23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

25.000 de maghiari in strada pentru sentinta judecatorului Leontin Dragulescu, de la Judecatoria Buzau. Premierul Victor Ponta: „Sper ca CSM, atat de vigilent cu Guvernul, va fi la fel de vigilent si va sesiza Inspectia Judiciara fata de cei care manifesteaza. Iata sentinta care a infuriat lumea (Sentinta)

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

2 September 2012 12:26
Vizualizari: 6627

 

Sentinta penala pronuntata la data de 26 iunie 2012 de magistratul Leontin Dragulescu (foto) de la Judecatoria Buzau, intr-un dosar de coruptie, instrumentat de DNA - prin care a fost condamnat la 3 ani de inchisoare fostul subsecretar de stat Marko Attila, pentru retrocedarea cladirii Liceului „Szekely Miko” din Sfantu Gheorghe – a scos sambata in strada, la Sfantu Gheorghe, aproximativ 25.000 de protestatari. Concluzia la care a ajuns instanta de fond a fost urmatoarea: „Rezulta cu certitudine ca imobilul care a facut obiectul Notei de constatare nr. 58/14.05.2002 nu a fost niciodata proprietatea Eparhiei Reformate din Ardeal sau a Bisericii Reformate Evanghelice, Bisericii Evanghelice Reformate, Bisericii Reformate, Bisericii Reformate Secuiesti din Sf. Gheorghe”. Scopul actiunii a fost acela de a semnala ca decizia instantei ar putea fi un precedent periculos. In deschiderea manifestului s-a subliniat ca maghiarii din Trei Scaune (judetul Covasna) din secuime, din Ardeal, din Romania, „cei care ne-am adunat in 1 septembrie, de Ziua Dreptatii, aici, la Sfantu Gheorghe, protestam unanim, ca o comunitate puternica, fata de nedreptatea pe care am suferit-o".


Ponta: „Sunt convins ca vigilentul CSM, atat de vigilent cu noi, va fi la fel de vigilent”

Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta, sambata, 1 septembrie 2012, ca CSM va fi "la fel de vigilent" cu manifestatia publica de la Sfantu Gheorghe si va sesiza Inspectia Judiciara, asa cum a facut cu Guvernul.Astazi este o manifestatie publica la Sfantu Gheorghe fata de o decizie a Justitiei. Sunt convins ca vigilentul CSM, atat de vigilent cu noi, va fi la fel de vigilent cand exista o manifestatie publica impotriva unei hotarari judecatoresti si va sesiza Inspectia Judiciara fata de cei care manifesteaza”.

Se pare ca atentia sporita si permanenta a CSM-ului despre care vorbea prim-ministrul lasa de dorit, in conditiile in care, desi se stia de cateva zile de valul de indignare care a cuprins comunitatea maghiara din Ardeal, pana la acest moment Consiliul Superior al Magistraturii, condus de Alina Ghica si Oana Haineala nu a emis nici un comunicat de presa prin care sa explice cum stau lucrurile. Mai mult decat atat, sefele CSM tac chitic si nu au nicio reactie, cand ar fi trebuit sa fie primele care sa dispuna verificari urgente, pentru calmarea spiritelor.Ce asteapta oare Ghica si Haineala, care sunt platite din bani publici? Sa fie injurata Justitia la protest de mii de oameni, dupa care sa dea un comunicat lapidar in care sa acuze iar ca se „submineaza” Justitia?

Manifestantii cu pancarde si ecusoane negre cu inscriptia in limba maghiara "M - 2012.09.01. - Ziua Dreptatii"

Sambata, 1 septembrie, ora 11.30, manifestarea, a inceput cu bataile clopotelor, mare parte dintre protestatari adunandu-se in fata lacasurilor de cult, de unde au pornit intr-un mars spre centrul orasului, unde, in fata Colegiului "Szekely Miko", a fost amenajata o scena. La actiune au fost prezenti si sute de preoti ai bisericilor istorice maghiare din Transilvania. O parte din protestatari au avut pancarte cu mesaje precum "Dreptate", "Dreptate lui Marko, Marosan si Miko", "Justice", "Autonomie teritoriala tinutului Secuiesc" si au tinut in maini steaguri secuiesti si ungare. Printre manifestanti au fost distribuite mii de ecusoane, de culoarea neagra, cu inscriptia in limba maghiara "M - 2012.09.01. - Ziua Dreptatii", precum si mii de fluturasi cu manifestul care urmeaza sa fie dat citirii la sfarsitul protestului, care a durat aproximativ doua ore. Protestatarilor li s-au adresat presedintele UDMR, Kelemen Hunor, episcopul-vicar al Bisericii Reformate Kato Bela, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, episcopul reformat Pap Geza, arhiepiscopul romano-catolic de Alba-Iulia, Jakubinyi Gyorgy, episcopul unitarian Balint Benczedi Ferenc, episcopul Bisericii Evanghelice Luterane, Adorjani Dezso, episcopul reformat Csury Istvan, europarlamentarul Tokes Laszlo. Manifestarea, denumita "Ziua Dreptatii", a fost organizata de bisericile istorice maghiare, cu sustinerea formatiunilor politice maghiare si a organizatiilor civice.

Cerem remedierea deciziei judecatoresti nedrepte"

Episcopul auxiliar al Eparhiei Reformate din Ardeal, Kato Bela, a citit manifestul in fata a zeci de mii de maghiari din toata Romania: "Protestam fata de condamnarea pe nedrept a lui Marko Attila, a lui Marosan Tamas si a lui Silviu Clim, membrii Comisiei Nationale de Retrocedare. Este inacceptabil ca oamenii sa fie condamnati la inchisoare pentru munca cinstita. Consideram revoltatoare incercarile repetate ale statului roman de a priva comunitatea de mostenirea noastra. Cerem autoritatilor romane competente sa opreasca renationalizarea ilegala a Colegiului „”Szekely Miko”. Cerem comunitatii diplomatice, institutiilor internationale si organizatiilor pentru apararea drepturilor omului sa urmareasca cu atentie deosebita procesul de retrocedare din Romania. Aceasta decizie creeaza un precedent periculos, si anume se blocheaza procesul de retrocedare, mii de imobile bisericesti si comunitare nu mai ajung in posesia proprietarilor de drept, proprietatile restituite vor fi in primejdie. Ne adresam cu credinta si speranta catre toate cultele religioase din Romania, catre natiunea majoritara si reprezentantii ei, rugandu-i sa revendice alaturi de noi: implementarea consecventa a principiului statului de drept; realizarea urgenta a restitutio in integrum; respectarea de catre Romania a obligatiilor asumate la aderarea la Uniunea Europeana; oprirea imediata a incercarilor ilegale de renationalizare; remedierea deciziei judecatoresti nedrepte". Organizatorii au declarat ca nu doresc sa puna presiune asupra justitiei, ci doar sa protesteze fata de o "nedreptate", si sa atraga atentia ca aceasta decizie ar putea fi un precedent periculos pentru renationalizarea oricarui imobil restituit legal cultelor religioase.

Solutia comisiei cuprinsa in Nota de constatare... este netemeinica si nelegala”

Dosarul nr. 13020/200/2011, a fost judecat de magistratul Leontin Dragulescu de la Judecatoria Buzau care a apreciat ca imobilul a fost restituit ilegal si i-a condamnat pe cei trei sus-mentionati la pedeapsa cu inchisoarea. Decizia instantei nu este definitiva.Recursul in acest caz va fi judecat la Curtea de Apel Ploiesti, primul termen fiind stabilit pentru 5 octombrie. In sentinta nr.715 din 28 iunie 2012, instanta a ajuns la urmatoarea concluzie: „Solutia comisiei cuprinsa in Nota de constatare nr. 58/14.05.2002, potrivit careia imobilul din mun. Sf. Gheorghe, str. scolii nr. 1 (actual str. Grof Miko Imre nr. 1) a fost proprietatea Bisericii Reformate din Sfintu Gheorghe si implicit de restituire a acestuia catre Eparhia Reformata din Ardeal, este netemeinica si nelegala”.

Rolul bisericii era de supraveghetor al invatamantului si nu acela de proprietar”

Iata cateva paragrafe din motivarea sentintei nr. 715 din 28 iunie 2012, data de judecatorul Leontin Dragulescu: „Din probele administrate in cauza, la care se va face referire, in continuare, rezulta cu certitudine ca imobilul care a facut obiectul Notei de constatare nr. 58/14.05.2002 nu a fost niciodata proprietatea Eparhiei Reformate din Ardeal sau a Bisericii Reformate Evanghelice, Bisericii Evanghelice Reformate, Bisericii Reformate, Bisericii Reformate Secuiesti din Sf. Gheorghe. Astfel, in ceea ce priveste modul de organizare a invatamantului, prin Ordonanta nr. 3193 din 22 martie 1858 a Ministerului Cultelor si invatamantului Public (vol. II, fila 38) se reglementa situatia scolilor din apropierea frontierelor, apartinand sau nu trezoreriei statului, in sensul ca aceste scoli erau subordonate, din punct de vedere al supravegherii si administrarii, autoritatii bisericesti a carei religie domina populatia din localitate. Altfel spus, biserica exercita numai o subordonare pe linie profesionala, indeplinind rolul de astazi al inspectoratelor scolare, ca veriga intermediara intre scoli si ministerul de resort. Din prevederile pct. 2, coroborate cu pct. 1, din acelasi act normativ rezulta ca subordonarea supravegherii bisericesti, era determinata de componenta religioasa a populatiei din comunitatea unde functiona scoala si nu de existenta sau inexistenta unor proprietati destinate procesului de invatamant din partea cultelor religioase. Din aceste prevederi legale rezulta foarte clar rolul bisericii de administrator financiar si de supraveghetor al vietii spirituale si morale al sistemului de invatamant si nu acela de proprietar al tuturor imobilelor in care isi desfasurau activitatea scolile respective (...) In ceea ce priveste infiintarea si constituirea patrimoniului Colegiului Miko, instanta retine ca in anul 1860, comunitatea orasului Sf. Gheorghe a cedat ca spatiu scolar pentru Colegiul Szekely Miko ref. terenul sau cu cladiri din strada Libocz si terenul liber care era in vecinatatea sudica a sfatului pe care partial s-a construit, ulterior cladirea noua a scolii. (vol.II, fila 74). In sedinta Adunarii generale din 11.09.1870 a Bisericii Reformate din Sf. Gheorghe s-a solicitat Consiliului Orasenesc Sf. Gheorghe sa infiinteze o scoala elementara laica incepand cu data de 1 octombrie 1870, deoarece biserica nu mai avea fonduri, conform cerintelor legii, pentru sustinerea unei scoli (vol.II, fila 36, 81). In acest scop, prin Hotararea nr. 1467 din 24 septembrie 1870, Consiliul local a infiintat scoala elementara comunitara si a stabilit bugetul pentru anul scolar 1870/1871. Constructia noii scoli laice a fost finantata din contributiile banesti a 2.579 donatori, printre care si groful Miko Imre, precum si din contractarea in anul 1873 a unui credit in valoare de 24.000 forinti de catre Consiliul Orasenesc Sf. Gheorghe. La data de 19.03.1876 Groful Miko Imre a donat suma de 60.000 forinti, iar in semn de recunostinta scoala a preluat numele „Miko”. In afara fondurilor proprii, Colegiul Miko a beneficiat de sprijinul financiar al statului care, incepand cu anul scolar 1888/1889, a acordat alocatii bugetare anuale. Pentru reglementarea acestora s-a incheiat un contract tripartit, semnat de ministrul religiei si al invatamantului, episcopul bisericii reformate si conducerea colegiului, din care rezulta ca tot patrimoniul ramane in proprietatea scolii, iar statul nu are nicio pretentie (vol. II, fila 76). In urma demersurilor facute de deputatii judetului privind dezvoltarea colegiului la 8 clase realiste, ministrul religiilor si invatamantului a facut cunoscut prin scrisoarea nr. 48778/1888 ca, incepand cu anul scolar 1889/1990, se va deschide clasa a V-a, colegiul se va putea dezvolta treptat pana la 8 clase de gimnaziu si a dat asigurari privind acordarea sprijinului financiar permanent (vol. II, fila 75). intr-adevar, Ministerul Religiilor si invatamantului a sprijinit ulterior functionarea colegiului prin acordarea de subventii si de burse de stat pentru elevi. Aprobarea extinderii capacitatii de invatamant a fost conditionata de construirea de catre Consiliului Orasenesc Sf. Gheorghe, pe cheltuiala proprie, a unui edificiu adecvat cerintelor vremii. in vederea realizarii investitiei, Consiliul orasenesc a incheiat un contract cu inginerul Alpar Ignac pentru elaborarea documentatiei cladirii scolii Miko (adresa nr. 810/1890), a contractat un credit in valoare de 50.000 forinti (vol. II, fila 98, pct.293) si a beneficiat de o alocatie bugetara din partea guvernului de 32.000 forinti. Deschiderea acestei noi finantari de la bugetul de stat a avut la baza un nou contract tripartit incheiat intre ministerul de resort in calitate de cofinantator, biserica reformata in calitate de coordonator-supraveghetor si scoala Miko in calitate de proprietar-beneficiar (...) Inca de la infiintarea sa in anul 1870, colegiul a primit in permanenta donatii de la cetateni constand atat in sume de bani, cat si in bunuri imobile formate din constructii, terenuri virane si paduri, care au fost intabulate pe numele Colegiului Miko, ca entitate de sine-statatoare (vol. II, fila 102, 103, 104, 105). De remarcat ca donatiile la care s-a facut referire mai sus, au fost facute Colegiului Miko si nu Bisericii reformate si donatiile bunurilor imobile au fost intabulate in foaia de avere a cartii funciare nr. 71 sub proprietatea Colegiului Miko (vol. II, fila 107, in cazul donatiei din 16.03.1915) (...) In ceea ce priveste fondul cauzei civile, este adevarat ca Judecatoria Sf. Gheorghe a pronuntat Sentinta civila nr. 1226/29.06.2007 in dosarul 1305/305/2006 prin care a constatat, la cererea eparhiei Reformate din Ardeal, nulitatea absoluta a unor contracte de vanzare cumparare a unor locuinte din fosta proprietate a Colegiului Miko, dar sentinta respectiva priveste imobilul situat in strada Konsza Samu nr. 14-16, nu cel din str. scolii nr. 1, care face obiectul prezentei cauze si in plus sentinta respectiva nu este definitiva, cauza fiind suspendata, in recurs, la data de 05.05.2009, in temeiul art. 244, alin.1, pct. 2, Cod procedura civila, dosarul nr. 1858/119/2008, pe rolul Tribunalului Covasna. In consecinta, in raport de cele ce preced, instanta constata, dupa judecarea pe fond a cauzei, ca nu sunt intrunite conditiile prevazute de art. 44, alin.3, Cod procedura penala si ca sentintele la care s-a facut referire, de catre inculpati, nu au solutionat definitiv imprejurarea care constituie o chestiune prealabila in prezentul proces verbal (dreptul de proprietate al Eparhiei Reformate din Ardeal asupra imobilului din str. scolii nr. 1, sediul fostului Colegiu Miko), chestiune prealabila solutionata, in temeiul art. 44, alin.1 si 2, de prezenta instanta care a stabilit, conform celor expuse mai sus ca imobilul situat in mun. Sfantu Gheorghe, str. scolii nr. 1, jud. Covasna, inscris in C.F. nr. 71, nr. top 217/1 si nr. 217/2 nu a fost proprietatea Bisericii Reformate din Sfantu Gheorghe si a fost proprietatea Colegiul Szekely Miko de confesiune reformata din Sf. Gheorghe, pana la trecerea acestuia in proprietatea statului”.

Marko Attila a produs un prejudiciu de 1.300.000 euro reprezentat de valoarea imobilului”

Prin sentinta nr.715 din 28 iunie 2012, instanta de fond a motivat vinovatia fostului subsecretar de stat Marko Attila, prin faptul ca „a intocmit alaturi de ceilalti doi coinculpati Nota de constatare nr. 58/14.05.2002, aratand contrar realitatii ca imobilul situat in mun. Sfantu Gheorghe, str. scolii nr. 1, jud. Covasna, inscris in C.F. nr. 71, nr. top 217/1 si nr. 217/2 a fost proprietatea Bisericii Reformate din Sfantu Gheorghe si l-a restituit Eparhiei Reformate din Ardeal, fapt ce a dat posibilitatea institutiei din urma sa-si intabuleze dreptul de proprietate, cu consecinta deposedarii municipiului Sf. Gheorghe si producerii unui prejudiciu acestuia de aprox. 1.300.000 euro reprezentat de valoarea imobilului, intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 248-2481 C.pen., cu referire la art. 13 alin. 12 din O.U.G. nr. 43/2002, cu modificarile si aprobarile ulterioare”. Fata de situatiile de fapt si de drept retinute mai sus, instanta, retinand vinovatia inculpatului M.A.G, il va condamna pe acesta, in baza art. 248-2481, Cod penal, cu aplicarea art. 74, lit. a si art. 76, lit. b, Cod penal, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, savarsita in dauna partii vatamate Municipiul Sfantul Gheorghe, in data de 14.05.2002. La dozarea pedepsei instanta a avut in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei prevazute de art. 72, Cod penal si anume: limitele de pedeapsa prevazute de textul de lege incriminator, imprejurarile savarsirii faptei, gradul de pericol social concret al faptei generat de nivelul ridicat al prejudiciului, de urmarile produse dar si persoana inculpatului care a avut o pozitie nesincera pe toata durata desfasurarii procesului penal, nerecunoscand savarsirea faptei, dar care se afla la prima incidenta cu legea penala, motiv pentru care instanta a retinut in favoarea acestuia circumstanta atenuanta prevazuta de art. 74, lit. a, Cod penal si a dat eficienta dispozitiilor art. 76, lit. b, Cod penal si a coborat pedeapsa sub minimul prevazut de lege (...)”

*Cititi aici motivarea sentintei nr. 715 din 28 iunie 2012 data de Judecatoria Buzau

Comentarii

# Marinaru date 2 September 2012 13:19 +11

UDMR sa scolit cu Basescu.Cred ca are girul LUI. O decizie de instanta a unei cauze infractionale au transformato intr-un cadru de discrimanare etnica.Sa-i multumim politicii lui Basescu.Ma frapeaza insa ca maghiarii din Romania se pot aduna la o strigare 25000,iar romanii din Romania nu se pot aduna nici la 20 de strigari atit de multi.Asta arata si coeziunea noastra,dar si indiferenta.Asa ca nu trebuie sa ne miram ca portocalii si-au facut si inca isi mai fac de cap asa cum le tuna LOR.

# recurs, tata! date 2 September 2012 15:40 +21

Asa, si??? Sentinta se ataca cu recurs. De cand recursul se exercita prin presiunea maselor, in strada? Suntem in Ghana? Udemeristii astia trebuie sanctionati drastic, contraventional si penal pentru aceste manifestari ilegale. 

# CSM, somn usor...... date 2 September 2012 15:43 +19

Pupezele alea din CSM cum permit astfel de presiuni nelegale asupra instantei care trebuie sa solutioneze recursul?! Nu iau act, nu fac cercetari, nu sesizeaza inspectia? Pai asta e presiune, nu o vedeti?!

# Dr.Av.Vasile Botomei-Baroul Bacau date 2 September 2012 13:47 +14

Sunt profund emotionat sa citesc hotararea unui judecator vertical.Transmit din partea Baroul Bacau-UNBR, cele mai alese consideratii si respect pentru distinsul magistrat Leontin Dragulescu!

# botolomei date 2 September 2012 15:02 +5

Ca dl. Leontin e foarte ok, se stie. Dar de la ce vine Dr. Av.??? Dr. aviator? Falsificator mizerabil.

# botomiel rudotel agramatus date 3 September 2012 10:30 +1

botomel, vezi ca vine condamnarea de la Suceava pe 17 sept. (4 ani) si de la Constanta - 5 oct. (8 ani). La puşcărie nu mai poti sa minti colegii de celula ca esti dottore !

# SPDD.U.NE.BERE.INFO... date 3 September 2012 10:47 +1

:D :D :D Las ca-i prosteste Vasili ca-i proctolog

# pana te apara CSM date 2 September 2012 13:55 +9

Ne aparam noi. Doamnele acelea doua sunt ocupate sa isi apere fundul deonotologic. Cam atat. Mai sunt 4 luni si se cara, ca de revocat vad ca nimeni nu zice nimic.

# JURYST date 2 September 2012 14:07 +8

De carat se vor cara ele dar ptr. nelegiuirile care le-au facut in timpul mandatului nu le mai intreaba nimeni de vorba? E bine atunci ca atatia ani cat au stat in CSM si-au facut de cap iar cand sau daca pleaca nu le mai intreaba nimeni de trecutul lor din CSM ;-)

# Micul Tontulescu date 2 September 2012 16:46 +5

1+1=2,nu 3 nici 1 si atunci:(a) proteste impotriva unor hot.judecatoresti au existat si vor mai exista in toata lumea larga, in Belgia intr-o speta in care se incerca acoperirea unor oameni politici lumea a aruncat cu oua, rosii... in Ministerul justitiei si au blocat strazile cateva zile-nu i-a controlat niciun CSM nicio alta institutie;(b) dl.Ponta ar trebui sa-si aduca aminte ca domnia sa a criticat o solutie a instantei nedefinitiva (Trib.Giurgiu, caz Hardy, dorind de altfel sa se puna pe bune cu "Licuriciul" nu bunul mers al justitiei),dl.Ponta si PSD-ul au criticat incheierea de sed.prin care s-a dispus arestarea presedintelui CJ Ag C.Nicolescu-ambele luari de pozitie in viziunea mea intemeiate si corecte, dar nu l-a certat niciun CSM nici alta institutie; asa ca ceea ce tu ai facut vrei sa fie sanctionat cand e vorba de altcineva, curat bizar Victoras!?(c) ideea e sa vedem de ce a ajuns justitia sa scoata lumea in strada, nu sa sanctionam protestatarii;

# Critici {inclusiv proteste} aduse magistratilor date 2 September 2012 17:14 +3

"Members of the public, of the legislature, and of the executive, may comment publicly concerning what they may view to be the limitations, faults or errors of a judge and his or her judgments. (…)As has been observed, ‘justice is not a cloistered virtue: she must be allowed to suffer the scrutiny and respectful, even if outspoken, comments of ordinary men’. (Commentary on the Bangalore Principles of Judicial Conduct, The Judicial Integrity Group, March 2007, commentary 137, p. 90)"

# Niciun "INCLUSIV PROTESTE" date 2 September 2012 21:20 +3

Ba pardon! "May comment publicly" inseamna ca se poate comenta public o hotarare a instantei. Nu ca se face meeting in capul judecatorilor care judeca. De altfel, existenta sau chiar PERICOLUL unor astfel de meeting-uri constituie temei de stramutare. Oare de ce? Si pan' la coada, numai judecatorii sunt cei care se pronunta asupra litigiului, degeaba faceti meeting/uri, anyway!!!

# Mesaj pt UDMR date 2 September 2012 21:22 +2

Mai e putin si o sa va doriti justitie cu pistolul la cap, ca pe vremea lui Stalin. Succesuri in acest demers! Veti reusi pentru ca romanii sunt blegi.

# nodeki date 2 September 2012 21:29 -5

Inainte de a-l inalta in ceruri pe dl. judecator, as intreba, naiv si laic ce sunt, de ce nu a luat in considerare Decizia C.A. Brasov nr. 187/R din 15.03.2006, data in acest caz. Citez: "...Curtea retine ca recursul nu este fondat.(...) Imobilul in litigiu... a fost preluat de Statul Roman in baza Decretului nr. 167/2.08.1948 pentru trecerea in proprietatea Statului a bunurilor bisericilor (...) din patrimoniul Bisericii reformate (...) Pe de alta parte, potrivit Anuarului liceului Szekely Miko, colegiul (...) apartine cu totul absolut corpului Eparhiei Reformate din Ardeal (...) Fiind preluat ca imobil ce a apartinut cultelor religioase, retrocedarea acestuia se face in conditiile Legii nr. 501/11.07.2002 (...) Calitatea procesuala a reclamantei (n.b. Eparhia Reformata) este justificata de calitatea de FOST PROPRIETAR AL IMOBILULUI SI NU DE CEA DE SUBDOBANDITOr AL ACESTUIA.(...) Sentinta este IREVOCABILA.

# nodeki date 2 September 2012 21:35 -4

Dlor/dnelor jurnalisti: la protestul de la Sf.Gheorghe, doua bannere uriase atarnau pe cladirea Colegiului Miko. Copia a doua documente, citate din MONITORUL OFICIAL. Unul din 1928, un altul din 1948. In prima, se recunoaste dreptul de proprietate al Eparhiei Reformate asupra Colegiului. In a doua, se nationalizeaza cladirea ca proprietate a BIsericii Reformate. Nu le-ati citit sau nu ati vrut sa le cititi? 

# Gresit date 2 September 2012 22:00 +6

@nodeki Hai ca ma cert cu romanii mei ptr.voi, dar ma cert si cu voi.Ce naiba nu mai intelegeti romaneste cand cititi, articolul este cat se poate de impartial reda si opinia voastra si sentinta, si daca mai cauti si in arhive vezi ca i-au luat apararea si lu'Borbely qed.Trimiteti voi manifestul pe care l-ati citit la final si doc.in apararea si cred ca nu va refuza luju sa va expuna si punctul vostru de vedere.Si daca tot m-ati enervat,sa va spun un secret DNA-ul aia de la care a pornit nedreptatea e la degetul mic a lui Basescu Traian cetateanul ala care s-a reintors nelegitim la Cotroceni pentru ca voi ati boicotat alegerile la sfatul lui Orban, eee atunci poate va ajuta Basescu sau Orban, desi nu cred, cred ca vor fi condamnati pe nedrept (asa consider eu, dar eu nu va pot ajuta, am incercat prin vot, dar nu ati vrut voi ca sunteti smecheri).

# nodeki date 3 September 2012 21:45 -2

@Gresit Iti trimit doar un link la un articol excelent pe care l-am gasit azi aici: http://www.romaniacurata.ro/articol-3262.htm Desi in a doua part dl Eckstein face cateva erori, analiza din prima parte a articolului este obiectiva si la subiect. Este primul articol scris "cu cap" pe care l-am gasit despre acest caz in presa - electronica - romana. In ceea ce-l priveste pe Base, sunt de acord, si eu cred ca este degetul lui, ca sa forteze UDMR la o iubire nedorita...

# Gresit date 2 September 2012 21:38 -3

Nu fuse niciun miting in "capul" nimanui, decat poate daca s-a inventat masina timpului si teleportarea (sentinta este din 26iun2012/mitingul pe 1sept2012; mitingul a fost la Sf.Gheorghe, instanta de judecata la Buzau)."Inclusiv proteste" inseamna inclusiv proteste ca in dex: PROTÉST, proteste, s. n. Faptul de a protesta; manifestare energică împotriva unei acțiuni considerate ca nejustă; opoziție hotărâtă; (concr.) act scris prin care se exprimă o asemenea manifestare; protestație. Deci nu neaparat demonstratii. Dar demonstratii impotriva unor decizii judecatoresti, repet, sunt peste tot in lume, priveste: 1)http://www.youtube.com/watch?v=wxvduCZAQ28; 2)http://www.youtube.com/watch?v=PVSMUt4hBcA; 3)http://www.youtube.com/watch?v=IUYaSgwdC0g; 4)http://www.youtube.com/watch?v=Da0KMiPW5_Y; 5)http://www.youtube.com/watch?v=nxpcO5cKL-g samd

# Bine, si? date 2 September 2012 21:55 +6

Si sa va fie be bine. Sentinta, daca s-a respins recursul, se aplica si gata. Ce mai vreti? Acasa si pofta buna la cina. Ca doar nu vrei sa judeci matale, asa, ca ai tu chef.

# Attila Gombos date 2 September 2012 22:14 -2

Iti doresc sa ai parte de o astfel de sentinta "dreapta" si cu recursul respins, si mai mult sa nu zica nimeni nimic ca ti s-a facut o nedreptate.Egészségére!

# Greu cu dreptul... date 2 September 2012 22:25 +6

Tu chiar nu intelegi ca nu tu decizi daca decizia este nedreapta sau nu? Intr-un stat de drept (nu in Ungaria, bineinteles) INSTANTA decide ce e drept sau nedrept. Atat. 

# Attila Gombos date 2 September 2012 22:43 -7

Pai asta iti spuneam si eu sa ai parte de o astfel de hotarare definitiva!Intr-un stat de drept atunci cand opinia publica striga ca s-a facut o nedreptate sau presa investigheaza si sustine ca e posibil sa se fi facut o nedreptate institutiile abilitate se sesizeaza, cerceteaza, se redeschide procesul, se rejudeca (daca verdictul a fost def.), etc.......intelegi asta inseamna stat de drept, ce spui tu ca instanta spune si chiar daca e nedrept, e drept ca asa a zis instanta nu e stat de drept e definitia stalinismului.Nimeni nu a zis ca nu se pune in aplicare o hot.def. ci doar ca e posibil sa fie nedreapta(sustinere facuta cu probe).Daca ar fi cum spui nu s-ar mai fi scris carti despre erori judiciare si nici nu ar mai fi existat notiunea in sine daca numai ce zice instanta e drept.

# citeste, citeste, citeste date 2 September 2012 22:52 +6

Romania a fost condamnata la CEDO pentru ca permitea redeschiderea proceselor de care vorbesti tu si de multi ani RECURSUL IN ANULARE s-a abrogat. In statul de drept procesul solutionat definitiv nu se mi redeschide. Citeste hotararile CEDO si vezi de ce. Ti se explica foarte clar. Inca o data: probele se apreciaza de instanta, nu de tine, Atilla, presa, mama, tata si Eba. Capisci? Oricum, nu intelegi.

# Attila Gombos date 2 September 2012 23:17 -1

Acum m-am lamurit esti pe dinafara dar ai impresia ca esti destept.Ai citit hotararile ale si nu ai priceput nimic, acele hotarari se refreau la condamnari dupa achitari printr-o cale extraordinara neacesibila direct acuzatului.In schimb si chiar recent CEDO a stabilit ca recursul in anulare (sau orice alta cale extraordinara de atac)folosita ca remediu pentru indreptarea erorilor judiciare nu incalca art.6.1 din Conventia EDO si este folosit chiar in sensul si spiritul conventiei privind respectarea principiului securitatii raporturilor juridice-Giuran impotriva Romaniei, Hot.din 21/06/2011:http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/Pages/search.aspx#{%22fulltext%22:[%22Giuran%22],%22documentcollectionid%22:[%22COMMITTEE%22,%22DECISIONS%22,%22COMMUNICATEDCASES%22,%22CLIN%22,%22ADVISORYOPINIONS%22,%22REPORTS%22,%22RESOLUTIONS%22],%22itemid%22:[%22001-105270%22]}

# jack date 3 September 2012 09:40 +3

Vezi cu acordul in limba romana, cu astea. Si dupa aia interpreteaza deciziii CEDO. Ungurii aia pentru care faceti presiuni in strada au recurs, contestatie in anulare, revizuire. Nu le ajunge? Ce mai vor? Sange? Tara noastra e tara pasnica iar invaziile voastre mongole, inclusiv prin forma moderna de proteste stradale in timpul unui proces, ne lasa reci. Sustinere din partea romanilor nu o sa aveti iar cu autonomia o sa v-o luati rau.

# attila gombos date 3 September 2012 12:16 -1

Acordul gramatical e greseala de redactare.Dar aroganta e sora cu prostia: nu am interpretat eu hot.CEDO ca eu nu sunt Enescu sau Adi Minune sa interpretez, ci Consiliul de Ministrii al Consiliului Europei intr-un raport cu ref.la Rec(2000)2 CM si care recomandare spune ceea ce spuneam si eu mai sus si ce spune si hot.Giuran (ceea ce ti poti da seama doar lecturand hot.la link-ul indicat);nu eu am facut interpretari, pe cand tu ai incercat sa dai lectii si recomandari spre lectura caci insictia omnis arogantiae mater est.Ce legaturatura are autonomia Har-Cov cu o sentinta penala (nu e acesta obiectul cauzei)!?Reiterez urarea sa aveti parte de astfel de verdicte corecte si de recurs, contestatie in anulare si revizuire.Multa bafta!

# Ezoteric date 3 September 2012 01:55 +4

Sunteti naivi,naivi,naivi,stiti cine e marko atilla....ginerele lui marko bella...stiti cum s a votat la referendum ? In recurs se rezolva,fiti fara grija,s a facut plata....

# Attila Gombos date 3 September 2012 02:52 -1

Acum ca ai spus-o o spun si eu:Marko Atilla fiind ginerica a fost condamnat tocmai pentru ca UDMR sa faca bine sa-si bage mintile in cap, sa vedeti acum renasterea iubirii in parlament dintre UDMR si PDL.Pe "cutuma" Patriciu, va fi achitat si M.A.Si inca ceva stiti cine e col.r.Kelemen Hunor? E ofiter SRI sub acoperire infiltrat in puterea legislativa....cam atat pentru astazi.Sunt ai mei dar n-am ce face.In rest tot consider ca a fost condamnat pe nedrept (sau cel putin sentinta nu e motivata sub multe aspecte) de catre instanta de fond.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva