21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVIZ MAGISTRATILOR CU VALUTA IN CONTURI – Nedumerirea unui procuror a primit rezolvare la CSM: “Nu exista o interdictie pentru judecatori si procurori in sensul efectuarii de schimburi valutare prin contul curent personal deschis la o unitate bancara, vizand exclusiv resursele financiare proprii, in masura in care acestea nu sunt realizate repetat si sistematic, in scop speculativ” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 July 2023 15:47
Vizualizari: 5514

Daca cei mai multi dintre magistrati sunt ingrijorati, pe buna dreptate, de diminuarea pensiilor de serviciu si de modificarea conditiilor de pensionare, exista unii preocupati de ce pot face cu valuta din cont. O intrebare iesita din comun a fost adresata, de curand, de un procuror catre CSM.


 

Comisia nr. 1 a CSM – reunita “Legislatie si cooperare interinstitutionala”, condusa de judecatoarea Denisa Stanisor (foto), a trebuit sa dezlege nedumerirea unui procuror, care, asa cum reiese din minuta comisiei de lucru a CSM, dorea sa stie daca poate face schimburi valutare prin contul curent personal. Ei bine, raspunsul a fost unul afirmativ, existand insa o conditie. Mai exact, magistratii pot efectua asemenea schimburi valutare, doar daca ele nu sunt realizate repetitiv si sistematic, si in scop speculativ.


Iata minuta Comisiei nr. 1 reunite a CSM (vezi facsimil):


Punct de vedere al DLDC referitor posibilitatea unui procuror sa efectueze schimburi valutare in calitatea de client al unei unitati bancare.

Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC si a apreciat ca, de principiu, nu exista o interdictie pentru judecatori si procurori in sensul efectuarii de schimburi valutare prin contul curent personal deschis la o unitate bancara, vizand exclusiv resursele financiare proprii, in masura in care acestea nu sunt realizate repetat si sistematic, in scop speculativ”.

 


Comentarii

# maxtor date 4 July 2023 16:13 +2

in masura in care acestea nu sunt realizate cu informatii privilegiate, din dosare....

# "in masura in care acestea nu sunt" date 4 July 2023 18:35 -1

adicatelea, in masura, "e dupe facultati", bre procurorule. Cum vrea pixu' lu' CSM . Dai bine la CSM/ ...campu' lu' tactic, esti OK, ... nu ... e nashpa. Chiar daca e numa' o data, pixu lor 'ce ca e speculatie ...

# maxtor date 5 July 2023 10:02 0

Comisia nr. 1 a CSM i-a facut pe unii victime sigure, multi promit marea cu sarea pe Forex.("fondu personal" e lipsit de conflicte de interese; moneta nationala e mai mult o iluzie, nu e sursa de ispita de tradare)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva