19 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 14.10.2012 – MJ evita sa-si asume rolul disciplinar in cazul sesizarilor impotriva magistratilor

Scris de: L.J. | pdf | print

14 October 2012 13:25
Vizualizari: 5745

 

* Ministrul Justitiei are de ceva vreme, prin lege, dreptul de a promova la CSM actiuni disciplinare impotriva magistratilor gresiti. A fost o moficiare legislativa facuta la recomandarea Uniunii Europene. Numai ca orice ar reclama justitiabilii nedreptatiti la Ministerul Justitiei, sesizarile lor sunt trimise automat la Inspectia CSM, ceea ce nu e chiar normal. Unde mai e rolul ministrului atunci? Nu cumva MJ ar trebui sa-si constituie un corp propriu de magistrati-inspectori? Buna sau rea, legea trebuie respectata, mai ales ca nu se poate vorbi de o imixtiune politica cata vreme orice sesizare disciplinara s-ar promova, tot CSM-ul si apoi Inalta Curte o filtreaza.... foarte multi justitiabili, avem semnale clare, sunt intrigati de aceasta situatie!

* Exista un judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VI-a comerciala, care raspunde la numele Cosmin Horia Mihaianu, personaj care se „remarca” in timpul sedintelor de judecata prin „celeritatea” cu care rezolva dosarele. Ce administrare de probe, ce cantarire a acestora, tot ce nu duce la rezolvarea imediata a cauzelor nu pare sa fie pe placul lui Mihaianu. Deunazi, un avocat care a avut nefericita ocazie sa aiba un dosar la acest judecator i-a propus ca proba in dovedire un interogatoriu cu parata. Proba absolut pertinenta si utila in dosarele de natura civila sau comerciala... Ei bine, judele Mihaianu a respins proba, argumentand in sedinta publica: „Nu cred ca parata va veni sa recunoasca pretentiile asa cum credeti dvs!” Pai, atunci de ce s-a mai facut cod de procedura civila? Si de ce s-au mai nascut probele, daca anumiti judecatori le stabilesc ei valoarea pe premonitii... Sa intelegem ca proba cu interogatori trebuie eliminata de la sedintele lui Mihaianu, intrucat acesta o considera o pierdere de timp?

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Doamna Pivniceru date 14 October 2012 15:57 +1

Deci...ne-am lamurit si cu doamna Pivniceru.

# Ne-am lamurit total date 15 October 2012 10:28 +3

Ministrul Justitiei pare sa se fi intors de la Bruxelles cu capul plecat. Printre colegii Monei Pivniceru se vorbeste ca aceasta nu ar fi rezistat presiunilor teribile ale inaltilor comisari si a cedat deja DNA. Mai trage doar speranta sa nu fie nevoita sa o numeasca direct pe Laura Codruta Kovesi, ci sa mai atenueze nemultumirea liderilor USL prin propunerea actualului sef de la DLAF, procurorul Claudiu Dumitrescu. Adica unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Daniel Morar!

# Marius Demetrescu date 15 October 2012 15:25 +2

Auzi luju, nu exista nicio recomandare a UE conform careia ministrul justitiei trebuie sa exercite actiunea disciplinara. Asta v-a bagat-o in cap prietenul vostru Predoiu, impreuna cu alte prostii ale unui avocat de doi bani.

# OLE date 15 October 2012 15:41 -3

esti chiar prost. In urma cu un an, Predoiu a sustinut acaesta modificare si ea este acum in lege. PA....!

# esti chiar asa cum te reflecti date 16 October 2012 17:54 +3

care esti mai toparlanul care raspunde asa? predoiu a sustinut, da, ca sa va faca pe voi sa credeti ca UE este cea care cere bagarea tampeniei in lege, nu basescu. si tu ai pus ratul.

# clara date 14 October 2012 16:32 +13

Am fost in concediu in America la un prieten care locuieste intr-un mic orasel. Printre vecinii lui era si un judecator. Cand acesta isi uda peluza de fata casei, iesea la cumparaturi sau oamenii se intalneau cu el cand isi plimba cainele era salutat cu multa condescenta cu Your Honour. M-am intrebat de ce, deoarece nu-l vazusem nici la tv declarandu-se independent, nici nu apelase la vreo organizatie profesionala sa-i apere reputatia, nici gand sa-si facut vreun blog de pe care sa ameninte. Si m-am gandit ca probabil oamenii il salutau si il priveau cu atat respect deoarece nu fusese in jacuzzi cu cei pe care ii judeca, nu se daduse jos beat de la volan, nu fusese anchetat/arestat pentru fapte de coruptie sau scandaluri sexuale si altele de acelasi fel. Cu toate astea insa, avocatii puteau oricand intra in biroul lui si omul nu avea paranoia de a nu se saluta cu acestia pe starda sau pe salile tribunalului. Despre hotararile lui nu se comenta ca ar fi fost rodul prieteniilor de orice fel, viata lui privata era fara pata. Cred ca de asta comunitatea il respecta. Mai sus sunt cateva postari despre o alta impartialitate a csm-ului. Probabil nu le-ati dat importanta, dar va rog sa le priviti cu mai multa atentie. Va aduceti aminte ce furii publice s-au dezlantuit cand discursurile unor politicieni au facut trimitere la magistrati? In schimb, fata de aceasta organizatie care bine zis infiereaza cu manie proletara judecatorii, nici pas! Cu tristete va spun domnilor magistrati ca din ce in ce mai greu ma mai ridic de pe scaun spre a va vorbi, ca din ce in ce mai dificil imi e sa rostesc "onorata instanta". Faceti ceva, caci altfel, cu multa lehamite, voi ramane asezata pe scaun si va voi spune: n-am nimic de zis, caci oricum nu ma ascultati, nu am de depus note scrise, caci oricum nu le cititi, la termenul urmator voi pune pe locul meu de avocat un cartonasul cu numele, ca sa se cheme ca am fost si ca sa nu ne mai irosim reciproc timpul

# clara date 14 October 2012 16:36 +3

Ma refer la site-ul organizatiei TATA care promoveaza un cumplit misoginism si amenintari la adresa judecatorilor care nu acorda custodie comuna. Oricum, vrau sa va sesizez ca prezumtia custodiei comune este una relativa si deci, daca va faceti cu adevarat meseria de judecatori, si sunteti atenti la fiecare dosar (adica la fiecare COPIL) veti constata ca aceasta prezumtie relativa poate fi rasturnata, asa cum prevede legea, prin probe. Totul este sa le ascultati. Altfel va veti trezi cu un nou val de procese ca urmare a dramelor pe care le generati prin obligarea" la custodie comuna.

# Maria date 14 October 2012 19:14 +6

Intr-un material despre problema custodiei comune din Suedia, am citit ca aceasta custodie comuna nu se acorda parintilor care sunt intr-un conflict deschis, fiindca este afectat chiar minorul in interesul caruia se stabileste custodia comuna. La noi, principiul este:"Un partener rau poate fi un parinte bun" Agresivitatea si violenta apartin personalitatii individului, un om agresiv care si-a batut sotia, si-a batut chiar si mama, cu siguranta va agresa si minorul, este numai chestie de timp cand o va face. Nu toti copiii sunt linistiti, sunt si copii mai sprinteni, mai obraznicuti si in inocenta lor pot spune si ca "tata tu esti urat" sau "tata tu esti rau" pentru a trezi furia violentului atat impotriva copilului cat si impotriva mamei. Evident ca urmarea va fi:"Ma-ta te-a invatat" sau, mai rau, un fund de lac inghetat, in interesul major al copilului.

# Marcu date 14 October 2012 20:12 +10

Atata timp cat procurorii si judecatorii nu vor fi trasi la raspundere pentru ordonantele si hotararile ce le dau "contra naturii" adica savarsind abuzuri grave, intrand in sfera infractiunilor prevazute de C.P. vor continua sa dea solutii asa cum doresc ei,protectorii lor sau cei care au puterea sai santajeze.Atata timp cat nu se doreste sa se exercite un control eficient dar si o raspundere pe masura solutiilor contra naturii date in dosare,justitia va fi corupta cu o imagine zdrentuita. Oare pentru ce sa raspunda magistratii daca nu ptr.solutiile nelegale date in dosare?Acele solutii fac obiectul muncii lor.Acolo se savarsesc abuzuri grave ce trebuiesc pedepsite pe masura.Ce abuzuri savarsesc magistrati acasa la ei sau ori unde in alta parte nu intereseaza pe nimeni.Cu toate ca legea penala se aplica pentru toate categoriile profesionale,pentru magistrati nu este cazul.Ei sunt mai presus de lege,aparati chiar de seful executivului.Restul este stufaris.

# Arcul marcului date 15 October 2012 16:35 -3

Ca sa raspund lui marcu (fara M) nu are rost. Atata poate, desi incepuse bine. Sau poate intelegm altceva din exprimarea eronata a acestuia referitoare la seful executivului. Altfel spus, daca l-a numit pe Basescu sef al executivului , atunci este in eroare si il iertam de greseala comisa. Daca l-a numit pe Ponta atunci lucrurile se schimba, si ii spunem ca ne pare rau despre consumul de energie. De mult se intampla acest fenomen incalificabil, descris si de marcu, ca de altfel si de multi alti confrati si justitiabili. A interesat pe cineva? S-a luat vreo masura in afara de schimbarea de magistrati facuta de Basescu? Pai daca a numit formatori incompetenti, ce pregatire vreti sa aiba magistrati formati de acestia? Vedeti solutiile halucinante pe care le dau!

# Maria date 15 October 2012 18:06 0

Ca sa fie numit in functie, omul trebuie sa fie propus de cineva din structurile respective. Vad ca si cei din CSM, si cei din Uniunea magistratilor si fel de fel de "comitete si comitii" sunt ALESI de stimabilii din sistem. Inseamna ca tot sistemul e putred, din moment ce "alesii" nu corespund functiilor pe care le ocupa. Desi il invinuiti pe dl. Basescu pentru toate relele din lume, marele jaf si desproprietarire din Romania s-a petrecut pana in anul 2000, mai sunt oameni care au memorie. Domnul Predoiu a fost ministru si sub Tariceanu, si sub Boc. La inceput a fost bun, apoi "s-a stricat"? Asta apropo de cel mai citit articol din Luju, care contine marea dezinformare: culoarea galbena sprijinita de trandafirii rosii l-a pus ministru pe Predoiu.

# Marcu date 15 October 2012 19:19 0

Pentru "arcul marcului " - Imi pare foarte rau ca nu esti la curent cu toate declaratiile premierului. Trebuie sa fi foarte atent pe fondul problemei daca te intereseaza calitatea justitiei.In nici un caz nu m-am exprimat eronat si nici nu ma las convins de anumite declaratii amagitoare ale sefului executivului privitoare la justitie.In interviul ce i-a fost luat de catre lumea justitiei in data de 03.10.2012 premierul declara ca : " Nu cred ca am auzit de un abuz mai mare decat acea situatie in care judecatorii au inceput sa fie cercetati penal de catre DNA ptr.solutia data in dosar " . Asa cum precizam si in comentariul anterior,pentru ce sa raspunda magistratii daca nu pentru solutiile date in dosare.Ce te faci daca solutia frauduloasa este data in ultima cale de atac ? Aud ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.07.2024 – Avocat omorat in casa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva