23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Procedura de ridicare a imunitatii lasa timp inculpatilor-parlamentari sa fuga din tara. Deputatul Mihail Boldea nu a fost gasit de procurori. Este posibil ca Boldea sa fi parasit tara, intrucat de patru zile nu mai detine telefonul mobil

Scris de: L.J. | pdf | print

21 March 2012 16:20
Vizualizari: 4663

 

Inca de la sfarsitul saptamanii trecute, deputatul Mihail Boldea s-a „evaporat”, nemaiputand fi gasit pe telefonul personal si, mai nou, nici la domiciliu. Doi procurori de la DNA Galati, impreuna cu un politist judiciarist, s-au prezentat cu o citatie la locuinta din Galati a deputatului Mihail Boldea. Spre surprinderea lor, nimeni nu le-a deschis usa. Boldea trebuia sa se prezinte in cursul diminetii, in 21.03.2012, la sediul DIICOT Galati, dupa ce marti mai fusese trimisa o citatie pe numele lui. Dupa cum se stie, Camera Deputatilor a aprobat marti, prin vot secret, ridicarea imunitatii lui Boldea, dand astfel OK-ul pentru perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea deputatului. Patru parlamentari s-au abtinut sa voteze. La aceasta ora, deputatul-inculpat este acuzat de 10 infractiuni, printre care si spalare de bani proveniti din traficul de persoane.


Renuntarea la telefon, posibila dovada a fugii din tara!

In cursul zilei de vineri, deputatul Boldea a fost contactat de Lumeajustitiei.ro si ne-a declarat ca se considera nevinovat si ca ”cel mai bine ar fi ca anchetatorii sa o audieze pe sotia domnului procuror Carare, mai ales ca cei de la DNA Galati, care au un dosar legat de acest subiect, dosar deschis in urma plangerii mele penale, l-au audiat deja pe un baiat specialist in calculatoare, care a povestit cum a fost pus de sotia procurorului Carare sa faca acele hotarari pe care s-a aplicat apoi stampila. Oricum, eu am facut sesizari si la seful DIICOT cu ceea ce se intampla aici, cum sunt eu hartuit, si am facut sesizare si la CSM si la procurorul general al Romaniei, dar observ ca nimeni nu vrea sa ia nici cea mai mica masura pentru a deslusi adevarul din spatele acestei povesti”. Interesat este faptul ca in dosarul instrumentat de DIICOT nu este vorba de niciun IT-ist care ar fi falsificat hotarari judecatoresti – ci de secretara deputatului, care este si ea arestata la aceasta ora.

Intrucat ancheta de la Galati s-a precipitat prin retinerea a opt persoane la finele saptamanii trecute, Lumeajustitiei.ro a incercat sa ia legatura din nou, in fiecare zi, cu deputatul Mihail Boldea, dar acesta nu a mai raspuns la telefon. Surse confidentiale arata ca este posibil ca Mihail Boldea sa nu se mai afle in tara, fiindu-i usor sa treaca granita in condiile in care pe numele lui nu exista o interdictie care sa-i limiteze dreptul la libera circulatie. De altfel, el nu putea fi retinut pentru ca avea imunitate, si iata cum, pana ce s-a dat acest aviz al Camerei Deputatilor, de incuviintare a perchezitiei, retinerii si arestarii, deputatul s-ar fi putut folosi usor de acest „portal al timpului” oferit de procedura actuala in privinta imunitatii parlamentare. Totodata, este posibil ca deputatul Boldea sa fi renuntat la a mai avea asupra sa telefonul mobil pentru a nu fi localizat prin GPS de catre autoritati.

Procurorii spun ca Boldea si-a facut avere, desi stia ca bunurile provin din infractiuni

Potrivit procurorilor DIICOT, exista date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 - 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile. Anchetatori arata ca pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea (fost PDL) ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc - membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea - secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura "Boldea Mihail" si Tanase Petrica.

Vineri seara, 16 martie, in acest dosar, judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar.
Fostul subprefect de Galati, Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictia de a parasi localitatea. Potrivit DIICOT, in acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru ca ar fi determinat alte persoane sa falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotarari, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primaria municipiului Galati, de la Arhivele Nationale - Directia Judeteana Galati sau de la Trezoreria municipiului Galati. Ulterior, aceste documente au fost folosite in fata instantelor de judecata ori a altor institutii si autoritati in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui numar de noua imobile din municipiul Galati.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau imprejurari necorespunzatoare cu adevarul, respectiv s-au pronuntat hotarari judecatoresti ori s-au efectuat mentiuni in registrele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Galati.
Boldea este acuzat si de spalare de bani, respectiv ca ar fi ajutat terte persoane in a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri, desi stia ca acestea provin din comiterea unor infractiuni, cum ar fi fapte legate de traficul de fiinte umane. Totodata, deputatul ar fi ajutat la dobandirea unor bunuri imobile (terenuri, cladiri si apartamente), cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni.

 

Comentarii

# hait, iepurasu! date 21 March 2012 19:10 +3

asa e, credem ca a sterpelit-o ca un iepuras bagabont, dupa ce si-a pus bani prin conturi elvetiene. oricum mafia e mare, nu numai la Galati, nu numai printre avocati, dar si printre magistrati!

# ionel date 21 March 2012 19:47 -2

de ce nu-l intreaba pe tatucul mafiotilor- decanul hotilor iordachescu ? sigur stie despre hotoman unde se ascunde.

# blondea date 21 March 2012 20:20 0

Licheaua traditionala s-a dus dracului, dincolo de mama granitelor. Ramane de vazut daca tovarasii il exclud din profesie. :cry:

# vasile date 21 March 2012 22:34 0

Parlamentarul Mihail Boldea, acuzat de procurori de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, a părăsit teritoriul României în data de 17 martie 2012. Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, anunţă, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Deputatul a părăsit ţara la două zile după ce a fost audiat de anchetatori. Boldea era de negăsit de mai bine de 24 de ore, mai exact de când Parlamentul şi-a dat avizul pentru arestarea lui. Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă. "În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale".

# valica date 21 March 2012 22:37 0

Deputatul PDL-UNPR Mihail Boldea a fost favorizat de procurori. Surse din mediul judiciar au declarat pentru Cotidianul.ro că procurorii aveau dreptul să ceară interdicţie de părăsirea ţării de către Boldea. „O astfel de masură preventivă nu are nicio legătură cu aprobările date de Parlament. Legea este clară în acest sens. Doar pentru percheziţie, reţinere pentru 24 de ore şi/sau arestare preventivă se cere acceptul Parlamentului. În rest, orice măsură poate fi propusă. Un parlamentar poate fi condamnat la închisoare cu executare şi nu este nevoie de nicio cerere adresată Parlamentului, dacă nu este nevoie de percheziţie şi cercetarea se face în stare de libertate. Deci în situaţia de fapt măsura interdicţiei reprezenta o formalitate pentru procurori. Îmi este greu să cred că aici a fost vorba de incompetenţă şi superficialitate, mai ales că Boldea a lăsat să se înţeleagă că va părăsii ţara. Cred că aici a fost vorba de un sprijin tacit al procurorilor”, ne-a declarat sursa citată.

# Viorel date 21 March 2012 22:55 -1

Valica cu cine ai făcut procedura  penala? Mai gandeste....ce nota ai avut la examen?

# a zburat date 22 March 2012 07:33 0

direct de sub nasul procurorior. de ce nu au dat interdictie? ca aveau la oindemana . Carare asta de la Galati nu stie sa faca ordonante de genul asta sau are si el ceva pe caciula si s-a speriat de boldea?

# Nero date 22 March 2012 08:28 0

Intr-o societate democratica si intr-un stat de drept l-as fi dorit pe dl.Boldea degraba legat si trimis sa raspunda in fata justitiei.Dar Romania nu este un stat de drept,democratic si atunci se intampla urmatoarele lucruri: invinuitul este mai intai arestat, apoi se cauta probele (s-ar putea sa nu se gaseasca), apoi pana se misca organul sa-l trimita in judecata si pana ce un judecator binevoieste sa citeasca dos.sa fie in cunostinta de cauza, se implineste anul de cand ala e la racoare, implinindu-se anul fie ca sunt probe,fie ca nu,fie ca e vinovat pana in maduva oaselor,fie ca nu musai trebuie condamnat ca deh a fost arestat.Si atunci dragilor decat sa partici la un simulacru de justitie, mai bine fugar ca asta"Mai bine sa gresesti achitând 1.000 de persoane vinovate, decât sa duci un singur nevinovat la moarte"-Moise Maimonide;"E mai bine sa scape de pedeapsa societatii 10 vinovati decat sa fie pedepsit un singur om nevinovat"-Cesare Beccaria

# intrebare date 22 March 2012 09:47 0

Va rog, sa imi explice si mie cineva, cum a fost posibil ca ceilalti inculpati din dosarul unui deputat sa fie dusi cu mandat de arestare la CA Galati si nu la ICCJ?

# Raspuns date 22 March 2012 10:56 0

Uite asa....traim in Romania tara tuturor posibilitatilor.

# carcotas date 22 March 2012 13:42 0

Galatiul a devenit dupa ''89 un club de infractori cu gulere albe, intre care multi din mediul judiciar, asa incat printre absolventii INM este notorie dorinta de a evita sa mearga sa profeseze acolo.Daca Boldea a facut ce se zice ca a facut din 2006 pana acum, asat nu se explica decat pentru ca a avut protectia procurorilor locali

# mars date 22 March 2012 22:44 0

pai de ce nu-l sunati sa va dea niste comentarii, plangeri pe care sa le inghititi ca-n toamna. hartie igienica, ce sunteti!

# lica date 24 March 2012 20:14 0

MAREA PROSTEALA . PAI LA CATALIN VOICU DE LA PSD , L-AU BLOCAT IN PLINA STRADA SI L-AU TINUT IN AREST PREVENTIV PESTE UN AN FARA SA MAI ASTEPTE RIDICAREA IMUNITATII.DAR AICI E VORBA DE SLUGOI MAFIOTI AI CLANULUI INTERLOP AL PDL. ROMANIA ESTE UNICAT IN U.E. SI NATO AVAND PARLAMENTARI INFRACTORI URMARITI INTERNATIONAL SI PRESEDINTE-INFRACTOR IN FUNCTIE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva