23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Urlete si racnete in spatele usilor inchise la CSM! Dumbrava secretizeaza sedintele Consiliului in care sunt discutate subiecte sensibile, sub pretextul „deliberarii”

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

11 October 2011 18:26
Vizualizari: 5806

Inregistrarea sedintelor si transmiterea lor live de CSM, pentru o mai mare deschidere si transparenta, se doveste a fi doar o manipulare, pentru ca inregistrarea se inchide la un semn al presedintelui CSM sau al secretarului general al Consiliului, fara a fi vorba despre respectarea vreunui secret al deliberarii. Presedintele Consiliului, judecatorul Horatius Dumbrava, confunda in mod voit “dezbaterea” cu “deliberarea”, si face, in acest fel, secrete sedintele Consiliului, fara a-si asuma insa responsabilitatea de a declara aceasta in mod transant. In spatele usilor inchise, CSM-istii nu doar voteaza, ci discuta, dezbat si urla pentru a-si face auzite argumentele pe anumite subiecte de pe ordinea de zi. Totul, departe de ochii presei si ai magistratilor care ar trebui sa poata urmari inregistrarea sedintei.


Sedinta de Plen a CSM-ului a inceput marti, in jurul orei 10.00, a fost publica pentru cateva minute, dupa care, timp de aproape o ora si jumatate, membrii CSM au “deliberat”. Deliberarea a fost una extrem de inflacarata, intrucat din sala de sedinta se auzeau tipetele si chiar urletele celor alesi in CSM, care-si “argumentau” opiniile. Subiectul in dezbaterea fost votarea sau nu a proiectului initiat de Dumbrava, cu privire la imposibilitatea unui magistrat condamnat definitiv sau exclus din magistratura de a mai beneficia de pensie de serviciu. Desigur, si alte subiecte au fost discutate, tot pe un ton ridicat si tot in spatele usilor inchise, sedinta devenind publica la un moment dat pentru ca presedintele CSM sa anunte unele rezultate la vot si pentru discutarea unor subiecte mult mai putin importante.

Secretarul general al CSM da ordin sa se opreasca inregistrarea unei sedinte publice

Dupa mai bine de o ora si jumatate in care membrii CSM au “deliberat” urland unul la altul, in sfarsit, sedinta a devenit din nou publica, iar presa a avut din nou acces si inregistrarea sedintei si transmiterea acesteia in direct a fost din nou pornita. Membrii Consiliului au trecut in doi timp si trei miscari peste doua interventii ale unui judecator, care dorea sa ramana peste varsta de 65 de ani si un procuror care contesta evaluarea sa, la fel si peste solicitarea reprezentantei AMR, judecatoarea Viorica Costiniu, de a verifica declaratiile sefului DNA, Daniel Morar, la adresa judecatorilor, si au vrut sa treaca la ascultarea a doi procurori care, din cate se pare, incercau sa ajunga in aparatul propriu al CSM. Numai ca, pana sa asculte vreun procuror, membrii CSM au inceput sa discute daca e procedural sau nu ca cei doi sa fie intervievati, in conditiile in care mai exista o cerere, a unui alt procuror, care dorea sa se inscrie la acelasi concurs, si care isi depusese candidatura dupa iesirea din termenul dat de CSM. In mijlocul discutiei, spiritele au reinceput sa se aprinda, iar secretarul general al CSM, judecatoarea Rozalia Marcu, cu de la sine putere, s-a intors catre cameramanul care filma sedinta si i-a spus: “Opriti inregistrarea!” Desi in sala mai erau si altii, in afara de membrii CSM, Marcu i-a spus din nou cameramanului: “Va rog, parasiti sala!” Imediat dupa asta, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a vrut sa le spuna jurnalistilor sa paraseasca sala, pentru vot, dar, cum niciun adevar nu poate ramane ascuns pentru prea mult timp, presedintele CSM a spus raspicat: “Va rog, parasiti sala, sa discutam, aaaa, sa votam”.

Nici pe hol lucrurile nu erau mai linistite, in sensul ca magistratii si reprezentantii celorlaltii institutii care asteptau se cam saturasera sa fie tinuti pe la usi, in timp ce din sala de Plen se auzeau urlete din cateva in cateva minute, membrii CSM mai ieseau care la o tigara, care sa vorbeasca la telefon, sau pur si simplu sa scape cateva minute de galagie. Unul dintre cei care fusesera tinuti mai bine de o ora si jumatate pe hol, fara a putea intra sa fie prezent la sedinta, a rabufnit: “Cand domnul judecator Danilet era la Ministerul Justitiei si venea la CSM si isi nota ce se discuta la sedinte, daca nu era lasat sa stea in sala se supara, acuma nu se mai supara?!” Raspunsul a fost unanim: toata lumea din hol a ridicat din umeri...

 

Comentarii

# Rozeta Arcu date 11 October 2011 18:57 +10

Pai de, chestia aia mica si obedienta care se cheama secretar general e disperata sa placa puterii si sa fie numita, prin vot in Plen in functia de secretar general. O alta parvenita care trebuie sa ii pupe mana lui Danilet si sa ii zica parinte. Mica si plina de venin, rea cat cuprinde, frustrata si disperata sa ajunga si ea la Inalta. Domnii de la DNA, puteti sa o legati inainte ca nici asta nu respecta legea si face malversatiuni.

# Vasilica date 12 October 2011 13:47 +2

Danilet, pe ce criterii ati numit creatura Golem in functia de secretar general al CSM? Stii ca si nepotismul reprezinta coruptie? Sau ati numit Smeagolul in functie ca sa ii faceti experienta si dupa aia sa vina in fata Plenului la concursul blatuit care urmeaza si sa pretindeti ca a mai fost in functie? De ce nu o trimiteti sa isi faca munca ei de judecator? Mincinosilor si coruptilor!

# salvari, jandarmi...nimic ? date 12 October 2011 15:45 +2

bietii oameni, si inebuniti si filmati. mariti sporul de stres.

# VASILICA CORUPTU date 12 October 2011 17:14 +2

LUJU.RO, urmariti evolutia acestui pechinez, sa vedeti cum pentru faptul ca latra la presa si scoate camerele afara din sala o sa fie unsa in continuare in functia de secretar general.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva