ISI VA DENUNTA BLEJNAR STAPANUL? - DNA l-a retinut pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar pentru trafic de influenta in favoarea unui om de afaceri: "Inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei". Blejnar: “Sunt total nevinovat!” Blejnar va fi dus in fata judecatorilor Tribunalului Prahova pentru a fi arestat. Daca va fi trimis dupa gratii, va dezvalui Sorin Blejnar cine il proteja si cine patrona de fapt reteaua ANAF?
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti l-au retinut luni, 7 noiembrie 2016, pe fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar (foto), sub acuzatia de trafic de influenta. Retinerea lui Sorin Blejnar are loc la circa 8 ore de la momentul la care fostul sef al ANAF s-a prezentat la sediul DNA unde a fost adus cu mandat de aducere, pentru a fi audiat de procurori. Conform comunicatului de presa al DNA remis in jurul orelor 16.00, concomitent cu momentul in care Blejnar a fost scos in catuse din sediul DNA Pitesti, fostul sef al ANAF este acuzat de procurori ca in cursul anului 2011 ar fi acceptat oferta unui om de afaceri, de a-i remite 20% din valoarea contractelor de achizitii publice efectuate de la nivelul ANAF, daca va gestiona procedurile de atribuire a contractelor in asa fel incat sa revina societatii afaceristului. In schimbul acestei intelegeri, sustin procurorii, Blejnar si functionarii implicati in respectivele proceduri ar fi primit suma de 13.172.520 lei (aproximativ 3 milioane euro). Pentru aceste fapte, Blejnar urmeaza sa fie prezentat judecatorilor de la Tribunalul Prahova cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.
La iesirea din sediul DNA, Sorin Blejnar a sustinut ca dosarul sau a pornit de la un denunt, vehiculandu-se numele Romsys. Iata ce a declarat Blejnar inainte de a fi bagat in masina pentru a fi dus la arest: “Nici macar nu il cunosc, cine asculta niste denunturi ale unor oameni cu probleme... El incearca sa isi usureze situatia juridica. Eu sunt total nevinovat”.
Fara a analiza modul de lucru al procurorilor anticoruptie de la Ploiesti, retinerea lui Blejnar ridica totusi cateva semne de intrebare la care, cu siguranta nu vom afla raspunsul prea curand. Sau cine stie...
-De ce este fostul sef al ANAF retinut abia acum, in conditiile in care in ultimii ani in care Traian Basescu s-a aflat la conducerea tarii, numele lui Sorin Blejnar a fost vehiculat in mai multe afaceri de rasunet, acesta fiind vazut ca un pion care ducea la indeplinire diverse ordine?
-Daca este adevarata declaratia lui Blejnar din fata DNA, potrivit careia dosarul sau a pornit de la un denunt, de ce a avut nevoie DNA de acest denunt pentru a-l retine si aresta pe fostul sef al ANAF, in conditiile in care de-a lungul timpului au existat multe alte denunturi indreptate impotriva acestuia?
-Cine patrona, de fapt, reteaua ANAF, dat fiind ca Blejnar era doar un pion?
-Daca va fi arestat, va vorbi Sorin Blejnar despre cine il proteja si il tinea in functie?
Prezentam in continuare comunicatul DNA nr. 1346/VIII/3 din data de 7 noiembrie 2016:
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 7 noiembrie 2016, a inculpatului
BLEJNAR SORIN, la data faptei de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) cu rang de secretar de stat, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta,
In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In cursul anului anul 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus mentionata, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.
Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor subalterni, pentru ca acesti sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri.
In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive.
In cauza, procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.
Inculpatului Blejnar Sorin i s-au adus la cunostinsa calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat la data de 8 noiembrie 2016, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".
Sursa Foto: Agerpres
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# UNUL DIN LUMEA CEA MARE 7 November 2016 18:21 +16
# intrebare 7 November 2016 18:51 +11
# pelin 7 November 2016 20:35 +10
# Cetateanul 7 November 2016 23:36 +12
# profesionalism 8 November 2016 15:41 +1
# Cetateanul 8 November 2016 16:04 0
# profesionalism 9 November 2016 09:11 0
# Ptiu drace 7 November 2016 21:03 -8
# curiosul 8 November 2016 09:14 0