26 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA NU SE SUPARA, DE CE OARE? Laura Kovesi a promovat un RIL pe memoriile Atlassib - Carabulea! Cititi stenograma discutiilor dintre procurorul Florin Apostu (trimis in judecata de DNA) si Ioan Lascu – tatal lui Kovesi!

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

12 April 2011 19:33
Vizualizari: 9104

Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a promovat, din oficiu, in 17 decembrie 2010, un recurs in interesul legii, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe baza a patru memorii ale companiei Atlassib - apartinand omului de afaceri Ilie Carabulea, in care a cerut instantei supreme sa decida ce prevederi se aplica cu prioritate, in materia obligarii angajatorului la plata anumitor drepturi salariale:dispozitiile din contractele individuale sau colective de munca, la nivel de unitate, sau cele din contractele colective la nivel national.Hotararile judecatoresti depuse in cauza de Procurorul General al Romaniei au vizat procese in care a fost implicata chiar compania omului de afaceri Ilie Carabulea - Atlassib. Surprinzator, directorul companiei, Daniel Micu, a transmis chiar si o adresa la dosarul de recurs in interesul legii de la Inalta Curte, in care a solicitat urgentarea judecarii recursului, desi Atlassib nu era parte in cauza.


Amintim ca afaceristul Ilie Carabulea a fost trimis in judecata de DNA Alba, alaturi de fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, fiind acuzat ca l-a determinat pe Apostu sa o influenteze pe Kovesi pentru ca aceasta, uzand de functia sa, sa inainteze un recurs in interesul legii la Inalta Curte, exact pe chestiunea referitoare la prioritatea aplicarii dispozitiilor din contractele de munca la nivel individual sau colectiv pe ramura ori cele la nivel national. In rechizitoriul intocmit de DNA Alba pe numele celor doi, exista o interceptare a unei discutii dintre tatal lui Kovesi - Ioan Lascu (foto) si fostul prim-procuror Florin Apostu, in care acesta din urma l-a rugat pe Lascu sa o convinga pe fiica sa, Procuror General al Romaniei, sa primeasca memoriul Atlassib si sa accepte o audienta, pentru un recus in interesul legii la instanta suprema, ca sa se rezolve problema pe care Carabulea o avea cu modul de calcul al diurnelor soferilor care plecau in strainatate.

In 25 noiembrie 2010, dupa arestarea lui Apostu, Kovesi a declarat in “Evenimentul zilei” ca nu stie sa fi primit la Parchetul General un memoriu de la compania Atlassib, insa, la numai 20 de zile de la aceasta declaratie, Procurorul General al Romaniei a promovat recursul cu pricina. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, insa, in 21 februarie 2011, ca inadmisibil, recursul in interesul legii formulat de Kovesi. Conform informatiilor pe care le detinem, motivul respingerii ca inadmisibil l-a constituit faptul ca toate deciziile judecatoresti priveau aceeasi persoana, adica Atlassib. Ne intrebam de ce procurorii DNA s-au limitat in ancheta doar la Apostu si Carabulea si nu au facut nici macar o mentiune cu privire la RIL-ul introdus de Kovesi?

Kovesi a introdus din oficiu RIL-ul la Inalta Curte, pe baza a 4 memorii facute de Atlassib, la 20 de zile dupa ce a negat ca are cunostinta despre vreun memoriu al companiei

Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi a depus, in 17 decembrie 2010, la Inalta Curte de Casatie si Justitie un recurs in interesul legii, din oficiu, in care a cerut instantei supreme sa decreteze, printr-o decizie cu efecte erga omnes, ce prevederi se aplica prioritar in ceea ce priveste obligarea angajatorului la plata unor drepturi salariale, prevederile din contractul individual sau colectiv de munca pe unitate, sau prevederile din contractul colectiv de munca la nivel de tara, incheiat pe ramura. Potrivit Dosarului nr. 14/2010 al Sectiilor Unite ale ICCJ, recursul a fost inaintat in baza a patru memorii, depuse chiar la Cabinetul Procurorului General, de ATLASSIB, inregistrate cu numerele: “5397/7677/III-5/2010, 5397/4627/III-7/2010, 7173/5991/III-7/2010, 205/C/999/III-5/2010”.

Interesant este ca RIL-ul a fost promovat la numai 20 de zile de la momentul in care Laura Kovesi nega cu inversunare, intr-o declaratie data oficiosului “Evenimentul zilei”, ca are cunostinta despre vreun memoriu transmis de compania Atlassib catre Parchetul General. Iata ce spunea Laura Codruta Kovesi in 25 noiembrie 2010 in publicatia cu pricina: "Am sa verific daca a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie un astfel de memoriu. Pot sa va spun ca nu am primit in audienta niciuna din persoanele implicate in acest dosar (n.n.- in dosarul in care fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu si omul de afaceri Ilie Carabulea, au fost trimisi in judecata pentru luare/dare de mita si trafic/cumparare de influenta) si am sa verific daca un astfel de memoriu a fost trimis pe cale oficiala".

Procurorul General era preocupata de platile companiilor de transport

Conform recursului in interesul legii depus la instanta suprema, Kovesi a mentionat ca “in practica judiciara nu exista un punct de vedere unitar referitor la 'examinarea in temeiul dispozitiilor art. 38 si art. 238 din Codul muncii, ale art. 8 si art. 24 din Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de munca, republicata, a compatibilitatii clauzelor din contractele individuale de munca sau din contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate cu cele continute in dispozitiile legale si/sau in contractele colective de munca incheiate la nivel superior'. Astfel, unele instante de judecata, investite cu actiuni avand ca obiect obligarea angajatorului la plata unor drepturi salariale decurgand din lege si/sau din contractul colectiv de muncaincheiat la nivel national (de ex: drepturi de diurna pentru delegarea/detasarea in strainatate a angajatilor unei societati comerciale, plata salariului minim brut negociat la nivel national) au acordat prioritate principiului negocierii contractului individual de munca ori a contractului de muncaincheiat la nivel de unitate, fara a examina compatibilitatea clauzelor acestor contracte cu cele cuprinse in lege sau in contractul colectiv de munca incheiat la nivel national.Alte instante de judecata, dimpotriva, sesizate cu acelasi gen de actiuni, au analizat compatibilitatea clauzelor contractului individual de munca sau ale contractului colectiv de munca la nivel de unitate cu dispozitiile legale in materie si cu prevederile contractelor colective de muncaincheiate la nivel superior. (…) Prin aplicarea dispozitiilor art. 238 alin. (1) din Codul muncii, potrivit carora contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncaincheiate la nivel superior, iar prin contractele individuale de munca nu se pot negocia in favoarea salariatului decat drepturi superioare sau cel mult egale cu cele prevazute in lege sau prin contractul colectiv de munca de la nivel superior, s-a dat eficienta directa clauzelor mai favorabile angajatului. Apreciez acest ultim punct de vedere ca fiind in litera si spiritul legii”. Procurorul General al Romaniei a anexat la recursul inaintat la ICCJ mai multe hotarari judecatoresti care ii sustineau teza potrivit careia nu exista practica unitara in acest sens, numai ca implicata in aceste procese, intamplator sau nu, era chiar compania Atlassib - (Vezi hotararile judecatoresti de la finalul articolului - deciziile civile ale Curtii de Apel Alba-Iulia si Curtii de Apel Cluj, cu privire la Atlassib, depuse de Kovesi la dosarul RIL-ului).

Atlassib a solicitat Inaltei Curti sa grabeasca judecarea recursului in interesul legii – Ce era oare atat de urgent?

Cea mai clara dovada a faptului ca Atlassib a fost cat se poate de interesata de depunerea si eventual admiterea RIL-ului, este reprezentata de adresa trimisa la dosarul cauzei de catre reprezentantul firmei Atlassib.

Administratorul companiei Atlassib, Daniel Micu a depus, in 9 februarie 2011, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, adresa cu numarul 4816, in care a recunoscut ca Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a inaintat Recursul in interesul legii in baza a 4 memorii ale companiei Atlassib, inregistrate la cabinetul sau.

Mai mult, Micu a solicitat instantei supreme sa se pronunte mai repede asupra problemei de drept: “Formulam aceasta solicitare avand in vedere numarul mare de dosare aflate pe rolul instantelor de judecata, instante care in continuare pronunta hotarari contradictorii cu privire la situatii similare deduse judecatii. Cu respect, solicit urgentarea judecarii Recursului in interesul legii la care am facut referire, deoarece persista starea de incertitudine creata de instantele de judecata prin pronuntarea de hotarari sau au refuzat comunicarea unui raspuns care sa clarifice aceasta situatie”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectiile Unite in sedinta din21 februarie 2011, a dat urmatoarea decizie, cu privire la RIL-ul depus de Procurorul General al Romaniei: „Respinge, ca inadmisibil, recursul in interesul legii formulat de Procurorul General al Parchetului de pe langaInalta Curte de Casatie si Justitie avand ca obiect examinarea, in temeiul dispozitiilor art. 38 si art. 238 din Codul muncii, ale art. 8 si art. 24 din Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de munca, republicata, a compatibilitatii clauzelor din contractele individuale de munca sau din contractele colective de muncaincheiate la nivel de unitate cu cele continute in dispozitiile legale si/sau in contractele colective de muncaincheiate la nivel superior„.

Stenograma discutiilor, interceptate de DNA, dintre Florin Apostu si procurorul Ioan Lascu - tatal Procurorului General al Romaniei

Iata cum prim-procurorul Florin Apostu il suna, in 2 august 2010 pe Ioan Lascu, tatal Laurei Kovesi:
Apostu Florin Nicusor: Sa traiti domnu’ doctor. Ce bine e’
Lascu Ioan.: Ce faci, domnule?
A.F.N.: Masaje, chestii. Da.
L.I.: Ce sa fac, uite am avut ceva probleme cu masina, pe la service si no.
A.F.N.: Foarte bine, dragutule.
L.I.: D’apoi dracu s-o ia.
A.F.N.: Vezi de tine, iti ingrijesti corpul care…
L.I.: No bine.
A.F.N.: … a fost supus.
L.I.: Da.
A.F.N.: Draga.
L.I.: Zi!
A.F.N.: Tovarasu’ ILIE si CARABULEA ma tot bate la cap, ca el ar vrea sa se duca in audienta la Bucuresti. Si zic: nu stiu, frate. Nu stiu daca e-n tara.
L.I.: Nu stiu. Nici eu n-am vorbit de-o saptamana cu ea si nu stiu daca primeste in audienta. Stii tu cum e cu CARABULEA si SIBIU si chestii. Stii si… audienta.

A.F.N.: Am luat-o si eu pe departe. Zic: ba’ nu raspunde.
L.I.: Bai, aia e si una, in al doilea rand a incercat si partea adversa sa ajunga la ea si l-a refuzat. Si-apoi iti dai seama daca ajunge asta, iti dai seama ce… (neinteligibil).
A.F.N.: Da’ cu cine se cearta? Nu se stie.
L.I.: Pai, cu Inalt Preasfintitul asta de la Sibiu.
A.F.N.: Aaa, nu ma, nu. El are alta prostie (neinteligibil).
L.I.: Aoleu
A.F.N.: Cu diurnele si cu prostii.
L.I.: No, lasa acuma, no. Ca nu stiu. Sa vedem, s-o intreb, no.
A.F.N.: Pune-l, ma, pe hartie, ca trimitem!
L.I.: Da, sigur. Sa trimita un memoriu acolo si gata. Sigur ca da, e mai bine asa.

A.F.N.: Pe telefon…
L.I.: Da, pe telefoane… sigur ca da.
A.F.N.: Sa-i explic eu. Zic: crezi ca e asa grea de cap?
L.I.: Ce sa-i explici? Sa faca memoriu si’ poi da la (neinteligibil)
A.F.N.: Avand in vedere ca tu ai atatia angajati, ca diurna se plateste conform Ordonantei (foloseste cuvinte triviale), nu e (neinteligibil).
L.I.: Atunci bine. Da, da, da. Sa ceara asa, oficial, sigur, sa ceara (neinteligibil) practica, sa vada, sa verifice. No, bine.
A.F.N.: Un c… (neinteligibil)
L.I.: Sa puna mana pe hartie atunci, pe hartie.
A.F.N.: Pai, asta-i zic. Pai domnule, zic:…
L.I.: Sa faca memoriu. No, bine.
A.F.N.: No, cum a fost? A fost bine?
L.I.: In regula. Da.
A.F.N.: No, bine.
L.I.: Bine, bine.
A.F.N.: Ciao, pa.
L.I.: Ciao.

Apostu il contacteaza pe Carabulea in aceeasi zi si ii raporteaza ca problema este ca si rezolvata:
Carabulea Ilie.: Da, excelenta.
Apostu Florin Nicusor.: Dragu’ meu.
C.I.: Da
A.F.N.: M-a sunat si tatal fetei, si romanca. Asta este plecata.
C.I.: Da
A.F.N.: Dar a zis ca fara niciun fel de problema, sa facem un memoriu…
C.I.: Da
A.F.N.:… in atentia ei.
C.I.: Da
A.F.N.: Si se uita pe el si ne da raspuns si ii da drumu’ cand vine.

C.I.: Bine, domnu’ director general. Uite, de-aia-mi place mie de dumneata, ca esti om care rezolvi problemele.
A.F.N.: Da, sefu’.
C.I.: Bine
A.F.N.: Catre Inalta Curte de… Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in atentia doamnei procuror general, nu stiu ce.
C.I.: Da
A.F.N.: Cutare, cutare. Avand in vedere: 1, 2, 3, 4 ca…
C.I.: Am inteles.
A.F.N.:…asa si nu stiu ce, adica, no si ne uitam pe el si-i dam drumu’.
C.I.: Am inteles excelenta, am inteles.
A.F.N.: Bine, sefu’.
C.I.: Bine. Multumesc foarte mult.
A.F.N.: Sa traiti
C.I.: Sa ne traiti iubit conducator.
A.F.N.: Sa traiti! Pusi, pa.
C.I.: Sa traiti, servus, ciao, ciao.

O luna mai tarziu, in 7 septembrie 2010, Apostu ii spune lui Carabulea ca o sa plece la Bucuresti sa o intalneasca pe Codruta Kovesi, oferindu-se, totodata, sa ia memoriul omului de afaceri si sa-l transmita personal

A.F.N: Da
C.I.: Domn’ doctor, buna dimineata.
A.F.N: Sa ne traiti iubit conducator.
CI: Sa ne traiti. Ce faci?
A.F.N: Uite-s la Peugeot…
C.I.: La Peugeot.
A.F.N.: … o figura de Service, chestii
CI: Da.
AFN: Miercuri plec la Bucuresti. E gata Memoriu’?
C.I.: Pai, da.
A.F.N.: Recurs in anulare, cu figura aia.
C.I.: Da, da, da.
A.F.N.: Ca ma-ntalnesc cu fata noastra joi si vineri.
C.I.: No, bine. Pai, perfect, ca eu de-aia am dat telefon, ca eu astazi sunt in Bucuresti. Si atuncia pun sa iti vina documentatia.
A.F.N.: Pai, ba nu ca ma duc eu pe-acolo sau… ca eu-s in concediu.
C.I.: Da?
A.F.N.: Da, m-a invitat la Mariott, extra. Zic: “tu esti nebuna? Sunt in concediu. Hai ca trebuie sa vorbim”. No, bine.
C.I.: He-he-he. No, bravo.
A.F.N.: No. Si atunci n-am avut ce face. Le-am dat confirmarea, mi-a trimis ale pe doua zile. Platesc…
C.I.: Ooooo.
A.F.N.:… la Mariott, casa, masa, transport ca altfel…
C.I.: Ooooo, super atuncea. Sigur ca da.
A.F.N.: Politici, nu stiu cum, combaterea coruptiei, dracu’ sa-i ia.
C.I.: Ha-ha-ha-ha. No, deci sa-ti trimit copie dupa document, dupa documentatie
A.F.N.: Nu stiu cum sa fac. Sa ma duc pe Tractorului sau sa ma duc…
C.I.: Nu, domnu’ doctor. Las’ ca vine un om de-al meu la tine.
A.F.N.: Pai eu-s prin oras. Ce stiu unde ma gaseste, daca n-ajung la birou.
C.I.: Pai cum zici, atuncea. Da.
A.F.N.: Ma duc eu dupa, ca doara eu-l las aicea. Imi da o masina sa ma plimb cu ea pana ii schimba ce trebuie sa-i schimbe p-aicia.
C.I.: Da.
A.F.N.: Filtre si uleiul si dracu’.
C.I.: Ihm, ihm.
A.F.N.: Si atuncia, te mai sun o data. Sau imi zici: bai, du-te pe Tractorului. Sau…
C.I.: Am inteles, am inteles.
A.F.N.: Bine, sefu’.
C.I.: Bine, bine. Ciao, ciao.
A.F.N.: Drum bun.
C.I.: Te resun. Ciao, ciao.

Cititi aici doua dintre hotararile judecatoresti depuse de Kovesi la dosarul de la Inalta Curte!

* decizia civila a Curtii de Apel Alba-Iulia, cu privire la Atlassib!

* decizia civila a Curtii de Apel Cluj, cu privire la Atlassib!

Comentarii

# pompiliu bota date 12 April 2011 21:31 +2

D-le Morar, vă reamintim codul penal: Traficul de influenta ART. 257 Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, savirsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar pentru a-l determina sa faca ori sa nu faca un act ce intra in atributiile sale de serviciu, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani.

# Xtremist date 14 April 2011 09:50 0

Dupa ce adaptati hotarari Cedo absolut aiurea la situatii de fapt diferite care nu au nicio legatura, mai nou adaptati si infractiuni? Mai luati niste carti de penal in brate. Va reamintesc eu ca functionarul a carui influenta se pretinde nu este subiect activ al infractiunii de trafic de influenta. Daca acest functionar, in speta dna Kovesi, la randul ei, ar fi cerut sau pretins bani ar fi fost subiect activ al infractiunii de luare de mita, pentru ca promovarea de RILURI este in atributia ei de serviciu.

# Xtremist date 14 April 2011 09:52 0

Bineinteles, nu exista niciun indiciu ca ar fi pretins ceva, insa dvs. screti ca aveti un pix in plus.

# Nenorocitule! date 14 April 2011 10:06 +1

Bai Xtremist, tu esti ori prost ori corupt sau amandoua la un loc. Taci daca n-ai inteles nimic si nu vorbi daca vrei sa iei apararea cuiva. Sa-ti crape obrazul de rusine ca iei apararea unor asemenea fapte. Nenorocitule care esti! Sigur esti unul dintre oamenii lui Kove sau "tata Lascu".

# Xtremist date 14 April 2011 10:42 -1

Bai "Nenorocitule" care esti :) nici tu nu ai luat cartea de penal? Tu de ce ii iei apararea acestui "analfabet" al dreptului romanesc care citeste invers Codul penal? Acest mascarici care se pozeaza cu mii de carti in spate si care habar nu are pe ce lume traieste si isi face o viatza din activitatea de copy/paste din hotarari Cedo si articole din Codul penal? Nu vezi ca omul este dus cu pluta? Revino-ti bai, baiatule:) Nici macar nu stie sa insinueze ceva, o face prost! Pai daca insinueaza ca dna Kovesi a pretins/primit ceva pentru asta, inca o data, este luare de mita si nu trafic de influenta.

# alex date 14 April 2011 10:54 0

extremistule dobitoc, Bota se refera la posibilul trafic de influenta savarsit de tata-Lascu si nicidecum de baschetbalista ! Dar tu esti prea prost ca sa intelegi, frustratule !

# Xtremist date 14 April 2011 11:13 -1

Bai mormonule, atunci esti la fel de prost ca Bota, daca se refera la ta-su. Articolul incepe cu "Laura Kovesi" si ura lui Bota obsesiva pentru ea. Nici in varianta in care se refera la ta-su nu il face mai putin papagal, pentru ca nu reise din nicio stenograma ca Lascu Ioan ar fi pretins/primit bani, bunuri sau alte foloase. Traficul de influenta devine ilicit numai cand se face contra cost.

# Cristi P. Sturzu date 14 April 2011 13:54 +1

Ce grozavie scrisesi, bai Xtremist. Daca cetesti la Cod penal, art.257 “Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, savârşita de catre o persoana care are influenţa sau lasa sa se creada ca are influenţa asupra unui funcţionar pentru a-l determina sa faca ori sa nu faca un act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.". Daca nu e "contra cost", traficul de influenta, in bagajul tau de cunostinte, este licit. Bravos natiune!

# mai citeste "maistre" date 14 April 2011 14:09 +3

Traficul de influenta nu presupune INFLUENTAREA EFECTIVA de catre subiectul activ a unui functionar, ci promisiune ca se va influenta contrea UNUI FOLOS. Asa scrie textul, asa se aplica. Daca persoana respectiva intervine efectiv FARA UN FOLOS, atunci pot fi intrunite, dupa caz, elementele constitutive ale altei infractiuni, de abuz in serviciu sau eventual o abatere disciplinara care poate atrage excluderea din profesie. Mai citeste doctrina si practica "avocatule".

# Cristi P. Sturzu date 14 April 2011 14:36 -1

Bine, tu esti desteptul satului. Nu ma deranjeaza deloc. Numai ca te-ai constipat aiurea, inainte de a pricepe ce am vrut sa spun, si anume ca traficul de influenta suna pleonastic daca spui ca e ilicit. Ma gandesc ca "abuzul in serviciu" iti este destul de familiar, din pacate, iar exemplele pe care mi le dai, NU sunt atat din doctrina cat din practica ta "personala". Chiar nu e cazul sa epatezi.

# calmeaza-te date 14 April 2011 15:08 +1

Atat de multa aroganta si autosuficienta rar mi-a fost dar sa vad intrunite intr-o singura persoana. Daca nu te-ai lega de toata lumea pe aici si nu ai emite judecati de valoare pretinzand, prin tonul si ironiile grosolane adiacente, ca au caracter de adevar absolut, nu ti-as fi zis nimic. Avocatii nu pot fi subiect activ la infractiunea de "abuz in serviciu", pentru ca trebuie sa fii functionar. Or avocatul nu este un functionar. Mai lasa internetul si mai pune mana pe carte. Ar trebui sa demonstrezi ca meritai sa intri in barou si ca asta te legitimeaza sa te autointitulezi avocat. Din pacate, nu faci asta ci exact contrariul si prin invectivele proferate pe acest site nu faci decat sa aduci deservicii cauzei pe care pretinzi ca o sustii. Iar pretextul cu "pleonasmul" nu tine, ai vrut sa te legi de o persoana care pur si simplu exprimase o realitate juridica.

# sunt foarte calm date 14 April 2011 16:43 -1

Bine, bine, lasa. E fumata. Si eu ma pot ascunde dupa pseudonime si ma pot da mare gogoasa, aici pe site. Auzi, realitate juridica. dar ca l-a jignit grosolan pe dl. Bota, asta nu ti-a sarit in ochi? Asta nu te-a deranjat? Nu ti s-a parut exprimare suburbana? Bai, ce perversi mai sunteti, voi, latraii anonimi. Nu vorbeam despre avocati, vorbeam despre caracterul ilicit al infractiunii de trafic de influenta, despre aspectul pleonastic al expresiei "trafic de influenta ilicit". Poate Xtremist nici nu s-a atacat de remarca mea, poate nici nu am spus-o cu dusmanie, dar din cauza urii si ranchiunii care va macina, nu puteti rata nici o ocazie sa va dati in petec. Si mai stii ceva? Parerea ta ma lasa rece. Cu drag, av. Cristi P. Sturzu.

# Xtremist date 16 April 2011 12:13 +1

Domnule avocat, ...acceptarea de promisiuni... se refera la acceptarea de promisiuni de bani, bunuri sau alte foloase, ori de daruri. Chiar e greu pentru dvs. nu? Sa va dau un exemplu... acceptarea de promisiuni de catre "traficant" de la cumparatorul de influenta ca va felicita pe "traficant" de ziua lui nu este trafic de influenta, promisiunile trebuie sa se refere la bani, bunuri sau alte foloase ori daruri.

# Xtremist date 16 April 2011 14:55 +1

Si ca sa intelegi esenta infractiunii de trafic de influenta ... ea este impropriu denumita asa, pentru ca este vorba de fapt de "vanzare de influenta", infractiune bilaterala cu "cumpararea de influenta" din art. 6 ind.1 din legea 78/2000. Vanzarea-cumpararea, asadar, presupun un "pret".

# Xtremist date 16 April 2011 15:12 +1

Si ca sa intelegi esenta infractiunii de trafic de influenta ... ea este impropriu denumita asa, pentru ca este vorba de fapt de "vanzare de influenta", infractiune bilaterala cu "cumpararea de influenta" din art. 6 ind.1 din legea 78/2000. Vanzarea-cumpararea, asadar, presupun un "pret".

# Xtremist date 16 April 2011 15:14 +1

Scuze pentru dublul post. Infractiunea corelativa, cumpararea de influenta, clarifica ceea ce dvs. nu ati inteles. Art. 6ind1. - (1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, de daruri ori alte foloase Iata asa dar la ce se refera promisiunea si respectiv acceptarea unei promisiuni. E ok acum? Dati o bere?

# pompiliu bota date 12 April 2011 21:37 +3

Vă reamintesc una din tezele titanului Lascu de la Mediaş: ,,Avocatul este funcţionar public" (sic!) Şi Curtea de apel Alba Iulia a dat de pământ cu rechizitoriile famigliei analfabete Lascu-Kovesi!

# C.Z.Codreanu date 13 April 2011 11:40 +1

Editorial M.Nazat/Jurnalul National/Prinşi în fustele Justiţiei (II) ""Judecata e ca apa, rupe unde poate", mi se destăinuie, oftând amar, un bătrân magistrat. A ieşit de-o groază de ani din sistemul judiciar şi distanţarea asta îl sileşte la luciditate. La remarce necuprinse în studiile oficiale asupra Justiţiei de la noi. Aşadar, unde malul e şubred, judecata înaintează cu bolboroci şi macină sorţi, e exemplară. Dură, dar dreaptă, chipurile! Dimpotrivă, unde malul e întărit cu fel de fel de proptele, judecata o ia îndărăt, îşi caută altă albie. Trăieşte doar refluxurile. În România, ca să ai maluri solide, e nevoie de "stabilopozi" politici ori "necivili". În rest, eşti în bătaia valurilor..." Mai mult scaparea stenogramelor in dosar nu sunt altceva decat un mijloc de avertizare-santaj, daca vreodata d-na Luluta va incerca sa intoarca armele.Pe de alta parte d-na Luluta a stiut de existenta acestora si a lipsit de la sed.CSM in care s-a incuviintat propunerea de arestare a proc.Apostu

# Nu e trafic de influenta? date 13 April 2011 12:08 +2

De ce DNA nu-l ia la intrebari pe tata Lascu cu privire la un posibil trafic de influenta pe langa fi-sa, de vreme ce pe prim procurorul Apostu l-a trimis in judecata? Adica l-au extras pe Lascu din context si ce fac cu dosarul? E piesa de santaj? D-aia nu se au la inima Kovesi cu Morar?

# Nu e trafic de influenta date 13 April 2011 12:47 +3

Infr.de trafic de influenta incrimineaza numai faptele adversarilor regimului sau a infractorilor marunti, in cazul obedientilor si uneltelor regimului infr.a fost dezincriminata.

# Justitie selectiva date 13 April 2011 18:04 +1

Carabulea si Apostu daca a fost asa (ca interceptarile si stenogramele venite de la DNA rivalizeaza cu trucajele si montajele facute in studiourile de film de la Holywood), au cumparat trafic de influenta din piata la kg., nu de la Lascu sau de la fisa.La fel si cu vamesii,cum s-au dat declaratii ca o parte din bani ajungeau la Blejnar,PD-L s-a oprit ancheta din oficiu ce mama naibii atatea anchete ;-)

# HAC date 13 April 2011 13:35 +2

LA CATEVA LUNI DUPA CE FUSESE NUMITA IN FUNCTIA DE PROCUROR GENERAL AL ROMANIEI,EU AM SCRIS IN PETITIILE ADRESATE COMISIEI EUROPENE ,PARLAMENTULUI EUROPEAN,DESPRE CERTITUDINEA CA LAURA KOEVESI ESTE SANTAJATA DE CATRE POLITIA POLITICA A LUI BASESCU ,SI PRIN SANTAJUL TATALUI EI !!DE ACEEA A FOST PUSA IN CEA MAI IMPORTANTA FUNCTIE JUDICIARA DUPA CEA DE MINISTRU AL JUSTITIEI!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2025 – Tovarasul de suferinta al lui Bucurica se vrea sef

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva