27 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXPLODEAZA JUSTITIA – UNJR a formulat cerere de aparare a independentei sistemului judiciar dupa actiunile Inspectiei Judiciare in cazul "Gigina" si "Piedone". Sute de magistrati s-au alaturat demersului UNJR: "Veritabil atentat la independenta judecatorului... Atitudinea Inspectiei poate fi apreciata ca fiind partinitoare... Nu poate interfera cu dreptul exclusiv al magistratului de a conduce procedura... Aceste actiuni pun magistratii intr-o pozitie de subordonare"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

18 November 2015 15:23
Vizualizari: 7359

Dupa alegerea noului ministru al Justitiei, Raluca Pruna, si dupa ce s-au calmat apele in Minister, judecatorii repun pe tapet tupeul Inspectiei Judiciare de a verifica hotararile judecatoresti definitive sub diverse pretexte. Mai exact, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, careia s-a alaturat o lunga lista de judecatori, a formulat o cerere de aparare a indepedentei judecatorilor si procurorilor in care solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa identifice, sa sanctioneze si sa limiteze orice actiuni ale persoanelor sau institutiilor care au drept finalitate subminarea independentei judecatorului si procurorului si a sistemului judiciar in ansamblul sau. UNJR apreciaza in cererea de aparare a indepedentei, pe care o publicam exclusiv la finalul articolului, drept inadmisibil derapajul Inspectiei Judiciare in cazul "Gigina" si "Piedone", in conditiile in care Inspectia avea reprezentarea limitelor atributiilor sale si a rolului principiului independentei judecatorului intr-un stat de drept.


Din acest motiv, UNJR solicita membrilor CSM sa dea dovada de fermitate si verticalitate in apararea independentei sistemului judiciar si sa admita cererea de aparare a indepedentei sistemului judiciar fata de actiunile Inspectiei Judiciare, subliniind ca situatia este cu atat mai grava cu cat credibilitatea si independenta sistemului a fost pusa in pericol chiar de o institutie, parte a sistemului.

Totodata, presedinta UNJR, judecatoarea Dana Girbovan (foto stanga) a dat publicitatii, in data de 18 noiembrie 2015, un comunicat de presa in care catalogheaza drept inacceptabile actiunile Inspectiei Judiciare si in care face apel la tot corpul judiciar sa se alatura acestui demers. Din informatiile pe care le avem, pana la acest moment cererea de apararea a independentei sistemului judiciar a fost semnata de sute de magistrati, printre semnatari aflandu-se si judecatorii Judecatoriei Ramnicu Valcea, condusa de judecatorul Bogdan Mateescu:

Iata comunicatul de presa al UNJR:

"Stimate Domnule/Stimata Doamna Presedinte,

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, in indeplinirea scopului sau statutar de aparare a independentei judecatorilor, si-a asumat cererea de aparare a independentei judecatorilor si procurorilor de la instante si parchete, pe care o regasiti atasata.

In concret, UNJR a considerat inacceptabile actiunile recente ale Inspectiei Judiciare, traduse in sesizari din oficiu aduse la cunostinta publica prin comunicate de presa, vizand dosare judiciare in curs de instrumentare si a considerat ca se impune sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca acesta, in calitatea sa de garant al independentei justitiei, sa identifice, sa sanctioneze si sa limiteze, in conformitate cu atributiile sale statuate prin lege, orice actiuni ale persoanelor sau institutiilor care au drept finalitate subminarea independentei judecatorului si procurorului si a sistemului judiciar in ansamblul sau.

Consideram ca astfel de fapte, precum cele care fac obiectul sesizarii, au o gravitate extrema, astfel incat se impune aderarea intregului corp judiciar la acest demers, sens in care va rugam sa aduceti la cunostinta judecatorilor din cadrul instantei pe care o conduceti si sa transmiteti lista cu semnaturi la adresa de mail uniuneanationalaajudecatorilor@gmail.com

Va rugam sa primiti intreaga consideratie,

Cu stima,

Judecator Dana Girbovan

Presedinte UNJR".

Trebuie precizat ca demersul UNJR are loc la circa o saptamana de la momentul a care Inspectia Judiciara a anuntat ca se sesizeaza din oficiu fata de modul in care Curtea de Apel Bucuresti l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. De la acel moment si pana in prezent, mai multe ONG-uri si magistrati au luat pozitie fata de decizia Inspectiei de a interveni asupra unei hotarari definitive.

Prezentam in continuare cererea de aparare a independentei sistemului judiciar formulata de UNJR:

"Cerere de aparare a independentei judecatorilor si procurorilor de la instante si parchete fata de actiunile recente ale Inspectiei Judiciare constand in emiterea unor comunicate de presa vizand sesizari din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare din dosare in curs de instrumentare, considerand inadecvata si revoltatoare alegerea momentului emiterii acestor comunicate prin raportare la solutiile juridice care ar putea fi dispuse sau care tocmai au fost dispuse:

Solicitam admiterea cererii si apararea independentei judecatorilor si procurorilor de la instante si parchete fata de acest gen de fapte pentru urmatoarele:

Motive :

La data de 29.10.2015 Inspectia Judiciara a emis un comunicat de presa prin care a aratat urmatoarele:

'Avand in vedere relatarile recente din mass media, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, la data de 29 octombrie 2015, cu privire la posibile incalcare ale dispozitiilor procedurale referitoare la competenta de efectuare sau supraveghere a urmaririi penale, in dosarul vizand decesul subinspectorului de politie Gigina Bogdan-Cosmin, instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.'

La data de 12.11.2015, Inspectia Judiciara a emis un comunicat de presa prin care a aratat urmatoarele:

'Avand in vedere relatarile recente din mass media, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, la data de 12 noiembrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul in care Curtea de Apel Bucuresti a instrumentat si solutionat, in data de 11.11.2015, cauza avand ca obiect masuri preventive".

Aceste comunicate reflecta o maniera de lucru incompatibila cu principiul independentei judecatorului de orice presiuni sau influenta, atat din afara cat si din interiorul sistemului, si reprezinta un veritabil atentat la independenta acestuia, creand opiniei publice impresia ca solutiile sunt sau ar putea fi influentate de factori de decizie din sistem, care preseaza judecatorul sa adopte o anumita conduita dorita de acestia in dosarele pe care le solutioneaza.

Pe de-o parte, nu se poate si nu vom pune la indoiala dreptul Inspectiei Judiciare, ca entitate independenta – titluara a actiunii disciplinare, de a sesiza din oficiu in legatura cu abaterile disciplinare savarsite de judecatori si procurori, dreptul fiind anume recunoscut de lege, in cuprinsul art. 45 alin. 2 din Legea 304/2004.

Pe de alta parte, independenta judecatorilor reprezinta un principiu fundamental al statului de drept, conform art. 124 alin. 3 din Legea Fundamentala, fiind principala garantie a dreptului la un proces echitabil de care trebuie sa se bucure orice persoana. Tot astfel, independenta judecatorilor este anume recunoscuta de lege, potrivit art. 3 alin. 1 din Legea 303/2004. Dispozitiile legale mentionate cosacra dreptul si totodata obligatia judecatorului de a lua decizii exclusiv pe baza legii prin raportare la situatia de fapt stabilita in cauza, in afara oricaror influente din exterior, incluzand aici si influente din sistem.

Prin urmare, nicio persoana, autoritate, entitate, organism nu are dreptul de actiona de o asa maniera incat sa creeze aparenta neechivoca a directionarii actului judiciar spre o anume solutie – alta decat cea care ar trebui stabilita de catre magistrat, in temeiul legii, pe baza probelor cauzei si potrivit constiintei sale. Astfel de acte sau fapte pot fi percepute, pe buna dreptate, de catre un observator rezonabil, ca reprezentand mijloace de presiune asupra magistratului. Se induce in spatiul public si justitiabililor ideea ca solutia intr-un dosar poate fi determinata nu doar de probatoriul administrat si dispozitiile legale aplicabile, interpretate de judecator potrivit propriei constiinte, ci si de teama de represalii sau, dimpotriva, bravura impotriva acestora. Nu este de ignorat nici faptul ca atitudinea Inspectiei Judiciare poate fi apreciata, din nou, pe buna dreptate, ca fiind partinitoare fata de interesele uneia dintre parti, respectiv partea nemultumita de masura luata de judecator, din cauza grabei cu care s-a autosesizat si lipsei oricarui motiv rezonabil constand intr-o posibila abatere disciplinara indicat in comunicat care sa justifice actiunea atat de prompta.

In exercitarea atributiilor recunscute de lege Inspectiei Judiciare, aceasta institutie nu poate interfera cu dreptul exclusiv al magistratului de a conduce procedura care se afla in fata sa si cu privire la care trebuie sa hotarasca in mod independent, liber de orice presiuni.

Emiterea unor comunicate de presa in legatura cu sesizari din oficiu cu privire la pretinse abateri, neindentificate nici macar la modul aparent, in cursul instrumentarii unor dosare judiciare de rezonanta publica este o practica incorecta, ce sfideaza principii fundamentale ale statului de drept precum dreptul la un proces echitabil si independenta judecatorului in a da solutii in cauzele pe care le judeca. Consideram ca acest mod de actiune reprezinta o presiune inacceptabila nu numai in privinta magistratilor vizati in concret de sesizare sau a celor care solutioneaza sau vor solutiona eventuale cai de atac privind solutia respectiva, ci si in ceea ce priveste intreg corpul judiciar.

Reamintim ca, potrivit pct. 17 din Principiile adoptate de ONU in anul 1985, ca garantie a respectarii independentei judecatorului, 'faza initiala a cazului trebuie sa ramana confidentiala, cu exceptia situatiei in care judecatorul solicita altfel'.

Este firesc sa fie asa, intrucat o expunere publica a unui pretins caz disciplinar in momentul sau de debut, in plin curs al solutionarii unei cauze sau imediat dupa adoptarea unei solutii, poate contribui in mod rezonabil la concluzia ca magistratul nu este independent, ca acesta trebuie sa adopte o anumita solutie sau, dimpotriva, trebuie sa se pronunte intr-un anume fel in legatura cu un incident procedural, ceea ce este inacceptabil intr-un stat de drept.

Spre exemplu, in primul caz semnalat, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila incalcare a normelor procedurale vizand competenta organelor judiciare in timpul instrumentarii acelui dosar desi, potrivit legii, exclusiv magistratul – procuror sau judecator – este in masura sa statueze asupra propriei competente, legea oferind remedii adecvate – plangerea la procurorul ierarhic superior, respectiv conflictul de competenta. Inspectia Judiciara nu are dreptul ca, sub pretextul sesizarii din oficiu, sa directioneze implicit ori sa puna presiune pe magistrat afectand libertatea sa de a aprecia potrivit legii si propriei constiinte asupra exceptiei de necompetenta.

In cel de-al doilea caz semnalat, Inspectia Judiciara a transmis publicului larg ca se sesizeaza din oficiu a doua zi dupa pronuntarea unei solutii recunoscute de Codul de procedura penala, fara ca macar incheierea judecatorului de drepturi si libertati sa fi fost redactata, iar obiectul sesizarii sale este extem de vag, aspect care deschide calea speculatiilor de orice tip, inclusiv acelea ca Inspectia Judiciara insasi nu este multumita de solutia pe care judecatorul a adoptat-o.

Aceste actiuni pun, in fapt, magistratii intr-o pozitie de subordonare fata de inspectia judiciara insasi, ca efect al presiunii pe care o resimt in urma expunerii publice incorecte a colegilor lor, afectandu-se in mod cert independenta – ca garantie a insasi statului de drept.

Dincolo de aceste fapte, compartimentul de relatii publice transmite un mesaj insistent total nepotrivit, facand referire numai la dreptul Inspectiei – de netagaduit – de a se autosesiza, parand ca nu intelege motivul pentru care sistemul este revoltat, respectiv momentul autosesizarii si, ceea ce este mai ingrijorator, publicitatea unei asemenea autosesizari incalcand efectiv principiul nr. 17 al ONU mai sus citat.

Aceste fapte nu sunt numai de natura a ingrijora, ele au ingrijorat si revoltat efectiv corpul judiciar, incepand de la judecatori de judecatorie si terminand cu varful sierarhiei instantelor, insasi Inalta Curte de Casatie si Justitie prin Sectia Penala condamnand public acest gen de fapte.

Prin comunicate destinate mass-media si publicului larg privind autosesizari, in stadiul incipient al unei eventuale proceduri disciplinare, se exercita in mod direct o presiune incompatibila cu independenta puterii judecatoresti, tradusa si in temerea, resimtita la toate nivelurile instantelor si parchetelor, ca adoptarea unei solutii sau a alteia poate atrage repercursiuni disciplinare si se lasa cale libera speculatiilor privind modul in care judecatorul ajunge sa pronunte o solutie sau alta, eventuala partinire manifestata de institutiile statului fata de partea nemultumita de solutia adoptata.

Consideram ca este obligata primordiala a Consiliului Superior al Magistraturii sa identifice, sa sanctioneze si sa limiteze in conformitate cu atributiile sale statuate prin lege orice actiuni ale persoanelor sau institutiilor care au drept finalitate subminarea independentei judecatorului si procurorului si a sistemului judiciar in ansamblul sau, apreciind ca este cu atat mai grav derapajul cu cat vine din partea unei institutii din interiorul sistemului, in perfecta cunostinta de cauza cu privire la limitele atributiilor sale, competenta sa si rolul principiului independentei judecatorului intr-un stat de drept. Conchizand, solicitam Consiliului Superior al Magistraturii sa dea dovada de fermitate si verticalitate in apararea independentei sistemului judiciar fata de orice conduita de natura sa afecteze dramatic garantiile fundamentale ale dreptului la un proces echitabil de catre beneficiaza orice persoana, prin admiterea prezentei cereri de aparare a independentei sistemului judiciar fata de actiunile Inspectiei Judiciare".

*Cititi aici cererea de aparare a indepdendentei sistemului judiciar, formulata de UNJR

*Cititi aici comunicatul Judecatoriei Ramnicu Valcea

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 18 November 2015 16:11 +15

da,da!!!!!!!o sa va apere de o sa se rupa!!!!!!! nu va inteleg deloc, de ce nu va luati soarta in propriile miini???(vitejilor)

# lulu date 18 November 2015 22:32 +11

Unde sunt instantele clujene care pe vremea lui Stanoiu si Macovei erau portdrapelul apararii sistemului judiciar???

# Lulu date 19 November 2015 11:51 +4

Cu toata dragostea si cu tot respectul pentru domnii si doamnele judecator, insa nu sunt corecti pana la capat .. de ce nu au "explodat" si atunci cand DNA a intrat cu bocancii peste judecatorii din cazul Rarinca ... acolo nu a fost un veritabil atentat la independenta judecatorului ... de ce au tacut din gura ? ... din cauza marii porti sau a DNA-ului ? ... si in toate cazurile in care DNA a criticat hotarari definitive si irevocabile ... acolo ce a fost ? ...  :cry: :cry: :cry:

# Vladi Mir date 18 November 2015 17:38 +29

Cam tarziu distinsilor purtatori ai negrelor robe ! Prin tacerea voastra complice si vinovata de pana acum, ati adus justitia romana in pragul falimentului moral si s-ar parea ca tardivul protest pe care il mimati azi, sa-i ajute Zeitei Dreptatii, precum frectia unui picior de lemn ! "Trinomul" de teama caruia tremurati din toate madularele, a ajuns deja o nuca prea tare de spart ! Ceva imi spune ca veti recadea cat de curand resemnati in rusinoasa voastra hibernare, visand naivi ca pe voi nu v-ar pute ajunge vrodata bratul deja prea lung si prea tare al acestui fidel terminal al FBI-ului Unchiului Sam! Sa dea bunul Dumnezeu sa nu am dreptate si sa luptati cinstit pana la capat, pentru a va spala rusinea, urmand si sustinand exemplul celor doua Doamne care au riscat atata pentru a va reprezenta cu cinste !!

# unul din lumea cea mare date 18 November 2015 23:42 +8

ptr vladi mir// si popii poarta ,,robe negre,, si sint slujitorii justitiei divine.........nici o diferenta intre purtatorii de ,,robe,,si unii si ceilalti iau spagi nefiscalizate in ,,cutia milei,,......nu inteleg de ce, daca strada a cerut tehnocrati, au aparut numai tehnocratii lui soros sau cu tangente si tangente la soros si macovei..........de ce dracului nu a fost numit unul ca bolcas sau alistar?sau astia nu/s tehnocrati?nu stiu meserie? sint obstetricieni?(ma intreb) sau electricieni?(asta doar ca referire)

# Vladi Mir date 19 November 2015 07:08 -2

Prietene, stii de ce "robele negre" ale preotilor se numesc SUTANE. Pentru simplul motiv ca in buzunarele lor se duc SUTELE date de umilii enoriasi pentru prestatiile preotesti primite. Sa ai o zi buna !

# mulder, agentul mulder date 19 November 2015 09:11 +3

pentru ca strada nu a dezvoltat ideea infiltratata de pretenul codlea, s-a aceeptat o varianta etno-pop de tehno-pop pt guvern. Pe scurt nu trebuie specialisti in guvern ci tehnicieni (undeva intgre seful de echipa si maistru!!) pentru ca "inginerii" cu sunetul si pirotehnici (astia care fac spectacole cu sunete si artificii, uneori ca la colectiv) si-au realizat scopul: AU DAT JOS UN GUVERN PENTRU AL LUI! Si atat! Restul....ca pofta, cand vine .....mancand?

# mulder, agentul mulder date 19 November 2015 09:19 +2

pentru ca strada nu a dezvoltat ideea infiltratata de pretenul codlea, s-a aceeptat o varianta etno-pop de tehno-pop pt guvern. Pe scurt nu trebuie specialisti in guvern ci tehnicieni (undeva intgre seful de echipa si maistru!!) pentru ca "inginerii" cu sunetul si pirotehnici (astia care fac spectacole cu sunete si artificii, uneori ca la colectiv) si-au realizat scopul: AU DAT JOS UN GUVERN PENTRU AL LUI! Si atat! Restul....ca pofta, cand vine .....mancand?

# Camp tactic date 18 November 2015 18:22 +13

Pe vremuri Organul se autosesiza in urma unui denunt care putea sa fie si fals. Astazi in urma unor articole din ziare de doi lei sau dupa barfele vecinilor.        Astept ordonantele dvs., stimati ascultatori cu sau fara mandat! 

# Nae Cantar date 18 November 2015 21:04 +9

Reactie intarziata a celor ce se tem ca se v-a folosi si asupra lor "maciuca disciplinara" a inspectiei judiciare, acest instrument cu care c.s.m.-ul (si nu numai) injunghie in mod demonstrativ pe cei ce i-au trimis sa managerieze si sa apere ceea ce ar trebui sa fie putere judiciara. Adevarul ca e greu sa ai reactii in momentul in care ai putea sa pierzi atatea privilegii iar pe acest lucru se bazeaza si strategii "campului tactic".

# Observator 001! date 18 November 2015 21:05 +17

Singura soluție - Revoluție în Justiție! În social, orice revoluție are nevoie de legitimarea străzii, după care, ca orice revoluție,  se pierde în obiective și scopuri oculte.  În Justiție,  „străzile” care  pot provoca, desăvârși și legitima   Revoluția, fără a se „pierde” în vreun fel,  sunt UNJR și AMR. Dacă vor face asta, sint sigur, toate „străzile” Cetății li se vor alătura. Doamne ajută!

# HOT.CEDO 17034/03 date 18 November 2015 21:56 -8

SCRISOARE DESCHISA D-lui PRESEDINTE AL ROMANIEI KLAUS IOHANNIS,NOULUI PREMIER AL ROMANIEI,D-lui.DACIAN CIOLOS SI MINISTRILOR SAI DE RESORT,MINISTRULUI DE JUSTITIE,MINISTRULUI AFACERILOR DE EXTERNE,DIRECTIA AGENT GUVERNAMENTAL PENTRU CEDO, SI NU IN ULTIMUL RAND MINISTRULUI DE FINANTE CAT SI REPREZENTANTILOR SOCIETATII CIVILE CARE AU DORIT O SCHIMBARE IN ROMANIA,O CLASA POLITICA IN INTERESUL POPORULUI, O JUSTITIE DREAPTA,ETC CAZUL CEDO,HOT.17034/03,OBLIGATII PREVAZUTE IN DISPOZITIV,EXECUTATE INCOMPLET DE CATRE AUTORITATILE STATULUI ROMAN IN MATERIE...DE 6 ANI,IN REGIMUL CELOR DOUA GUVERNARI,NU MI S A ACHITAT INTEGRAL DREPTURILE CASTIGATE LA CEDO..AM APELAT LA FORTA COERCITIVA A STATULUI ROMAN,PENTRU A SE LUA MASURILE LEGALE DE CONSTRANGERE,PENTRU DUCEREA LA INDEPLINIRE A OBLIGATIILOR CEDO, IN SPETA PLANGERE PENALA (2013)LA PICCJ,CARE A TRIMIS PLANGEREA CATRE PARCHETUL DE PE LANGA JUD.SECT.5.BUCURESTI ,LA CARE ACESTA UNITATE DE PARCHET ULTERIOR A DECLINAT COMPETENTA IN FAVOAREA PCAB,

# HOT.CEDO 17034/03 date 18 November 2015 21:58 -8

CU PROPUNERE DE EFECTUARE A URMARIRII PENALE...PCAB IN ANUL 2014 A DECLINAT DOSARUL PENAL CATRE PICCJ,PENTRU EFECTUAREA URMARIRII PENALE...DE APROXIMATIV DOI ANI ACEST DOSAR SENSIBIL SE PLIMBA INTRE PARCHETE,FARA A SE DA VREO SOLUTIE IN CAUZA..IN ANUL 2015,AM ADRESAT ICCJ CEREREA PRIVIND CONTESTATIE DURATA PROCES PENAL ( art 488 CPP),ACESTA A TRIMIS CONTESTATIA CATRE CURTEA DE APEL BUCURESTI ...PRIN HOTARAREA PRONUNTATA DE CAB,PRIVIND CONTESTATIE DURATA PROCES PENAL.DECLINA COMPETENTA CATRE ICCJ SI IN FINAL RESPINGE CONTESTATIA CU PRIVIRE LA TERGIVERSARE DOSARULUI DE URMARIRE PENALA,IMPOTRIVA CELOR CARE PRIN ABUZ NU A EXECUTAT INTEGRAL OBLIGATIILE CEDO 17034/03...APLICATI LEGEA,LUATI DE INDATA MASURILE LEGALE CARE SE IMPUN SI NU MAI TOLERATI ABUZURILE...APLICATI PRINCIPIUL CELERITATII IN CAUZELE URGENTE...EU VICTIMA, TREBUIA SA FIU REPUS IN SITUATIA AVUTA ANTERIOR INCALCARILOR CONSTATATE DE CEDO,PRIN ACHITAREA SOLDULUI FINAL INREGISTRAT IN EXTRASUL MFP...

# HOT.CEDO 17034/03 date 18 November 2015 22:00 -6

AM TRECUT PRINTR-O PROCEDURA GREOAIE,DE 7 ANI LA CEDO,UNDE AM CASTIGAT SI MI AM OBTINUT DREPTATEA,A MAI TRECUT 6 ANI SI NU MI S A ACHITAT DREPTURILE INTEGRAL...UN STAT CARE SE PRETINDE STAT DE DREPT,DEMOCRATIC SI MEMBRU AL UE. CARE NU I SI INDEPLINESTE OBLIGATIILE INTERNATIONALE STI******TE IN HOT.CEDO,EL ESTE UN STAT NEDREPT...ROG FACTORII DE DECIZIE DE LA VARFUL STATULUI ROMAN SA IA MASURI LEGALE IMPOTRIVA CELOR CARE DIN REA CREDINTA NU PUNE IN APLICARE EXECUTAREA ACESTEI HOT.CEDO 17034/03..

# justo date 18 November 2015 22:14 0

Ministerul justitiei a fost condus in ultimii 25 de ani de regula de avocati. Nu vorbim de avocati de valoare, ci de niste avocati no name cu diferite sustineri politice. Concluzia pe care ar trebui sa o traga domnii magistrati este una dura, magistratii sunt o turma condusa de avocati. Degeaba sustin magistratii ca sunt inamovili si independenti , nu domnule, sunt niste oi conduse de avocati si procurori. A se vedea RIL  barourilor, cea mai mare pacaleala care a existat vreodata inghitita de ICCJ. Rusinos, justitia e o prostie in forma actuala, hotararile judecatoresti tind spre valoare zero, nici macar Iohanis nu va mai baga in seama. Asa va trebuie, sunteti platiti bine dar nu sunteti corecti. Nu are nimeni nevoie de asemenea judecatori. De aceea toti va folosesc pe post de pres.

# nu zau? date 18 November 2015 22:50 -11

Unii dintre acestia care comenteaza pe aici ca sa isi ia magistartii soarta in propriile maini si alte nazbatii cu o greva, ar fi primii in cazul in care o astfel de greva s-ar intampla, ca nu sunt cuminti magistratii.Mai terminati cu provocari ordinare de doi fel, se mai afla printre  citititori si juzi!

# Toma date 19 November 2015 09:53 -3

Cu siguranta ca judecatorii care citesc pe aici inclusiv nazbatii si provocari ale comentatorilor,cunosc legea dialogului social. Intrarea judecatorilor in greva ar insemna ca acestia sa nu mai judece o perioada de timp, cu incalcarea art.202. Eu cred ca si tu ii confunzi pe judecatori cu feisbucistii. Posibil insa ca procurorii sa fie mai expusi la provocari.

# unul din lumea cea mare date 19 November 2015 11:33 +1

ptr toma// si nu sa mai intimplat????!!!!!! adu/ti aminte de greva judecatorilor din timpul lui boloboc cel mic cind au vrut sa le taie salariile ca la toata lumea !!!!!!! de spumega imperiul raului ca/i ILEGAL(CA CE FACEA EL ERA LEGAL)...... au mai avut curaj imperiul raului cu boloboc sa le taie salariile??? a mai fost INCALCAREA ART 220????? ma intreb si eu,daca ,,aducerea mea aminte imi joaca sau nu feste,,

# Toma date 19 November 2015 14:29 -1

Ce-au facut atunci nu s-a numit greva, ci o forma specific judecatoreasca de PROTEST, prin suspendarea judecarii cauzelor timp de 1 sau 2 ore zilnic.(sunt destui care suspenda cu mult calm sedinta de judecata in mod obisnuit daca nu exista avocati sau justitiabili in sala fix la ora de incepere a proceselor sau cand ii apuca cheful de o pauza ; este dreptul lor si atata timp cat nu abuzeaza de el, nimeni nu le poate reprosa ceva ) Dupa expirarea intervalului de timp, au continuat sedintele de judecata cu seninatate. Tare greu de demonstrat ca a fost greva si ca judecatorii au incalcat legea . :-) In plus, ar fi trebuit tot ca niste judecatori sa constate caracterul ilegal al formei de protest aleasa de catre ceilalti colegi si, tot asa,cu respectarea intervalului orar de suspendare a sedintei de judecata. Te pui cu te-ncurci ? ;-)

# unul din lumea cea mare date 19 November 2015 15:52 +1

ptr toma//mai nea toma!!! ,,io,, imi aduc aminte(daca memoria nu/mi joaca feste) ca a durat toata ,,paranghelia,, freo 2 zilisoare si iesi pe toate posturile al mai mare JUDECATOR(infractor) si CONSTATA CA ESTE ILEGAL CE FACUTARA JUDECATORII,de nu intra ,,nimenea in salile de solemnitate unde se administra justitia,, (pe cale bucala ca....,, pastilele,,)MARTOR IMI ESTE DZEU(nu/mi spune ca nu/l poti cita) si ,,youtobe,,(pe asta/l poti viziona,dar nu/l poti cita)

# Toma date 20 November 2015 01:18 0

Al mai mare "judecator" nu doar ca era incompetent sa se pronunte dar, dupa cum stim, constatarile verbale n-au valoare de sentinte. Este si motivul pt. care D-na Pivniceru, ulterior, a constatat la randul ei (tot pe cale orala) ca remarca respectivului referitoare la "greva" este incitanta. Dansa poate fi citata, chiar daca nu din vreo sentinta :"Noi toata vara am afirmat si am oferit temei juridic ca protestul magistratilor nu a fost o greva. Sigur ca putem, po******r, sa le denumim cum vrem noi dar in drept fiecare produce consecinte juridice diferite. Nu-mi aduc amine sa ne fi ajutat in vreun fel (n.r. - presedintele Traian Basescu) sa depasim protestul"

# unul din lumea cea mare date 21 November 2015 12:23 0

ptr toma//nea toma cu tot regretul ,,trebe,,sa te contrazic.cum de zici ca ,,Al mai mare "judecator" nu doar ca era incompetent sa se pronunte dar, dupa cum stim, constatarile verbale n-au valoare de sentinte.,,.........,,ca cind iesea el si ZICEA CEVA ERA SENTINTA,CA PAC PAC A DOUA ZI ERA ARESTAT ,,PIRITUL,,........sa arestezi la vorbele alui mai mare ,,judecator/infractor,, NU/I SENTINTA???,, IN JUSTITIA REFORMATA SI (IN)DEPENDENTA,,(stiu ca probabil te enervez -cu prostia mea- dar mi s/au intimplat atitea nedreptati in (in)justitia romaneasca incit am mare URA- nu o lua ca strigatul de lupta al infanteriei- pe ,,magistratii spaguiti,, vezi ultima poveste de la tmb,si te asigur ca MAI URMEAZA-CA SA CITEZ MARELE INFRACTOR COCOLOSIT DE JUSTITIE- din cauza caruia sufar din 2002 chiar daca/s decizii definitive si irevocabile in favoarea mea de dinaintea venirii lui la putere.asa ca aleea ,,japca ,,est!!!!)

# Liana date 19 November 2015 07:14 -2

Problema nu trebuie sa se puna asa:cine subordoneaza pe cine, ci APLICAREA CORECTA A LEGII! In America sunt numiti cativa oameni, care n-au studii juridice sa verifica hotararea judecatorilor!

# unul din lumea cea mare date 19 November 2015 11:20 0

ptr liana// in sua ,in judecatile penale judecatorul DOAR APLICA LEGEA,decizia de vinovatie sau nevinovatie este A CELOR CARE NU AU STUDII JURIDICE,adica decizia de vinovat /nevinovat,apartine juratilor(cetatenii ordinari din strada/societate)

# Marin date 19 November 2015 08:41 -2

trebuie  să facem noi poporul o adevărată grevă pentru a fi trasi la răspundere toţi magistraţii incorecţi!Să anihilăm statul ISIS care este omniprezent în aceste  structuri de la bolşevici încoace, să-i dăm afară pe toţi cei care ne umilesc şi ne iau drepturile.Inspecţia judiciară nu a făcut nicmic  până mai acum,iar  acum  când a fost reactivată  şi trebuie să-şi facă datoria, constatând nelegalitatea  unor  hotărâri,acum, nu mai este bună, este un atentat la independenta judecătorului!(?)Dar  judecătorul, exercitând  in mod abuziv funcţia lui,călcând pe cadavre,pe motiv de independentă, nu a atentat la statul de drept?Mi ar fi ruşine!Deşteaptă-te  române!

# Camp tactic date 19 November 2015 12:38 0

Nu ai inteles mai Marine ca justitia este campul tactic al SRI? Vezi interviul lui Dumbrava. Si cand il vezi sa-i spui ca internetul e superreglementat de catre US in folosul US. Daca vrea ceva similar sa-si faca!

# Raneti Tudor Andrei date 20 November 2015 11:27 -1

judecatorii sunt cei care violeaza statul de drept prin faptul ca nu se supun legii, ci spagii. Inspectia Judiciara nu exercita nici o presiune, e o institutie care efectiv apara magistratii spagari in practica, o institutie po******ta in exclusivitate de sociopati schizofrenici, fapt pe care-l pot demonstra si sustine in fata instantei judecatoresti, si chiar o voi face. Inspectia Judiciara - maison de sante "Toate aceste actiuni indreptate vadit impotriva judecatorilor care decid conform legii, propriei constiinte si pe baza probelor administrate in dosar, sa adopte o solutie sau alta, contrar propunerilor DNA, reprezinta anihilarea insasi a independentei justitiei." - e posibil, dar eu n-am intalnit judecatori care se supun legii de buna voie, ci presati de consecintele legii sau conjunctura, adica stiind ca nu rezolva nimic daca nu se supun legii fiindca le fac dosar penal si ma duc la alt judecator. Cei care n-au realizat aceasta sunt 100% schizofrenici si sociopati

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva