22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE DAU LOVITI – Plenul CSM si-a insusit Raportul Inspectiei Judiciare si a decis ca premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova au afectat independenta sistemului judiciar prin declaratiile legate de condamnarea politica a lui Adrian Nastase. Ponta a replicat: ”Sunt atat de convins de independenta Justitiei din Romania si de faptul ca nici daca ai cheile Justitiei nu se intampla nimic...” (Document)

Scris de: Adina A. STANCU - George TARATA | pdf | print

16 January 2014 15:16
Vizualizari: 5190

In debutul acestui an, in loc sa se ocupe de problemele grave ale sistemului judiciar, Inspectia Judiciara este blocata intr-o avalansa de cereri ale unor membri CSM si ale unor magistrati, inclusiv de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se plang ca le-a fost afectata independenta si lor, dar si intregului sistem judiciar, ba de catre jurnalisti, ba de catre politicieni. Culmea, insa, criticile aduse si de unii si de altii, emiterea in spatiul public a unor judecati de valoare nu au produs efecte si nu au schimbat cu nimic nici deciziile instantelor si nici macar nu au fost luate in considerare pentru a se analiza daca intr-adevar criticile din media sunt reale si e nevoie de schimbarea unei atitudini sau de tragerea la raspundere a unor magistrati – procurori sau judecatori care au acuzat sau judecat cu rea credinta in anumite cazuri sau au incalcat drepturi fundamentale in altele dintre acestea.


Joi, 16 ianuarie 2014, Plenul CSM si-a insusit Raportul Inspectiei Judiciare in care s-a concluzionat ca declaratiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase si "afecteaza independenta justitiei si induc un sentiment de neincredere".

Mai mult, CSM a decis ca Ponta si Sova au incalcat principiul separatiei puterilor in stat: „Discursul public al primului ministru, potrivit caruia justitia este influentata de factorul politic are rolul de a submina autoritatea judecatoreasca”. Ponta a replicat ironic: „Sunt linistit de faptul ca Justitia este atat de independenta incat, nu poate fi influentata nici de cel care are cheile Justitiei, nici de mine.”

Constatarile Inspectiei

Inspectorii CSM au stabilit ca prin afirmatiile privind condamnarea politica a lui Adrian Nastase ori cu referire la faptul ca Relu Fenechiu nu ar fi fost condamnat niciodata daca nu era ministru in Guvernul USL, premierul Victor Ponta a creat o imagine gresita a Inaltei Curti, in sensul ca activitatea instantei supreme s-ar desfasura cu incalcarea principiului legalitatii procesului penal. De asemenea, Inspectia Judiciara sustine ca declaratiile lui Victor Ponta au subminat autoritatea judecatoreasca si au adus atingere independentei sistemului judiciar.

Pe de alta parte, CSM a stabilit ca nu exista probleme in solutionarea cu celeritate a dosarelor si nici ca la DNA cauzele sunt inregistrate la comanda politica, iar in cazul anumitor dosare se intarzie finalizarea acestora.

De asemenea, Plenul CSM si-a insusit punctul de vedere al Inspectiei Judiciare si in ceea ce priveste afirmatiile ministrului Dan Sova, care s-a aratat de acord cu punctul de vedere exprimat de premierul Ponta, potrivit caruia Adrian Nastase este un condamnat politic:

Inspectorii judiciari au constatat ca, prin afirmatiile facute in cadrul emisiunii in discutie, liderul politic a depasit limitele admisibile ale discursului public politic, asa cum sunt protejate de dispozitiile art. 10 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, care consacra libertatea de exprimare.

Prin opiniile exprimate de primul ministru in exercitiu, in cadrul emisiunii din data de 06.01.2014 difuzata de postul de televiziune Romania TV, in sensul ca domnul Adrian Nastase „este un condamnat politic”, sau comparatia de genul „cred ca din punct de vedere politic cazul Adrian Nastase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timosenko” ori „domnul Fenechiu n-ar fi fost condamnat niciodata, daca nu era ministru in Guvernul USL” s-a creat impresia publica ca activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie se desfasoara cu incalcarea principiului legalitatii procesului penal, consacrat de art. 2 Cod procedura penala, potrivit caruia, organele judecatoresti trebuie sa respecte drepturile procesuale ale partilor si sa le asigure exercitarea lor.

Totodata, prin afirmatia liderului politic „… este o justitie generalizata si gresita (...) dar cred ca unul din obiectivele strict personale ale lui Traian Basescu a fost acela de a...din 2005 Incoace, de a-si dobori prin alte metode decat cele politice principalul adversar” s-a indus ideea ca judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie raspund la comenzi politice, respectiv ca justitia penala in procesul ce-l viza pe fostul prim ministru Adrian Nastase, se face cu incalcarea principiului egalitatii partilor in procesul penal, ca element esential al dreptului la un proces echitabil.

Afirmatia nereala potrivit careia „daca aceiasi judecatori de la Curtea Suprema In unanimitate te achita, dupa care aceiasi te condamna e o chestie ciudata” are drept efect dezinformarea opiniei publice cu privire la modul de functionare a sistemului judiciar, cu un impact profund negativ asupra justitiabililor, de natura a le afecta increderea in actul de justitie si de a amplifica nemultumirile care, de altfel, sunt inerente In procedura judiciara.

Discursul public al primului ministru Victor Ponta, potrivit caruia, justitia este influentata de factorul politic si ca se afla in fata unei hotarari judecatoresti politice, respectiv o hotarare fara fundament, fara probe doveditoare, are rolul de a submina autoritatea judecatoreasca si de a aduce atingere independentei sistemului judiciar.

Inspectorii judiciari au precizat ca verificarile efectuate nu au relevat temporizarea procedurilor judiciare in cauzele analizate din motive imputabile instantei iar afirmatiile de tipul celor exprimate in cadrul emisiunii din data de 06.01.2014, concretizate in aprecieri negative cu privire la activitatea de judecata, sunt de natura a incalca limitele libertatii discursului politic in raport cu activitatea magistratilor si aduc atingere principiului constitutional al separatiei puterilor in stat cu consecinta afectarii independentei sistemului judiciar.

Desi in cadrul interviului, primul ministru al Romaniei se refera in mod expres la activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, inspectorii judiciari au apreciat ca, afirmatiile la adresa instantei supreme afecteaza, in mod direct, intreg sistemul judiciar, data fiind pozitia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in varful ierarhiei instantelor judecatoresti.

Totodata, s-a apreciat ca afirmatiile domnului Victor Ponta facute in cadrul emisiunii „Ora de varf” la postul Romania TV din data de 6 ianuarie 2014, au afectat imaginea si independenta procurorilor din cadrul D.N.A, fiind de natura sa contribuie la pierderea increderii cetatenilor in actul de justitie prin acreditarea ideii ca dosarele penale sunt inregistrate la comanda unor persoane cu putere de decizie din mediul politic, sau ca solutionarea unor dosare este tergiversata, desi exista probe suficiente pentru finalizarea lor.

In raport de aspectele analizate inspectorii judiciari au considerat ca, prin afirmatiile emise in spatiul public, a fost afectata nu numai imaginea unei instante judecatoresti sau a unor parchetelor vizate, ci si imaginea sistemului judiciar in ansamblul sau, in acest sens fiind si practica Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, concretizata prin Hotararile nr. 724 din 27 iunie 2013, nr. 813 din 18 septembrie 2012 si nr. 816 din 18 septembrie 2012.

Luand in considerare toate aspectele prezentate in raportul Inspectiei Judiciare, si conexand la acesta solicitarea domnului judecator Ionut Matei, vicepresedinte al ICCJ, referitoare la afirmatiile domnului Dan Sova, difuzate de postul de televiziune DIGI 24, la data de 14 ianuarie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a retinut ca afirmatiile domnlor Victor Ponta, primul ministru al Romaniei si Dan Sova, ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine prin natura si impactul lor asupra opiniei publice, au produs o incalcare a principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, cu consecinta scaderii increderii cetatenilor in sistemul judiciar si, implicit, a afectarii independentei acestuia.

Plenul Consiliului a decis ca cererile de aparare a independentei sistemului judiciar formulate de Sectia pentru judecator, respectiv, pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, precum si solicitarea vicepresedintelui ICCJ sunt intemeiate si a procedat la admiterea acestora”.

Ponta: „Sunt atat de convins de independenta Justitiei din Romania si de faptul ca nici daca ai cheile Justitiei nu se intampla nimic...”

In replica, premierul Victor Ponta a raspuns ironic in legatura cu decizia CSM potrivit careia ar fi afectat independenta Justitiei prin declaratiile pe care le-a facut. Ponta a precizat ca este foarte linistit si convins ca nimeni nu poate influenta Justitia, nici el si nici cel care detine chelie Justitiei, cu referire la presedintele Traian Basescu:

Eu sunt linistit de faptul ca Justitia este atat de independenta incat, in mod sigur, nu poate fi influentata de nimeni, nici de cel care are cheile Justitiei, nici de mine, de nimeni. Sunt atat de convins de independenta Justitiei din Romania si de faptul ca nici daca ai cheile Justitiei nu se intampla nimic, ea tot independenta ramane, incat e foarte bine” .

Jurisprudenta CEDO – articolul 10 din Conventie

In final, sa ne oprim un pic asupra celor statuate de Curtea de la Strassbourg. Jurisprudenta CEDO e plina de decizii ce statueaza dreptul mass media de a putea relata in mod liber despre modul in care functioneaza justitia. Mai mult, Curtea a subliniat ca publicul are un interes legitim in a fi informat si a se informa cu privire la procedurile judiciare penale, permitandu-se mass media sa isi exercite un anumit ”drept de control” asupra functionarii sistemului justitiei penale. In ce priveste opinia unui politician cu privire la o cauza ce a fost solutionata definitiv, aici dezbaterile se restrang la o consideratie extrem de pertinenta ce arata ca o societate democratica se bazeaza si pe existenta pluralismului politic, si in mod evident si pe existenta pluralismului de idei si opinii, iar faptul ca un cetatean, fie el politician sau nu, are o judecata de valoare asupra unui eveniment sau unui fapt dat nu inseamna ca a incalcat in vreun fel independenta vreuneia dintre cele trei puteri”.

Curtea a decis ca atunci cand este vorba despre un magistrat de inalt rang, ”drepturile si responsabilitatile” sale in privinta exercitiului libertatii de exprimare au o importanta deosebita si e de asteptat ca functionari ai autoritatii judiciare sa dea dovada de o anumita retinere in punerea in valoare a libertatii lor de exprimare de fiecare data cand sunt puse in discutie autoritatea si impartialitatea puterii judiciare (cauza Wille vs Lichtenstein si Kudeshkina vs. Rusia). Premierul Victor Ponta nu este functionar al autoritatii judiciare, e si presedinte de partid si ca om politic are dreptul de a-si exprima opinia cu privire la deznodamantul unei cauze. Pana la urma se pune intrebarea: Ce efecte au avut asupra puterii judecatoresti declaratiile lui Ponta sau ale altor politicieni? In schimb, presedintele ICCJ, Livia Stanciu este inalt functionar al autoritatii judiciare, si face tot felul de comentarii care restrang libertatea de exprimare a cetatenilor, indiferent ca e vorba de un premier sau de jurnalisti.

* Cititi aici integral comunicatul CSM

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 16 January 2014 15:25 +5

si numai dupa postura lor se vede ca/s vinovati.il banuiati pe gen bordea(nu doar ,,tac/su,, a fost gen)de curaj si independenta?poate doar cind ,,pupat piata independentei,,v/am spus de mult ca ultimul an o sa fie cu scandaluri cit casa saptaminale.asa/i cind este sa se aleaga prafu.......zice o vorba din popor

# cici date 16 January 2014 16:24 +11

Eu cred ca e bine ca csm-ul sa-si apere singur pielea. E normal. Am si eu o nelamurire - faptul ca basssssss zice, para-zice si repeta si tot repeta, indiferent cui \"MI SE PARE CA EU V-AM NUMIT, NU-I ASA?\" este sau nu este SANTAJ. Eu cred ca in subliminal transmite - ba, ai grija, tu esti sluga mea nu a lu pontescu, faci ce zic eu ca dracu\' te ia ,\" M uie! \"Ti-am zis\" (aici il citez exact pe sefu\' cind era el la tv cu P. roman si cu alti pnlisti si pdlisti si le transmitea mesaje de dragoste celor din opozitie, la nus\' ce alegeri). Deci, sa revenim; el transmite mesajul ca el detine CHEIA si amenintarea ca, nu stiu ce se poate intimpla. Zic asta si pt. ca am vazut la B1 si la hotnews, in 2 referate ale procurorilor ceva de genu\' \"chiar daca nu l-am prins cu mina pe bani nu inseamna ca nu i-a luat\" Pe acelasi principiu, zic, chiar daca nu le-a zis \"va dau afara, va bag la zdup daca nu faceti ce zic eu\" - NU INSEAMNA CA NU EXISTA SANTAJUL (sau cum i-o mai zice faptei). Ai, ce ziceti?  

# cici date 16 January 2014 16:36 +4

Referitor la intimidarea sau presiunile justitiei... Nu cred ca institutia s-a simtit intimidata. Normal ar fi ca PERSOANELE, OAMENII, INSII, INDIVIZII, TIPII, intimidati in orice fel sa acuze punctual. De ex. cum a facut madama de la iccj - ea personal s-a simtit cum s-a simtit, are \"NATURELU\' SIMTITOR\", asa-s femeile. OK, a sarit csmul si a aparat-o, normal, dupa ce pleaca sefu\' la arat , ea ramane in sistem. Ailalti amenintati de OMU\' cu CHEILE nu au iesit sa se plinga, dar s-au executat. N-a aparut nici comisarul nici ailalti. Doar NITU a fost tare, e singurul care a zis ca nu se simte INTIMIDAT. Deci, asta mi=as dori, sa iasa fiecare si sa spuna CUM il afecteaza declaratiile POLITICE.  E adevarat, ca JUSTITIAR te astepti la injurii, amenintari, BLESTEME pt. tine si tot neamul tau. Dar, ca si profesorii care se fac profesori desi stiu ca vor fi platiti mizerabil, fiecare e constient IN CE SE BAGA. Asa ca nu vad ce atita tevatura cu TIMIZII ASTIA.

# TITULESCU date 16 January 2014 17:19 +10

DESFIINTATI C.S.M-UL ,ADICA EI ACOPERA ABUZURILE SI CORUPTIA DIN JUSTIE SI MAI AU NESIMTIREA SA VORBEASCA. DAR PANA CAND ARE ROMANIA BANI SA PLATESCA O INSTITUTIE CARE MANANCA BANII TARII DEGEABA, HAL DE JUSTITIE ,NISTE ANALFABETI ADUSI DE LA PERIFERIA SCOLII DE DREPT ,NU AU NICI MACAR EDUCATIE,TE UITI LA EI NU STIU NICI SA DEA, NICI SA RASPUNDA LA BUNA ZIUA SI DIN POSTURA ASTA DE BRUTE SOCIALE CARE NU STIU NICI MACAR SA SALUTE SAU SA RASPUNDA LA SALUT JUDECA OAMENI, OPRITI ABUZURILE SI TUPEUL ACESTOR INDIVIZI ,CE SUNT SUCCESORI LUI VISINESCU SI AI LUI FICIOR SI AI CELOR CARE IN \'50 FACEAU ACELASI GEN DE JUSTITIE. DESFIINTATI C.S.M.-UL GARANTUL PAPARII BANILOR STATULUI DEGEABA SI GARANTUL ACOPERIRII ABUZURILOR DIN JUSTITIE ! HAL DE JUSTITIE ,RUSINE ROMANIEI SI RUSINE EUROPEI SI RUSINE AMERICII DACA-I MAI ACOPERA!

# Valter COJMAN date 16 January 2014 17:27 +7

Avem cea mai corupta, incompetenta, obedienta si abuziva justitie din lume si suntem tara cu cele mai multe condamnari la CEDO... Sunt mii de dosare ascunse prin sertarele procurorilor basisti, sunt mii de plangeri, sesizari, reclamatii de care niciun procuror nu s-a atins pentru ca sunt facute de opozantii lui Basescu si sunt o multime de dosare in care procurorii basisti au dat NUP slugoilor si acolitilor basisti... Asta spune totul despre cei care se simt lezati cand se spune adevarul despre ei...

# Dan date 16 January 2014 18:35 -12

Voi sustinatiorii PSD(USL) stati putin si ganditiva pe fapte concrete nu afirmatii si insulte, ei votat in parlament niste modificari la codul penal care ii puneau deasupra legii, doar pentru un asemeanea tupeu parlamentul ar trebui dizolvat. Cum poti sa sustii acelasi partid dupa o asemeanea chestie? Realitatea e ca suntem saraci si ultimii din Europa dar cu o tara bogata, dupa cum merge tara, cu coruptia asta marca PSD, o sa iesim din UE, si apoi va veni falimentul si probabil o sa ajungem o colonie rusa dupa cum vad ca Rusia ne da tarcoale. Nu zic Basescu sa PDL, ci doar indepenteti sau partide care nu au fost la guvernare, altfel e o problema de timp pana cand Romania va disparea.

# unul din lumea cea mare date 17 January 2014 00:55 0

pentru dan//danut ti/am mai zis odata sa te gindesti la ,,ginditiva,,

# MITRU date 17 January 2014 12:56 +1

Dane! dragutzule de tine, in nesfarsita ta intelepciune ca si in neostoita ta sustinere a justitiei basiste fii bun cu noi, \"cei multi si prosti\" Lapusnenu - Negruzzi si plateste din propriile buzunare gafele produse pe banda rulanta de catre unii magistrati, slugarnici si incompetenti, scutindu-ne astfel pe noi, contribuabilii de rand, sa le sponsorizam prostia si adanca lor supusenie. Atunci sa te vedem cat de mare sustinator al aceste justiti originale, independenta si slugarnica vei mai fi?

# Emil date 16 January 2014 19:45 -1

Dane, pai nu trebuie si ei sa isi justifice eforturile finantatorilor? Oare care sunt astia? :D

# Koko date 16 January 2014 21:45 0

Luju, iar am o dilema. Partea cu\"Ïn ce priveste opinia unui politician cu privire la o cauza ce a fost solutionata definitiv, aici dezbaterile se restrang la o consideratie extrem de pertinenta ce arata ca o societate democratica se bazeaza si pe existenta pluralismului politic, si in mod evident si pe existenta pluralismului de idei si opinii, iar faptul ca un cetatean, fie el politician sau nu, are o judecata de valoare asupra unui eveniment sau unui fapt dat nu inseamna ca a incalcat in vreun fel independenta vreuneia dintre cele trei puteri\"...asta din ce decizie CEDO ati luat-o? Ca am dat si eu un search pe google si cuvintele astea doar pe site-ul luju apar. Numele deciziei, va rog... Altfel o sa cred....pfuai de mine....ca luju a compus textul asta special si il da ca parte dintr-o decizie CEDO pentru a dezinforma poporul care inghite galuste pe nemestecate....

# unul din lumea cea mare date 16 January 2014 22:53 -1

pentru koko//napirca....da si un search si pe ziare americane daca intelegi engleza(ca te laudai ca ai fost la glaf) si vezi ca 2 sen unul democrat si unul republican au COMENTAT O DECICIZEI A CURTII SUPREME SUA. ce tare au influientat justitia americana!!!!!!!!!si/au zmuls parul din cap cei 9 juzi si/au rupt hainele de pe ei aia de la ,,csm/ul american,,protesteaza la capitoliu in lanturi,ala de la casa alba a iesit sa calmeze po******tia si a decretat legea martiala,au fost convocati din national reserv guard,aia de la fima deja au adus rezerve de apa si corturi......sa mai zic napirca !!!!!!!

# Koko date 17 January 2014 09:31 +1

Prietenii mei aerieni, intrebarea mea a fost simpla, iar voi iar nu raspundeti la ce v-am intrebat: Din ce decizie a CEDO face parte paragraful de mai sus? Vreau sa mi se raspunda :A vs Franta, B vs Romania, sa vad si eu. Pt ca eu sustin ca paragraful respectiv nu exista in nicio decizie CEDO ci a fost compus de luju, pt a -si justifica punctul de vedere. Rusinica, luju, rusinica... Deci, mai intreb inca o data, ca poate nu m-ati inteles: din ce decizie CEDO face parte paragraful respectiv? La intrebarea asta vreau raspuns si nu la atceva.

# mircea date 16 January 2014 23:26 0

deci pentru luju nu conteaza ca Prim ministrul Romaniei si liderul unui grup parlamentar roman din PE saboteaza frontal si explicit actul de justitie la cel mai inalt nivel ?De ce nu ma mir ? 

# unul din lumea cea mare date 17 January 2014 01:04 +2

pentru mirce si koko//la dracu voi chiar v/ati obraznicit vazind ca va i/a lumea la misto subtire si ca nu va injura. amindoi uitati/va la mircea badea sau dati search pe net pentru decizia ccr 26 iulie2006 cind au zis ca poilticienii si jurnalistii au voie sa critice deciziile judecatorilor.....plingerea a fost facuta de csm caci se luase basescu/tariceanu si macovei de judecatori.asa ca inchdeti/va gurile spurcate mai ales napirca koko de la scaune

# Reticentul date 16 January 2014 23:35 +4

Prieteni (mai ales Koko) tineti-va bine rau. Momentul Nuland a fost ca la radio Erevan: n-a venit pentru Ponta si statul de drepti ci pentru Base si statul INDEPENDENT Moldova. Dupa care ”capugiul” (cel care ia capul lui voda) l-a dat si pe mana lui Rom Puy, care l-a chemat degraba si l-a mustrat aspru cu buzduganul peste falci... Ati mai vazut vreodata cucul de la 18.30 atat de impaciutor si pleostit?! Interpretarea e pe surse.eu Emil Hurezeanu dixit, in emisiunea Pupiprelipceanului. WAW!!!! 

# Ordin de imprastiere date 17 January 2014 00:49 0

O sa apara si dovezile referitoare la ,,independenta \" justitiei, un bob zabava, sa va vad pe unde va ascundeti ?

# KANT date 17 January 2014 08:41 +1

Raportul si adoptarea sa contravin juisprudentei Cedo ( Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene - articolul 10) intrucat legislatia europeana se aplica cu prioritate la nivelul statelor membre .

# avocat traditional date 17 January 2014 09:56 0

daca toti aia despre care se zice ca aduc atingere indepedentei justitiei,ar fi afiNumnai cand critici te amesteci in treburile altora?rmat ca solutiile sunt excelente,ca acele condamnari sunt corecte,ca judecatorii si-au facut treaba,ce mai zicea CSM-ul?

# acu date 17 January 2014 10:56 +2

Ziceau tot ca ai adus atingere indep. justitiei ! :lol: :D :D Nu vezi ca \"atingerea\" este doar cand spun pontacii ,cand zice baselu aberatii nu exista reactie! :-x :-x :-x

# gabriel date 17 January 2014 11:04 +1

Magistraţii trebuie să înţeleagă un lucru simplu:nu-şi pot ascunde greşelile pentru că atunci când hotărârile lor sunt nedrepte acestea provoacă durere şi suferinţă iar cei aflaţi în această situaţie reacţionează.Cum pot crede că pot face orice şi nimeni să nu-i critice ori să nu-i întrebe de ce au făcut ceea ce au făcut?În mod evident toţi oamenii din această ţară , şi cu atât mai mult cei care o conduc, au dreptul să-şi spună părerea cu privire la tot ce se întâmplă în interiorul ei!NU CRITICILE SUBMINEAZĂ AUTORITATEA JUSTIŢIEI, CI PROPRIILE SALE ERORI ŞI NEMERNICIILE LA CARE SE PRETEAZĂ UNII DINTRE MEMBRII ACESTUI SISTEM PE CARE CEI CARE CONDUC SISTEMUL ÎI APĂRĂ APOI ÎN MOD NEJUSTIFICAT.Totuţi aşa cum s-a mai spus:CSM-ul şi Inspecţia Judiciară chiar nu cunosc practica CEDO în aceasta materie?Uite ce fac şi mai vor să le creasca autoritatea!

# baza date 17 January 2014 11:05 +1

stimati judecatori, pe viitor, alegeti-va cu atentie csm-isti, nu santajabilii fara coloana verticala. majoritatea lucrati cu sute de dosare zi de zi , cate 10-12 ore, in spatii stramte si neaerisite si csm-istii fac intelegeri basiste. probabil sunt santajabili. marinarul a dezbinat pe cei din justitie ca sa poata sa va manipuleze usor.curaj si verticalitate

# alo date 17 January 2014 11:23 -1

bai ......... de la inspectiunea judiciara si csm, unde va este impartialitatea , vertixalitatea si alte alea? sunte-ti chiori, orbi, sasii,surzi,muti, pa mincinosul de la maswa verde nu-l vedeti cand va spune,\" dom\'le, parca eu te-am numit, nu uita?! sunte-ti santajabili magister?. se vede de la o posta ca ... cocosati in fata lu basinescu

# adrian date 17 January 2014 11:53 0

CSM ar trebui desfiintat. Ne-am saturat de gargara asta cu independenta justitiei, cand este atat de evident ca nu este deloc independenta . Si la nivel mare, si la un nivel mic, cumetriile locale isi spun cuvantul. Cum le-a fost afectata independenta? E ceva fizic, e ranita si sufera? Poate sufera Haineala ca nu mai are avantaje materiale. Nici Bordea nu este mai prejos, doar ca este mai putin vocal. Poate ar trebui sa aratati si cine a fost tatal lui Haineala si ce functii a ocupat in timp.

# vasile date 17 January 2014 12:13 0

Propun ca zilnic cate un pesedist sa declare ca justitie este controlata politic de Basescu si ca dosarul lui Nastase a fost unul politic. Sa vedem ce o sa faca CSM? Zilnic i sa judice politicienii pentru declaratiile lor politice. Vorba lui Monica Macovei :\"Baronii locali sa urle pana regusesc, ca noi tot ii condamnam\". Si atunci de ce sa nu urlam , pe rand.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva