23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Inventarul dosarelor-spectacol ale DNA din 2011. Iata cum s-au dat in stamba, in cele mai controversate anchete, luptatorii anticoruptie. Din sapte dosare disciplinare, CSM nu a aplicat nicio sanctiune

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

4 January 2012 16:42
Vizualizari: 8924

 

Conform unui raspuns transmis Lumeajustitiei.ro de Consiliul Superior al Magistraturii, in ultimii doi ani, adica in perioada 2009-2011, pe rolul Comisiei de Disciplina pentru procurori au fost inregistrate 7 dosare care priveau procurori din DNA, in 3 dintre acestea a fost declansata cercetarea disciplinara, iar in doua a fost exercitata actiunea disciplinara. Una din cele doua a fost respinsa, iar cealalta are inca termen in ianuarie 2012. In concluzie, in ultimii doi ani, niciun procuror DNA nu a fost sanctionat disciplinar! De asemenea, DNA a fost, in rapoartele de tara privind Justitia, una dintre cele mai laudate institutii din Romania. Lumeajustitiei.ro va prezinta, in continuare, o parte din esecurile cu care se pot lauda cei de la DNA, numai in 2011, dar si o parte din gafele pe care acesti procurori le-au facut. Intrebarea este ce sau cine anume ofera procurorilor DNA, uneori in cazuri flagrante, protectia necesara pentru a evita raspunderea disciplinara?



In dosarul fostei judecatoare de la Curtea de Apel Iasi, Georgeta Buliga, trimisa in judecata de DNA, denuntatorul, Liviu Popescu, a recunoscut in instanta ca a fost luat pe sus de cei de la DNA, tinut intr-o camera de hotel, amenintat ca nu isi va mai vedea familia si ca va fi arestat daca nu o convinge pe Buliga sa ia banii de la el. Initial, denuntatorul a fost invinuit de DNA, dar, dupa ce a acceptat targul procurorilor, a fost scos de sub urmarire penala.

In dosarul Gripa Aviara, dupa trei ani de urmarire penala, Tonel Ursachi a fost chemat a patra oara la DNA, retinut si dus la arestare, desi avea doar calitatea de invinuit. Ursachi a devenit inculpat pe drumul dintre DNA si Tribunal.

In dosarul examenelor fraudate de la INM, unul dintre martori, Ionel Trandafir, finul fostului procuror Gheorghe Dumitru, inculpat in cauza, a relatat instantei ca a fost luat pe sus de procurorii DNA, ca nu i s-a permis sa isi sune sotia decat dupa multe insistente si ca nu a fost lasat sa plece din sediul DNA cand a dorit, desi era doar martor. Mai mult, acesta a mentionat ca procurorul de caz a consemnat selectiv ceea ce dorea din declaratia de martor si ca a fost avertizat ca, daca nu colaboreaza, poate sa ajunga din martor, inculpat.

In cauza privindu-l pe fostul presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu, procurorii DNA Calin Nistor si Radu Sevastian au schimbat acuzatiile de mai multe ori, pentru a obtine o arestare copy/paste a acestuia.

Procurorii DNA Iasi au ratat arestarea judecatoarei Angela Ungureanu, de la Judecatoria Iasi, pe care au acuzat-o de luare de mita, CSM nefiind de acord sa isi dea avizul pentru arestarea sa. Mita de care au vorbit procurorii era de fapt un imprumut pe care judecatoarea i-l ceruse unei avocate.

In dosarul fostului avocat al lui Cornel Penescu, Laurentiu Gheorghe, procurorii DNA s-au bazat numai pe declaratia unui fost client al avocatului, care si-a amintit la a sasea declaratie la DNA ca avocatul i-a cerut bani cu promisiunea ca-i va da unui politist, pentru o solutie favorabila intr-un dosar care privea o ucidere din culpa. Mai mult, procurorii au facut interceptari autorizate de un organ necompetent si, in ciuda faptului ca au recunoscut nelegalitatea acestora, le-au lasat ca probe in cauza.

Dosarul vamesilor si politistilor de frontiera de la Nadlac a fost un alt mare scandal provocat de DNA. Maestrul Catalin Dancu a sustinut ca inregistrarile in mediul ambiental, mentionate de procurori ca fiind la anumite file din dosar, nu exista, in dosar erau numai declaratii ale investigatorului sub acoperire, nu procese-verbale, asa cum cere legea, iar investigatorul sub acoperire a fost delegat sa promita, sa ofere, sa dea bani sau alte foloase in scopul obtinerii unor probe, adica sa fie agent provocator.

In dosarul UCM Resita, desi procurorii DNA au lasat sa se scurga catre presa informatia ca senatorul PDL Mircea Banias este cercetat si implicat in afacere, dupa mai multe luni in care imaginea acestuia a fost terfelita, a primit scoatere de sub urmarire penala.

Un alt mare esec inregistrat de DNA a fost achitarea, pe fond, de Tribunalul Bucuresti, a presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

DNA Alba a decis retrimiterea in judecata a Ioanei Maria Vlas, intr-un dosar pe care il aveau in ancheta inca din 2008, pentru aceleasi fapte pentru care Vlas fusese deja condamnata in 2009, in cauza FNI.

Procurorii DNA nu au inregistrat esecuri doar in dosarele pe care le-au instrumentat, ci au aratat ca se pot folosi de functie atunci cand le convine si, uneori, sefii le tin spatele. Procurorul Elena Botezan si-a folosit pozitia de procuror pentru a-si recupera un telefon pe care il pierduse, a trimis catre Orange Romania o adresa cu antetul DNA pentru a-i fi comunicat cine vorbeste de pe telefonul sau. Morar a acoperit-o!

Tot Elena Botezan, impreuna cu Lucian Papici, au sustinut, in dosarul examenlor fraudate de la INM, ca una dintre discutiile purtate de Eugen Cojocaru si Gheorghe Bucur, in localul “Quadri” nu a putut fi descifrata, deoarece muzica din local era data prea tare, dar au precizat ca au “refacut” discutia purtata intre cei doi cu ajutorul a doua declaratii. CD-ul cu inregistarea audio a discutiei de la localul respectiv arata insa ca discutia din local a fost perfect inteligibila, iar discutia purtata nu avea nici in clin si nici in maneca cu acuzele procurorului. Mai mult, in acelasi dosar, completul de trei judecatori de la ICCJ a fost obligat sa asculte cum un investigator sub acoperire mictiona in timpul unui filaj! In plus, in aceeasi cauza, Lumeajustitiei.ro a prezentat in exclusivitate o inregistrare dintre Papici, Botezan si Dumitru Gheorghe, in care acesta din urma era avertizat sa colaboreze, ca altfel nu ii va fi bine. Tertipurile procurorilor in acest caz nu s-au incheiat insa, acestia au facut plangere penala impotriva procurorului Elena Butnariu, de la PICCJ, pentru marturie mincinoasa, dupa ce aceasta a spus ca habar nu are ce s-a intamplat la examenul pentru procurori.

Un alt mare scandal provocat de DNA a fost confectionarea, de catre procurorul Stoina, a unui dosar penal pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, Mihai Betelie, in plina campanie a acestuia pentru CSM. Dosarul s-a dovedit a fi un mare fas, dar Stoina si-a indeplinit misiunea de a-l tine pe Betelie departe de Consiliu. Si nu s-a oprit aici. Stoina a incercat sa il agate cu un dosar penal si pe procurorul Florin Bobin, de la acelasi parchet, insa nici acest caz nu a stat in picioare.

In dosarul “Electrica Banat”, instrumentat de DNA, doi comisari ai Garzii Financiare, Ion Tanasescu si Robert Pitel, au fost achitati dupa ani de zile in care au fost tarati prin instante, intr-un caz in care procurorul Vasile Speriusi a indoit procedura penala in speranta ca va reusi o condamnare a celor doi.

Un alt dosar de rasunet in care procurorii DNA au luat o achitare usturatoare a fost cel al fostului ministru al muncii, Paul Pacuraru si al lui Ilie Morega, acuzati de procurorii Nicolae Marin si Doru Florin Tulus de fapte de coruptie.

Dosarul lui Miron Mitrea a fost reintors la DNA printr-o decizie definitiva a completului de 5 judecatori al ICCJ, dupa ce s-a demonstrat ca DNA nu a respectat procedura in acest caz.

Cel mai mare scandal in care au fost insa implicati procurorii DNA a vizat plantarea de microfoane in biroul a doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Iasi, Victor Chirila si Constantin Adascalitei. Acestia au descoperit camerele si au terminat, astfel, mareata ancheta a DNA.

Un alt dosar in care DNA si-a dat in petec a fost cel privind „Lotul Mironescu”, in care procurorul Gheorghe Bocsan a ajuns sa ceara arestarea lui Liviu Bratu, fostul adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud-Agigea pe o discutie telefonica purtata intre Tudoran Dragos Iulian cu „un domn”, „posibil Bratu Liviu Costel”. De la posibil, Bocsan a ajuns la „cu siguranta Bratu”! Asta in ciuda faptului ca verificarile efectuate ulterior au aratat ca „posibil Bratu” era de fapt un anume Bratu Spirea Bogdan din Bucuresti. Procurorul Lucian Papici a incalcat regulile jocului si in acest caz, anuntandu-i in scris pe avocati ca vor fi instiintati din timp cand vor avea loc audieri de martori. In realitate, Papici l-a audiat pe sest pe deputatul PDL Mircea Toader!

O alta mare infrangere a DNA a privit dosarul prim-procurorului adjunct de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti, Iulian Craciunescu, trimis in judecata de procurorul DNA Carmen Rusu si Lucian Papici, pentru trafic de influenta. Craciunescu a fost achitat definitiv si repus in functie.

Cel mai rasunator esec inregistrat de DNA este insa, de departe, achitarea pe care procurorii au incasat-o in dosarul Matusa Tamara, in care au fost trimisi in judecata Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi! Pe de alta parte, in celelalte dosare ale lui Nastase, procurorii au transformat-o in denuntator pe Cristina Popa, care conducea Vertcon SA si Conimpuls Bacau, companii ce fusesera descoperite cu o evaziune fiscala in valoare de peste 13 miliarde de lei vechi. La cinci zile de la controlul Garzii Financiare, care a descoperit evaziunea, Popa s-a dus la DNA si i-a denuntat pe Nastase si pe Irina Jianu pentru fapte de coruptie. In plus, unul dintre martorii cheie in cele dopua dosare, fosta sotie a lui Paul Opris, Lucia Ardelean, a precizat in instanta ca a fost sunata de Daniel Morar direct si s-au facut presiuni asupra sa pentru a-si duce sotul muribund la audieri la DNA! Asta in ciuda faptului ca Morar nu era procuror de caz!

Un alt dosar in care DNA a esuat a fost cel al colonelului in rezerva Corneliu Diaconita, fost sef al ISU Dambovita, care a fost trimis in judecata de celebrul procuror Vasile Doana pentru infractiuni ce nu au putut fi probate. Toate partile vatamate din dosarul lui Diaconita au declarat ca li s-a spus ce sa scrie in declaratii, ca acestea le-au fost dictate!

Intr-o cauza mai veche instrumentata de DNA, cea privind coruptia din Vama Otopeni, cinci dintre martorii acuzarii au sustinut in instanta ca au fost amenintati si presati de procurori sa minta cu privire la presupuse fapte infractionale ale colegilor lor.

Un alt dosar in care DNA si-a luat o achitare de la Tribunalul Bucuresti a fost cel al lui Ioan Grigore Prodan, comisar general al Comisariatului pentru Societatea Civila (organizatie neguvernamentala), trimis in judecata de procurorul DNA Carmen Tundrea, sub coordonarea lui Lucian Papici, pentru doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata.

Un scandal international a fost la un pas sa izbucneasca dupa ce procurorul DNA Viorel Cerbu a intrat in casa familiei Birsan, adica a judecatoarei Gabriela Birsan si a sotului acesteia, Corneliu Birsan, judecator roman la CEDO, pentru a face o perchezitie, fara sa tina cont de imunitatea pe care o aveau cei doi. CEDO a respins, ulterior efectuarii tuturor actelor de urmarire penala, cererea DNA de riridcare a imunitatii lui Corneliu Birsan si a declarat perchezitia ilegala. Ba mai mult, Morar a fost prins cu minciuna intr-un document oficial transmis catre CEDO, in care sustinea ca Gabriela Birsan a judecat o cauza, desi acest lucru era nereal! In plus, Morar a ignorat o scrisoare transmisa de presedintele CEDO, in care acesta mentiona ca cei doi soti au imunitate si ca, mai inainte de a face orice act de urmarire penala, DNA trebuie sa ceara ridicarea imunitatii.

 

Procurorul DNA Gheorghe Bocsan a fost la un pas sa starneasca un scandal diplomatic imens dupa ce, fara nicio autorizare din partea autoritatilor turce, a audiat niste cetateni turci in Istanbul, ca martori intr-un dosar pe care Bocsan il instrumenta in Romania.

Un alt dosar de rasunet care pare insa a fi fost pornit dintr-o razbunare fara legatura cu dreptatea a fost cel in care au fost trimisi in judecata prim-procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, Nelu Carpen si avocatul Adrian Zamfirachi. Cei doi i-au acuzat pe procurorii de caz, Viorel Cerbu si Alina Florentina Stoica ca au determinat un cioban condamnat pentru omor sa il denunte in mod fals pe Zamfirachi, in schimb, ciobanul ar fi urmat sa beneficieze de o pedeapsa redusa pentru fapta sa. Sotia lui Cerbu, judecatoarea Silvia Cerbu, de la Curtea de Apel Bucuresti a fost cea care a judecat dosarul ciobanului si i-a dat acestuia o pedeapsa de 7 ani!

 

Un alt dosar in care procurorii DNA Cluj nu au reusit sa obtina o condamnare a fost cel privindu-i pe prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, Adriana Veturia Moldovan si pe judecatorul Petru Rus, de la Judecatoria Nasaud, acuzati de DNA de comiterea infractiunilor de trafic de influenta, primire de foloase necuvenite, instigare la fals intelectual si fals intelectual. Magistratii Curtii de Apel Cluj au considerat ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii si au decis achitarea celor doi.

La finalul anului 2011, o nou achitare i-a lovit pe procurorii DNA. Tribunalul Bucuresti a decis achitarea primarului orasului Voluntari, Florentin Pandele, a arhitectului-sef Iosif Moscu si a secretarului general Carmen Serban, trimisi in judecata de procurul DNA Paul Dumitriu, rechizitoriul fiind confirmat de Doru Florin Tulus, sub acuzatia ca au emis, in fals, autorizatia de construire a complexului rezidential Athos.

Nici procurorii de sedinta de la DNA nu au stat departe de gafe anul trecut. De exemplu, seful Sectiei Judiciare din DNA, Camelus Paduraru, a declarat intr-un interviu ca ”anchetele procurorilor anticoruptie, specializati in fraude cu bani publici, esueaza din cauza ca judecatorii nu ii condamna pe cei care trucheaza licitatiile sau fura de la bugetul statului cu metode sofisticate”.

DNA, de aceasta data prin procurorul sau sef, Daniel Morar, a dat din nou cu bata in balta in clipa in care a cerut CSM sa ia masuri pentru ca judecatoarea Viorica Costiniu, de la Curtea de Apel Bucuresti, sa nu mai intre in cauzele DNA. Motivul invocat de DNA aceasta si-a pierdut impartialitatea in momentul in care sotul sau a fost trimis in judecata de procurori.

Morar a mai comis-o o data, pe bani publici. Morar si DNA au fost obligati de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti sa ii plateasca daune morale de 25.000 de lei fostului Procuror General adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, actualmente avocat, dupa ce DNA a dat publicitatii, in decembrie 2007, un comunicat care continea informatii nereale despre Gabriela Ghita, cercetata la acel moment de procurorii anticoruptie.

Tot Daniel Morar a fost aproape sa starneasca un scandal monstru cu judecatorii ICCJ cand, intr-o emisiune televizata, a spus despre acestia ca au reinventat dreptul, ca dau solutii ridicole care sfideaza bunul simt, ca nu vor sa judece si ca dubleaza expertizele DNA-ului. Cat despre CSM-isti, Morar a mentionat ca acestia sunt lideri de sindicat!

O alta isprava inventata de procurorii DNA pentru a scapa de avocatii incomozi, cunoscatori de carte si bagaciosi, a fost sa ii cheme pe acestia la DNA, timp de 30-31 de zile, de la ora 08.00 la ora 16.00, in caz ca se vor efectua acte de urmarire penala! Desi multe zile avocatii si le-au petrecut pe holurile DNA, procurorii nu au binevoit sa faca acte de urmarire penala.

* Cititi aici raspunsul transmis Lumeajustitiei.ro de CSM

Comentarii

# DOREL date 4 January 2012 17:04 +9

In articol nu este prins dosarul Narcisei Georgescu si colegelor sale (achitare) si nici dosarele in care instantele au pronuntat hotarari cu suspendarea pentru ca de fapt inculpatii nu erau vinovati, dar judecatorii nu avut ce face ! C-asa-i in tenis ...

# DOREL date 4 January 2012 17:08 +6

1. Ce vor face judecatorii care au arestat-o si aia care, ddupa aia, au condamnat-o cand, odata si odata, CEDO (previzibil) va spune ca in cazul Buliga Georgeta a fost provocare ? 2. Sa nu uitam nici de primarul Gutau ...

# de ce nu merge justitia Romania? date 4 January 2012 20:31 -7

poate ca ar merge ceva insa MITICII nu vor puscaria la accidente cu decese .... degeaba arestezi pe unul daca pauneasca e libera, altii la fel, huiduo la fel, astfel ca e liberare si la ORADEA pentru a fi la fel toata TARA, deci MITICII NU VOR JUSTITIE ;-)

# desigur... date 5 January 2012 08:52 +2

...si Morar si Kovesi care conduc parchetele sunt mitici sau ragateni cum spuneti voi. Hai las-o drac' prea va credeti miezul intr-o anumita zona a tarii.

# DOREL date 5 January 2012 09:23 +2

Mai draga, ai si nu ai dreptate ! Problemele sunt (1) in lege care prevede pedepse reduse pentru uciderea din culpa, poate ar trebui introdusa o agravanta pentru accidentele de circulatie cu victime si (2) in doctrina care greseste in calificarea ca accident din culpa situatia soferilor in stare de ebrietate, situatie care trebuie calificata ca fiind cu intentie indirecta, si atunci problema s-ar rezolva cel putin sub acest aspect fara sa mai fie necesara modifcarea legislativa (ca, la noi, cu legile, nu ne putem astepta la lucruri bune !). Cert insa este ca trebuie facut ceva, actuala reglementare + doctrina + jurisprudenta constituie invitatie la genocid. Si as zice ca trebuie facut repede ...

# FANE date 4 January 2012 20:50 +6

NARCISA GEORGESCU E FUGITA DIN TARA . CU SIGURANTA IN USA . NARCISA A SCAPAT DE PUSCARIE DATORITA PRIETENEI SALE=E.U. ADICA NUTZICA . NARCISA ARE IN CONTURILE DIN STRAINATATE  BANI MULTI. TOTUSI SOTUL NARCISEI ARE CEVA BANI INVESTITI INTR-UN RESTAURANT , BINENTELES IMPREUNA CU UN APROPIAT DIN GASCA LUI NUTZICA

# CI date 4 January 2012 18:29 -5

Daaaaaaaaaaaaa, imaculații Buliga și Carpen...comentariile în ce-i privește pe ăștia doi mi-au plăcut mai mult...Doream să văd o comedie, dar articolul m-a destins suficient! ;-) Să spună Buliga la CEDO cum a fost ea constrânsă să bage bănuțu în buzunar să ajungă victima călăilor de la DNA. Restul inepțiilor s-au mai spus. Probabil articolul e un bilanț... În ce privește unele achitări, observațiile sunt corecte, restul e în nota constantă a articolelor de cancan de pe Luju...Evident nu lipsesc nici comentariile docte ale lui ”băi, nene” Dorel.

# DOREL date 5 January 2012 09:33 +5

Mai draga, poate faci un efort sa discuti la obiect, despre provocare ai auzit ? Citeste, draga, hotararile Calmanovici, Constantin si Stoian, Bulfinschi, toate impotriva Romaniei, Ramanauskas, Texiera... s.c.l. ! Dupa aia, poate - poate ai sa intelegi ce inseamna provocare, eu asa mai sper. Si, b): fratioare, ai ceva impotriva mea ? Pai, libertatea opiniilor e un drept, nu inteleg de ce ar trebui sa-ti cer voie dumitale despre ce si cum sa scriu ! Asa ca, vezi-ti nene de traba dumitale, de care cam pricepem cum devine ...

# CI date 5 January 2012 22:55 -2

Dorele, de ce te bagi tu în probleme de oameni mari, în chestiuni de drept? Vorbești de hotărâri pe care nu le-ai citit sau dacă le-ai parcurs, mintea ta inocentă nu le-a asimilat! Ăstea nu-s chestii pentru fitecine...De ce nu te ocupi tu de bacalaureatul care acuși dă peste tine! Dacă se bagă camere de supraveghere, îl pici din nou! Cauza Calmanovici nu are nicio treabă cu provocarea. Ai invocat-o ca să te dai mare! Cuvântul provocare nici nu apare în cuprinsul hotărârii! În cauza Teixeira de Castro e consacrat principiul potrivit căruia, investigatorii sub acoperire trebuie să aibă o atitudine ”în principal” pasivă (de ex. paragraful 55 din cauza Constantin și Stoian). Principiul e reluat în mai multe cauze. Știi tu de vreun investigator sub acoperire în speța cu Buliga? Toți corupții prinși cu mita-n buzunar declară fie că au fost provocați, fie că banii sunt luați cu titlu de împrumut. Dorele, nu te mai da mare cu prostiile de le invoci pe banii clienților în instanțe...Deci, băi, nene... :P

# DOREL date 9 January 2012 10:50 0

Da, mai draga, asa este, in Calmanovici nu e nimic despre provocare, aici ai dreptate ! Si, b): ca sa ma intelegi cumva, am bagat si Calmanovici ca sa testez ceva, a fost numai un impuls Dirac, multumesc ...

# CI date 9 January 2012 18:22 0

:D N-ai mai scris nimic pe week-end...Mă uitasem atent. A fost plictiseală mare pe forum...Știi ce am observat? În comentariile tale apare mereu b), dar a) e de negăsit! La mulți ani!

# GHIDI ,GHIDI, GHIDIȘOR date 9 January 2013 10:23 0

Nu'ș de ce te-o fi făcut DOREL” surioară” că -i clar (cel puțin pentru mine)matale ești un ”el”.

# BABANU date 4 January 2012 20:56 +6

:D :D :D extraordinar de bine s-a ocupat echipa basesciana de la DNA . acum sa-mi explicati cum e posibil ca un dosar de la dna din 2006 ( de ex 67/p/2006) sa fie inca in lucru la dna-2012  si sa nu fie trimis in instanta ???? ceva manevre basesciene ??? e posibil ??? ce stie mr savaliuc despre acest dosar ?  multumesc

# CI date 4 January 2012 23:15 +1

Zi-ne și nouă despre ce dosar e vorba, că ne-ai făcut curioși!

# IOAN DUSCAS date 5 January 2012 10:54 -2

IN ROMANIA ESTE PREA MULT SA PRETINZI CELOR DE LA DNA IN SPECIAL SI PROCURORILOR IN GENERAL SA RESPECTE LEGEA ! BAEETI ASTIA SUNT TOTI UNU SI UNU CATE UN CATTANI FEROCE CARE NU ARE TIMP DE CHESTII MARUNTE CI VIZEAZA DOAR PERSONAJE MARI PENTRU CA LUMEA SA VADA ASTFEL CINE ESTE EL JMEKERU DE EL !! SI MERGAND ASA PE IDEE NU ARE TIMP CATTANI FRATE SA RESPECTE LEGEA CA DACA O RESPECTA NU MAI IESE EL DE JMEKER SI NU MAI PICA DE FRAIER CINE VREA MUSCHIUL LUI !! TEPES CRED CA AR AVEA NISTE PROPTELE (ASCUTITE LA AMBELE CAPETE) PENTRU MULTI DINTRE ACESTI INFRACTORI CE ACTIVEAZA CICA IN NUMELE LEGII !

# carmen date 5 January 2012 11:35 -2

iei niste relatari din presa, multe preluate la a doua sau a treia mana, fara nici o baza documentara, mai iei niste afirmatii ale unora care au zis ceva la ancheta ca sa nu fie incadrati la complicitate si care s-au dezis apoi in instanta, dupa ce au scapat de inculpare, faci o interpretare proprie tendentioasa si pretinzi ca este adevarul obiectiv spus de un jurnalist independent . HALAL VOUA SI HALA MIE CA PIERD TIMPUL CU VOI

# eroare date 5 January 2012 17:18 0

liviu popescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bacau la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare. Popescu a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

# tazaua date 5 January 2012 17:26 +1

dosarul "Zaharului"- achitare la Iaşi (primul dosar al PNA) 2. Tascochim - achitare la Iasi (in dosar apare si numele lui Sorin Crivat) :-*

# Justin date 9 January 2012 10:15 +2

La data de 01.07.2011 am depus la registratura CSM-ului o plangere impotriva procurorului DNA - Bocsan Gheorghe, inregistrata cu nr.17970/1154/01.07.2011 (cu completari al plangerii nr.1/9269/1154/08.07.2010). Pana astazi 09.01.2012 nu am primit inca un raspuns din partea Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul CSM. La data de 12.07.2011 am depus o plangere impotriva incredibileleor abuzuri si neconformitatii activitatii desfasurate de judecatorul Mirancea Dumitru, inregistrata cu numarul 1/18942/1154. La data de 03.08.2011 am solicitat CSM-ului sa constate modul de solutionare al petitiilor de catre DNA ("interes legitim" in sensul art.52 din Constitutie), numar de inregistrare- 1/20602/1154. La data de 14.11.2011 Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, prin Comisia Juridica de Disciplina si Imunitati a Camerei Deputatilor a trimis o sesizare referitoare la abuzurile comise de catre DNA, aceluiasi CSM. Cand va raspunde CSM-ul acestora??????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva