22 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 10.01.2023 – Guvernul se grabeste sa refaca Binomului SRI-parchete

Scris de: L.J. | pdf | print

10 January 2023 18:15
Vizualizari: 4446

* Tineti minte cum anii trecuti Rusia se facea foc si para cand auzea de criptovalute? Ei bine, acum, odata cu invadarea Ucrainei si sanctiunile economice occidentale, regimul lui Vladimir Putin a schimbat macazul. Ce vrea sa faca acum Rusia aflati dand click aici.

 

* Veste proasta pentru romanii care zboara la low-cost: mai multe zboruri ale companiei Wizz Air vor fi afectate. Care este motivul vedeti facand click aici.


* Hai sa vedem daca in acest an Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea va respecta termenul in care trebuie sa prezinte raportul de activitate pentru anul 2022. Caci, ne amintim, desi legea prevede ca bilanturile se prezinta cel mai tarziu in luna februarie, anul trecut Scutea a explicat activitatea PICCJ abia in septembrie 2022.

Sectia pentru procurori a CSM condusa de vicepresedintele Consiliului Daniel Horodniceanu a stabilit in sedinta de marti, 10 ianuarie 2023, perioada in care se vor desfasura adunarile generale ale parchetelor pentru dezbaterea si aprobarii a rapoartelor de activitate. Drept urmare, raportul de activitate al PICCJ va trebui dezbatut pana in 17 februarie 2023, la fel ca rapoartele DNA si DIICOT. In ceea ce priveste parchetele de pe langa judecatorii acestea au termen 26 ianuarie 2023, parchetele de pe langa tribunale 3 februarie 2023, iar parchetele de pe langa curtile de apel 10 februarie 2023.


 

* Guvernul Romaniei nu vrea sa rezolve cat mai rapid doar pensiile de serviciu ale magistratilor – caz in care doreste diminuarea pensiilor viitoare, recalcularea pensiilor aflate in plata si modificarea conditiilor de pensionare (click aici pentru a citi) – ci si proiectul prin care se intentioneaza reintroducerea SRI in dosarele penale. Adica refacerea Binomului SRI-parchete.


 

Dupa cum deja se stie, la finele anului trecut Guvernul Romaniei a adoptat si trimis la Parlament proiectul de lege privind modificarea Codului de procedura penala, proiect prin care ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) a propus ca interceptarile SRI sa poata fi folosite din nou ca probe in dosarele penale, in pofida Deciziei CCR 55/2020 (click aici pentru a citi). Ei bine, proiectul de lege a fost inregistrat la Senatul Romaniei, iar Guvernul a cerut ca el sa fie dezbatut si votat in procedura de urgenta (vezi facsimil 1). Tot in procedura de urgenta se doreste si votarea proiectului de lege privind modificarea Codului Penal (vezi facsimil 2), adoptat de asemenea de Guvern la finalul anului 2022 (click aici pentru a citi). De ce oare atata graba?


 


 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# dulapul pelticiunii, scutelnitei si pierzaniei nationale date 10 January 2023 19:38 +10

Noaptea ca securistii! Pelticul neosecurist e la ordin! Circa partidul national labaral! L-a luat noua securitate pe persoana fizica Tara de Rahat securist! Partidul social securist a a dat mana cu liberalii securisti si cu tineretul securist ! aista-i o opinie

# Praslea date 11 January 2023 07:15 0

Deocamdată, avocații din Watargate urla că nu există nicio probă... Chiovedi și Ci se cred în Ro... O iau la fiecare dosar

# Cainii latră, caravana trece! date 11 January 2023 10:52 +73

Comisiile parlamentare de control asupra activității serviciilor secrete ce au facut / fac? Aceste comiții si comitete din parlament niciodată nu au reușit să arate românilor măcar o singură ilegalitate sau abuz de putere al unui serviciu secret în România. Degeaba vorbesc unii de plicuri în toate culorile curcubelului, daca nu se întâmplă nimic. Cine are probe, să le prezinte celor responsabili cu controlul servicilor! În caz contrar sunt complici. În prezent, președintele comisiei de control asupra activităţii SRI este Cristian Chirteș, senator PNL

# Securitatea si dreptul date 11 January 2023 13:05 +45

In vremea lui Ceausescu, ofiterii de securitate si de militie trebuiau sa urmeze Facultatea de Drept, la cursurile de zi sau fara frecventaș pentru ca erau ofiteri intrau la facultate fara examen.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.12.2024 – “Portocala” vrea sa paradeasca un primar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva