23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA SE SINDICALIZEAZA – Procurorii anticoruptie si-au facut asociatie profesionala de breasla. Mihaela Moraru si Marius Vartic de la DNA sunt nemultumiti de procedura de numire a sefului Directiei si ameninta cu exod. Moraru: “Multi colegi de-ai nostri se gandesc daca este momentul sa isi faca o cerere de transfer sau daca mai au sansa sa mai lucreze in continuare!... Se doreste ca aceasta structura sa nu mai functioneze?”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 April 2013 17:54
Vizualizari: 10180

Nemultumiti de faptul ca nominalizarile la sefia marilor parchete au fost facute in urma unor “intelegeri politice”, procurorii DNA si-au trimis doi reprezentanti la TV pentru a-si face cunoscut oful in fata intregii natiuni. Procurorii anticoruptie Mihaela Iorga Moraru (foto stanga) si Marius Catalin Vartic (foto dreapta), membri ai Grupului de Initiativa pentru o Justitie Independenta au participat luni seara la emisiunea “Jurnalul de seara” de la Digi 24, unde au vorbit despre noile numiri facute de premierul Victor Ponta, despre posibilitatea ca DNA sa intre intr-un con de umbra, dar si despre infiintarea in scurt timp a unei noi asociatii profesionale a magistratilor. In timpul emisiunii, procuroarea Mihaela Iorga Moraru din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA, cunoscuta pentru faptul ca a instrumentat dosare precum schimbul de terenuri dintre MApN si Gigi Becali, dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu, cel al lui Nelu Iordache, dar si pentru faptul ca de aproape sapte ani de zile tine la sertar dosarul afaceristului Stefan Radulescu, a evidentiat faptul ca Directia Nationala Anticoruptie este singura institutie care a fost tratata in mod diferit fata de DIICOT si PICCJ, prin aceea ca la DNA a fost facuta o singura nominalizare, desi sunt mai multe posturi vacante. Procuroarea Moraru are suspiciunea ca prin aceasta actiune se incearca ca DNA sa fie scoasa din functiune!


In sustinerea declaratiilor facute de procuroarea Mihaela Moraru, procurorul Marius Catalin Vartic afirma ca nominalizarile facute pentru sefia marilor parchete au mize foarte mari, iar din acest motiv in interiorul DNA s-a creat o tensiune si anumite temeri, care sunt pe punctul de a indemna anumiti procurori anticoruptie sa paraseasca directia. Procurorul Vartic a sustinut ca niciunui procuror de la DNA nu i s-a permis sa participe la proceduri pentru a obtine o functie de conducere in cadrul Directiei. Mai mult, procurorul Marius Vartic s-a aratat ingrijorat de faptul ca viitorii sefi DNA vor avea dreptul de a-si alege echipa din afara institutiei, fapt care, in opinia magistratului, va conduce la o discontinuitate.

Procuroarea Mihaela Moraru: “Daca ministrul Justitiei ar fi garantat pentru aceste numiri... Ni s-a vorbit despre un consens politic , despre o negociere si nimic altceva. Institutia va fi pusa sub semnul intrebarii. Vesnic vom avea problema ca orice dosar instrumentat este dosar facut la comanda politica”

Procuroarea Mihaela Iorga Moraru considera ca procedura actuala creeaza prejudicii de imagine Directiei Nationale Anticoruptie, intrucat istitutia va fi tot timpul condamnata ca va face dosare la comanda politica:Inca de la inceput cred ca ar trebui sa precizam ca demersul nostru nu vizeaza persoanele nominalizate, ci procedura prin care aceste persoane au fost nominalizate. DNA-ul este o institutie care s-a consolidat in timp, care dupa parerea noastra, a avut rezultate foarte bune, si are nevoie de a avea o conducere asigurata printr-o procedura transparenta. Cu cat sefii DNA vor fi nominalizati in urma unei proceduri publice, unei proceduri care sa fie demarata pe baza unor criterii de selectie bine definite, cu atat institutia va fi mai solida. Legea este in vigoare, dar legea nu interzice o selectie pe baza unor criterii, de asemenea, tot pe aceasta lege s-a organizat deja o prima procedura. Am avut deja o prima serie de candidati desemnati, o parte dintre ei au fost respinsi, dupa care au fost propusi din nou. Intre cei care au participat la prima selectie au fost si procurori DNA. Speranta noastra a fost ca printre nominalizari se vor regasi cei care au lucrat efectiv in DNA, cei care cunosc problemele DNA-ului si care ar fi inteles cel mai bine problematica acestei structuri. (...)

S-a vorbit foarte mult despre asumarea politica a acestor nominalizari. Daca ministrul Justitiei ar fi garantat pentru aceste numire, ar fi spus “da, garantez pentru numirea pe care am facut-o”, dar nu am auzit spunandu-se acest lucru. Ni s-a vorbit despre un consens politic , despre o negociere si nimic altceva. Daca ni s-ar fi vorbit despre niste criterii care au fost avute in vedere, cred ca ne-ar fi convins ca intr-adevar este cea mai buna nominalizare. Dar, nepunandu-se problema in acest mod, institutia va fi pusa sub semnul intrebarii si insusi actul de justitie. Vesnic vom avea problema ca orice dosar instrumentat este dosar facut la comanda politica, ceea ce pentru noi nu este foarte usor. Orice demers al nostru va fi interpretat si va fi pus sub semnul acestei numiri si credem ca nu meritam acest lucru.

In contextul lipsei de transparenta a procedurii, procuroarea Mihaela Iorga Moraru subliniaza ca exista procurori in cadrul DNA care se gandesc sa plece din institutie: “Credeti ca nu este suficient ce se intampla acum cu aceasta institutie a DNA-ului cand foarte multi colegi de-ai nostri se gandesc daca este momentul sa isi faca o cerere de transfer sau daca mai au sansa sa mai lucreze in continuare? Noi consideram ca nu este un lucru intamplator. E momentul in care trebuie sa ne spunem punctul de vedere.

Procurorul Marius Vartic: “Procedura printr-o intelegere politica, excluzand CSM-ul este clar ca nu aduce siguranta procurorilor din DNA si finalmente nu asigura scopul pentru care a fost infiintata aceasta institutie”.

In opinia procurorului Marius Vartic actuala procedura determina crearea unei discontinuitati in interiorul Directiei Nationale Anticoruptie, si acuza faptul ca atat timp cat procedura se bazeaza pe o “intelegere politica”, rolul CSM este doar unul “facultativ”, atunci procurori nu se pot simti in siguranta: “In primul rand, aceasta formula creeaza o discontinuitate. Este principala temere pe care noi o avem, si cand spun noi, ma refer la membrii grupului de initiativa care am demerat procedurile pentru infiintarea unei asociatii profesionale. Cand vorbesc despre discontinuitate am in vedere faptul ca in ultimii ani munca depusa de procurori a fost extraordinara. Rezultatele DNA-ului se pot vedea in mod obiectiv de toata lumea, sunt prezentate pe site-ul DNA-ului. Procedura printr-o intelegere politica, excluzand CSM-ul este clar ca nu aduce siguranta procurorilor din DNA si finalmente nu asigura scopul pentru care a fost infiintata aceasta institutie. Procedura, desi este legala, acorda CSM-ului un aviz facultativ, ori in momentul in care CSM, care este principalul garant al independentei justitiei este chemat la o masa post-factul pentru un aviz de care nu tine cont nimeni, este evident ca regulile jocului sunt conduse de altcineva decat CSM.(...)

Exista o tensiune, exista niste temeri, ele sunt obiective legate de perceptiile pe care le au. Repet, niciun procuror din cadrul DNA-ului nu a fost bun pentru a ocupa o functie, ba mai mult, oricare procuror are dreptul de a-si alege echipa din afara DNA-ului? Pai asta este o palma data, nu neaparat noua, ca noi nu participam la procedura, este data institutiei ca atare! Si credeti-ne, noi credem in institutia asta! Aici este usoara mea nemultumire fata de CSM. Probabil ca si la nivelul magistraturii nu s-a coagulat o intelegere a cat de important este acest principiu al separatiei puterilor in stat, al independentei justitiei. De lucrurile astea te ciocnesti atunci cand vorbesti de marea coruptie. Acolo simti intr-adevar lucrurile sunt destul de fragile si trebuie sa ai expertiza, sa vii cu probe, sa vii cu argumente, sa elimini suspiciunile de partipriuri si sa mergi mai departe, sa faci un act de acre judecatorul sa fie multumit si sa dea o condamnare”.

Marius Vartic: “De ce procurori care au lucrat in cadrul DNA si care ar putea fi eligibili pentru functiile in discutie nu au dreptul sa participe la aceste proceduri? Ma duc si depun o cerere ca sa particip la procedura, imi va fi respinsa ca inadmisibila”

De altfel, intrebat daca reprezinta o problema faptul ca procurorii DNA nu au fost consultati cu privire la nominalizarile facute pentru sefia marilor parchete, procurorul Marius Vartic a raspuns afirmativ. Acesta a exemplificat prin faptul ca procurorilor anticoruptie li s-a interzis sa candideze pentru o functie de conducere in cadrul DNA: “In mod evident este o problema! O sa va raspund cu niste intrebari! De ce procurori care au lucrat in cadrul DNA si care ar putea fi eligibili pentru functiile in discutie nu au dreptul sa participe la aceste proceduri? Deci nu au dreptul, deci ei nu pot... daca maine... facem un exercitiu juridic! Ma duc si depun o cerere ca sa particip la procedura, imi va fi respinsa ca inadmisibila pentru ca nu exista o astfel de procedura. Exista o intelege politica, iar CSM este chemat sa dea un aviz, daca e pozitiv bine, daca e negativ, iarasi bine, din cate inteleg. E bine sa avem rabdare, dar nu prea am incredere in politicieni. Anii astia in care am lucrat, mi-am cam pierdut-o, indiferent de culoarea politica. Noi lucram pe reguli, principii, fapte si mai putin culori. (…) Mizele sunt foarte mari (…). De fiecare data cand se incheie un ciclu, daca vreti juridic, nu politic, se pune in discutie statutul procurorului. Mai vine cate un politician si spune “ce ar fi ca procurorul sa fie undeva unde sa nu il vada nimeni?” Noi vorbim de un statul constitutional. Se trezeste fiecare cu lucruri sfinte. Statutul magistatului este de neatins. Dimpotriva, trebuie sa te gandesti la garantiile pe care trebuie sa le aduci sa imbunatatesti acest statut. (...)

Este foarte important curajul pentru ca reprezentanti ai magistratilor au fost in timp, numai ca in opinia mea personala, au fost un actor mult prea slab in acest joc. A acceptat aceste proceduri mult prea mult timp. Este evident faptul ca procedurile, desi legale, sunt neconstitutionale, se vede de la o distanta foarte mica. E de ajuns sa citesti constitutia, sa compari doua, trei articole, si iti dai seama de raportul puterilor intre ele. Ori cea care este Cenusareasa, este Consiliul Superior al Magistraturii. Dorinta noastra este ca acest Consiliu sa isi asume lucrurile. Daca vreti sa fac o gluma, de fapt este un adevar, noi facem asociatia asta si pentru viitorii sefi, care pe criterii politice au fost pusi, dar la fel vor fi dati afara pe aceleasi criterii care nu inseamna profesionalism, care inseamna lucruri relative, superficialitate si orice altceva decat forta de munca”.

Intrebat ce a fost in neregula cu procedura de numire stabilita de fostul ministrul al Justitiei Mona Pivniceru cu Comisia Europeana, procurorul Marius Vartic a raspuns: “Nu ne-a asigurat increderea profunda ca procedurile sunt viabile. De aceea, foarte putini din colegii nostri s-au inscris in aceste proceduri, nu au avut incredere. Ori increderea este principalul liant care a creat aceste rezultate in 7-8 ani. Aceasta incredere se poate spulbera la fel de repede ca o apa de ploaie”.

Mihaela Iorga Moraru: “Noi nu am gasit o explicatie pentru aceasta nominalizare. Se doreste ca aceasta structura sa fie consolidata sau se doreste ca aceasta structura sa nu mai functioneze? E o intrebare pe care ne-am pus-o noi ca procurori de dosar. Avem nevoie de o institutie care sa fie solida, care sa nu fie pusa sub semnul politicului”

In ceea ce priveste asociatia profesionala a magistratilor pe care membrii Grupului de Initiativa pentru o Justitie Independenta vor sa o infiinteze, procuroarea Mihela Iorga Moraru a precizat ca nu s-a stabilit inca un nume pentru viitoarea asociatie insa spera ca vor avea sustinerea mai multor magistrati din tara, nu doar din DNA: “Nu am putea sa va spunem deocamdata un nume. Sunt primii pasi pe care ii facem pentru constituirea acestei asociatii. Este vorba despre o asociatie profesionala a magistratilor. Vrem sa fie diferita de celelalte asociatii ale magistratilor procurori prin aceea ca vrem sa respectam atat colegii judecatori, cat si pe cei procurori, atat pe cei care sunt in structura noastra a Directiei Nationale Anticoruptie, cat si pe ceilalti procurori. Vrem sa nu mai apara acea tensiune care a fost intretinuta ani de zile intre judecatori si procurori, intre procurorii DNA si alti procurori. A fost o tensiune intretinuta prin laudarea unora si criticarea altora. Noi nu am fost niciodata de parere ca unii sunt mai buni si ca alti sunt mai putini buni. Cred ca a fost un curent general care s-a creat, prin faptul ca s-a creat impresia ca procurorii DNA suna laudati si judecatorii sunt criticati. Noi nu am fi putut face nimic singuri. Tot ceea ce am facut noi a fost pus in valoare de catre colegii magistrati judecatori. Vrem sa fie o asociatie care sa aiba o viziune noua, care sa apere deopotriva interesele tuturor si care sa-si spuna punctul de vedere corect in aceasta lupta pentru independenta justitiei.

Suntem in curs de constituire, lucram la statut. Deci, pentru moment suntem doar procurori DNA pentru ca suntem un grup de initiativa, organizatia este deschisa si cu siguranta vom reusi sa convingem foarte multi colegi din tara ca meritam sa sprijinul lor. Noi ne dorim ca aceasta organizatie sa fie functionala in cel mai scurt timp si speram ca asa se va intampla. Nu avem nicio intentie de a relationa cu politicul. Vom relationa cu CSM, vom iesi cu acele comunicate prin care vom exprima un punct de vedere corect si ferm in problemele justitiei, iar scopul pentru care am venit in aceasta seara este pentru a explica acest demers. Eram convinsi ca demersul nostru va fi interpretat si va isca foarte multe controverse, insa trebuie sa va ganditi si din punctul de vedere al procurorului de dosar. Au fost cateva aspecte care ne-au pus semne de intrebare. S-a pornit la drum cu nominalizari pentru trei institutii, pentru Parchetul General, pentru DIICOT si pentru DNA. Faptul ca DNA a fost tratat in mod diferit de celelalte structuri, pentru ca in Parchetul General vorbim de 3 nominalizari, in DIICOT vorbim de 2 nominalizari, iar in DNA de o singura nominalizare, desi sunt atatea posturi vacante. Faptul ca in DIICOT se merge pe ideea de continuitate si sunt propuse doua persoane, ambele provenind din interiorul structurii, ceea ce in opinia noastra asigura si increderea colegilor, si legitimitate in fata colegilor si continuitatea activitatii acestei structuri. Mi-am pus mari semne de intrebare. Noi nu am gasit o explicatie pentru aceasta nominalizare. Se doreste ca aceasta structura sa fie consolidata sau se doreste ca aceasta structura sa nu mai functioneze? E o intrebare pe care ne-am pus-o noi ca procurori de dosar. Avem nevoie de o institutie care sa fie solida, care sa nu fie pusa sub semnul politicului. Ani de zile activitatea noastra a fost pusa sub semnul intrebari si s-a pus problema ca dosarul nostru este un dosar politic, ca procurorii servesc anumite interese politice. Era momentul in care, in sfarsit, procurorii puteau fi pusi in randul magistratilor cu adevarat, cariera procurorilor sa fie intr-adevar supravegheata de CSM. Era momentul in care aceasta conducerea sa poata primi o conducere care sa nu mai poata fi pusa sub semnul intrebarii, sa nu fie rezultatul unui consens politic.

Nu ne-am simtit protejati, dar ne-am simtit dintr-o data ca o institutie care nu mai prezinta interes si ca nu ar mai avea aceeasi importanta pe care a avut-o. Atat timp cat nu am gasit o explicatie plauzibila pentru aceasta situatie, noi am pus sub semnul intrebarii demersul in sine”.

Mihaela Moraru afirma ca magistratii sustin infiintarea unei noi asociatii a magistratilor: “Am vazut ca exista sustinere din partea judecatorilor, am vazut ca exista sustinere din partea CSM-ului pentru o procedura transparenta, am vazut ca Uniunea Europeana este alaturi de noi si ca isi doreste ce ne dorim si noi”

Intrebata daca asociatia profesionala a magistratilor pe care vor sa o infiinteze este un efect al faptului ca procurorii DNA nu sunt multumiti cu modul in care sunt reprezentati de alte asociati profesionale, procuroarea Mihaeala Iorga Moraru a explicat ca din contra, colegii de la alte asociatii i-au indemnat sa faca acest lucru, mai ales ca punctul comun se refera la nemultumirea fata de procedura de nominalizare a procurorilor sefi la marile parchete: “Salutam pe acesta cale Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania care cred ca ne-a dat o speranta pentru ca in momentul in care colegii nostri magistrati judecatori ne-au spus ca intr-adevar isi doresc si ei pentru noi o procedura transparenta, a fost semnalul ca trebuie sa facem un pas inainte. A fost un prim moment in care am considerat ca trebuie sa predam stafeta si poate ca altii vor veni in urma si vor putea sa faca ce am facut si noi. Apoi ne-am revenit, am vazut ca exista sustinere din partea judecatorilor, am vazut ca exista sustinere din partea CSM-ului pentru o procedura transparenta, am vazut ca Uniunea Europeana este alaturi de noi si ca isi doreste ce ne dorim si noi, o procedura transparenta, si am primit si foarte multe mesaje de la persoane de la care nu ne asteptam care ne-au spus ca nu trebuie sa cedam, ca este o lupta pe care o ducem pentru justitie, nu pentru noi, si am zis ca trebuie sa facem mai mult”.

In acelasi timp, procuroarea Moraru este convinsa de faptul ca in acest moment nu se mai poate face nimic pentru a impiedica procedura de numire a sefilor marilor parchete, fiind prea trarziu: “Cu siguranta nu, cred ca ne-am trezit putin cam tarziu, trebuia sa facem ceva cu mult inainte, dar la momentul respectiv am considerat ca avem destule de facut in dosare incat sa ne mai preocupe si altceva. Am realizat acum ca este nevoie de aceasta asociatie, suntem dispusi sa depunem toate eforturile ca sa o constituim cat mai repede, probabil nu vom reusi sa facem un demers la timp ca sa intervenim in aceasta procedura, dar macar vom putea sa ne spunem punctul de vedere pe viitor... pentru celelalte nominalizari.

La randul lui, procurorul Marius Catalin Vartic sustine ca unul dintre motivele care i-au impiedicat pe procurorii DNA sa infiinteze aceasta asociatie este acela ca au fost prea preocupati cu munca: “Cred ca este unul dintre minusurile pe care trebuie sa ni le asumam. Foarte tarziu am facut aceasta asociatie, chiar multi colegi au spus ca au fost destule situatii cand puteai iesi sau puteam constitui aceasta asociatie, poate am fost prea preocupati de munca noastra si cu siguranta este una dintre explicatii, poate am avut incredere in stabilitatea rezultatelor, ori rezultatele din ultimii ani au creat o noua realitate. Este un inceput cu siguranta, nu este capatul lumii, cu siguranta o sa mai discutam despre independenta justitiei, este o lupta continua, este o cruce pe care trebuie sa o porti, nu astazi suntem independenti, maine nu mai suntem, facem o intelegere politica si gata.”

In schimb, procorurul Marius Vartic da garantii ca nu numele propuse de premierul Ponta reprezinta o problema, ci procedura in sine: “Va asigur ca obiectivul nostru este mult mai mare decat de a lupta impotriva unei persoane. Este un obiectiv de principiu, noi chiar credem in lucrurile pe care le-am facut, cu siguranta toti suntem pusi sub aceeasi zodie a lucrurilor relative. Succesiunea evenimentelor ne-a obligat sa facem si acest lucru, daca nu ne asumam si lucruri cu care nu suntem de acord, vorbesc de vizibilitate, nu vom reusi sa indeplinim ce ne-am propus.

Hai sa ne intelegem ce inseamna forta. Forta inseamna faptul ca facem o asociatie profesionala? E ok! Dar solidaritatea este cea care sperie, daca sperie pe cineva. Si nu este un lucru rau ca solidaritatea sa fie facuta in jurul unor principii, daca asta e problema puteti sa o numiti de forta, dar nu e forta, nu e revolutie, dar e un cuvant apasat pe care trebuie sa il spunem si care trebuie asumat. Noi vrem sa sprijim CSM. Trebuie sa aiba curajul ca anumite decizii sa le ia dincolo de subiectivitati, de afinitati politice. Fiind apolitici am reusit sa anchetam persoane din diferite zone politice. Deci, chiar nu ne intereseaza politica! Poate nu suntem destul de expliciti in povestea asta, dar cu siguranta credibilitatea o vom castiga in timp cu pozitii fata de evenimente care vor pune in pericol independenta justitiei ne va da girul bunei noastre credinte.“

Comentarii

# IOAN DUSCAS date 16 April 2013 18:40 +15

MAREA PROBLEMA A JUSTITIEI ROMANE ESTE LEGATA DE \"INDEPENDENTA FINANCIARA\" DEOSEBIT DE RIDICATA KASTIGATA DE MULTI DINTRE DOMNII MAGISTRATI PE BAZA DE INVARTELI DE CIOCANEL\"! URMATOAREA MARE PROBLEMA A JUSTITIEI ROMANE ESTE LEGATA DE EXISTENTA UNUI NUMAR DEOSEBIT DE MARE DE MAGISTRATI ACOPERITI AI SERVICIILOR SECRETE SOCOTEALA CARE A DUS LA FUNCTIONAREA JUSTITIEI ROMANE PE BAZA DE ORIDINE VENITE DIN ZONA SERVICIILOR SECRETE ORI ASTA REPREZINTA UN PERICOL DEOSEBIT DE RIDICAT PENTRU SOCIETATE SI PENTRU IDEEA DE JUSTITIE ! SI CEA MAI MARE PROBLEMA A JUSTITIEI ROMANE ESTE LEGATA DE FUNCTIONAREA ACESTEIA IN MOD IINDEPENDENT FATA DE LEGE ! ASA CEVA ESTE INADMISIBIL ! SI TOT O PROBLEMA DEOSEBIT DE MARE ESTE REPREZENTATA DE FAPTUL CA PROCURORUL NU ESTE CEA CE ESTE CI EL ESTE MAGISTRAT ! MAGISTRAT POATE FI DOAR JUDECATORUL DAR SI ACESTA TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU NERESPECTAREA LEGII ! DNA ESTE O INSTITUTIE IMPORTANTA DAR DNA TREBUIE SA FUNCTIONEZE STRICT IN BAZA PREVEDERILOR LEGALE !

# Istratie date 16 April 2013 19:21 -11

Dacă se pune o întrebare, hop și Sulea, ca proasta din baie, cu garagața. Stie Dușcas că unii magistrați sunt și ofiteri sau că alti magistrați iau mită! Mă, ai probe? Poți arăta, cu dovezi, măcar un singur judecător sau procuror cu asemenea *mari probleme*? Nu vorbim despre ăia *de la televizor*  Mă tataie, tu iei *sama la vorbă* sau lipsit de cuviință, trancalău și anapoda, prostan bătrân, te bagi în seamă cu neroziile tale trei parale? Mă, ia spune tu, câte cărți ai isprăvit în lectură atentă în viața ta de haimana bătrână?  

# Dan date 17 April 2013 00:07 +7

Aroganta aceasta cu EU SUNT MAI CITIT, DECI AM DREPTU\', nu prea mai tine, a trecut \"timpul acela\" ! Domnul Ioan are dreptate, suntem un stat \"infiltrat\", pe toate domeniile de activitate, de aceea am ajuns in situatia in care suntem din pacate, sa lucrat profesionist, la ordin, de aici si rezultatele perfecte obtinute pana azi. Tavalugul schimbarii care nu poate fi oprit, trebuie sa corijeze si \"aspectele mintale\" ale multor concetateni ! Alta solutie nu exista.

# unul din lumea cea mare date 17 April 2013 00:11 +5

gunoaiele dracului,ati supt la cotroceni 9 ani....acusi acusi va vine rindul.trebuie si voi sa raspundeti pentru toate ilegalitatile comise. abia astept sa ma rafuiesc cu neagu care a furat din dosarele tribunalului un trafic de influienta in forma scrisa.de asta ce parere aveti gunoaielor? sau cind saplacan a refuzat sa/mi primeasca plingerea? o gasca de infractori urita chiar si de confratii lor.numai spagari adunati de gunoiul din cotroceni

# DOREL date 17 April 2013 08:28 +11

Daca Moraru Iorga Mihaela si Vartic au ajuns sa fie portavocile procurorilor DNA, inseamna ca disperarea e mare ! Dupa ce STAPANU i-a dat peste nas lui Morar, procurorii DNA au priceput (cam prea tarziu) ca marinalul, care si-a vazut sacii-n caruta (si nu mai are nevoie de DNA) o sa se spele pe maini, se va lepeda de ei ca de PDL, ca sa poata sa zica dupa aia ca el nci usturoi n-a mancat, asta-i numai inceputul ! Parerea mea ...

# Papadopol date 16 April 2013 18:41 +20

Baietii se simt cu musca pe caciula si nu vor sa vina cineva din afara DNA sa le verifice aranjamentele din dosare. Asa ca fac pe sindicalistii :-*

# Istratie date 16 April 2013 19:32 -12

Așa e, dar de unde știi mata d-le Dadapopo? Juristul sub a cărui piatră de mormânt te ascunzi pseudonim avea obiceiul de a produce dovezi când afirma câte ceva.

# O PARERE date 16 April 2013 18:49 +12

DACA SUNT BINEINTENTIONATI, E OK. sa nu fie o manevra, zbatere de ultim moment al lui morar. Multi o blameaza pe KOVESI, au argumente intr un anume sens, dar cred ca aceasta doamna le provoaca niste fiori unora. oare de ce? nu poti spune despre KOVESI ca e in afara sistemului de coruptie, atata timp cat ea a fost peste morar si se pricepe la management (sau poate trebuia si alta expertiza). am vazut acum cateva zile o emisiune cu daniel morar, omul e frustrat rau. sa nu mai zic de reactia dupa anuntarea nominalizarilor, nu e reactie de om intreg la cap

# Boni Cania date 16 April 2013 18:55 +19

Ce sa-ti povestesc (punguta cu multi bani), numai voi sinteti de neinlocuit. Ba, la voi e serparie, si va este teama ca se va vedea rahatul portocaliu impregnat cu servilism. Fiti verticali, corecti, fara mama (Macovei), fara tata (Basescu)  si lumea va va stima.

# Băiatul lu Luluța date 16 April 2013 19:45 +12

 Abia acum își dau seama că nu sunt independenți? Abia acum au nevoie de independență? Până acum nu i-a deranjat lipsa independenței profesionale? ... Nu dumnealor, ”deneaiștii”, au consacrat DNA-ul ca parte a Sistemului Național de Crimă Organizată, un temut instrument de teroare judiciară asupra lumii politice și nu numai, aflat sub ocârmuirea Descreieratului din capul statului? Măi, copii... Știu, cred  că puteți deveni independenți, dar, măi copii, nu vă puteți construi independența pe dependența de până acum! Pentru ca  ”independența” voastră să fie credibilă, arătați Poporului dependența de care ați fost în stare în anii dictaturii băsesciene. Apoi, sunt convins, treburile o vor lua în direcția cea bună, iar voi vă veți minuna cât de frumos este să fiți independenți. Doamne ajută!

# CI date 16 April 2013 20:30 -6

Mihaela Moraru a semnat rechizitoriul care l-a băgat pe Năstase în puşcărie, iar Marius Vartic pe cel care-l va băga din nou pe Năstase unde-i locul! Asta pentru precizia articolului vostru...

# Colonelul Ureche date 16 April 2013 22:51 +5

Atunci cinste lor , cinste lor , cinste lor O-BE-ZI-LOR ! Din poze strabate imaginea excesului de tesut adipos - trai rău, bre , la DNA! PS. Bine zis ca ”rechizitoriul Mihalei - Dolofana l-a băgat pe Nastase la inchisoare” Au zis si judecatorii in motivare - ca l-au condamnat doar pe baza de rechizitoriu si prezumtii - intrucât voinica ”bine-de-tot-crecuta” procuroare nu a găsit nici o probă.

# xxx file date 17 April 2013 07:56 +4

Asa o fi, precum spui, NU precum vei face ! Sa-ti dau si eu o... acuratete! De aproape doi ani am facut o plangere penala impotriva unui procuror sef de structura teritoriala a DNA si dosarul s-a plimbat pe la DIICOT care, pentru o justa solutionare l-a trimis la DNA apoi am sesizat camera de abuzuri a parlamentului, stii tu la acel Ion Stan care, dupa ce in mod corect a trimis solicitari de raspuns la DNA si CSM, desigur asupra situatiei create, deci acel Ion Stan a fost plimbat pe la ...TELEVIZOR cu catuse iar mie mi-a raspuns doar CSM-ul, prin Rezolutie in care spune ca cererea mea ajunsa prin mail via Parlament, cu adresa oficiala, nu poate fi luata in considerare fara...semnatura mea in original! Auzi CI, de parca la CSM o scrisoare a Parlamentului nu rezista nici cat o informatie dintr-un ziar. adica a disparut institutia autosesizarii. In fine sunt multe de spus, de ex. despre un presupus prejudiciu calculat, atentie dintr-o suma de facturi ( deci fara inventar patrimonial, fara inregidtrari contabile, fara acte justificative), prejudiciu introdus artificialpentru a scoate, de aceeasi valoare, pe usa din dos, produse ptr gasca imobiliara locala din care s-a gasit o farama si pentru vila domnului procuror. Pai vezi CI de ce se agita baietii ? Ptr ca au avut liber la furat apoi tot ei strigau uite hotu, scoate-i ochii ! Nu cred ca prin faptul ca o sa le schimbe conducerea se va schimba ceva din modus operandi, adica vor merge tot pe principiul \" ce ne e permis noua nu va e permis voua\" sau articolul 202 facem cum vrem noi, sau amendamentul cinci, daca ai bani invingi. Deci vezi tu CI noi dezbatem subiectele astea cu pasiune, ei se dau vexati, iar poporul asta amarat le duce pe toate. Vom trece si peste asta cum a mai trecut o zi de ieri pana azi. O zi buna tuturor

# un nene date 16 April 2013 20:31 +12

Nu poti sa nu remarci agitatia de la DNA. Intai a iesit Morar si a atacat-o pe Luluta, apoi listele de adeziune, iar acum vrem asociatia noastra profesionala. Ce stiu ei si noi nu stim si de ce atata neliniste? Ca pleaca Morar din institutie, ca vin sefi din alte structuri? Pai, Luluta nu e Sile Camataru, ci fostul procuror general. Din discursul celor doi vad ca ii apreciaza pe colegii lor procurori din celelalte structuri, ii apreciaza pe judecatori,... Atunci, care e problema daca tot suntem un stat cu institutii imaculate po******te cu buni specialisti? Daca nu le-a placut procedura d-nei Pivniceru, nu au decat s-o suporte pe asta de la o cafea dintre Basescu si Ponta.

# Gelu date 16 April 2013 22:02 +10

Procurorii cu pricina sunt functionari publici. Daca sunt asa de buni se pot transfera la FBI.

# emil date 16 April 2013 22:18 +15

Sunt niste caraghiosi, Cand Morar un obscur si umil procuror la Cluj a fost parasutat  sef DNA numit politic , nu s-au scandalizat , Abia  acum s-au trezit si au principii. Sunt niste nenorociti in obedienta lor  de cand fugareau taranii la sate cu biblia in mina pentru a depista  \"marea frauda la referendum\", care a fost un mare \"fass\" sa-l multumeasca pe locatarul de la Cotroceni, incat lumea nu mai mai au incredere in ei.Sunt absolut penibili cu asociatia lor.

# Ba, ce dracu vor astia, date 16 April 2013 22:36 +10

de fapt?Toata lumea din sistemul judiciar stie ca s-au comportat ca \"un stat in stat\"_unii, mari sefi din PG au si afirmat de multe ori asta-sa intelegem ca temerea lor e ca nu li s-ar mai putea tolera asta?Io zic ca n-ar trebui sa aiba vreo temere ca, cu codruta, se pot comporta exact la fel, aceste non-valori care se cred mari inteligente si profesionisti desavarsiti(vezi CI)!...vai de capul lor de frustrati!

# ANTI - MORAR, ANTI - KOVESI date 16 April 2013 22:46 +7

Despre madama asta Moraru sunt cateva chestii de spus. A facut in general ce i-a dictat Morar sau adjuncta acestuia Laura Oprean (o subreta care s-a folosit de farmecele personale pentru a avansa fulminant in cariera). Vartic este insa patit si cel care i-a tras presul de sub picioare a fost chiar Daniel Morar care i-a refuzat numirea la sefia DNA Mures. Acolo Morar + subreta Oprean au numit o catastrofa de procuroare (inculpata Curca Elena poreclita procuror) o Miss Piggy care a dus Serviciul Teritorial Mures pe ultimul loc la realizari. Morar a numit-o sefa pe Curca zisa Miss Piggy pentru a-i musamaliza dosarele penale lui Florea Dorin - Prim Vicele PDL - primarul Tg. Muresului. Asa ca Vartic este credibil deoarece numirea politica a Curcei Piggy i-a luat sansa de a fi sef la DNA Mures. Si din cate se spune chiar ar fi meritat acel post daca s-ar fi organizat un concurs pe bune. Morar si cu Oprean aveau insa ordine clare de la Basescu, Blaga, respectiv Florea: Curca sefa lulii !

# Ghici date 17 April 2013 08:47 -4

Tu ce ai fi dorit, sa ajungi tu sef DNA Mures ? Esti un frustat !

# Ghici - Ghici date 17 April 2013 08:57 +2

Asa-i, toti romanii suntem frustrati ca o mana de imbecili, derbedei, betivi si curve ne conduc destinele. Pupincuristii din magistratura sunt de departe cei mai abjecti, la fel ca tine Ghici.

# Pici date 19 April 2013 11:03 -1

Frustatuuuuuuu frustat ramane tot restul vietii lui, am pus doar o intrebare,  tu frustatule ai ejaculat !

# Unul care... date 17 April 2013 09:24 +4

Ce dragut arata dna. procuror Moraru-Iorga la TV! A ajuns funia la par, se simte frica iminentei pierderi a controlului si la varf a DNA, care sa le permita sa isi faca in liniste, asa cum a tinut ea in sertar dosarul Radulescu-Tofan 6 ani si nimeni nu i-a zis nimic? Lasa ca a fost ocupata sa il inculpe pe Nastase... Acum e curajoasa, cand s-a urcat Becali cu picioarele pe biroul ei (la propriu) a pufnit-o plansu\'! Halal repezentanti de soi ai DNA, Doamne pazeste-ne!

# D date 3 May 2013 00:07 +2

Romania e o tara care a luptat pt independenta pentru democratie si pt libertate. Intr-un sistem democratic e logic si in acelasi timp vital ca fiecare cetatean sa raspunda in fata legii pt faptele sale. In momentul in care nu mai exista o delimitare intre politica si justitie se va crea o confuzie totala in urma careia ar avea de castigat doar cei ce au in maini puterea politica avand posibilitatea de a scrie legi si decrete in favoarea anumitor clase sociale. Intr-o tara DEMOCRATICA e vital ca JUSTITIA sa aiba un statut fara apartenenta politica , fara influente de nici un fel( rasa, religie sau culoare politica).

# ANA date 21 January 2014 10:18 0

VARTIC asta este un BOUUUUUUUUUUUUUUUUUU! Fara CUNOSTINTE,fara PRINCIPII si fara DUMNEZEU. CARIERIST Si atat!

# gabriela date 27 March 2015 13:36 0

dl. Vartic e un profesionist desavarsit!

# gabriela date 27 March 2015 13:30 0

jos palaria, dle Vartic! un profesionist desavarsit! va doresc multa sanatate si putere de munca! sa ne scapati de toti mafiotii numiti prin institutii publice

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva