19 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 2.10.2011 – La sectiile de litigii de munca din Bucuresti unii judecatori plang de mila statului

Scris de: L.J. | pdf | print

2 October 2011 11:51
Vizualizari: 5891

* Se intampla lucruri necurate la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti, pe sectiile de litigii de munca, unde in ultimul an se resping ori se trimit la rejudecare mult prea multe dosare in care parate sunt institutiile publice. A dus cineva oare munca de convingere, pe sest, cu judecatorii de la litigii de munca sa actioneze cu grija fata de banul public? Prea sunt dubioase aceste solutii... Ne revine in urechi si acum replica unui judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, pe numele sau Petrica Arbanas, care avea urmatoarea intrebare pentru partile din dosar, pe care daca o punea sigur se pierdea procesul: „De unde sa dea statul atatia bani?” Simplu domu' judecator, de unde o sa plateasca acelasi stat si drepturile banesti restante pentru magistrati! Sau te pomenesti ca lui Arbanas ii era teama ca nu mai ajung si pentru el?... Partea trista e ca la TB si CAB celeritatea a devenit o gluma proasta si in loc de termene de maxim 15 zile cum cere legea la litigiile de munca, se dau termene chiar si in 2013! Va dati seama ce inseamna casarile cu trimitere la rejudecare practicate pe banda rulanta in ultimul an de judecatorii CAB mai ales in dosarele pensionarilor? Procesele de munca ajung sa dureze cate 5 ani... poate unii mor si nu mai apuca... poate ridica o pleoapa si Delegatia Comisiei Europene...

 

* Dupa judecatorii Anton Pandrea si Gabriel Ionescu, ale caror decrete de pensionare tocmai au fost semnate de presedintele Romaniei, si dupa ce Lumeajustitiei.ro a anuntat ca de la 1 noiembrie alti doi judecatori vor parasi Sectia Penala a instantei supreme, Traian Gherasim si Victor Camenita Pasca, un al cincilea judecator de la aceeasi sectie se pregateste sa isi depuna cererea de pensionare, cu data de 1 decembrie: judecatoarea Niculina Alexandru se pare ca se gandeste serios sa paraseasca sistemul pe care l-a servit ani de zile. Ce se va intampla cu Sectia Penala a ICCJ, daca magistratii cu experienta vor continua sa plece, iar CSM nu va fi in stare sa promoveze altii, sau ii va promova pe cei cu o experienta extrem de redusa? Probabil ca justitiabilii vor putea sa raspunda la aceasta intrebare, cat de curand!

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# antonie date 2 October 2011 15:21 +1

Poate Comisia Europeana, direct; Delegatia de la Bucuresti e condusa de un tovaras din burghezia proletara, care nu mai vrea sa stie de clasa muncitoare ... Ar merita si o sesizare la Organizatia internationala a Muncii ...

# antonie 2 date 2 October 2011 16:07 +2


Citeza pe antonie
Poate Comisia Europeana, direct; Delegatia de la Bucuresti e condusa de un tovaras din burghezia proletara, care nu mai vrea sa stie de clasa muncitoare ... Ar merita si o sesizare la Organizatia internationala a Muncii ...
NICOLAE IDU este numele acestui comunist reciclat care s-a strecurat pana acum prin lingusheala si sobolaneala.

# haihui date 2 October 2011 16:04 +2

70% din judecatorii de la suprema sunt apti de pensionare. daca incep sa plece din sistem se vede o raza de lumina pentru romarlania.problema este cine vine in locul lor, si bine faceti ca stati cu ochiul pe cei care ii inlocuiesc!

# zamolxis date 2 October 2011 20:36 +2

Stie autorul articolui de ce s-a ajuns sa se dea termene asa de lungi in litigiile de munca si asigurari sociale? Pai, simplu: exista un program de normare a muncii judecatorilor aprobat de CSM. Nu sunt vinovati judecatorii de faptul ca numarul de procese a crescut exponential! Daca s-ar aplica strict textul din lege privitor la urgenta in materia litigiilor de munca, s-ar ajunge la situatia in care judecatorii ar intra cu cel putin 200 de dosare pe sedinta de judecata! Ar fi normal? Parerea mea este ca autorul articolului, habar nu are despre ce a scris! S-auzim de bine!

# DOREL date 3 October 2011 09:53 0


Citeza pe haihui
70% din judecatorii de la suprema sunt apti de pensionare. daca incep sa plece din sistem se vede o raza de lumina pentru romarlania.problema este cine vine in locul lor, si bine faceti ca stati cu ochiul pe cei care ii inlocuiesc!
Totusi, pana unde merge nebunia ? Ca, daca dupa toate astea ajuge la ICCJ si Mirancea, nu facem nimic, inseamna ca, de fapt, merem rau de tot inapoi, nu inainte !

# Monica date 7 October 2011 00:44 +1

D-le/d-na Zamolxis, cine este vinovat pt. faptul ca exista atat de multe dosare in litigiile de munca, exceptand guvernul care emite normative care se contrazic unele pe altele? Nu cumva si judecatorii poarta cea mai mare raspundere prin simplul fapt ca retrimit dosarele spre rejudecare? Ca plimba dosarele de la o instanta la alta? Ca sunt corupti si nu au curajul sa judece obiectiv, pe lege si nu pe ce li se spune "mai de sus". Special isi fac 200 dosare pt. a nu ne da seama daca sunt incompetenti sau corupti. Cum explicati dvs. ca acelasi complet de judecata, care printre altele scrie carti in domeniul litigiilor de munca, da solutii contrare a ceea ce sustine si scrie in propriile carti? Ce sa inteleg ca sunt incompetente si scriu carti de dragul banilor sau, ca sunt corupte? Daca ar fi competenti si cinstiti si ar studia dosarele va spun ca ar termina 100 de dosare/zi cu finalizare si nu cu atatea amanari sau rejudecari. Cred ca dvs. ori sunteti judecator ori, habar n-aveti despre ceea ce vorbiti. Poate va luminati si dvs. si ei in acelasi timp. SA AUZIM DE RESPECTAREA LEGII IN JUSTITIE!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.07.2024 – Avocat omorat in casa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva