16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATUL INCHIS IN INFERNUL AIUD – Veteranul avocaturii Gheorghe Musat dezvaluie cum ajuns agentul "Miron": "Am fost trimis in lanturi la Aiud... Am iesit din inchisoare in 1988, dupa o detentie de 3 ani si 10 luni... Nimeni din familie nu a stiut nimic despre mine, nici daca mai traiam... Ca detinut politic nu era nevoie sa semnezi un angajament ca sa dai declaratii. Cand te chemau la raport, scriai oricum, sub dictare, ceea ce ti se cerea... La 'restrictiva', la 'izolare' mergeam pe rand"

Scris de: E.D. | pdf | print

17 April 2019 17:15
Vizualizari: 9654

Cunoscutul avocat Gheorghe Musat, fondatorul societatii de avocati Musat si Asociatii (maestrul care i-a format dupa Revolutie pe liderii celor mai mari case de avocatura din Romania), a reactionat dupa aparitia in unele canale de presa a unor documente care il indicau ca in timpul regimului comunist a semnat note informative sub pseudonimul "Miron" catre Securitate, despre detinutii de la Penitenciarul Aiud, inclusiv despre Iulius Filip (foto stanga). Intr-o scrisoare trimisa Redactiei Lumea Justitiei, avocatul Gheorghe Musat (foto dreapta) dezvaluie ca el insusi a fost adus in lanturi la Penitenciarul Aiud, fiind condamnat la 8 ani de inchisoare "sub invinuirea ca as fi divulgat secrete de serviciu sotiei" sale, la scurt timp dupa ce a iesit din sistemul de Securitate (contraspionaj) pentru a se face avocat, decizie greu de conceput pentru capii serviciilor secrete din acea perioada, cand nu se admitea plecarea din Serviciu, decat "cu picioarele inainte".


Avocatul Gheorghe Musat: "Mi s-a cerut sa semnez un angajament cu numele Miron... Daca mi s-ar fi cerut sa declar ca am vandut arme nucleare unor martieni, nu cred ca aveam puterea sa ma opun"

Maestrul Musat arata in scrisoarea sa ca nu a fost un tortionar, ci dimpotriva un detinut politic, care a stat inchis 3 ani si 10 luni, timp care a fost torturat, alaturi de ceilalti detinuti politici, i s-a interzis contactul cu familia, sotia si cele doua fiice, care nu au stiut nimic despre el in acea perioada.

In acest context, avocatul Gheorghe Musat precizeaza ca a fost obligat sa devina agentul "Miron", fiind pus sa scrie, dupa dictare, "ceea ce ti se cerea".

In scrisoarea sa, avocatul Musat a aratat ca nu se putea opune cererilor de a scrie dupa dictare, in conditiile in care nu stia ce se intampla cu familia sa, anchetatorii ii dadeau informatii sumbre, si era amenintat ca va ajunge din nou la "izolare" sau la "restrictiva", ori pus in celule cu detinutii de drept comun, pentru a fi umilit, batjocorit si "reeducat": "Cei care au trecut printr-o asemenea situatie macar o data in viata, pot judeca. Ceilalti sa ridice piatra", se arata in scrisoarea avocatului Gheorghe Musat.

Prezentam in continuare scrisoarea avocatului Gheorghe Musat, astfel cum ne-a fost comunicata:


Comentarii

# DODI date 17 April 2019 18:19 -5

Comparați verticalitatea acestui OM cu obediența și pupincurismul unor suboameni care răspund la apelativele ciolanis, tractoristul, garcea, coliva stanciu sau hăhăilă (asta ca să ne limităm doar la unii mai vocali, mai cunoscuți și mai... deontologi!). Dacă doreai și erai educat să fii vertical erai călcat în picioare de suboamenii amintiți și de sculele lor ordinare. Scule care mai nou poartă alte nume: coldea, ghiță, zegrean (exemple absolut întâmplătoare și fără o ierarhie anume. Îmi cer scuze că nu îi trec pe toți troglodiții. Deși ar merita-o!).

# Lumini si Umbre : Musat - Miron date 18 April 2019 07:28 +22

Cand citesti articolul, ramai impresionat mai ales de chinurile prin care a trecut maestrul Musat. Maestrul si-a ales inca de tanar sa fie insa SECURIST, stiind bine cā asta insemna nu neaparat sa fie om de omenie. Faptul ca dânsul este avocatul lui Johannis nu inseamna nimic rau. Isi face meseria pentru care a avut talent. In schimb maestre, este dureros ...si v-o spun inainte de sarbatoarea Pastilor....ca dvs care spuneti ca ati patimit datorita delatorilor, tocmai dvs sa va invatati unii clienti sa minta si sa fie delatori. Oare ce e in sufletul celor care sunt "facuti" de gandirea dvs, fiind acuzati pe nedrept cu delatiunile care sunt opera dvs ? Pentru acest lucru, cred cu tarie ca va meritati soarta acestui oprobiu national. Va meritati oprobiul, pt ca dupa Aiud, dvs cu clientii dvs distrugeti vieti cu DELATIUNI. Deci...meschinatatea a ramas in firea dvs ! Ce reper de OM mai poti fi? Asadar maestre MIRON, imi pare ca in suflet ati ramas acelasi mic securist ! MARE PACAT !

# Florentin date 18 April 2019 13:34 +19

Cand esti de tanar securist cu apucaturi de turnator, poti ramane ca om murdar sau poti sa te indrepti printr-o vointa uriasa. Daca isi invata clientii sa fie DELATORI asta arata ca nicio lectie de viata nu l-a transformat pe turnatorul Miron. Faptul ca a avut succes in avocatura intrand alaturi de zeci de firme straine ca avocat, imediat dupa '90 i-a dat posibilitatea sa castige sume uriase pentru acele vremuri. Bravo lui. Pacat insa ca omul turnator nu s-a transformat in omul bun, cu bani si cu contracte serioase. I-a placut ramana cu suflet meschin si murdar chiar si atunci cand a imbatranit. Pacat maestre ! Ai de toate. DE CE NU POTI FI OM SI ITI PLACE SA FII PE MAI DEPARTE DELATOR ( dvs cu unii clienti ai dvs ?). Dumnezeu sa te calauzeasca pe calea cea buna !

# Relu date 17 April 2019 18:41 +2

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2334507313540790

# Relu date 17 April 2019 18:48 +7

„Așa erau vremurile”, Gheorghe? :roll:

# GDS mandria tarii e date 17 April 2019 19:10 +8

O mizerie, asta traim, o mizerie...

# Pintea date 17 April 2019 20:45 +10

Dar despre secretele de stat vandute strainilor si despre faptul ca fusese cam racolat, de ce nu spune nimic? Si ce functie avea cand a fost arestat? Sau ca apoi a fost gratiat? Iar dupa 1989 deveni avocat si cunostea f bine firmele starine pe care le consilia! Adica nimic nu este intamplator!

# utzu date 17 April 2019 21:01 +17

Această scrisoare aprope mă forțează să-mi dezgrop vechiul meu PC unde aveam parcă salvată broșura domnului Mușat pe care o avea postată pe situl firmei sale prin 2006-2007, în care povestea drumul său spre succes. Acolo, domnul Mușat povestea cum a fost arestat pentru că i-a acordat asistență juridică domnului Radu Filipescu, care ar fi pus vreo 20000 de fluturași anticomuniști prin cutiile poștale bucureștene. Apoi cum a luat domnia sa dreptul societăților din interbelic la pilă și a devenit mare expert în drept. De fapt, supoziția mea prrsonală este că securitatea a preluat modelul nord coreean și își pregătea proprii disidenți, astfel cum cred că sunt domnul Filipescu, Gabriel Andreescu, iată și Gheorghe Mușat, etc. Alți securiști se prefăceau expulzați pe la conacul din Tescani, pe la Păltiniș etc. În fine, cred că domnul Mușat minte și acum, în scrisoarea aceasta, astfel cum minte de o viață. E blestemul securiștilor să fie prizonierii propriilor minciuni.

# Iulian date 18 April 2019 09:43 +4

Schema securista din gena stalinista a fost si este aplicata pentru multi ,,disidenti”. Infiltrarile trebuie sa para credibile chiar si in zona victimilor. La vremuri trecute, ma intrebam si ma miram de ce R Filipescu ca detinut politic eliberat din ,,infern” este angajat fix si confortabil intro intreprindere cu productie supermilitarizata?!? Cu timpul, am gasit raspunsul si azi, prin gds se confirma inca odata! Se pare ca, securistii cred ca au murit toti si ca ce livreaza ei este o ,,lume noua”....

# Florins date 17 April 2019 21:52 +17

"Mi s-a cerut sa semnez un angajament cu numele Miron... Daca mi s-ar fi cerut sa declar ca am vandut arme nucleare unor martieni, nu cred ca aveam puterea sa ma opun". Gheorghe,Iulius Filip cum a putut? Ai fost un turnator ordinar! Inchei mincinos scriind ca "cele aratate mai sus sunt cunoscute INCA din timpul inchisorii de catre toti colegii de detentie cu care am impartit aceeiasi celula la Aiud". Insinuezi ca stiau ca esti turnator? FIBRA de TURNATOR o aveai de cand frecventai cursurile Scolii de Ofiteri de la Baneasa! Scisoarea mai mult te acuza, Gheorghe!

# Valter Cojman date 18 April 2019 07:40 +14

Cum se face ca toti cei invinuiti de POLITIE POLITICA STALINISTO-NAZISTA fac comunicate cu antetul institutiei sau societatii pe care o conduc, in loc sa le faca in nume propriu, fara antete? Kovesi facea comunicate cu antetul DNA, Lazar cu antetul PICCJ si asta cu antetul societatii de avocatura pe care o are.

# Zgubilici date 18 April 2019 08:27 +19

Pai cand v-am spus ca barourile traditionale sunt sunt sute sau chiar mii de fosti ofiteri de securitate, ati crezut ca poate nu e chiar asa si totusi....revin si aspura faptului ca toti absolventii de la drept pana in 1989; erau ofiteri in rezerva la arma “securitate” si nu cred ca faceau instructie de front cu soldatii, ci dimpotriva, erau foarte instruiti in munca informativa, mai ales ca anual erau convocati la stagii de pregatire, sigur pe linia instructiei de front

# Botomei Vasile, doctor in drept, 0744101717 date 18 April 2019 22:13 0

Scisoare catre dnulavocat Musat; Va rog sa ma reprezentati in procesul penal 7060/180/2017, pe rol la judecatoria Bacau, in care sunt trimis in judecata ca am folisit cuvintele de barou, UNBR, avocat, fara drept, in aplicxatiile tezei de doctorat in drept. Magistrati zelosi m-au condmnat cu 2 ani de inchisoare cu executare pentru acest motiv.Am executat pedepasa, in regim inchis la Aiud, unde am ajuns in baza unui raport facut de un gardian, care s-a ofensat ca i-am cerut sa mi se adreseza cu dsta.Am facut plangere la dnul Augustin lazar, proc.general la PCAlba Iulia, insa a tinut cu gardianul,si, am continuat la regim inchis diferenta de 1,5 ani; Acum sunt din nou judecata pentru fapte identice, pe motiv ca am expediat teza de doctorat, la institutii publice,si in adrese pe e-mail a facut trimitere la conceptul de pluralism de UNBR-uri, potrivit caruia in aplicatia tezei, am infiintat un UNBR, cu CIF 2949786; daca puteti faceti o mediere cu UNBR-ul traditional.Cu multumire,Dr.BotomeiV

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva