23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DREPTUL LA APARARE ESTE INCALCAT IN ROMANIA - Judecatoarea Gabriela Birsan este anchetata la secret, desi a fost pusa sub invinuire. DNA si Inalta Curte ii refuza dreptul de a afla continutul dosarelor de urmarire penala si de perchezitie, contrar Drepturilor Omului

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

24 October 2011 19:00
Vizualizari: 8131

Lumeajustitiei.ro va prezinta dovada ca in Romania anilor 2011, Drepturile Omului au ajuns o vorba goala chiar si in cazul unor inalti magistrati. Ancheta penala demarata impotriva judecatoarei Gabriela Birsan, sefa Sectiei de contencios-administrativ a Inaltei Curti, este una secreta, contrar art. 6, punctul 3, din CEDO, privitor la dreptul la un proces echitabil, care stipuleaza: „Orice acuzat are in special dreptul: a. Sa fie informat, in termenul cel mai scurt, intr-o limba pe care o intelege si in mod amanuntit, asupra naturii si cauzei acuzatiei aduse impotriva sa.” In pofida acestor prevederi din CEDO, care au prioritate fata de orice reglementare din dreptul intern romanesc, atat DNA (prin procurorul Viorel Cerbu), cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie, refuza sa-i dea dreptul judecatoarei Gabriela Birsan, prin aparatorul acesteia, sa afle despre acuzatiile ce i se aduc, si mai ales sa consulte dosarul.


Adresa de refuz a ICCJ

Iata si prima dovada: la 18 octombrie 2011, Inalta Curte de Casatie a raspuns in scris avocatului Corneliu Liviu Popescu ca nu-i va permite sa consulte dosarul si nici sa primeasca copii de pe documentele din acesta, invocand prevederi din Regulamentul de ordine interioara al instantelor referitoare la secretul anumitor dosare, in anumite imprejurari. Astfel, prin adresa emisa la 18 octombrie 2011 in Dosarul nr. 1/2011, Completul de 5 judecatori al instantei supreme a raspuns in felul urmator solicitarii aparatoului judecatoarei Gabriela Birsan: „Urmare cererilor depuse de dvs. si inregistrate sub nr. 33677 si 33678 din 17.10.2011 la Registratura Generala a ICCJ, potrivit rezolutiei acestei sectii, va comunicam ca in conformitate cu dispozitiile art. 109, indice 1, cu referire la art. 92, alin. 6 din Regulamentul republicat privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu referire la Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti a fost respinsa solicitarea consultarii integrale a dosarului nr. 6/2011 al Sectiei penale a ICCJ si a dosarului nr. 1/2011 al Completului de 5 judecatori al ICCJ, avand in vedere ca masurile ce fac obiectul cauzelor vizeaza faza de urmarire penala. Totodata, va comunica ca a fost respinsa solicitarea de fotocopiere si eliberare de copii legalizate fata de faza procesuala, obiectul cauzei si masurile vizate in faza de urmarire penala” - (vezi facsimil)

Iata asadar, cum stau lucrurile in acest dosar ultra mediatizat, in care judecatoarei Gabriela Birsan, indiferent ce cred anchetatorii ca ar fi facut, nu i se da posibilitatea sa afle in ce constau – ca situatii de fapt – acuzatiile ce i se aduc, pentru a se putea apara in vreun fel. Cu atat mai mult cu cat sotii Birsan au fost practic desfiintati in presa, cu informatiile furnizate de DNA. Lucrurile sunt si mai grave, iar Lumeajustitiei.ro va arata in zilele urmatoare cum se desfasoara aceasta ancheta cu documentele la secret. Cu precizarea ca acest mod de ancheta nu este singular la DNA, ci a fost folosit si in alte dosare, in care acuzatii ajung sa afle despre faptele ce li se imputa abia odata cu punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata.

* Cititi aici adresa de refuz ICCJ

Comentarii

# daca-i secret e executie date 24 October 2011 19:37 +9

proces de unde ?

# Executio in integrum date 24 October 2011 21:05 +13

Ne pregatim de dictatura. Dictatura derbedeilor si a neamului prost! n-am nimic cu doamna Birsan, dar daca un magistrat este tratat asa, asta numai e justitie, este executie!

# Dreptate Dumnezaiasca !! date 24 October 2011 23:01 -8

Hei judecatorilor ... cum e ? Nu va place,ai ? Cand sunteti voi cei in cauza....strigati ca nu e bine ? Dar voua nu va pasat pana acum de strigatele multor oameni a caror drepturi voi le-ati strivit cu talpa voastra jegoasa ? Vine randul fiecarui judecator care a neindreptatit ! Blestemele nedreptatitilor va urmaresc si cand nu va asteptati ...va lovesc ! Vedeti la colega voastra ...

# Dupa fapta si rasplata ! date 24 October 2011 23:08 -8

Ce dati aia primiti. Ati incalcat drepturile unora - veti avea parte de asa ceva in curad,o veti simti pe pielea voastra.' Toate nedreptatile ce le faceti sa va garboveze si sa va asfixieze !

# Ivan Turbinca date 24 October 2011 23:25 -3

Ajuta-i Doamne, dupa cum au votat!

# plebeu date 25 October 2011 14:07 -1

[quote name="Dreptate Dumnezaiasca !! "]Hei judecatorilor ... cum e ? Nu va place,ai ? Cand sunteti voi cei in cauza....strigati ca nu e bine ? Dar voua nu va pasat pana acum de strigatele multor oameni a caror drepturi voi le-ati strivit cu talpa voastra jegoasa ? Vine randul fiecarui judecator care a neindreptatit ! Blestemele nedreptatitilor va urmaresc si cand nu va asteptati ...va lovesc ! Vedeti la colega voastra ...[/quote] ADEVARAT :-* :lol: GRAIESTI

# Magistrati treziti-va! date 24 October 2011 21:40 +16

DNA da comunicate de presa despre anchetarea judecatoarei Birsan, dar ei nu i se permite sa vada dosarul!!!! In ce tara traim??? Magistrati, treziti-va, ciuma portocalie v-a luat mintile? Va lasati calcati in picioare de o adunatura de smecheri? Vor sa-l dea jos pe profesorul Corneliu Birsan doar ca sa puna o alta amanta in locul lui? In asa hal ne-am degradat ca stat?

# mihai date 25 October 2011 09:40 0

Învăţaţi carte si apoi vorbiţi! Învinuirea i-a fost adusă la cunoştinţă, în rest, având în vedere că faza de urmărire penală NU ESTE PUBLICĂ (asa cum este faza de judecată), procurorii- sau judecătorii, în cazul în care dosarul este la instanţă pentru a se pronunţa asupra unor măsuri în faza de urmărire penală- nu sunt obligaţi sa îi prezinte conţinutul dosarului si să-i permită să facă copii depe actele din dosar. Cu ocazia prezentării materialului de urmărire penală ( dacă ar avea acces la dosar tot timpul în faza de urmărire penală, această instituţie nu şi-ar mai găsi rostul) poate să ia cunoştinţă de întreg materialul dn dosar. Asa că ziariştilor, nu vă pronunţaţi pe aspecte pe care nu le cunoaşteţi!

# Adevarul despre DNA date 24 October 2011 22:05 +14

Sa lamurim abuzul DNA in acest caz: unii mai jos zic ca numai dupa punerea in miscare a actiunii penale se anunta acuzatul si ca pana atunci urmarirea penala nu e publica. ESTE O MINCIUNA TIPICA DNA. Iata de ce: art. 202 cod pr.pen. spune "(1) Organul de urmarire penala este obligat sa stranga probele necesare pentru aflarea adevarului si pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele, in vederea justiei solutionari a acesteia. Organul de urmarire penala aduna probe atat in favoarea cat si in defavoarea invinuitului sau inculpatului. (2) Indatoririle prevazute in alineatul precedent se indeplinesc chiar daca invinuitul sau inculpatul recunoaste fapta (3) Organul de urmarire penala este obligat sa explice invinuitului sau inculpatului, precum si celorlalte parti drepturile lor procesuale." Deci, ca sa recunoasca fapta potrivit alin (2) invinuitul trebuie instiintat despre acuzatii, pentru a preciza daca recunoaste sau nu fapta. Calitatea de invinuit este cea acordata de inceperea urmaririi penale, dupa cum cea de inculpat este cea data de punerea in miscare a urmaririi penale. In cazul Birsan, impotriva judecatoarei s-a inceput urmarirea penala, dandu-i-se calitatea de invinuit. Fara insa sa i se arate dosarul. Coroborat art. 202 cod pr.pen. cu art. 6 din CEDO, reiese fara putinta de tagada ca invinuitul avea dreptul sa cunoasca acuzatiile ce i se aduc, inclusiv sa vada dosarul cu probele adunate de procuror, pentru a preciza daca recunoaste sau nu fapta si a aduce probe in aparare, pentru ca procurorul are obligatia sa administreze si probe in aparare. E foarte simplu! Ca DNA nu procedeaza e alta mancare de peste. DNA face ce vrea si daca a ajuns sa procedeze asa cu judecatori de inalta curte, in tara asta statul de drept nu mai exista.

# Liviu Daniel date 25 October 2011 23:31 +2

Ai dreptate in principu in ceea ce zici, insa obligatia de prezentare a materialului de urmarire penala exista doar la terminarea cercetarii penale (nu la inceperea urmaririi penale ci la finalizarea ei) care este una din conditiile impuse de CPP la institutia prezentarii materialului de urmarire penala. La inceperea urmaririi penale procurorul are obligatia de a-i trimite si invinuitului o copie dupa rezolutia de incepere a urmaririi penale. Deci in cazul Barsan la inceperea urmaririi penale a fost instiintata de acest lucru printr-o copie a rezolutiei, a fost chemata la audieri, dosarul urmand a i se prezenta la finalizarea urmarirtii penale atunci cand se poate da o solutie. Cititi cu totii foarte bine art. 228 Cpp in intregime si apoi mai cititi si art. 250-254 Cpp. Asta e procedura descrisa de CPP. Nici eu nu sunt de parere ca dna. jud. Barsan ar fi vinovata de ceva din ce sustine DNA-ul, insa haideti sa oferim cititorilor adevarul despre efectuarea urmaririi penale.

# Avocat date 24 October 2011 20:53 -11

Cum adica sa ii permita copierea dosarului ? PAI FAZA DE URMARIRE PENALA ESTE NEPUBLICA, asa cum in mod corect i-a raspuns Inalta Curte.

# Liviu Daniel date 24 October 2011 21:40 -11

Raspunsul ICCJ nu poate insemna decat un lucru si anume ca cercetarea penala nu este terminata in cauza si doar din acest motiv nu i s-a prezentat inca materialul de urmarire penala. In rest dupa terminarea cercetarii penale organul de urmarire penaa sau procurorul au obligatia de a-i prezenta materialul de urmarire penala invinuitului/inculpatului. 250-254 si 257 CPP Deci DNA-ul mai are inca de lucru se pare, nu au dovezi sufieciente. Mai asteptam si vom vedea ce se v-a intampla.

# DOREL date 24 October 2011 22:19 +16


Citeza pe Avocat
Cum adica sa ii permita copierea dosarului ? PAI FAZA DE URMARIRE PENALA ESTE NEPUBLICA, asa cum in mod corect i-a raspuns Inalta Curte.
Nepublic inseamna ca dosarul nu e accesibil publicului, nu ca nu e accesibil invinuitului ! Dimpotriva ....

# xxx file date 25 October 2011 06:52 +9

Decizia de admisibilitate Curtii Constitutionale nr. 1.086 din 20 noiembrie 2007 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 172 alin. 1 teza intai si art. 173 alin. 1 din Codul de procedura penala, a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 866 din 18.12.2007.Dreptul avocatului de a asista la orice act de urmarire penala !

# mihai date 25 October 2011 09:43 -4

Avocatule scrie clar "DE A ASISTA", nu de a avea acces la dosar si a face copii!!!

# Coco date 24 October 2011 20:56 -15

Urmarirea penala este nepublica chiar si fata de faptuitor/invinut/inculpat pana la prezentarea materialului de urmarire penala. Ar fi trebuit sa stiti asta voi, cei de la Luju. Iar trebuie sa stau cu paru' pe voi ? Iar sunteti neatenti ?

# Leprele au dat iama pe Luju date 24 October 2011 21:04 +11

Bai janghinelor, cat mai mintiti poporul asta? ziaristii v-au indicat din CEDO, si voi veniti cu bazaconiile voastre, securistilor! Urmarirea penala e secreta fata de public, nu fata de parti nenorocitilor care sunteti!

# COCOTELOR CE SUNTETI date 25 October 2011 13:11 -2

Cocotelor ce sinteti, art. 6 alin. 3 din CEDO nu e valabil si la DNA ?

# Habar n-am date 24 October 2011 21:32 -10

Urmărirea penală, fază nepublică a procesului penal, are drept obiect, potrivit dispoziţiilor art. 200 C. proc. pen., strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea făptuitorilor şi la stabilirea răspunderii acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată. Probele astfel strânse, pe baza cărora a fost sesizată instanţa prin rechizitoriu, pentru a constitui temeiul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti, trebuie verificate în cursul cercetării judecătoreşti, prin administrarea lor în mod nemijlocit, oral, în condiţii de contradictorialitate, în acord cu dispoziţiile art. 287, art. 288, art. 289 şi urm. C. proc. pen. Numai după efectuarea unei asemenea verificări, printr-o cercetare judecătorească completă, cu respectarea principiilor care guvernează faza de judecată şi după administrarea oricăror alte probe a căror administrare apare necesară pentru stabilirea adevărului, instanţa, motivat, poate pronunţa o hotărâre cu privire la faptele şi vinovăţia persoanelor trimise în judecată.

# Prostanac date 24 October 2011 21:37 -11

Caracterul nepublic al urmaririi penale îsi gaseste ratiunea în faptul ca unele activitati, cum sunt: strângerea probelor în vederea stabilirii vinovatiei faptuitorului, conservarea unor urme care sa ajute la aflarea adevarului, dejucarea unor planuri ale faptuitorilor care încearca sa denatureze sau sa ascunda probe pentru a se sustrage raspunderii penale, luarea masurilor preventive etc, ar fi mult îngreunate, iar unele chiar imposibil de realizat daca persoanele cu interes direct în cauza si nu numai acestea, ar cunoaste în amanunt întreaga strategie de cercetare a organelor de urmarire penala sau ar lua la cunostinta de întregul material probator înainte de terminarea urmaririi penale. În doctrina se arata ca asa-zisul caracter secret al dosarului de urmarire nu este absolut, fiind limitat sub anumite aspecte. Spre exemplu: inculpatul, eventual asistat de un aparator, are dreptul sa cunoasca continutul dosarului cu ocazia prezentarii materialului de urmarire penala (art. 250 C.pr.pen.), expertul poate sa ia cunostinta, cu încuviintarea organului de urmarire penala, de materialele dosarului necesare expertizei (art. 121 C.pr.pen.). ASA CA MAI PUNE MANA PE CARTE, DOMNULE ZIARIST.

# pentru Prostanac date 24 October 2011 21:44 +15

Prostanac iti zici, prostanac esti. Unu: Codul de procedura penala din care citezi e unul bolsevic. Doi: Conventia Europeana are intaietate inaintea cpp si ea spune ca invinuirea se aduce in cel mai scurt timp Trei: DNA poa sa dea comunicate in care te acuza de infractiuni de coruptie, dar tu acuzat nu ai voie sa afli nimic altceva decat din comunicatul de presa Concluzia: nu esti decat un nenorocit de procuror stalinist care asta ai invatat, asta reciti. Hai sictir golane!

# Ivan Turbinca date 24 October 2011 22:15 0

Hau, hau, hau. Aveti dreptate.

# maxie date 24 October 2011 22:26 -4

In Romania se procedeaza astfel in toate dosarele penale! Nu vad de ce doamna Barsan ar fi exceptata! Are cumva stea in frunte si nu stiu eu? Nu confundati aducerea la cunostinta a acuzatiei (a naturii si cauzei sale) cu luarea la cunostinta a dosarului de urmarire penala! Sunt doua chestii total distincte. Invinuitul sau inculpatul vor lua la cunostinta de probe cu ocazia prezentarii materialului de urmarire penala. Asa este si in legislatia penala a altor tari, inclusiv din UE. Asa ca sa nu ne inflamam! Raspunsul judecatorilor ICCJ este absolut corect. Sa nu uitam, totusi, ca doamna Barsan este colega lor inca. In mod sigur, daca s-ar fi putut din punct de vedere legal, i-ar fi permis accesul la dosarul de urmarire penala!

# andi date 25 October 2011 10:06 +5

daca asa e in toate dosarele, maxie draga, pa si la revedere. sa ne cerem toti azil politic, ca e nasol, ne pregatim de primavara siriana...

# nasol date 25 October 2011 10:30 -9

la cite dosare ale marilor rechini probabil a minarit doamna...a-nvatat cum sa se eschiveze de la raspundere pe procedura si nu pe fond........asa ca mai avem pretentii sa se pregateasca procesul cum trebuie in cazurile importante??!!???

# elena date 25 October 2011 12:23 +3

bai nasol, chiar e nasol cand esti prost ca noaptea; inainte sa vorbesti intreaba-te daca ai cunostiintele necesare si gandeste (daca ai cu ce) ca acesti oameni de valoare nu se fac vinovati de inscenarile DNA si ale dusmanilor politici; nu te intrebi de ce toata floarea politica este impotriva lor? boule.

# bibanu date 31 October 2011 12:15 0

Elena draga,ce ma distrezi..."toata floarea politica"...Pai astia sunt politicieni cum sunt eu popa,ce drac de institutii de politica au astia?Sunt alesi de "pulime"vorba cuiva,deci din prostime pe cei mai putin prosti.Si atunci,ce mai vorbim?Citeam candva ,ca un presedinte si un prim ministru,nu mai stiu din ce tara din America de Sud,parca,impreuna cu tot STAFF-ul aveau studii la Harvard sa nu mai stiu in ce universitati de renume mondial.SA FIM SERIOSI!

# nasol date 25 October 2011 10:38 -8

la cite dosare ale marilor rechini probabil a minarit doamna...a-nvatat cum sa se eschiveze de la raspundere pe procedura si nu pe fond........asa ca mai avem pretentii sa se pregateasca procesul cum trebuie in cazurile importante??!!???

# Sel date 25 October 2011 10:47 0

mai nasol nu tre sa dai dublu post la un coment ca oricum se stie ca dna incearca tertipuri kare sa mai puna o pata pe sistem.

# nasol date 25 October 2011 11:01 -8

mai rar asha spirit de observatie....mai bine te-ai intreba mataluta de ce i-e frika ???mai ales k va fii judecata de colegii de la iccj.....dubios! de fapt....putin zis dubios..

# Ivan Turbinca date 25 October 2011 12:38 -3

CSM aproba propunerea ca magistratii corupti sa ramana fara pensii de serviciu de R.M. HotNews.ro 12:24 Actualitate | Esenţial Plenul CSM a aprobat propunerea ca magistratii corupti sa ramana fara pensii de serviciu, anunta TVR Info. In sedinta de marti, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a cerut demisia judecatoarei Gabriela Barsan.

# Vasi date 25 October 2011 12:41 -5

Ma uimeste la un OM din interior ca nu are incredere in colegii ei si daca ar avea decenta ar trebui sa stie ca facaturile se demonteaza in fata judecatii la care ar trebui sa se supuna.

# DOREL date 25 October 2011 13:25 +4

Minciuna in falsh, mai draga ! Art. 1 C.p.p. impune ca nici o persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala. Chiar si o citatie este o forma de tragere la raspundere penala, deoarece impune o intruziune in viata persoanei citate. Nici macar o citatie, in nici o calitate, nu poate fi emisa decat atunci cand sunt indeplinite conditiile prev. de lege pentru, dupa caz, inceperea urmaririi penale sau punerea in miscare a actiunii penale. Altfel, e abuz de drept ! In democratie este inadmisibila utilizarea instrumentelor procesuale pentru hartuirea persoanelor nevinovate. Daca in Romania vrem sa existe democratie, aceste excese trebuie sanctionate iar procurorii zelosi in incalcarea legii eliminati. Daca nu, nu !

# Vasi date 25 October 2011 13:50 -3

Si cu suspiciunile prvind excursiile in strainatate si folosirea apartamentru din franta pe cheltuiala afaceristului anchetat cum ramane. sau daca sintem de unde sintem trebuie sa fim crezuti pe cuvant?

# elena date 25 October 2011 14:01 +5

cum sa raman desteptule, sunt suspiciuni, cum ai spus, asa ca ce sa ramana? o sa ramai tu cracanta cand se va termina si se va demonstra ca familia Barsan este nevinovata, ci acest nou dictatoriat este in floare si voi sunteti prostii carew il sustineti, pana o sa o luati si voi sub coada.

# Ivan Turbinca date 25 October 2011 14:17 -2

Familia Barsan este nevinovata! Tocmai ne-a spus Elena, de ce nu o credeti?

# Vasi date 25 October 2011 14:17 -4

Eu ce spuneam? ca trebuie sa se demostreze. Si unde e locul in care se face acest lucru? Nu, in fata INSTANTEI? Sau asteptam JUDECATA DE APOI?

# DOREL date 25 October 2011 15:31 +6

Nu, mai draga, sigur ca nu ! Intorci pe dos principiile de drept recunoscute in lumea civilizata !! Instanta nu este un pretoriu in care persoanele sa se duca sa-si dovedeasca nevinovatia, asta-i ideea matrozului de la Cotroceni. De fapt, ideea a fost a lui Andrei Ianuarevici Visinski, procuror general al URSS, aceasta idee a dus la 20 de milioane de oameni care si-au pierdut viata in gulagul sovietic. Prin insistenta cu care este astazi propagata aceasta teorie (numita teoria "relativitatii prezumtiei de nevinovatie") se vede ca asta se urmareste din nou ...

# stupid people date 25 October 2011 15:34 -3

vorba lu brucan, romanii nu se desteapta nici in 30 de ani. Iar aia de la cedo habarnau realitatea romanesca. Or lucruri care in europa sunt de neconceput fiind eradicate dur inainte de existenta cedo, la noi exista coruptie la cel mai inalt nivel (judecatori la instanta suprema, parlamentari, ministri, prim ministri, generali de politie, primari, consilieri,avocati) iar mica coruptie generalizata (administratie publica, medici, profesori, justitie, armata, vama, fisc, fotbal etc).Asa ca ar trebui inasprite mult pedepsele -numai cu executare, specializati judecatorii pe astfel de fapte, accelerate procesele iar fiecare roman sa fie obligat sa dea declaratii de avere anual cu confiscarea deferentei nejustificate. Abia dupa ce taiem cateva mii de capete putem sa ajungem si la dulcegariile cedo.

# tara de idioti date 25 October 2011 17:12 +7

idioti, cretini si redusi mintali, asta este Romania daca a ajuns sa acuze persoane dupa placul lor numai ca sa-si instaureze puterea in toate functriile cheie. S-a gandit cineva ca se distruge o famile, se distruge un crez, distruge tot pentru ce au invatat si muncit atatia ani fara pata? Chiar sunteti atat de prosti sa nu vedeti cat de lamentabila este acuzatia adusa? Daca ar fi fost sa fie corupti credeti ca se intampla doar acum un an? IDIOTILOR

# Ion Popescu date 25 October 2011 17:21 -5

Si daca e nevinovata de ce fuge de judecata cinstita a colegilor la fel de cinstiti si integri si doxa de carte?

# ion popescu date 25 October 2011 17:30 +4

draga GOPO, nu fuge nimeni, ai auzit tu ca a fugit? dimpotriva, vrea sa lupte contra sistemului corupt, dar se pare ca acestui sistem ii e frica sa lase familia Birsan sa lupte cinstit. De ce nu iti pui si intrebarile acestea si acuzi oamenii inainte de a le dovedi vina? Faci parte din sistemul portocaliu?

# CI date 25 October 2011 18:02 +1

Văd că unul înjură de mama focului și nu are probleme să apară pe site. Eu am scris ceva duminică seara despre Savaliuc și Stancu și luni dimineața comentariul meu a dispărut. De! Libertatea de exprimare nu e ușor de suportat.

# Alberto Kurtyan date 25 October 2011 22:39 0

Bineinteles ca ancheta penala se face in secret! Conform legii, ancheta penala este NEPUBLICA, adica este SECRETA, de cand lumea si pamantul. Daca ar fi publica, atunci toti hotii/infractorii ar afla din ziar ca sunt anchetati si ar sterge putina si si-ar acoperi urmele. Pisica cu clopotei nu prinde soareci. Normal ca este secreta ancheta. Mai cititi putin drept procesual penal.

# DOREL date 27 October 2011 09:35 +1

Mai draga, sigur te simti bine ? Pai acuzatia/invinuirea trebuie adusa de indata la cunostinta persoanei vizate si, inca, in prezenta unui aparator (CEDO + Cpp) ! Si atunci, unde mai e secretul anchetei penale neicusorule ?! Mai frate, daca nema putirinta ce mai chichirez galceava ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva