23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Ioana Bogdan, consiliera procurorului sef al DNA, a fost promovata de CSM judecator la Sectia Penala a Inaltei Curti

Scris de: | pdf | print

18 November 2010 14:31
Vizualizari: 8494

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis, joi promovarea a trei judecatori la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Unul dintre magistratii avansati pe baza controversatului interviu (metoda pur arbitrara) este judecatorul Ioana Bogdan (foto) de la Tribunalul Bucuresti, care activeaza in prezent, ca detasata pe functia de consilier al procurorului sef al DNA, Daniel Morar. Important, judecatorul Ioana Bogdan a detinut in anii trecuti si functia de sef al Inspectiei Judiciare din CSM.

 

De asemenea, au fost promovati si judecatorii Magdalena Iordache si Cristina Rotaru, de la Curtea de Apel Bucuresti. Inalta Curte de Casatie si Justitie avea trei posturi vacante la Sectia Penala, locuri pentru care au candidat 8 magistrati. CSM a admis promovarea judecatorului-consilier Ioana Bogdan, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat ca neconstitutionala conditia impusa magistratului-candidat, de a fi indeplinit numai functia de judecator in ultimii 2 ani la tribunale sau curti de apel. Conform unui comunicat al Consiliului, conditiile cumulative care permit unui magistrat sa candideze la functia de judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt: obtinerea calificativului foarte bine la ultima evaluare; lipsa unei sanctiuni disciplinare, remarcarea in activitatea profesionala; si o vechime in functia de judecator sau procuror de cel putin 12 ani.

Comentarii

# ortega date 18 November 2010 16:38 +9

Este regretabil cum judecatori de duzina sunt numiti pe pile la instanta suprema. Doamna in cauza are foarte putina experienta ca judecator, functie in care a trecut din cea de procuror. De fapt, are foarte putina experienta in functia de magistrat, pentru ca majoritatea timpului s-a invartit prin CSM cu delegatii si detasari, indeosebi la inspectia judiciara.
Dansa este o alta dovada vie ca daca ai pe cine trebuie in sistem, poti ajunge oriunde fara sa te intrebe nimeni de inteligenta si profesionalism.

# pompiliu bota date 18 November 2010 17:21 -2

Am fost azi la interviul de la CSM şi m-au impresionat plăcut toate trei! Deocamdată...

# oretga date 19 November 2010 01:45 +1

Nu ma mir ca ai fost, esti pe oriunde ar fi orice bagator de seama. Fiind vorba despre viitoare judecatoare de penal la iccj, normal ca ai fost, ca o matroana binecunoscuta careia ii tremura suncile stiind perfect de bine ca e penala.

# fane date 19 November 2010 07:29 +5

da ce dracu cauti tu, mai botica, la interviurile de la CSM? tu n-ai treaba? n-ai cazuri? n-ai ce face? :D

# pompiliu bota date 19 November 2010 07:38 -3

Dragă fane, am uitat să-ţi cer voie! Te rog să-mi dai voie să particip joi, 25.11.10, la şedinţele CSM!

# ortega date 19 November 2010 14:57 -5

Sa nu se creada altceva: te duci ca bagator de seama, ca public, pentru ca sedintele sunt deschise publicului. Poate mai pica un ceai gratis, o tratatie ceva.

# scoti date 19 November 2010 16:02 +3

ortega, ai cumva pile la luju.ro? observ ca sunt cenzurati cei care spun adevarul despre tine si anume acela ca esti o nulitate ordinara! in schimb de elucubratiile si limbajul tau suburban nu se impiedica nimeni!

# Cop date 19 November 2010 16:13 +1

NU cred ca are pile. Ortega asta imi miroase de la o posta a latrau cvasi comunist din tabara vechii garzi. E campion la "culmea presiunii". E infatuat si lipsit de elementarul buh simt. Macar de l-ar plati sefii lui pentru derapajele pe care le exprima aici, ar mai fi o treaba dar se pare ca frustrarea vine tot din..."si smotocit si cu banii luati". Nu mult, doar 10 %.

# ortega date 19 November 2010 16:19 -1

Asa, mai spuneti, donatorilor. Sau poate sunteti amandoi matroana ong-ului, multiplicata. Ce cauta bota in CSM? Se baga-n seama in public, ca altceva nu are ce, bineinteles, in afara de gratuitati. Cica a asistat la interviuri de promovare. A privit si el acolo ... Mai lasa-ne, cucoano.

# Carlos date 19 November 2010 17:06 +1

Donator esti tu, fraiere exploatat! Tu si multe alte slugi ca tine ii donati permanent, castei mame mafiote, faimoasa zeciuiala!

# eili date 19 November 2010 10:51 +3

Domnule Pompiliu Bota,

care ati fost placut impresionat de toate cele trei doamne promovate ca judecator la sectia penala a ICCJ.
va urmaresc de multa vreme comentarile pertinente si nu de putine ori am fost placut impresionat de exactitatea,corectitudinea si precizia acestora.

INSA A FI PLACUT IMPRESIONAT DE JUDECATOAREA CRISTINA ROTARU ESTE O GRAVA EROARE.

In primul rand as dori sa stiu,daca este posibil,ce criterii ati luat in seama la stabilirea acestui deziderat; aspectul fizic,profesionalismul,relatiile pe care le are in sistem...etc
In al doilea rand "a fi placut impresionat " de OMUL Cristina Rotaru,ar fi posibil,cu toate ca atunci cand nu ai calitati ca : profesionalism,integritate morala,probitate,corectitudine,demnitate,dar te folosesti de relatiile pe care le ai pentru a promova in functie,exista o problema - eu unul nu as fi placut impresionat - pe de o parte iar pe cealalta parte asi fi mai circumspect.

In ceea ce priveste profesionalismul judecatoarei Cristina Rotaru va dau un singur exemplu.

In baza disp.art.386 lit. E Cpp este posibila promovarea Contestatiei in Anulare iar aceasta poate fi facuta de oricare dintre parti(ART.387 Cpp)

Stiti ce a facut judecatoarea Cristina Rotaru(la cerere) a respins o Contestatie in Anulare avand ca temei juridic disp.mentionate mai sus si care se incadra in disp.art.391 Cpp inca din faza admiterii in principiu,ca inadmisibila,ingradind astfel dreptul contestatorului de a se adrea justitiei in vederea aparari intereselor sale legitime,cu motivarea aberanta ca numai inculpatul are dreptul de a promova Contestatia in Anulare.Am facut afirmatia " la cerere" deoarece este putin probabil ca la functia pe care o detinea de judecator de CURTE DE APEL sa nu cunoasca prev.art.387 Cpp
Aceasta judecatoare are plangere la inspectia judiciara a CSM in baza art.99 lit.h din L.303/2000 inca din data de 02.08.2010 iar acest organ nu a raspuns petentului nici pana in prezent,incalcand la randul sau disp.ord.27/2002.
OARE DE CE SA ASTEPTAT ATAT ?
IN MOD SIGUR CU O SANCTINE ADMINISTRATIVA NU MAI PUTEA FI NUMITA JUDECATOR LA ICCJ.
ASEMENEA JUDECATORI NU AU CE CAUTA IN STRUCTURILE ICCJ.

Astept parerea dmv.

# pompiliu bota date 19 November 2010 11:17 -1

Pot să am o părere după ce văd soluţia.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva