psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

BATJOCURA DNA PE INVENTII – Trei directori din Ministerul Educatiei au fost pusi la stalpul infamiei si acuzati in dosarul “Cutezatorii” pentru niste semnaturi despre care DNA a constatat, dupa cinci luni, ca nu le apartin. Dinu Pescariu a primit clasare “deoarece nu exista probe dincolo de orice indoiala rezonabila”, dupa ce a fost acuzat pe “date si probe”. DNA a intoxicat opinia publica cu un prejudiciu de 93 milioane euro, care s-a redus la 10 milioane euro

Scris de: Bogdan GALCA - George TARATA | pdf | print

27 March 2018 18:00
Vizualizari: 8047

DNA a anuntat, marti 27 martie 2018, finalizarea dosarului privind baza Cutezatorii, fostul ministru al Educatiei Mihnea Costoiu fiind trimis in judecata pentru abuz in serviciu. Mihnea Costoiu este singurul inculpat din acest dosar, desi nu cu mult timp in urma DNA punea la stalpul infamiei alte patru persoane, pe care le prezenta drept niste corupti. Este vorba despre fostul Mihai Paunica, fost director general la Directia Generala Buget Finante Patrimoniu si Investitii din Ministerul Educatiei, Gabriel Liviu Ispas, fost director general la Directia Generala Juridic si Control din Ministerul Educatiei, Gabriel Leahu, fost director general la Directia Generala Logistica din Ministerul Educatiei, si fostul tensimen Dinu Pescariu. Fata de primii trei DNA a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu, iar Dinu Pescariu a fost chiar inculpat si pus sub control judiciar. Dupa ce au fost terfeliti public, niciunul dintre acestia insa nu a mai fost trimis in judecata. Iar asta intrucat DNA si-a dat seama ca acuzatiile pe care le-au adus initial impotriva lor sunt niste inventii. Asa cum spuneam, singurul inculpat a ramas Mihnea Costoiu.


DNA a acuzat pe fapte inventate

Asadar, marti 27 martie 2018, DNA a anuntat ca “fata de suspectii Paunica Mihai, Ispas Gabriel Liviu si Leahu Gabriel a fost dispusa solutia clasarii, avand in vedere ca prin raportul de expertiza criminalistica dispusa in cauza s-a stabilit ca semnaturile de pe actul aditional la contractul de locatiune nu au fost executate de acestia(vezi facsimil 1). Cu alte cuvinte, cei trei nu au semnat contractul invocat in dosarul DNA.


Dar iata ce preciza DNA in 2 noiembrie 2017, in comunicatul de presa in care anunta extinderea urmaririi penale fata de cei trei directori din Ministerul Educatiei: “Din probele administrate in cauza, a rezultat ca inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin nu a fost singurul semnatar al respectivului act, acesta fiind semnat cu incalcarea dispozitiilor legale si de catre suspectii Paunica Mihai, Ispas Gabriel Liviu si Leahu Gabriel, in calitatile mentionate mai sus(vezi facsimil 2).


Practic, avem urmatoarea situatie: intai DNA ii acuza pe cei trei directori ca au semnat un act cu incalcarea legii, pentru ca apoi sa anunte sec ca de fapt semnaturile nu sunt ale acestora. Oare nu puteau procurorii DNA sa verifice inainte de a acuza daca semnaturile celor trei apartineau acestora? Evident ca puteau, insa metodele DNA sunt altele: intai se acuza, abia apoi se face ancheta. Batjocura, nu altceva!

La Pescariu au disparut probele

Cam la fel stau lucrurile si in ceea ce-l priveste pe fostul tenismen Dinu Pescariu. Marti, 27 martie 2018, DNA a anuntat ca fata de Dinu Pescariu s-a dispus solutia clasarii, pe motiv ca nu exista probe dincolo de orice indoiala rezonabila: ”A fost dispusa solutia clasarii si fata de inculpatul Pescariu Dinu Mihail, deoarece nu exista probe pentru a atrage raspunderea penala a acestuia dincolo de orice indoiala rezonabila(vezi facsimil 3).


Dar in 10 octombrie 2017, cand fata de Dinu Pescariu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si s-a luat masura controlului judiciar pe 60 de zile, procurorii lui Kovesi nu aveau nici cea mai mica indoiala in legatura cu existenta probelor. In comunicatul de presa de la acea vreme chiar se preciza ca: “In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt” (vezi facsimil 4).


Deci, probele prin care DNA l-a acuzat public pe Dinu Pescariu au disparut dupa sase luni. Timp in care Pescariu a facut niste declaratii foarte importante si chiar a confirmat cum a fost trimis la sefa DNA Laura Kovesi de catre generalul Florian Coldea: “M-am intalnit la dansa in birou. Am fost in relatii apropiate cu procurorii”.

In final, mai observam inca un aspect interesant. In comunicatul DNA din 10 octombrie 2017, prin care anunta inculparea lui Mihnea Costoiu si Dinu Pescariu, parchetul lui Kovesi inainta un prejudiciu de 93.481.200 euro (vezi facsimil 5).


Alta este suma din comunicatul emis de DNA, marti 27 martie 2018, prin care a anuntat trimiterea in judecata a lui Mihnea Costoiu. Mai exact, prejudiciul s-a micsorat la 10.796.662,8 euro (vezi facsimil 6).


Comentarii

# avocatus date 27 March 2018 19:13 +4

Păi, nu spuneați voi că trebuie musai ca omul să fie făcut suspect, nu să se facă acte in rem, că altfel se încalcă dreptul la apărare? Comisia Iordache avea și o propunere în acest sens. Acum se vede că până nu te lămuresti ce faptă e și ce s-a întamplat acolo mai bine nu pui pe nimeni sub acuzare, că riști să-l acuzi pe om de fantezii.

# mihail date 28 March 2018 14:19 +1

In aparenta aveti dreptate. Asta daca dosarul ar fi fost pornit si instrumentat corect. Iertati-ma, dar nu cred ca s-au speriat de presa sau de Iordache! Nu putem vorbi de normalitate in BALAMUC ! :P

# Paul Snaider date 28 March 2018 09:27 +5

Escroaca trebuie sa faca puscarie ! Romania nu mai are : flota, retea feroviara, aeronave, fabrici, uzine, aur, uraniu, metale neferoase, apa minerala, porturi, Delta , teren agricol, paduri etc ...etc si escroaca face dosare pe ....termopane , abuz in serviciu, angajari trucate, mita cu caltabosi, struti....te doare capul ca face MAFIA DIN ROMANIA !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva