/ 2002 a fost repartizat spre soluţionare judecătoarei Alina Ţucă, personaj din anturajul Elenei Udrea şi al judecătoarei Gabriela Bogasiu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Despre abuzurile şi ilegalităţile săvîrşite de judecătoarea Gabriela Bogasiu şi soţul acesteia, avocatul Mihai Bogasiu (fost procuror), noi, cei de la Partidul România Mare, am făcut numeroase dezvăluiri, rămase, deocamdată, fără urmări.

# atac la costiniuuuu date 5 February 2011 22:41 0

LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI
MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID!
4 08 2010
Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a Curţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă.
Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii.
Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim.
Copyright Tricolorul

# anonimus date 6 February 2011 14:08 0

"vivi pescaru", eu iti dau dreptate;in cazul lui Panait ,tarziu au luat pozitie;chiar asa,unde era madam Pivniceru cand a murit Panait?Eu una,nu am auzit in 2002 nici o voce de magistrat care sa aiba curajul sa spuna ...ceva in apararea lui!Nu cred ca AMR-ul de acum are mai mult curaj!

# eva date 6 February 2011 17:19 0

anonimus, pe vre,ea aceea acum vreo spate-opt ani, nu exisra AMRul!!!! te ieie aiurea de oameni, pe vremea aia patrna Stanoiu la Justitie!

# vivi pescaru date 7 February 2011 00:31 0

Eva, daca nu exista AMR-ul, magistratii chiar nu puteau sa ia pozitie cand erau omorati si/sau supusi la presiuni alti magistrati ? Nooo, pe vremea aia, erau mucles toti, le pierise graiul,ca doar justitia era libera atunci, nu ca acum cand AMR-ul isi permite sa organizeze greva, pardon, protest extrem, sa se ratoiasca la presedinte si chiar sa critice public hotararile CCR (bune, rele, tampite - nu importa). Oare pe vremea lu' ta****** ILICI ar fi avut acelasi curaj si pozitie ? Niet. In primul rand de frica, si secundo, ptr. ca faceau parte din aceeasi gasca de ticalosi.

# vivi pescaru date 7 February 2011 02:04 0

scuze eva!am gresit iar pastilele in loc de fenobarbital, am luat paracetamol.In rest si Ilici si Base au fost de aceeasi parte a baricadei si inainte de 89 si dupa, drept dovada ca Ilici nu a fost deranjat de justitie ca e pe mana cu sefu'.bine ce face sefu'acum ilici era mic copil, ca pe sefu nici nu l duce capul prea tare. Cu proc.Panait intr-adevar e o problema si ar fi trebuit sa aflam pana astazi ce s-a intamplat in realitate, si ar trebui sa aflam si cand sefu'a pus serviciile sa i trimita amenintari sefei AMR si cum cum a incercat sa o inlature umblandu-i la sistemul de franare de la masina.
Vezi Eva cand iau pastilele sunt lucid in rest am momente cand nu stiu ce scriu si ma incurca si camasa asta de forta.....in fine.

# vivi pescaru date 7 February 2011 07:42 0

Postac nenorocit, ai fost schimbul 3? Va plateste bine Vantu ?

# vivi pescaru date 7 February 2011 08:40 0

cateodata am dubla personalitate din cand in cand apare si a treia.
adevarul e ca ne e frica de vantu de aceea l-am nominalizat,ca stiam ca a fost comanda lu'sefu, are vantu bubele lui dar acum nu era cazul,si asta are putere,bani si relatii si o sa ne arda cu sefu'in frunte.
Noi daca nu iesim la alegeri suntem mancati ca am pus tara pe butuci iar noi ne am imbogatit cu totii.Stiti ce e curios?Cum se explică faptul că, pe vremea coruptului PSD marile companii internaționale făceau tot mai des poteci să vină în România, iar azi, în timpul marilor luptători anti-corupție, fac iar poteci, numai că în sens invers?Cum se explica faptul ca pe vremea coruptului PSD, lumea avea ce sa manance, cu ce sa si plateasca birurile la stat, mai facea si o rata sa si imbunatateasca traiul de zi cu zi, acum lumea se sinucide mai mult decat sa traiasca iar diferenta de nivel de trai este dem.de analiza Institutului ptr.Cercetarea Calitatii Vietii din cadrul Acad.Romane, mai mult 79%dintre romani nu l mai vor pe sefu'.
E nasol ca sefu'a inventat partitura pentru cătușe și câteva sonate pentru adversari politici în zeghe, si cand o pica ne vine randul sa ne cante si noua si lui aceeasi piesa.

# vivi pescaru date 7 February 2011 09:21 0

Sa va explic ce mi-a zis dr.,cauza dublei personalitati:
Apăsat de constatarea că într-un pro­cent de aproape 80 la sută, Bă­ses­cu, Boc şi stelele PDL duc ţara spre pră­pastie, Guvernul respinge in­dig­nat ide­ea, e drept, aiuritoare, ca şe­ful sta­tu­lui şi parlamentarii să fie exa­minaţi psi­­hi­atric. Asta nu-l împie­­dică să con­ti­­nue delirul politizării. Atinşi iremedi­a­­bil acolo unde se face examenul psihiatric, pedeliştii şi liota nu mai percep sărăcia, fluierăturile, huiduielile. Tă­ierea bezmetică a pensiilor, desfiin­ţ­area fără noimă a nu­me­roa­se spitale, po­litizarea delirantă a tot ce înseamnă ins­tituţie publică, di­ri­ja­te clientelar, spec­tacolul tembel al ares­tărilor tele­vi­zate au transformat Ro­mânia într-o dictatură a mizeriei şi a lipsurilor.

# vivi pescaru date 7 February 2011 11:54 0

Frica e mare, daca ati ajuns sa postati in numele celor care scriu adevarul apasat. Laturile pe care le scrii nu pot insa pacali pe nimeni loaza platita!

# vivi pescaru date 7 February 2011 12:34 0

adevarul apasat,decat idiotii si filozofii detin adevarul lor absolut.tu pare sa nu fi filozof.adevarul tau apasat:moguli,mineriade,coruptia din partea adversa ca a noastra nu o vedem de nas, razboiul de independenta, ozn-urile toate astea sunt cauzele dezastrului in viziunea ta in timp ce tara e condusa nu de ilici,nu de moguli,nu de mineri ci de Zeus si de doua mandate consecutive.frica?de saltimbanici trecatori.purtarea abuziva si genocidul social instaurat de adm.marinarului e un semn de slabiciune, sunt gesturile unui om bolnav,neputincios si frustrat.un om singur inconjurat de marionete si servicii care l vor trada ptr.altii care i vor urma.iar "ce e val ca valul trece",veti ramane in istoria negativa a Romaniei.Frica?"bucurosi le-om duce toate de e pace de i razboi",dar frica niciodata de cineva care duce un razboi cu propriul popor-"patria e norodul si nu tagma jefuitorilor"

# Cristi P. Sturzu date 7 February 2011 09:57 0

Vivi, nu te mai ambala ca nu te aude. Toti portocalii sunt la Vulcan; unii ii sufla toantei blonde in coarne, altii dau la manivela sa invarta telegondola de balanganit fraieri. Oamenii adevarati mor in mine, CPH-ul huzureste, si mai vazui o grozavie de-a dreptul uluitoare. Salariul liderului ligii sindicatelor miniere. Adica un neica nimeni, un prostea autentic, limbist si latrau profesionist, care nu cred ca stie daca in mina se intra "in jos" sau "in sus".

# anonimus date 8 February 2011 19:43 0

"Eva" stiu cine era in 2002 la Justitie.Problema este ca madam Pivniceru "face gat" acum,insa pe vremea aceea...a tacut,si ea si altii...Ce,nu se puteau apara drepturile magistratilor decat daca era o asociatie profesionala?In fata abuzurilor ,presiunilor si marsaviilor nu ai nevoie de hartii ca sa duci o lupta.Cand au vazut ca se strange latul ,brusc s-au desteptat.Au preferat atunci sa taca ,si vor face acelasi lucru...,chiar daca acum exista o "Asociatie" - e doar pe hartie.Intelegi?

# anonimus date 8 February 2011 20:05 0

Cunosc o doamna procuror cu ceva vechime in profesie care face ce-i spune seful.Nu are curaj sa "caraie" fiindca-i zic "nebuna".Doamnei i-a murit unicul copil,a fost diagnosticata cu un cancer mamar,duce lupta personala cumplita.N-as vrea sa fiu in pielea ei.Tu crezi ca i-a pasat sefului?Au tinut-o doi ani singura intr-un Parchet care avea pe organigrama 6 procurori - toti detasati.Nu exagerez sa spun ca raspundea de 3000 de dosare.Iti spun "Eva" mi-a parut mie rau de doamna cu pricina ,insa celor din breasla nu.Acesta e un exemplu real,recent, si sunt atatea...E si coruptie in Justitie dar sunt si abuzuri...asupra magistratilor...

# vivi pescaru date 9 February 2011 07:38 0

Pivniceru, Mona Pivniceru - Presedinte AMR.
Nu deține locuință în București, insa locuiește într-un imobil din zona Kiseleff – 1 Mai, închiriat cu aproape 3.000 de euro lunar de către Camera de Comerț și Industrie a României de la RAAPPS. Unde mai locuiește și președintele Camerei de Comerț, Mihail Vlasov, liberal și socru al fostului ministru de Interne Cristian David.
Asta-i AMR-ul??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva