22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM ACUZAT CA PERICLITEAZA INAMOVIBLITATEA JUDECATORULUI – Avocatul Liviu Popescu: "Ne place sau nu ne place, Dumnezeu pentru noi juristii este judecatorul!" Prof.univ.dr. Popescu critica statutul actual al procurorului: "Justitie inseamna instante si judecatori. Orice magistrat, judecator sau procuror, sta sub riscul ca un procuror sa inceapa urmarirea penala impotriva lui"

Scris de: Elena DUMITRACHE - Razvan SAVALIUC | pdf | print

22 November 2013 18:05
Vizualizari: 5737

Prof.univ.dr., avocatul Corneliu Liviu Popescu (foto), catalogheaza drept "schizofrenie judiciara" faptul ca CSM reprezinta garantul independentei Justitiei, in conditiile in care autoritatea judecatoreasca este formata dintr-o "cooperativa" din care fac parte nu doar instantele, ci si Ministerul Public si Consiliul Superior al Magistraturii. In opinia avocatului Liviu Popescu este necesara o stricta reglementare in cadrul juridic care sa nu mai permita Plenului CSM, din care fac parte si procurori, sa decida soarta judecatorilor, care reprezinta, de fapt, adevarata autoritatea judecatoreasca. Prezent la Conferinta Nationala a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) care a avut loc vineri, 22 noiembrie 2013, in Aula Academiei Romanie, avocatul Liviu Popescu a tinut un discurs in care a punctat principalele nereguli si lacune ale sistemului judiciar si ale modului in care acesta functioneaza in prezent. Referindu-se la statutul procurorilor, avocatul Popescu considera ca procurorii nu reprezinta puterea judecatoareasca si nici Justitia, exemplificand in acest caz situatiile lipsite de logica in care un judecator suprem ajunge sa fie promovat, sanctionat disciplinar, suspendat din functia sau chiar exclus din magistratura prin votul unui judecator inferior sau chiar al unui procuror. Liviu Popescu este de parere ca modul in care functioneaza CSM, atat in materia promovarilor profesionale cat si in materia raspunderii disciplinare, aduce atingere institutiei inamovibilitatii judecatorului.


Avocatul Liviu Popescu: "Procurorul nu inseamna Justitie. Justitie inseamna instante si judecatori"

"Primul lucru care trebuie discutat este statutul puterii judecatoresti. Insasi sintagma de autoritate judecatoareasca folosita de Constitutie este nefericita. Drept dovada, vorbim despre separatia puterilor in stat si pe de alta parte vorbim de autoritate judecatoareasca, aici incluzand intr-o cooperativa si instante si Minister Public si Consiliul Superior al Magistraturii. Puterea judecatoareasca inseamna instante judecatoresti si inseamna judecatori. Procurorii au alta menire. Departe de mine gandul de a desconsidera activitatea Ministerului Public. Este o activitate, dar ea nu inseamna Justitie. Eu sunt avocat, nu inseamna ca fac Justitie. Nici procurorul nu inseamna Justitie. Justitie inseamna instante si judecatori. Pe cale de consecinta, mi se pare absurd, mi se pare o schizofrenie juridica sa mi se spuna in Constitutie ca garantul independentei Justitiei si al puterii judecatoresti este Consiliul Superior al Magistraturii in compunerea caruia intra, pe langa judecatori, si procurorii, care tot potrivit Constitutiei sunt sub autoritatea Ministrului Justitiei. Acest lucru dupa parerea mea este o schizofrenie juridica totala. (...) Putem avea un model francez, (...) un CSM format din doua sectii, una pentru judecatori, una pentru procurori, fara a exista un plen. Sau putem sa avem un CSM format doar din judecatori si o alta entitate diferita pentru Ministerul Public. Dar actuala constructie, din punctul meu de vedere, nu are nici cea mai mica urma de logica in interiorul ei".

Avocatul Liviu Popescu: "Ne place sau nu ne place, Dumnezeu pentru noi juristii este judecatorul!"

Avocatul Liviu Popescu a precizat ca nu se opune ideii ca un procuror sau avocat sa devina judecator, cu singura conditie ca aceasta avansare sa se faca etapizata. Profesorul Popescu este de parere ca este anormal ca un magistrat care a fost toata viata procuror sa aiba posibilitatea sa promoveze direct in functia de judecator de instanta suprema, in conditiile in care pana la momentul respectiv nu a judecat nici macar o zi: "Nu as fi insa opus ideii circulatiei libere intre profesii. Cu doua conditii! Am sa ma explic. Mi se pare chiar foarte bine ca un judecator sa nu isi inceapa cariera ca un judecator. La 22 de ani, fara niciun fel de experienta de viata nu poti fi judecator. O experienta in spate la bara, in lupta judiciara si apoi judecator. (...) Daca as interzice procurorilor sa devina judectori, ar trebui sa interzic si avocatilor acest lucru. Cand devii judecator pornesti firesc de jos. Adica tu ai fost toata viata procuror si devii judecator la Casatie in conditiile in care nu ai judecat o zi in viata ta. Deci practic, fiind la Casatie tu judeci colegii tai judecatori, care s-au pronuntat inaintea ta, in conditiile in care tu nu ai judecat nimic niciodata. Eu sunt profesor universitar. Daca vreodata as vrea sa devin judecator nu m-as duce la Casatie, nu stiu sa fiu judecator. Acelasi lucru si cu procurorul. Orice profesie are specificul ei. Din punctul meu de vedere, ne place sau nu ne place, Dumnezeu pentru noi juristii este judecatorul! Nici procurorul, nici avocatul! Chiar daca astazi multi dintre noi, din pacate, depindem de procurori de la DNA, avem nevoie de avocati, ne place sau nu ne place".

Avocatul Liviu Popescu: "Mie mi se pare ca modul in care functioneaza CSM, si in materia promovarilor profesionale si in materia raspunderii disciplinare, aduce atingere unei alte institutii, care este inamovibilitatea judecatorului"

In ceea ce priveste modalitatea de functionare in prezent a Consiliului Superior al Magistraturii, avocatul Liviu Popescu afirma ca aceasta aduce atingere inamovibilitatii judecatorului. Acesta este de parere ca este anormal ca un judecator de judecatorie sa se pronunte cu privire la nivelul de pregatire profesionala a unui judecator superior, de la tribunal, curte de apel sau instanta suprema, la fel cum este nefiresc ca un procuror sa poata decide in Plen excluderea din magistratura a unui judecator: "In problema Consiliului Superior al Magistraturii (...) si o spun cu tot respectul, mie mi se pare ca modul in care functioneaza CSM, si in materia promovarilor profesionale si in materia raspunderii disciplinare, aduce atingere unei alte institutii, care este inamovibilitatea judecatorului. In CSM, si ma refer la Sectia pentru judecatori, sunt reprezentate toate tipurile de grade profesionale de la judecatori de Casatie, pana la judecatori de judecatorii. Pe de alta parte, CSM apreciaza competenta profesionala a unui judecator si il poate exclude din magistatura. Cum poate un judecator de judecatorie sa spuna ca un judecator de Casatie e nepregatit profesional sau nu? Cum poate un judecator de judecatorie sa decida intre doi judecatori de curte de apel care se prezinta la concurs pentru a fi promovati la Casatie, cand el este judecator de judecatorie? E judecator, e adevarat, dar mai are grade de parcurs! Cum poate Inspectia Judiciara sa vina printr-un judecator de Judecatorie sa controleze un judecator de Casatie? Inamovibilitatea, dupa parerea mea, nu inseamna doar ca judecatorul este apreciat profesional si este cercetat disciplinar de alti judecatori care nu mereu sunt egali in grad".

In opinia avocatului Liviu Popescu, judecatorul nu trebuie sa judece cu frica pentru ca nu ar mai fi infaptuit actul de Justitie, dar in acelasi timp este de acord ca judecatorul sa raspunda pentru actiunile lui doar in cazuri extrem de luare de mita, neglijenta sau alte fapte savarsite in mod intentionat: "Ideea de raspundere a magistratilor este foarte sensibila. Sunt aici cateva chestiuni contradictorii. Pe de o parte, una e raspunderea unui om obisnuit, si alta este raspunderea profesionistului. Judecatorul este mult mai profesionist decat avocatul. Pe mine ma plateste clientul, ca avocat, dumneavoastra ca judecator decideti, este raspunderea dumneavoastra, sunteti mai profesionist decat mine. Pe de alta parte, judecatorul nu trebuie sa judece cu frica pentru ca daca as instaura raspunderea judecatorului fara niciun fel de limite, judecatorul ar judeca cu frica si nu ar mai fi justitie".

Avocatul Liviu Popescu: "Orice magistrat, judecator sau procuror, sta sub riscul ca un procuror sa inceapa urmarirea penala impotriva lui"

In acelasi context, facand referire la suspendarea de drept a magistratului in momentul in care s-a pus in miscare actiunea penala pe numele judecatorului, avocatul Liviu Popescu a sustinut ca un magistrat trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie: "Mai este o problema extrem de delicata, si anume suspendarea de drept a unui magistrat odata ce s-a pus in miscare actiunea penala. De ce? Eu sunt de acord ca magistratul trebuie sa fie mai ceva ca femeia lui Caesar, adica deasupra oricarei banuieli, dar pe de alta parte un magistrat trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie. In sistemul actual, cel care decide punerea in miscare a actiunii penale, fara niciun fel de control este procurorul. Nu am nicio cale sa ma apar impotriva unui posibil abuz. Orice magistrat, judecator sau procuror, sta sub riscul ca un procuror sa inceapa urmarirea penala impotriva lui. (...) Ar fi absurd ca aceeasi persoana sa fie si acuzator si judecator, asa cum aceeasi persoana poate sa faca instructia si acuzarea. Procurorul nu acuza, el pune in miscare actiunea impotriva mea".

Avocatul Popescu despre CCR: "Nu va spun cat de mult regret prima Curte Constitutionala, cand vad unde a ajuns astazi Curtea Constitutionala a Romaniei"

Spre finalul discursului, avocatul Liviu Popescu a vorbit si despre Curtea Constitutionala, despre membrii acesteia, exprimandu-si regretul asupra actualei componente: "Mai e o problema care ma framanta si sunt doua teze contradictorii. Pe de o parte, e bine ca la Curtea Constitutionala sa fie judecatori pentru ca prin formatie sunt oameni echilibrati, sunt profesionisti ai Dreptului, sunt oameni care stiu sa dea o solutie obiectiva pe baza de probe si de legi. Pe de alta parte, s-a spus ca la Curtea Constitutionala ar fi bine sa fie in special judecatori constitutionalisti. Prin natura functiei judecatorii nu sunt constitutionalisti pentru ca nu aplica Dreptul Constitutional, zi de zi. Aici e o usoara contradictie, daca fac Curte din judecatori, nu prea sunt constitutionalisti. Mai sunt si profesorii in drept constitutional si mai sunt si cazuri in care parlamentari dupa bancile Parlamentului pot ajunge in aceasta functie. Nu se poate insa nici asa, trebuie cel putin un termen de 5 ani distanta pana la a ocupa aceasta functie pentru a garanta obiectivitatea deciziilor. (...) Nu va spun cat de mult regret prima Curte Constitutionala, cand vad unde a ajuns astazi Curtea Constitutionala a Romaniei".

La finalul discursului avocatului Liviu Popescu, avocatul Lucian Bolcas s-a declarat impresionat de sustinerile avocatului, motiv pentru care a exclamat: "Stiam eu ca de la profesori trebuia sa invat".

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei.......,, date 22 November 2013 18:45 +3

Domnule Liviu Popescu am avut impresia că dvs. cunoașteți faptul că: ,, potrivit art. 131 din Constituție,, Ministerul Public rep. interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, drep. și lib. cetățenilor. Prin urmare, Procurorii nu reprezinta puterea judecatoareasca si nici Justitia. Vreți să spuneți că ne trebuie și un : ,,CONSILIU SUPERIOR AL MINISTERULUI PUBLIC,, ?????

# anomalie date 22 November 2013 18:53 +23

Mă așteptam ca domnul prof. Popescu să facă și o analiza a temeiului de drept care permite procurorilor șă fie numiți judecători la ICCJ.  Adică este legal  și moral ca proc. ȘELARU de la DNA să-și judece propriile RECHIZITORII ??

# vestul salbatic date 22 November 2013 18:59 +10

Dar art. 278 indice 1 din CPP, este constituțional ?. Se mai numește cale de atac a  NUP-ului procurorului judecarea lui la instanța parchetului care a emis NUP-ul ? Ar fi corect ca o instanța superioară să judece NUP-ul . procurorul de ședință este coleg cu proc. care a dat NUP-ul și subordonatul procurorului ierarhic superior care a confirmat NUP-ul.

# cl popescu ? date 22 November 2013 19:25 -19

popescu ? un mare ******t; a facut un ,,studiu,, despre noi pe banii traditionalilor ! studiu adica un ,,istoric,, De unde acte de infiintare !

# hai sictir date 23 November 2013 18:59 -14

PROBLEMA ESTE URMATOAREA: ATATA TIMP CAT TRANSILVANIA NU SE VA DESPRINDE DE PUTOAREA BUCURESTIULUI LUCRURILE VOR STA DIN CE IN CE MAI RAU. TRANSILVANIA TREBUIE SA-SI AIBA PROPRIUL DESTIN SEPARAT DE ROMANIA (care se poate numi dupa separare Miticenia sau Puturosenia sau Cancaniada si poate fi membra a UE caci portocalele stricate trebuie vandute undeva). Mi-as dori ca macar copii mei sa traiasca intr-un Ardeal separat de jegul Romaniei. 

# ardeleanul date 24 November 2013 10:52 +6

Mare japita esti mai ,,hai sictir;.Crezi tu ca Transilvania va putea supravietuirii in afara Romaniei?esti prost si ticalos pe deasupra.Esti si analfabet:se scrie copiii si nu copi.Se vede ca esti telectual.

# hai sictir date 24 November 2013 14:48 -4

Da, nu ar supravietui ci chiar ar trai bine. Ce sa spun, am muri fara mitici, olteni si moldoveni. Ia sa facem o incercare si sa vedem daca Transilvania ar duce-o mai bine sau ma rau. Eu zic ca nu am resimti lipsa celei mai jegoase capitale din UE. Duceti-va cu capitala voastra si cancanurile voastre de doi lei unde vedeti cu ochii si mai lasati-ne in pace ca ne-am saturat de voi.  

# Monarhul date 24 November 2013 14:56 +1

 hai sictir  date 24 noiembrie 2013 14:48 0 Da, nu ar supravietui ci chiar ar trai bine. Ce sa spun, am muri fara mitici, olteni si moldoveni. Ia sa facem o incercare si sa vedem daca Transilvania ar duce-o mai bine sau ma rau. Eu zic ca nu am resimti lipsa celei mai jegoase capitale din UE. Duceti-va cu capitala voastra si cancanurile voastre de doi lei unde vedeti cu ochii si mai lasati-ne in pace ca ne-am saturat de voi.   Republica Federala Transilvania  :P :P :P Esti dus cu capul, baietica....Si scrie in numele tau, lasa-i pe < noi > in pace. 

# nicolae date 22 November 2013 23:11 +2

[quote name=\"BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei.......,,\"]Domnule Liviu Popescu am avut impresia că dvs. cunoașteți faptul că: ,, potrivit art. 131 din Constituție,, Ministerul Public rep. interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, drep. și lib. cetățenilor. Prin urmare, Procurorii nu reprezinta puterea judecatoareasca si nici Justitia. Vreți să spuneți că ne trebuie și un : ,,CONSILIU SUPERIOR AL MINISTERULUI PUBLIC,, ?????[/quote] N-ai inteles nimic , mocofane ! Intreaba-l pe profesor daca da meditatii !

# dosar penal date 22 November 2013 18:49 +8

Art. 133 din Constituție trebuie regândit de la alin. 1 și până la alin. 7. și implicit se vor revizui și atrib. CSM prev. de art. 134.

# obiectiva date 22 November 2013 18:55 -8

de-a dreptul schizofrenie....constitutionala....mai este RO un stat de drept daca nici macar autoritatea judecatoreasca nu mai este respectata in litera Constitutiei ??? propun de urgenta abogarea Constitutiei, dizolvarea parlamantului, instaurarea dictaturii militare....iesirea din UE si NATO !!!! si asa, ne conduce rockefeller si rothchilds....GUVERNUL MONDIAL DIN UMBRA....vine FMI si vorbeste DIRECT cu raraitulde NICOLAESCU, asta rade imediat toate medicamentele de pe lista, mai vine si baSSescu si mai taie 100.000 de paturi din spitale....din 1 ian. 2014 se vande pamant romanesc, NU cetatenilor din UE, cum ar fi limita admisa de UE si CE , ci direct ISRAELULUI....pai, deh, si asa le-a dat PREDOIU cetatenie romana la toti evreii israelieni......asta e discriminare, sa dea si la palestinieni, sa vina aici sa faca FASIA GAZA !!!!!

# Nicu date 22 November 2013 19:08 +6

@Bercea : incearca sa iti imaginezi ca un agent de la circulatie judeca activitatea unui comisar criminalist ... Ce zici ? Ce-o sa iasa ? Stii ce sunt procurorii ? Doar niste avocati ai statului, nimic mai mult. Ei reprezinta partea acuzatoare, asa cum avocatii sunt aparatorii ... Cum imi poate cineva spune ca un procuror poate ocupa de azi pe maine functia de JUDECATOR CONSTITUTIONAL ? Repet analogia : hai sa luam un agent de la circulatie, grad 2, si sa il facem comisar criminalist. Ti-ai incredinta lui cazul in care ti-ai gasit sotia cu un cutit infipt in gat ?

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei.......,, date 22 November 2013 20:20 +9

Asta se urmărește , adică să nu iasă nimic. Am invocat cazul proc DNA- ȘELARU pentru că fiind în complet de recurs la ICCJ a judecat propriul RECHIZITORIU. Ar fi putut să nu invoce nelegalitatea acestuia.      Dar și alte rechizitorii ale colegilor săi: STOINA, PAPICI, SURDU, ETC/        În cazul când completul este format numai  din fosti procurori DNA, iar proc. de sedintă este de la DNA. Ce poate să iasă ??????? 

# Usor cu pianul pe scari.... date 22 November 2013 20:22 +4

Oauuuu....Mare-i gradina Domnului ! Si plina cu fel de fel.... Una bate campii cu Fasia Gaza   :o , cu palestinienii si israelitii. Fato, du-te la medic sa-ti puna la loc tiglele pe casa :P.Altul isi permite aprecieri cretine la adresa unui  profesor de drept...Dupa modul in care se exprima este usor de inteles ca nu a prea avut tangenta cu scoala, cu mediul de studiu - aversiunea lui fata de profesori poate fi inteleasa. Altul - un postac de profesie  ( dar unul voluntar - deoarece nu-l duce bruma de minte sa si produca virtual  ) - are impresia ca este atot-cunoscator in toate cele. Ce tara de rahat..........

# da\' tu cine te crezi date 22 November 2013 20:35 -9

Dupa cum scrii, esti un neica nimeni, dar infatuat. Si mai scuteste-ne cu profesorasul de 2 bani, Popescu.

# obiectiva date 23 November 2013 09:08 -1

baaa, asta usor cu pianul pe scari........... eu nu recunosc decat UN SINGUR DUMNEZEU.....si acela nu face parte din tagma judecatorilor de pe pamant.............daca avocat recunoaste faptul ca judecatorii ii sunt Dumnezeu, e groasa rau..........lasa tu grija tiglelelor mele de pe casa si scrie ceva LA SUBIECT..........lasa critica ca esti un redus.....un zero barat !!!!!!

# CI date 22 November 2013 21:21 +4

Dacă judecătorul e Dumnezeul justiţiei, atunci în această lume a justiţiei CL Popescu e un ateu...De câte ori nu s-a băşit în pronaosul sălii de judecată! Cazul Năstase vă spune ceva? Mama lui de blasfemiator incult...

# ADEVARUL date 22 November 2013 21:48 -2

D-LE LIVIU POPESCU ESTI UN TRADATOR. :-x, UNUL PENTRU CARE CRIMA POZITIONARII JUDECATORULUI DEASUPRA OMULUI DE RAND ARE SI O EXPLICATIE PLAUZIBILA,PENTRU CA DUMNEZEUL TAU ESTE JUDECATORUL.ESTI UN PROST CUM NU CRED CA MAI EXISTA ALTUL IN LUME SI DACA PROFESEZI,ESTI MULT MAI NOCIV DECAT NOMENCLATURISTII CARE AU PROMOVAT COMUNISMUL.ERAI UN BARBAT ADEVARAT DACA VORBEAI DESPRE FAPTUL CA O MANA DE EXCROCI SI NOMENCLATURISTI,IN GENUL TAU,AU BLOCAT INSTANTELE,IN CARDASIE CU EXPERTII SI ALTI AVOCATI SLUGI,ASA TI-AI FACUT DE R4USINE CONDITIA-SI NU MA REFER LA CEA DE AVOCAT CAT LA CEA DE OM.AI CREIONAT O SITUATIE DEZASTRUOASA DE PARCA AI FI VORBIT IN FAVOAREA EI,CU SOFISMELE TALE NEINSPIRATE.ESTI O MUSCA LA ARAT,PE CARE SISTEMUL DE KKT O ATRAGE,SISTEMUL JUSTITIEI ESTE UNUL POLITIC,TOTALITAR,DACA NU ESTI CHIAR PROST SI TIA-I DAT SI TU SEAMA AR FI FOST BINE SA NU ABDICI DE LA VALORILE UMANE,ASA TE-AI MAI FACUT O DATA DE RAS...ORICE AR SPUNE PRIETENII SI CUNOSCUTII TAI.

# fifi date 22 November 2013 22:34 +6

Vazand comentariile, am impresia ca traim intr-o societate cu o reala justie si nu cu magistrati (procurori sau judecatori) corupti sau ignoranti. Nici nu stiu care-s mai daunatori.... Cata aroganta la cei care formeaza cel mai jalnic sistem din aceasta jalnica societate... Sictir!

# pt Ci date 22 November 2013 22:38 -1

Nici daca se ******a nu era prea josnic, fata de actul de justitie... Sa nu ne facem iluzii. Sistemul este format dintr-o sleahta de aroganti, betivi si curve

# CI date 23 November 2013 07:37 -1

Doar aroganţii şi beţivii mă deranjează...

# pt ci date 23 November 2013 20:17 0

[quote name=\"CI\"]Doar aroganţii şi beţivii mă deranjează...[/quote] :lol: ai dreptate

# Ptr. C.I. date 24 November 2013 13:18 0

Daca te deranjeaza arogantii de ce il suporti pe Papici, colegul tau ? Cat despre betivi cum de poti suporta pe unul ca Tulus ?

# Pt.CI date 8 December 2013 12:35 0

Deci, savurez commentu-l lui CI! CI, omule, mă bucur că nu faci vreo afirmație negativă la c***e, demonstreză că ești cu adevărat OM!Te iubesc că ești sincer!

# Tudor Raneti date 23 November 2013 09:15 0

Avocat tipic \"Dumnezeu pentru noi juristii este judecatorul\". Pentru ce angajam atunci avocati, daca iau partea judecatorului si nu a clientului :D Pai... in speranta ca judecatorul va respecta avocatul dvs, ca pe dumneavoastra n-o sa vedeti :D

# obiectiva date 23 November 2013 10:34 0

nea popescu NU a auzit de sintagma....CLIENTUL NOSTRU, STAPANUL NOSTRU !!!!! ei, avocatii, pierd, castig, negustori se numesc....mai sunt si mituiti de partea adversa, subjugati de serviciile secrete, etc...........sa NU mai aud de avocati !!!!!!!!!!!! 

# Tina date 23 November 2013 10:25 -2

Domnule Raneti, cata dreptate ai ! De si \"neinitiata\" ma apar singura in proces pentru ca avocatul m-a intrebat o singura data cand i-am vorbit de lege, cine credeti ca respecta \"la noi\" legea ? Atunci am inteles cat este de inutil acest \"lingau\" cu diploma de Jurist si m-am lecuit. Daca avocatii creaza pe pamant unul sau mai multi \"dumnezei\" magistrati atunci nu e de mirare ca aveti o clasa sociala privilegiata a judecatorilor care se situiaza deasupra legii si a lui Dumnezeu si va toaca banii pe procese pierdute.

# Tudor Raneti date 26 November 2013 08:10 0

Britanicii isi aresteaza pentru tradare judecatorii, si vreau sa zic chiar cetatenii britanici, nu politia, nu porcurorii, nu judecatorii: http://www.youtube.com/watch?v=NMRUBlaS_qk

# visu date 23 November 2013 10:44 +1

La schizofrenie se ajunge si prin prea multa linguseala ce-i denatureaza realitatea lingusitului. La treaba! La vot! La schimbat legi, functii, depasiti si chiar judecatori! 

# vasile date 23 November 2013 11:31 +2

Asta inseamna ca si cum un locotenent  ar trebui sa aprecieze activitatea unui general, daca si-a condus bine divizia sau nu or daca hotararile luate ar fi corecte.

# Dr.Vasile Botomei;www.unbr.info date 23 November 2013 16:21 0

Dr.Botomei Vasile a demontat teoria despre barouri din teza de doctorat a dlui CL Popescu. Propun un studiu comparat intre teza de doctorat a dlui Botomei Vasile si teza de doctorat a dlui C.L.Popescu. Acum sunt doua teorii contradictorii: teoria pluralismului organizatiilor profesionale de aparare organizate prin mai lulte barouri la nivel de judete si mai multe UNBR-uri la nivel national exprimata de  autorul Botomei Vasile (publicata pe www.cnaa.rm, si pe  www.unbr.info) si teoria unicitatii ordinului profesional al avocaturii exprimata de dr. C.L. Popescu(a se cauta pe ce site este publicata). Diferenta este ca autorul Botomei Vasile a reusit sa implementeze cercetarea teoriei despre pluralismul barourilor si UNBR-urilor, in timp ce pe baza teoriei dlui dr. C.L.Popescu au descins procurorii cu perchezitii, retineri, propuneri de arestare si trimiteri in judecata impotriva avocatilor din structurile concurente.  Pentru sustinerile din teza de doctorat,dr.V.Botomei  este judecat! 

# POLO.NICU date 23 November 2013 16:28 +2

:D ăi Vasile, tu si Curpan sunteti judecati pentru cu totul altceva, ce tot behăi pe aici...

# doctoru tolombei, sef absolut la salonu trei date 23 November 2013 17:15 +2

Ba vasile, zi-o p-aia cum ai fost reprezentat tu aprozarul tau din bacau la cedo. Astea cu pluralismul nu \"e\" de tine. Esti dus cu capra la coafor. Esti judecat pentru infractiuni, nu pentru ce tampenii zici tu aici. Ai mari probleme psihice.

# JUPÂNUL date 23 November 2013 22:02 +2

Art.116 din Constituție, prevede: MINISTERELE se organizează NUMAI în subordinea Guvernului. Vine apoi năzdravana secțiune a II a aceleiași Constituții, care, la art. 131 alin 2 , prevede: MINISTERUL PUBLIC își exercită atribuțiile prin procurori constituiți în parchete, în condițiile legii, respectiv art. 132 alin 1: Procurorii își desfășoară activitatea potrivit principiului legalității, al imparțialității și al controlului ierarhic, SUB AUTORITATEA MINISTRULUI JUSTIȚIEI. Întrebare: Ministerul Public, parchetele, procurorii, își desfășoară activitatea sub autoritatea Guvernului, a  Ministrului Justiției, a instanțelor,  a șefilor ierarhici, a C.S.M -ului sau au o linie directă cu Divinitatea și nu cunoaștem noi?????

# JUPÂNUL date 23 November 2013 22:15 +2

Într-un proces în care am susținut că Ministerul Public, respectiv procurorii nu și-au îndeplinit rolul și obligațiile de apărători ai unor drepturi fundamentale, respectiv  dreptul la o anchetă temeinică și corectă în cazul unei morți suspecte, în care am invocat inclusiv contradicția dintre art. mai sus invocate din Constituție, instanțele nici măcar nu au amintit în motivările lor de aceste aspecte. Sub controlul căror instanțe își desfășoară așadar procurorii activitatea????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva