SEFII CURTILOR DE APEL SE REVOLTA IMPOTRIVA PROTOCOALELOR – Exclusiv: manifestul bomba adoptat de presedintii celor 16 Curti de Apel din Romania privind protocoalele semnate de PICCJ cu SRI: “Reprezentantii curtilor de apel au luat act cu ingrijorare de existenta unor protocoale al caror continut ridica probleme privind potentiala incalcare a normelor constitutionale, respectarea normelor de procedura penala si, implicit, a drepturilor omului” (Rezolutia)
Lumea Justitiei publica in exclusivitate manifestul adoptat de presedintii Curtilor de Apel din Romania, impotriva protocoalelor semnate de Parchetul General cu Serviciul Roman de Informatii. Cele 16 Curti de apel din Romania, 15 civile si una militara, au adoptat in 28 septembrie 2018, o Rezolutie privitoare la efectul protocoalelor asupra actului de justitie in care isi exprima ingrijorarea fata de protocoalele care au aservit Justitia serviciilor secrete in ultimii 10 ani (vezi facsimil).
Rezolutia a fost semnata de catre presedintii celor 16 curti de apel in cadrul adunarii presedintilor Curtilor de apel din Romania, organizata in aceste zile la Muzeul Bucovinei din Suceava. La intrunirea au participat si ministrul Justitiei Tudorel Toader, presedinta CSM, judectoarea Simona Marcu, precum si judecatoarele CSM Lia Savonea, Nicoleta Tint, Andrea Chis, Gabriela Baltag si Evelina Oprina. De altfel, in cuprinsul Rezolutiei, presedintii curtilor de apel solicita Sectiei pentru judecatori din CSM sa adopte o pozitie fata de aceasta situatie, pozitie care, din informatiile noastre, nu va intarzia sa apara.
Rezolutia adoptata de sefii curtilor de apel este una extrem de importanta intrucat vine sa demonstreze ca judecatorii neaserviti Statului paralel si intereselelor Binomului, care nu raspuns comenzilor date prin protocoale, s-au saturat sa fie considerati slugi ale serviciilor de informatii, mai exact a SRI. Serviciu care, in ultimii ani, conform documentelor din dosare si a probelor de necontestat, a acaparat Justitia, considerand-o parte a "campului tactic" pana la solutionarea definitiva a unui dosar.
Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate Rezolutia de la Suceava adoptata de presedintii Curtilor de apel din Romania:
In mod evident, manifestul judecatorilor de la Curtile de apel este indreptat, direct, impotriva semnatarilor protocoalelor existente din 2009 incoace, respectiv Laura Codruta Kovesi, George Maior, Florian Coldea.
Asa cum ne amintim, primul protocol scos la lumina a fost cel semnat in februarie-martie 2009 de fostul Procuror General Laura Codruta Kovesi, fostul director al SRI George Maior, dar si de fostul sef operativ al SRI Florian Coldea. Acel protocol a reprezentat actul prin care s-a perfectat cooperarea/colaborarea dintre procurori si ofiterii de informatii, fiind infiintate si deja cunoscutele echipe operative mixte (facsimil 1).
A urmat protocolul semnat, tot in 2009, in august-septembrie de SRI, PICCJ, dar si Inalta Curte de Casatie si Justitie, documentul avandu-i ca semnatari pe ex-directorul SRI George Maior, ex-procurorul general Laura Kovesi, dar si pe fostul presedinte al Inaltei Curti, judecatorul Nicolae Popa. Dupa aparitia teribilul protocol in care judecatorii supremi si-au vandut independenta prin contract, fostul sef al ICCJ, Nicolae Popa, a iesit public pentru a reclama faptul ca la data la care s-a semnat protocolul, acesta nu mai era judecator in cadrul Inaltei Curti, fiind pensionat, acuzand totodata ca semnatura nu ii apartine, fiind falsificata (fascimil 2).
O alta institutie din sistemul judiciar care a incheiat protocol de colaborare cu SRI a fost Consiliul Superior al Magistraturii, care in martie 2012, s-a angajat in fata SRI ca informeaza cu privire la cariera magistratilor, si ca este de acord sa primeasca, doar spre informare, date despre judecatori si procurori. Protocolul a fost semnat de presedinta CSM de atunci, judecatoarea Alina Ghica, de fostul director SRI George Maior, de fosta vicepresedinta CSM Oana Schmidt Haineala si de prim-adjunctul directorului SRI Florian Coldea (facsimil 3).
Cel mai recent protocol aparut in spatiul public, dar si ca data la care a fost semnat, este cel incheiat intre PICCJ si SRI in decembrie 2016. Semnatarii odiosului protocol care venea sa continue practicile vechilor protocoale au fost actualul Procuror General Augustin Lazar si directorul SRI Eduard Hellvig (facsimil 4).
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Luis 4 October 2018 12:42 +12
# KANT 4 October 2018 12:43 +6
# profesionalism 4 October 2018 13:54 0
# ^^ 4 October 2018 12:44 +3
# Botomei Vasile, doctor in drept,0744191717 4 October 2018 12:58 +1
# Heiliger Geist von Edelweiss 4 October 2018 13:59 +2
# Stefan 4 October 2018 14:32 +1
# Stefan 4 October 2018 14:38 0
# AdiP 4 October 2018 14:54 +3
# Stan Patitul 4 October 2018 15:19 +1
# Titu 4 October 2018 22:53 +1
# Carcotas 5 October 2018 00:54 0
# secretaru' 5 October 2018 09:30 0
# Rosca Mihai 5 October 2018 11:57 0