23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Scrisoare catre presedintele Inaltei Curti: „Asertiunea d-voastra din sedinta de judecata din 6.06.2012 cu privire la regularitatea parcursului profesional al numitei Ioana Bogdan este de drept si de fapt o fapta de fals intelectual”

Scris de: L.J. | pdf | print

13 June 2012 16:08
Vizualizari: 4803

 

Corneliu Petre (foto) jurist la OADO - Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului - a transmis o scrisoare presedintelui Inaltei Curtii de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, prin care acuza: „asertiunea d-voastra din sedinta de judecata din 6.06.2012 cu privire la regularitatea parcursului profesional al numitei Ioana Bogdan este de drept si de fapt o fapta de fals intelectual”. Corneliu Petre a fost ofiter de informatii SRI, specializat pe analiza si sinteza informatiei, fiind capitan in rezerva. Corneliu Petre mai informeaza in scrisoarea sa: ”In caz ca negati atributele si prerogativele presedintelui Romaniei si normele legale anunt ca voi depune impotriva d-voastra, a CSM-ului si Ioanei Bogdan, o plangere penala”. Publicam in continuarea scrisoarea juristului OADO.


Problema „legalitatii statutului de judecator” a d-nei Ioana Bogdan

Doamna presedinte Stanciu nu ma mai prezint, fiindca aveti din 25.05.2012 datele mele personale, prezentate in scrisoarea respectiva, depusa la Registratura ICCJ. Motivul prezentei scrisori este acela ca d-voastra in mod oficial trebuie sa va rectificati punctul de vedere cu privire la Ioana Bogdan in sensul ca trebuie sa explicati, de ce ignorati prevederile constitutionale ce privesc prerogativa presedintelui Romaniei de a face numirea prin decret si norma ce prevede ca CSM-ul face doar propunerea de numire. Aceste norme au fost implementate in art. 47 din Legea nr.92/1992. Nu puteti sustine aplicarea art 69. din Legea 92/1992, decat pentru perioada prevazuta de art 152+157/158, adica intre 1 iulie 1993-30 octombrie 1996, dupa 30 octombrie 1996, devine obligatorie numai numirea prin decret al Presedintelui Romaniei. Cei ce nu au fost propusi in aceasta perioada de CSM trebuiau sa fie exclusi automat din magistratura, si toti magistratii trebuiau sa se conformeze normelor instituite de Legea 92, adica sa depuna si juramantul prevazut de art.50 Constitutie + art.47-50/Legea nr. 92 si art 34/Legea nr. 303/2004. Nu aveti baza legala de extindere a prevederilor art.69 dupa 30 octombrie 1996, pana in 2004 -anul aparitiei Legii nr.303/2004.

Va mentionez ca am sa supun opiniei publice si nerespectarea /neindeplinirea de catre magistrati a cerintelor legale din art.46, lit.e si lit.f, care este o conditie de exercitare a functiei de magistrat si neindeplinirea ei, afecteaza statutul legal al magistratului in cauza. In baza art 13 si art. 14 din Legea nr. 544/2001 a informatiilor publice, nu se pot acunde de opinia publica actele si faptele de incalcare a legii, facute de institutiile statului si informatiile ce privesc/ afecteaza conditiile de exercitare a profesiei de magistrat, adica:

- numirea prin decret al Presedintelui Romaniei;

- depunerea juramantului dupa citirea actului de numire-decret in instanta sau parchetul unde a fost numita persoana ca magistrat judecator/procuror;

- obtinerea certificatului medical din partea comisiei medicale, comune a Ministerului Justitiei si Ministerului Sanatatii;

Mai mentionez ca in baza art.2 din Legea nr. 544/2004 a contenciosului administrativ se detaliaza abuzul de putere prin excesul de putere interpretarea discretionara a unor norme legale in mod partial, tendentios si cu scopul vadit de a acoperi infractiuni. Ilegalitati si abuzuri ale institutiilor statului, cum ati facut d-voastra sustinand ca actele si dovezile din mapa profesionala ale magistratilor sunt confidentiale, asa ca trebuie sa cereti CSM in baza celor doua articole 13 si 14 din Legea nr. 544/2001 datele solicitate de avocati, regim valabil si pentru ordinele DNA-ului de delegare ca procuror de sedinta si procuror de caz (conditie legala de prezentare si reprezentare la instanta a procurorilor si de numire ca procurori de caz). Refuzul de conformare a respectarii celor doua articole de lege se traduce de legea penala ca abuz in serviciu si nu aveti in aparare nici un text legal.

Din aceste puncte de vedere, expuse mai sus, consider ca asertiunea d-voastra din sedinta de judecata din 6.06.2012 cu privire la regularitatea parcursului profesional al numitei Ioana Bogdan este de drept si de fapt o fapta de fals intelectual, raportata la prevederile constitutionale si legale, mentionate mai sus si insusita de toti membrii Completului de 5 judecatori si de CSM prin comunicatul dat in acest sens „ca nu este nevoie de decretul presedintelui”.

In cazul ca negati in continuare atributele si prerogativele presedintelui Romaniei si normele legale va anunt ca voi depune impotriva d-voastra, a CSM-ului si Ioanei Bogdan, o plangere penala pentru fals intelectual, uz de fals si uzurpare de calitati oficiale, pentru motivele constitutionale ca toti trebuie sa respectam primatul Constitutiei, ca toti suntem egali in fata legii si Justitia se infaptuieste in mod unic, egal si impartial pentru toti cetatenii Romaniei. Nu se mai pot accepta falsul si impostura ca si crasele abuzuri de incalcare a normelor constitutionale de catre unii sau altii.

Per a contrario trebuie sa aratati lumii/natiunii/opiniei publice cu ce drept desconsiderati si ignorati aceste norme constitutionale ca presedinte al ICCJ. Voi astepta demonstratiile d-voastra de anulare de FACTO a acestor norme. Aceasta scrisoare va fi una din anexele ce vor fi puse la plangerea mea penala. Va urez sanatate si respectarea Constitutiei.”

* Cititi aici scrisoarea repezentantului OADO

Comentarii

# drasius date 13 June 2012 23:51 +3

Corect tot ce a zis. Juristul este facut de studii atestate si de argumente, nu de recunoasterea altora. Domnul acesta a demonstrat incalcarea Constitutiei. Daca unii avocati fac infarct cind aud de juristi (consilieri juridici) sau paraleli (avocati din baroul legal infintat Bota) inseamna ca nu au caracter. Avem aceleasi studii. Sa citeasca legea avocaturii de pe vremea lui Cuza si sa vada ce insemna atunci profesie juridica liberala, nu profesie confiscata, ca acum. Apropo, unii dintre avocatii (liberi) de atunci au facut, in calitate de politicieni, Unirea, au contribuit la cistigarea Independentei sau au facut Romania regat. Da. Aia nu au confiscat nici o profesie, aia aveau caracter. Astia de acum fac spume la gura daca trebuie sa recunoasca ca si colegii lor de facultate, care nu au ales baroul, sunt juristi.

# UNDE E SCALETCHI? date 14 June 2012 09:36 +4

OADO nu este organizatia lui Florentin Scaletchi? Marele marinar dizident, corupt si care conduce beat la volan? Ce se mai intampla cu dosarele lui Scaletchi? Dar marii Dan Popa, George Balan si Bogdan Licu care petreceau pana-n zori cu Scaletchi ce mai fac? S-au dus vremurile cand PCA Bucuresti stateau la chiolhanuri la carciuma lui Scaletchi. Sau poate au revenit.

# Ata date 14 June 2012 01:17 +3

MIZA REALA A PRESIUNILOR PENTRU ARESTAREA LUI ADRIAN NASTASE: DOSARUL”ARMAMENTUL”- DOSAR PENAL STRICT SECRET DE IMPORTANTA DEOSEBITA (SSID) 628/D/P/2005 In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999. In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi curand). . Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente). La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul. Intr-un mod foarte suspect, in pofida faptului ca Adrian Nastase castigase prezidentialele, Traian Basescu este proclamat invingator (si cu “cooperarea” unor personaje foarte “caudate” din PSD- asociabile cu Dumitru Iliescu, Catalin Voicu, Monica Macovei si, nu in ultima instanta, cu Traian Basescu; asocierea se face pe operatiuni necurate si are legatura cu traficul de armament). O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (1998) intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General. Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005. Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase). Intr-un text care va urma curand, voi detalia cum a fost musamalizat acest dosar si ce soarta cumplita a acut ofiterul Sorin Crivat- cel care pusese la dispozitie datele necesare pentru completarea dosarului. Pe scurt (urmeaza detalierea intr-o alta postare): sub un pretext mincinos, niciodata probat (luare de mita) Sorin Crivat a fost incarcerat urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza). In Penitenciarul Codlea, Sorin Crivat a fost asasinat. Parintii lui (tatal sau a fost, la randul sau, cadru active al MI) incearca sa caute dreptatea, in zadar. Nu trebnuie sa fie cineva foarte perspicace pentru a realiza ca, pe fond, intre situatia lui Sorin Crivat (bagat in inchisoare nevinovat) si presiunile asupra lui Adrian Nastase (pentru a fi incarcerat in urma unei false vinovatii- falsul procurorilor fiind flagrant) exista o izbitoare asemanare. Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (in care apare o Anexa ce elucideaza “Tigareta II”- Anexa care a provocat mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005?

# Dan B. date 14 June 2012 13:32 0

Acest domn cu pretentii de jurist la o instututie ce pretinde a fi aparatoare a drepturilor omului, nu face altceva decat sa arate pana unde merge lichelismul unor oameni. Ce institutii si persoane se vor mai implica in aceasta cauza, dupa Grajdan si altii de aceiasi teapa. Nu vreau sa fac niciun comentariu asupra aspectului fizic al persoanei, insa acesta inspira altceva decat compasiune, daca ne rapotam si la traseul profesional al acestuia. Faptul ca la pensie a ajuns deabia captan ne arata competentele profesionale ale acestuia. Despre cele morale, l-as intreba ce l-a determinat sa intervina, i s-a facut mila de bietul Nastase, s-au i s-a promis un loc de veci intr-un anume loc. Mai degraba cred ca este o palida incercare disperata de a forta o solutie favorabila.

# Kiki2009 date 14 June 2012 20:32 +1

 du-te domne' la oi

# KLAUS SHNEL date 15 June 2012 08:06 0

Pentru Dan B. 1. Invata limba romana. Pune-ti ordine in ganduri, inainte sa spui ceva...sa nu mai zic de scris. 2. Sa nu fii de acord cu cineva (de fapt e vorba de lege aici) numai pentru faptul ca nu-ti place cum arata e grav (mergi la un control). 3. Ii cunosti cumva traseul profesional?!! observ ca faci constatari. AICI E VORBA DE LEGE SI PRINCIPII domnule! Putea fi oricine in locul lui Nastase. De fapt, spre stiinta ta, sunt foarte multe solutii date de acest soi de..."judecatori". N-ai inteles nimic din toate aceste demersuri. Legea, buna sau rea, e pentru toti si trebuie respectata. Altfel e haos....asa cum e in mintea ta...

# pt. klaus rapidul date 15 June 2012 16:07 0

Nu cred ca este cazul sa oferii sugestii privitoare la limba romana. Despre lege si principii am incercat sa vorbesc in comentariu, tocmai pt. faptul ca sunt multe solutii date pana in prezent, insa nu am vazut pe nimeni sa spuna ca sunt nelegale, si culmea s-a gasit un individ absolut dezinteresat (cum cred ca esti si tu domnule) sa se bage in seama pe aceasta tema, insa cand vezi ca se recomanda ca fiind de la o institutie care se pretinde aparatoarea drepturilor omului nu poti sa nu reactionezi. Toate interventiile facute in dosarul in care Nastase este judecat au fost bine regizate si cu un scop bine determinat. Despre ce principii vorbim. Inainte sa se pronunte cineva abilitat de lege pe textele legale privind numirea judecatorilor mi se pare de bun simt ca orice persoana sa se abtina de la a da verdicte si a face acuzatii cum o face acest venerabil domn. Nu ai spus despre ce principii si lege vorbesti (dar vorbesti de haos), nici nu ai cum din moment ce ai o minte atat de ordonata. Daca esti personajul din imagine si te-ai simtit jignit, primeste scuzele mele.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva